Inhoud blog
 • Heerlijk logeren in het pittoreske Durbuy
 • Vakantie in een hotel in De Panne
 • Hotels buiten België: Parijs
 • Hotels in Belgie en Brussel
 • Hotels in Brugge
  Citytrips naar steden
 • Citytrip Antwerpen
 • Bezoek Antwerpen
 • Antwerpen bezoeken
 • citytrip Brussel
 • citytrip Brussel
 • visit Brussels
 • visit Bruges
 • citytrip Brugge
 • citytrip Brugge
 • Favorieten

  België Hotels
  Hotels België
  Vakantie in België
  Hotels België
  Vakantie België
  Hotels Kust
  Hotels Brugge
  Bezoek Brugge
  Hotels Knokke
  Knokke Hotels
  Brugge Hotels
  Hotels Brugge
  Hotels Antwerpen
  Antwerpen Hotel
  Brugge Hotel
  Hotels België
  Hotel België
  Hotels in Brugge
  Hotels België
  België Hotels
  België Hotel
  Hotels Zeeland
  Hotels in Zeeland
  Fietstochten België
  Fiets door België
  Fietsen in België
  Zeeland Hotel
  Hotels Vlaanderen
  Hotels in Vlaanderen
  Hotels Brussel
  Hotels Brugge
  Hotels België
  Hotels Zeeland en Brugge
  Hotels België
  Ardennen Hotel
  Hotels Ardennen
  Hotels in de Ardennen
  Hotels Brussel
  Brussel Hotels
  Hotels Vlaanderen
  Hotels in Brussel
  Brussel Hotels
  Hotels Brussel
  Hotels Vlaanderen
  Hotels Ardennen

  Informatie Citytrips

  Informatie Venetië
  Informatie Parijs
  Informatie Gent
  Informatie Blankenberge
  Informatie Oostende
  Informatie De Haan
  Informatie De Panne
  Informatie Knokke
  Informatie Spa-Francorchamps
  Informatie Damme
  Informatie Durbuy
  Informatie Kortrijk
  Informatie Brugge
  Informatie Brussel
  Informatie Leuven
  Hotels in België
  Uw hotel in Belgie makkelijk gevonden
  03-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk logeren in het pittoreske Durbuy
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vorig (paas)weekend heerlijke paar dagen beleefd in een hotel in Durbuy, het zogenaamde kleinste stadje van België. Het gezellige centrum met zijn smalle straatjes ligt rond een centraal plein en is omgeven door de ruwe natuur. De Belvédère of het uitzichtspunt kan je bereiken via een steile weg vanuit het centrum, maar wie de klim niet wil doen kan met het toeristische treintje gaan. Het panorama loont heel erg de moeite, je kijkt daarboven als het ware over de stad heen. Leuk om mijn vrouw te zien zwaaien helemaal beneden uit het raam van ons Durbuy hotel, grappig!

  Aan de receptie in het hotel Durbuy lagen ontzettend veel flyers en folders over de bezienswaardigheden in de regio. We hadden ons voorgenomen er een actief weekend van te maken dus iedereen was vroeg uit de veren. Naast mogelijkheden om te mountainbiken, kayakken en avontuurlijke tochten, bleken volgende zaken interessant: het Parc des Topiaires, waar op een oppervlakte van 10.000m2 niet minder dan 250 figuren uit buxus gesneden staan, het kasteel La Petite Somme uit de 19de eeuw, waar dagelijks rondleidingen in het Nederlands voorzien worden, en nog heel wat meer.

  De eerste dag in dat hotel in de Ardennen probeerden we een algemeen beeld van de streek te krijgen. Ons hotel in Durbuy lag aan de rand van een rustig (nederlandstalig) familiepark met overdekt zwembad en was van alle gemakken voorzien en, heel belangrijk, uiterst kindvriendelijk. Onmiddellijk na aankomst in ons Durbuy hotel zag ik mijn vooroordelen bevestigd: Durbuy zelf is grotendeels op tourisme gericht dus echt veel authenticiteit, los van de natuurlijke omgeving die wonderbaarlijk mooi is, zouden we er niet meer vinden. De directe omgeving biedt in de zomer activiteiten als wandelroutes, pitoreske dorpjes, de beroemde grotten, kanoverhuur, raften, mountainbike, abseilen, survival en talloze andere activiteiten. Ook voor de kleintjes is er --naast de mogelijkheden op het park -- genoeg te doen.

