Het leven is net ganzenbord; je kunt steeds opnieuw beginnen, behalve als je in de put blijft zitten

Gastenboek
 • Nog een fijne dag José
 • Hallo lieve blogvriendin fijne namiddag
 • Dag lieve Jose
 • Dag Blogmaatje
 • Hallo josé.

  Heerlijke aardbeien met slagroom staat klaar

   
  Een appel per dag houdt de doktors weg
  vooral als je goed mikt


   
  Een bankier is iemand die je zijn paraplu leent als de zon schijnt en hem terughebben wil zodra het begint te regenen

   
  Wij beseffen de waarde van het water eerst
  wanneer de bron is opgedroogd


   
  Iemand heeft pas het recht om kritiek te uiten, als hij een behulpzaam hart heeft.


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Foto


  Foto


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto
   

   

  ~~ Welkom bij José ~~

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Secret desire

  Pas op, een van de vijf zonnebrandcremes deugt niet

  Denk je een degelijke factor 30 zonnebrandcrème te hebben gekocht, blijkt er nauwelijks SPF 15 in te zitten. De Consumentenbond testte 15 zonnebrandsprays en een vijfde daarvan bevatte een lagere beschermingsfactor dan op de verpakking staat.


  Merken die je volgens de consumentenorganisatie echt niet moet kopen zijn Lucovitaal die slechts factor 19 bevat en Australian Gold met spf 15 terwijl er spf 30 op het flesje vermeld wordt. Het merk Lovea krijgt een onvoldoende, omdat het te weinig beschermt tegen uv A-straling.


  De Consumentenbond beoordeelde de cremes op basis van drie criteria: de bescherming die ze bieden tegen uv A- en B-straling, de gebruiksvriendelijkheid en het etiket. Zo bevatte de sprays van Etos, Lancaster, Ladival en Lucovitaal specifieke allergenen of hormoonverstorende stoffen die zorgen voor huidirritatie bij mensen met een gevoelige huid. De merken P20 en Louis Widmer bevatten zelfs een stof die de EU afraadt.


  Het beste uit de test kwamen de zonnebrandsprays van Garnier en Vision. Ook de spray van Kruidvat scoorde bijzonder goed.


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.On the beach  Jus d’orange drinken in de zon kan levensgevaarlijk zijn

  Ben je blank en drink je regelmatig een glas verse sinaasappelsap? Ga dan niet onbeschermd zonnebaden. Een stofje in citrusvruchten maakt je huid gevoeliger voor zonlicht, waardoor de kans op huidkanker groter is.

  Wetenschappers hebben de consumptie van citrusvruchten onder meer dan honderdduizend blanke mannen en vrouwen vergeleken met bepaalde gezondheidsrisico’s. Daaruit blijkt dat iemand die veel grapefruits eet of sinaasappelsap drinkt een grotere kans heeft om huidkanker te krijgen.

  Het eten van citrusvruchten is op zichzelf niet gevaarlijk. De onderzoekers benadrukken dat de verhoogde kans op huidkanker te maken heeft met het feit dat citrusvruchten psoralenen bevatten. Psoralenen zorgen ervoor dat je huid gevoeliger is voor licht. Wie veel citrusvruchten verorbert, doet er goed aan om zichzelf goed in te smeren met een dikke laag zonnebrandcreme. Overweeg daarnaast om in de schaduw te zitten of om een hoed te dragen.

  Grotere kans op huidkanker
  “Mensen die gemiddeld meer dan 1,6 citrusvrucht per dag consumeren hebben een 36% grotere kans op huidkanker in vergelijking met mensen die minder dan twee citrusvruchten per week eten”, zegt hoofdauteur Shaowei Wu van de Brown Universiteit.

  Verschillen
  Opvallend is dat grapefruits en sinaasappelsap meer psoralenen bevatten dan grapefruitsap en sinaasappels. Hoe komt dit? “Dit heeft ermee te maken dat de hoeveelheid psoralenen per vrucht verschilt”, vervolgt Wu. “In sinaasappels bevat de pulp meer psoralenen, terwijl in grapefruits het vezelachtige materiaal rondom de pulp meer psoralenen bevat.”


