Inhoud blog
  • Slechte dagen
  • De eerste keer
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Reality as it is

    07-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechte dagen
    Alweer een dag, alweer een bericht... Niet dat ik zo geweldig goed bezig ben met elke dag iets te posten, maar misschien komt dat nog wel...

    Vandaag werd ik wakker met een akelig besef: herexamentijd komt eraan. Vandaag is officieel de eerste dag dat ik weer moet beginnen studeren en laat ik eerlijk zijn: daar heb ik helemaal geen zin in. Elk spatje dapperheid in mezelf aansprekend ga ik beginnen met het ergste vak van allen, namelijk statistiek. Ik haat iedereen die er niet op gebuisd was. Ik vind het vreselijk dat ik er WEL op gebuisd was, overigens. Ik heb uren bijles gevolgd, hard gestudeerd, mijn beste beentje voor gezet... En ik sla er niet eens in om ook maar één rottig puntje te behalen op het examen. Niet één. Dan voel je je wel even best lullig, moet ik zeggen. Het was het dieptepunt van mijn schoollopende carrière tot nog toe... Met stip staat het op nummer 1 in mijn top 5 aan slechtste prestaties ooit. Een welverdiende tweede plaats gaat naar informatica in mijn vierde middelbaar, waarop ik ook behoorlijk hard faalde. Nummer 3, 4 en 5 zijn eigenlijk niet echt slecht, maar een top 2 klinkt nu eenmaal dom. En ik kan er niet aan doen dat ik een enorme nerd ben en het dus haat om buizen te halen op school. Dat is wellicht hetgene wat ik het meeste haat aan mijn universitaire opleiding: buizen zijn onvermijdelijk. Je kan hard studeren, en dan bedoel ik echt wel héél hard, en toch op elk vak dat je hebt buizen. Het gebeurde met een van mijn beste vriendinnen die ook psychologie studeert. Ze is slim, bijna briljant. Haar hele middelbare loopbaan heeft ze Latijn gestudeerd en ze haalde steevast geweldige punten. Ook nu blokt ze keihard, schrijft ze alles altijd ijverig op in de les en skipt ze bijna nooit een paar uurtjes, en toch haalde zij 10 buizen. Ik vond het verschrikkelijk voor haar, vooral omdat ik wellicht niet half zoveel moeite doe als haar en ik maar 3 vakjes moet herdoen. Een terechte conclusie lijkt me dus dat universiteit keihard is en geen rekening houdt met de punten die je vroeger in je middelbaar haalde.

    Nu moet ik toch echt wel beginnen. Jammer, want ik wou nog even doorgaan over de geweldige nacht die ik met Alex gespendeerd heb en de geweldige nacht die ik nog met hem gepland heb voor zijn verjaardag. En de geweldige nacht die we vannacht waarschijnlijk gaan hebben.
    Hoewel ik wel moet toegeven dat het slapen inderdaad tegenvalt met zijn onuitstaanbare gesnurk...

    Imperfect Girl.

    07-08-2010 om 13:02 geschreven door Imperfect Girl  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eerste keer
    Een eerste bericht in een heel nieuwe blog. Ooit had ik al eens eentje, op een of andere louche Engelse website waar wellicht alleen ex-criminelen berichten op posten. Ik had al snel door da ik het niet zou volhouden daar, maar uiteindelijk begon ik het blog-gebeuren toch te missen. Het groeit aan je, na een tijdje heb je het nu eenmaal nodig om tegen jezelf te kunnen praten en te denken dat mensen echt lezen wat je schrijft. En dat ze je er niet voor veroordelen ook nog. Ik ben ondertussen wijs genoeg om te weten dat niemand iets geeft om je persoonlijke leven op het internet, tenzij je erover liegt of naakt bent. Ach ja.

    Even over mezelf: Ik ben een 18jarige, jonge vrouw die exact weet wat ze wil uit dit leven. Ik studeer Psychologie aan de Universiteit van Gent en ben er dus dol op om mensen lekker te gaan analyseren. Dat krijg je als je net je eerste jaar achter de rug hebt: je denkt meteen dat je alles weet. Erger wordt het als anderen ook verwachten dat je alles al weet en naar je toe komen om raad te vragen... Het gebeurt vaak dat ik eigenlijk geen idee heb wat hij of zij moet doen, maar dat ik een intelligent klinkende uitleg begin te geven om te doen alsof ik weet waarmee ik bezig ben. Ze geloven me elke keer.
    Daarnaast heb ik net een nieuwe relatie. Hij is perfect in vele opzichten, maar dat komt wellicht omdat we nog maar een drietal dagen samen zijn en ik dus gewoon nog hoop dat hij niet als alle anderen is. Hij is ook een pak ouder; 15 jaar zit er tussen ons. Op zich niets mis mee, zou ik zo denken. Hij heeft die irritante puberale trekjes waar ik me toch zo vaak aan erger al lang achter zich gelaten. Alleen maar voordelen, lijkt me dus. Officieel zijn we nog niet echt samen... Hij is nog maar net weg van zijn vriendin waar hij zo'n 5tal jaar mee samen was, dus een nieuw vriendinnetje die half zijn leeftijd is, is vast niet iets wat hij meteen tegen zijn vrienden wil gaan uitleggen. Ik ook niet tegen de mijne, dus dat zit ook wel weer goed.

    Ik zie net hoe laat het is, Alex (mijn vriendje, wat niet zijn echte naam is uit respect voor hem) zal hier zo meteen zijn. Hij komt me gewoon opzoeken na het werk en blijft dan lekker slapen, hoe geweldig is dat? Nou ja, nu vind ik het geweldig... Laat ik morgen wel even weten hoe fijn ik het nu werkelijk vond om te proberen slapen naast zijn luide gesnurk....

     

     


    04-08-2010 om 16:09 geschreven door Imperfect Girl  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/imperfect_girl

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    04-08-2010 om 15:53 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)


    Archief per week
  • 02/08-08/08 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs