Hotels in Brussel
Inhoud blog
 • Brussel - De Europese Hoofdstad
 • Luxe hotels in Brussel
 • Goedkope Hotels in Brussel
 • Antwerpen en Brugge

  Zoeken in blog
  Mooie hotels in Brussel voor een perfect verblijf in de Europese Hoofdstad
  17-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel - De Europese Hoofdstad

  Evolutie in de hotelsector van Brussel

  Kort doorheen de tijd

  Brussel trekt jaarlijks vele duizenden toeristen aan. Deze trend ontstond nadat in 1958 de grootse EXPO '58 werd georganiseerd. De aanleiding was het feit dat toen alle grootmachten pronkten met één of ander indrukwekkend bouwwerk. De Fransen bouwden de Eiffeltoren, de Belgen construeerden het Atomium. Met man en macht en vooral geld, veel geld werd het monument bol voor bol opgebouwd. Het geld was vooral afkomstig uit Afrikaanse kolonies.

  Aan deze gruweldaden is nu gelukkig een eind gekomen. Wat er restte na de grote tentoonstelling in 1958 was het Atomium, glimmend en trots. Men kan het vandaag nog altijd beklimmen. Boven heeft men een mooi uitzicht op de stad en dit lokt elk jaar vele toeristen naar Brussel, Europese maar ook Amerikaanse en Aziatische. Het toeristenaantal neemt gradueel toe, onder andere door de globalisering. De dagen dat echte zakenmensen geen vliegtuigen moesten nemen om het brood op tafel te krijgen is voor goed voorbij naar men vreest.

  Deze evolutie bracht verschuivingen teweeg in de toeristensector. Deze evolutie was ook te voelen in de hotelsector van Brussel. Grote multinationals begonnen hotels op te richten in het hartje van Brussel. Zo zijn er heden ten dage bijvoorbeeld Spaanse en Engelse hotelketens in Brussel maar ook Indische hotelketens dragen tegenwoordig hun steentje bij in het beddentotaal.

  17-02-2009, 21:39 geschreven door stephanisk  


  Tags:hotels hotel, brussel, bezoeken, stedentrip
  18-01-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luxe hotels in Brussel

  Hotels te Brussel

  In dit blog belicht ik het grote verschil in hotelaanbod van enkele steden en van Brussel in het bijzonder. Laten we beginnen met Brussel. Dan behandel ik respectievelijk Brugge en Antwerpen. Wanneer men prijzen vergelijkt van hotels Brussel komt men al gauw tot de conclusie dat Brussel een enorme verscheidenheid heeft opgebouwd aan hotels door de jaren heen. Luxe hotels Brussel zijn bijvoorbeeld niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

  In de volksmond worden deze wel eens 'Luxury Hotels Brussels' genoemd en zijn voorzien van perfecte service en comfort. Indien uw eisen normaal liggen dan zijn deze vormen van comfort en luxe misschien wel volledig uit den boze. Mensen uit hogere kringen, bedrijfsleiders en of kaderpersoneel en dergelijke zijn zich misschien meer verwachtende aan een dergelijk hotel Brussel. De prijzen van hotels Brussel variëren van €65 tot meer dan €1000/nacht. Daarom kijkt U best goed uit bij het reserveren van een hotel Brussel.

  Echter, sommige vinden het immoreel ten opzichte van andere mensen om dergelijke hotels reserveren. Anderen benadrukken dat een citytrip Brussel bedoeld is om Brussel te bezoeken en dat je hotel Brussels van ondergeschikt belang is. Ook andere drijfveren spelen mee waarom deze hotels niet in de smaak vallen bij sommigen. Alles heeft zo zijn voor- en zijn nadelen, toch heeft iedereen graag een aangenaam hotel. Dan hoeft iedereen slechts uit te maken voor zichzelf hoe hoog hij of zij de lat wil leggen qua luxe en comfort in zijn of haar hotel Brussel.

  18-01-2009, 00:00 geschreven door stephanisk  


  Tags:brussel, hotels, hotel, luxe, verblijf
  25-12-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goedkope Hotels in Brussel

  Goedkopere Hotels in Brussel

  Aan het andere eind van het spectrum liggen de budget hotels Brussels ook verspreid over centrum van de stad. De courante bezoeker van onze hoofdstad kent deze vast en zeker wel. In deze hotels Brussel liggen de financiële voorwaarden er beter bij.

  Hoe contacteert U deze hotels of vindt U ze in de eerste plaats? Er zijn vele mogelijkheden, ik som er hier enkele op. Vooreerst via het internet. Op het internet is de vergelijking van hotels het eenvoudigste, gezien men daar direct een overzicht krijgt van een groot aantal hotels Brussels en men slechts maar een keuze hoeft te maken welk hotel men prefereert.

  Prijzen evenals de beschikbaarheid worden hierbij vermeld zodat men direct weet waar men aan toe is. Goedkope hotels Brussel bieden U al overnachtingen aan van €50. In een goedkoop hotel Brussel moet men geen zijden lakens en een dampend bubbelbad verwachten als men arriveert maar U zal niks tekort komen als gast.

  25-12-2008, 00:00 geschreven door stephanisk  


  13-11-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen en Brugge

  Antwerpen en Brugge, gelijkaardig?

  In grootsteden zoals Moskou en Parijs maken bezoekers soms de terechte opmerking dat het allemaal zeer mooi is, maar helaas zeer duur. Dit hoeft niet overal zo te zijn. Hier boven zette ik uiteen dat er in Brussel gelukkig nog steeds een lagere prijsklasse is voor toeristen. Geldt dit ook voor Brugge en Antwerpen?

  Op onderzoek in Brugge en Antwerpen!

  Als men naar Brugge kijkt en men telt de hoofden op de grote markt, dan verwacht men hoge prijzen door de naam en faam van dit kleine Venetië. Maar wordt deze naam en faam ook weerspiegeld in de hotelprijzen? Zoals de titel al verklapte, we gaan hiervoor op onderzoek! Een simpele zoekopdracht in Google toont al snel een antwoord op deze vraag namelijk dat dit zeker niet het geval is. Er bestaan wel degelijk budget hotels Bruges voor mensen die het wat eventueel wat minder breed hebben maar toch de wijde wereld willen verkennen.

  In Brugge kan dit dus klaarblijkelijk. Hotels Bruges bieden al overnachtingen aan voor €55 per nacht. Dit zijn gemiddeld lage prijzen voor een hotelkamer. Het kan eventueel even zoeken zijn maar het is niet onmogelijk om een hotel Brugge te vinden voor die prijs. Zo kan men ook hier spreken over goedkope hotels Brugge zoals eerder al in Brussel. Toch kunnen we opmerken dat de prijs van een hotel Brugge net iets hoger ligt dan in Brussel. Door het beperkt aantal bedden misschien, wie weet. 'Hoe hoog gaan de prijzen in Brugge?' hoor ik de mensen thuis denken. Nou, dat valt nog aardig mee, relatief gezien.

  Luxe hotels Brugge of voor de Engelse bezoekers van het kleine Venetië het zouden omschrijven, 'luxury hotels Bruges', vragen prijzen die over de €400 kunnen gaan. Dan verblijf je misschien wel in een historisch gebouw met verschillende antiquiteiten in uw kamer eigendom van uw hotel Bruges.

  In Antwerpen deed ik terug mijn bescheiden onderzoekje en wat kwam daar uit de mouw?Hier lagen de prijzen terug op het niveau van Brussel, namelijk een minimumprijs van €50 per nacht. Hiermee wordt een signaal gezonden dat iedereen welkom is in Antwerpen, goed gezien van het stadsbestuur en waarschijnlijk met veel succes. Budget hotels Antwerp blijken dus ook te bestaan. Goedkope hotels Antwerpen in deze stad zijn logisch te verklaren daar de gemiddelde bezoeker wel eens weinig geld over zou kunnen hebben na het binnenstappen van een designboetiek. Verdoet U uw geld aan kleren van Antwerpen of aan de hotels Anvers?

  Het lot ligt in uw handen. Als U voor de Antwerpse hotels kiest dan hebt U net zoals bij de modehuizen een ruime keuze. Kiezen ligt hier niet altijd voor de hand. De luxe hotels Antwerpen staan ook in Antwerpen voor U klaar met prijzen vergelijkbaar aan die van Brugge. Ook gemakkelijk na te verifiëren op het internet. Veel Engelsen zijn dol op deze "luxury hotels Antwerp". Een hotel boeken in Antwerpen of Brugge, laat ik U niet verbazen, is gelijkaardig aan boeken in onze hoofdstad.

  Opgelet in welke periode U boekt, soms kan het zeer druk zijn in deze drie steden door evenementen die U waarschijnlijk zelfs helemaal niets zeggen. Ik denk bijvoorbeeld aan een reisbeurs of iets in die aard. Dan schieten de prijzen van zowel hotels Antwerpen, hotels Brugge als hotels Brussel zwaar de lucht in en dus ook de minimumprijs van een kamer. Welke stad en hotel U ook kiest uiteindelijk om te gaan bezoeken, één gouden raad als U gaat reizen, maak een groter budget vrij dan U voorziet op basis van de activiteiten en berekeningen want éénmaal van huis weet U niet wat er op uw weg ligt van moois dat goed zou passen bij uw thuis.. .

  13-11-2008, 00:00 geschreven door stephanisk  


  Archief per week
 • 16/02-22/02 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 10/11-16/11 2008


  Blog als favoriet !

  Archief per maand
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008

  Mijn favorieten
 • Hotels Brussel
 • Blog maken
 • Brussel Bezoeken
 • Hotels in Vlaanderen
 • Hotel in Brussel
 • hotels in Brussel
 • Hotels Ardennen
 • hotels in de Ardennen
 • hotel Ardennen
 • Hotels Ardennen

  Mijn favorieten
 • België bezoeken
 • Brugge en Zeeland
 • Reis door België
 • Hotels in Brugge
 • Hotels in Brussel
 • Hotel in Brugge
 • Hotels in Brugge
 • Travel Belgium


 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!