  » Reageer (21)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beauty

  8 redenen waarom muggen juist jou steken

  1. Koolstofdioxide
  We ademen allemaal koolstofdioxide uit, maar sommigen meer dan anderen, zoals zwangere vrouwen en mensen met obesitas. Muggen zullen zich dus eerder op hen storten.


  2. Melkzuur
  Muggen zijn dol op het melkzuur dat je produceert als je aan het sporten bent. Melkzuur komt vrij via je zweet en maakt je het favoriete hapje van muggen, vooral als je warm en moe bent.


  3. Bier
  Drink jij een biertje en de rest van het gezelschap niet, dan zal een mug waarschijnlijk jou als slachtoffer kiezen. Hij houdt namelijk ook wel van een pintje.


  4. Bloedgroep O
  Uit onderzoek dat werd gepubliceerd in het Journal of Medical Entomology blijkt dat muggen ruim 80 procent vaker kiezen voor iemand met bloedgroep O. Maar ja, aan je bloedgroep kun je weinig veranderen.


  5. Genen
  Ook je DNA ligt natuurlijk vast, maar toch ter informatie: het is mogelijk iets in je genen dat er voor zorgt dat je last krijgt van muggenbulten, vooral als je een heftige reactie hebt op een muggenbeet.


  6. Bacterien
  Als je veel verschillende bacterien op je huid hebt, ben je minder aantrekkelijk voor muggen. Ook zij houden van schone mensen.


  7. Zwangerschap
  Zwangere vrouwen worden vaker door muggen geprikt dan anderen. Het heeft mogelijk iets te maken met de hogere lichaamstemperatuur of de veranderde geur van zwangere vrouwen.


  8. Geslacht
  Alleen vrouwelijke muggen steken, omdat de voedingswaarde van bloed helpt bij de ontwikkeling van hun eitjes. Ze hebben een voorkeur voor mannen, maar als ze vrouwen steken, hebben die er meer last van.


  » Reageer (23)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lady bug

  Gevaarlijkste vogel ter wereld 

  De Kasuarissen zijn een groep loopvogels uit Nieuw-Guinea en Australie. Hoewel het vrij schuwe vogels zijn, is het niet verstandig ze te dicht te benaderen omdat zij dan erg agressief kunnen worden. Een schop van een kasuarispoot, met een scherpe, op een mes lijkende klauw eraan kan een dodelijke verwonding opleveren.

  kasuaris

  Tijdens de tweede wereldoorlog werden gestationeerde Amerikaanse en Australiaanse troepen gewaarschuwd om niet in de buurt te komen van deze vogels. Ook beschouwen dierentuinen deze beesten als een van de gevaarlijkste, gebaseerd op de verwondingen van de medewerkers.


  » Reageer (21)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honey bee  Je koffiezetapparaat is viezer dan je denkt, maar zo maak je hem schoon

  Afwassen

  Het is belangrijk om na gebruik de onderdelen schoon te maken. Je kunt de koffiepot natuurlijk afwassen (sommige kunnen ook in de vaatwasser). Sommige koffiezetapparaten hebben ook andere losse onderdelen die je gemakkelijk even meeneemt met de vaat. Haal ook een doekje over de buitenkant en de warmhoudplaat om eventueel gemorste koffie op te vegen.

  Ontkalken

  Ontkalk je koffiezetapparaat één keer per maand. Doe je dit niet, dan duurt het langer om koffie te zetten en het zal ook minder smaken. Om de machine te ontkalken vul je het waterreservoir voor de helft met witte azijn en de andere helft met water. Zet het apparaat aan en laat de pot halfvol lopen. Zet hem dan uit en wacht dertig minuten voordat je hem weer aanzet. Zet hierna een volle pot met alleen water om alles door te spoelen en spoel de koffiepot goed om. Het kan mogelijk zijn dat je dit proces twee keer moet herhalen om al het kalk weg te halen.

  Koffiepot

  Zelfs als je de koffiepot na gebruik goed omspoelt en schoonmaakt kan het mogelijk zijn dat er toch wat viezigheid in achterblijft. Dit kun je gemakkelijk losweken door er warm water met wat afwasmiddel in te doen en er een beetje rijst in te strooien. Door de koffiekan rond te zwenken maakt de rijst de viezigheid lost. Gebruik daarna een schuursponsje om de viezigheid weg te halen.

  Bacteriën

  Het is belangrijk om je koffiezetapparaat goed schoon te maken, omdat bacteriën en schimmels achterblijven. Door de warmte van het apparaat is dit natuurlijk een heerlijk plekje voor deze vieze beestjes. Uit onderzoek is gebleken dat er zelfs meer bacteriën in rondzwerven dan in je badkamer. Ieks!


  » Reageer (21)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Red poppy  Hond lijkt verdacht veel op Mickey Mouse

  De vier jaar oude hond Goma is goed bezig met het internet te veroveren. De reden? De witte pluizenbol vertoont een schattige gelijkenis met Mickey Mouse. Het diertje is namelijk gezegend met een paar grote, ronde oren.


  De schattige hond, die een kruising is tussen een maltezer en een vlinderhondje, woont bij zijn baasjes in Tokio. Met meer dan 73.500 volgers is de viervoeter een heuse hit op Instagram. De fans lijken vooral in de ban van de oren van Goma, die wat weg hebben van de oren van Mickey Mouse. Hij heeft dan ook een toepasselijke bijnaam, namelijk ‘Mickey Mouse Dog’.  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wild life  Waarom weten vliegen wel hoe ze naar binnen moeten vliegen, maar komen ze daarna niet meer naar buiten?

  Een vlieg vliegt niet met een vooropgezet plan een huis binnen. Dat gaat per ongeluk.

  'Hij volgt ook geen vaste route naar binnen', zegt Hans Smid van het laboratorium voor entomologie aan de Wageningen Universiteit. En omdat het insect niet onthoudt welke weg hij heeft afgelegd, weet hij dus ook niet hoe hij weer buiten moet komen. Een vlieg die naar buiten wil, kan zich alleen op het licht richten. Dat is waar hij volgens zijn instinct naartoe moet.

  Maar het glas tussen hem en de buitenwereld ziet hij niet. Bovendien mist hij het vermogen om te snappen dat langs het glas vliegen hem weer in de frisse lucht zal brengen. Dus blijft hij proberen. Wil je hem helpen? Sluit alle gordijnen, behalve bij de opening van het raam. De vlieg zal daar naartoe gaan omdat het daar licht is. Help je hem niet, dan zal hij tegen het glas blijven botsen tot hij erbij neervalt.


  » Reageer (21)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hello...is anybody here?  Waarom je altijd je kraan aan moet zetten als je terugkomt van vakantie

  Dit is waarom de kraan goed door moet stromen.

  Bacterie

  Uit onderzoek in de Verenigde Staten is gebleken dat bacteriën zich nestelen in een ongebruikte kraan. Omdat er geen water door stroomt hebben ze de ruimte om zich lekker te vermenigvuldigen, met al gevolg dat je kraan vol zit met deze vieze beestjes. Deze bacteriën hebben niks met de plek waar je woont te maken, ze zitten meestal in de riolering van je huis.

  Ziek van kraanwater

  Bacteriën zijn niet altijd reden om je zorgen te maken, want we worden niet overal ziek van. Maar, onderzoekers van de Amerikaanse University of Illinois vonden in het water van een kraan die een tijd niet gebruikt was microben die Legionellose veroorzaken, een vorm van longontsteking. Deze bacteriën zaten vooral in de eerste 100 milliliter kraanwater.

  Doorstromen

  Je hebt misschien al vaker gehoord dat je een kraan even moet laten doorstromen als hij een tijd niet gebruikt is, omdat bacteriën zich nestelen en het water soms niet lekker smaakt. Professor Wen-Tso Liu van de universiteit van Illinois raadt aan om de kraan twee minuten door te laten stromen als deze een paar dagen niet gebruikt is alvorens je het water drinkt. Dit gaat misschien tegen je principes qua waterverspilling in, maar volgens Liu is het een basisstap in hygiène. Vooral nu de zomer er weer aankomt is dit belangrijk! Laat jij de kraan altijd stromen als je terugkomt van vakantie?


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Behind the windows

  Dit kan je doen tegen hooikoorts

  Voor hooikoortspatiënten is er weer een lastige periode aangebroken. Natuurlijk is er heel wat medicatie waarmee je minder gaat snotteren, maar er zijn ook een aantal alternatieven.

  Ramen toe

  Als het mooi weer is, ben je geneigd om de ramen wagenwijd open te zetten, maar dat doe je beter niet, stelt bioloog Arnold van Vliet aan de Nederlandse omroep RTL. “Zo hou je de pollen buiten.”

  Zonnebril

  “Wat ook helpt is om een zonnebril op te zetten. Daarmee voorkom je dat de pollen rechtstreeks in je ogen komen, en verminder je ook de lichtintensiteit, waardoor je ogen minder gevoelig worden.”

  Ga naar de zee

  Ga naar de zee als je veel last hebt van hooikoorts. Als de wind van zee komt heb je daar geen last van pollen, maar als de wind van land komt zitten er op het strand natuurlijk nog steeds pollen in de lucht.

  Vaseline

  Smeer vaseline onder je neus. Dat is een veelvoorkomende tip. “Het is niet bewezen dat het werkt”, waarschuwt voormalig neus-keel-oorarts Francis Burgersijk. “Mensen zeggen dat de pollen dan aan je neus blijven plakken, maar zelfs als dat zo is adem je er natuurlijk nog steeds veel in.”


  » Reageer (26)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parure  Maak komaf met zweetplekken in 7 tips

  Nu de zomer voor de deur staat, lacht het goede weer ons tegemoet. Jammer genoeg is er ook een keerzijde aan dat verhaal: zweetvlekken. De gedachte alleen doet je al meer zweten. Maar dankzij deze tips zeg je zweetplekken voorgoed vaarwel.

  1. Let op je kledij

  Wanneer je shirtjes van synthetische stoffen draagt, is de kans veel groter dat je zweetplekken krijgt. Katoenen t-shirts kunnen helpen. Die ademen beter en zorgen er dan ook voor dat je okselvijvers veel minder zichtbaar zijn.

  2. Gebruik okselpads

  Er bestaan speciale okselpads die zweet absorberen. Ze zijn te koop bij de drogist. Door die pads transpireer je niet minder, maar het zweet wordt wel opgenomen waardoor je geen natte plekken onder je oksel krijgt.

  3. Scheer je oksels

  Wanneer je je oksels scheert – en dus alle haartjes weg zijn – blijft het zweet minder hangen. Daardoor zal je minder snel een geurtje krijgen.

  4. Schaf een speciale deodorant aan

  Gebruik een zogeheten antiperspirant. Omdat hier andere ingrediënten in zitten dan in gewone deo’s, pakken ze het zweet echt goed aan.

  5. Vermijd alcohol en cafeïne

  Alcohol- en cafeïnehoudende dranken verhogen je hartslag. Je lichaam wordt daardoor steeds warmer. Bijgevolg ga je meer zweten onder je oksel. Alcohol en koffie laat je dus beter staan als je vaak last hebt van natte oksels.

  6. Verminder stress

  Stress kan zorgen voor een zweetuitbraak. Als je merkt dat je vaak stress hebt, probeer dan eens te mediteren. Als je over het algemeen rustiger bent, dan zul je minder transpireren.

  7. Verbeter je conditie

  Een goede conditie verlaagt je hartslag in rust en zorgt er dan ook voor dat je minder zweet. Ga dus sporten en werk aan je conditie. Het kan wonderen doen


  » Reageer (26)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beauty

  Cranberrysap is een echt wondermiddel

  De cranberry, of de Amerikaanse veenbes, staat vooral bekend om zijn helende werking bij pijnlijke blaasontstekingen of als het hoofdingrediënt van een verdraaid lekkere cocktail (Cosmopolitan!). Volgens recente studies zou de helderrode zure vrucht ook beschermen tegen hartziektes en een beroerte.

  Twee glazen cranberrysap per dag zouden volstaan om ons hart te beschermen. Dat blijkt uit een Amerikaanse studie bij 56 deelnemers. Zo hadden de proefpersonen die regelmatig ongesuikerd sap van de superbes dronken heel wat gezondheidsvoordelen, zoals een betere bloeddruk en gezondere, regelmatigere bloedsuikerspiegels. Na acht weken liepen ze zelfs 15% minder kans op een hersenbloeding en 10% minder kans op een hartziekte.

  “Deze bevindingen bevestigen dat de polyfenolen uit de bessen ons lichaam beschermen tegen verschillende aandoeningen”, zegt hoofdonderzoekster Christina Khoo. Redenen genoeg dus om deze veenbes op te nemen in ons dagelijkse dieet.


  » Reageer (26)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.George Cloony


  Wanneer de eerste zonnestralen door het wolkendek breken, is het tijd om onze BBQ vanonder het stof te halen. Met deze nieuwe BBQ-trends, ben je de ultieme grillmeester(es).


  1. Roosteren op hout

  In 2018 gaan we terug naar onze roots. Dat betekent geen hoogtechnologische snufjes of grillen op gas, maar een eenvoudige BBQ op hout. Behalve dat het authentiek is, is het ook gezond(er). Het vlees ligt niet bovenop het vuur en kan dus niet zo snel verbranden.

  2. Groenten

  De tijd dat we allemaal bergen vlees probeerden te grillen, ligt al een tijdje voor ons. Groenten hebben de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen en krijgen nu, terecht, een plaatsje op de rooster. Enkele heerlijke gegrilde paprika’s of asperges met een pastasalade zorgen voor een culinair hoogtepunt.

  3. Zoutsteen

  Zout is niet zo gezond voor het lichaam, maar en toe zondigen moet kunnen. Weet je niet wat de juiste dosering zout op je vlees is? Probeer dan eens een zoutsteen. De intense smaakbeleving geeft je vlees, vis en groenten een extra meerwaarde zonder te overdrijven.

  4. Bier

  Geen land dat zo gespecialiseerd is in bier als België. Ook kiezen meer en meer brouwerijen ervoor om speciaal voor deze gelegenheid een BBQ-bier te maken. Met het juiste brouwsel, versterk je de smaken in je maaltijd. Een IPA-biertje is uitermate geschikt bij kruidige gerechten en visgerechten gaan dan weer goed samen met een blond brouwsel.

  5. Vers van de boer 

  De trend was al een tijdje bezig, maar door alle vleesschandalen zal dit alleen nog maar meer groeien. Echte BBQ-liefhebbers kiezen voor een kwalitatief stuk vlees en zijn sneller geneigd om te kopen bij een plaatselijke boerderij. Dit geldt trouwens ook voor groenten en fruit.


  » Reageer (29)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I think

  Wist u dat...?!

  Vrijdag de 17e een ongeluksdag is in Italië?

  Dit heeft te maken met de schrijfwijze van 17 met Romeinse cijfers. 17 is namelijk XVII in Romeinse cijfers. 

  Dit is een anagram van 'VIXI', wat Latijn is voor 'ik heb geleefd'. "In het huidige Italiaans is dat vissi, in de passato remote, om aan te geven dat het leven helemaal is afgesloten". 

  Daarom wordt het getal 17 in Italië geassocieerd met de dood.
  Zoals in veel landen het getal 13 gemeden wordt (ondere andere in hotels) zo gebeurt dat in Italië dus met het getal 17:
  De Renault 17 heet daar R177.

  De vliegtuigen van Alitalia hebben geen stoel 17.

  En Napoleon, die door zijn geboorte op Corsica door Italië is beïvloed, weigerde op vrijdag 17 brumaire ten strijde te trekken.  » Reageer (28)


  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!