  We hebben al besloten om ook in de winter eens naar dit hotel Ardennen terug te keren, wanneer er een handvol ski- en langlaufgebieden binnen een half uur te bereiken zijn. Ook leuk is dat Durbuy en omgeving rond de kerst heel wat bekende kerstmarkten in de kijker zetten. Hieronder vertel ik jullie wat meer over mijn ervaringen met hotels Durbuy. Alvast veel leesplezier, ik zal deze blog zo goed als kan en zo vaak mogelijk proberen actueel te houden. Tot ziens!

  03-06-2009 om 00:00 geschreven door hotelletje  


  Tags:hotels, hotels in de ardennen, hotel durbuy, weekendje weg, overnachten
  01-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantie in een hotel in De Panne
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De Panne ligt waar Noordzee, duinen en vlakke polders mekaar raken. Logeren in een hotel in De Panne is een van de allerbeste keuzen die ik ooit heb gemaakt, wat binnenlandse bestemmingen betreft dan toch. De Panne is werkelijk de groene parel van de Vlaamse kust, helemaal in het westelijk uiteinde en vooral bekend om haar schier onmetelijke duinreservaten, haar brede strand en de immer gezellige drukte.

  Bovendien is De Panne de bakermat van de zeilwagensport, en laat dit nu net toevallig één van mijn favoriete vrijetijdsbestedingen zijn. Kiezen voor een vakantie in een hotel in De Panne is echt schitterend: De Panne telt niet minder dan 350 hotelbedden (in alle categorieën), 5.000 appartementen, 5 campings en 2 vakantiedorpen.

  De keuze aan in hotels in De Panne is eerder klein maar dit benadrukt nogmaals de charme van de stad in vergelijking met andere kuststeden. De badstad laat dus zeer gemakkelijk toe om de rust van de talrijke natuurgebieden met de uitgebreide gastronomische mogelijkheden in het gezellige centrum te combineren.

  Vanuit je De Panne hotel is het heerlijk om ook buiten het hoogseizoen de vakantiesfeer te komen opsnuiven. U waant zich nooit in een stad maar altijd op vakantie!

  01-05-2009 om 00:00 geschreven door hotelletje  


  Tags:hotels in de panne, vakantie, reizen, weekendje weg, weekendje aan zee
  27-04-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotels buiten België: Parijs
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Bij het kuieren in de eeuwige lichtstad laten we je je best meevoeren door de magie. Hou je van oude architectuur, hou je van kunst, hou je van lekker eten, van echte Franse gemoedelijkheid? Dan is een stedentrip naar Parijs beslist iets voor jou!

  Logeren in een Parijs hotel heeft op zichzelf al iets speciaals, zowel natuurliefhebbers, als shopaholics en gastronomici komen in Parijs meer dan elders ter wereld aan hun trekken. Een verblijf in een Parijs hotel garandeert u immers van ontzettend veel toeristische hoogstandjes, en dan hebben we het nog in het minst over de Eiffeltoren. Nee, vanuit je hotel in Parijs passeer je zo voorbij duizenden kleurrijke etalages, standjes en kraampjes, heerlijk gastronomische restaurantjes, gezellige bars, superinteressante musea, enz...

  Ook kun je als afwisseling met je kamer in je hotel in Parijs, een van de 400 parken die de stad rijk is, gaan bezoeken. Parijs, de hoofdstad van alle dromen, telt een groot aantal gemeenschappen die de stad haar dynamiek en unieke karakter verlenen. De hoofdstad van ‘La Douce France’ is niet voor niets de drukst bezochte stad in de hele wereld. Parijs is dan ook een echte wereldstad, een metropool van hetzelfde kaliber als pakweg Londen, New York of Tokio.

  Wie kiest voor een hotel Parijs kiest dus meteen voor een ideale citytrip bestemming, of je nu natuurliefhebber bent, graag shopt of liever gewoon eens heerlijk niets doet! De keuze aan hotels Parijs is echt bijzonder groot maar in wat volgt kun je alvast kennismaken met een paar hotels, waar ikzelf in de loop der jaren ben gepasseerd. Alvast veel leesgenot!

  27-04-2009 om 16:52 geschreven door hotelletje  


  Tags:hotel, hotels in parijs, vakantie, overnachten, logeren
  15-11-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotels in Belgie en Brussel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  België - Belgique - Belgium

  belgieDe Europese hoofdstad Brussel is gelegen in het hartje van België, België is wereldbekend om een aantal zaken: de heerlijke belgische chocolade, de niet te versmaden echte belgische frietjes en ons cultuurhistorisch erfgoed. Als in de middeleeuwen waren onze steden wereldberoemd en dat is sindsdien niet veranderd. Nog steeds komen bezoekers van heinde en verre om dit prachtige land een bezoekje te brengen. België telt heel wat steden die de moeite waard zijn om te bezoeken en hier worden er dan ook een groot deel opgesomd.

   

  Brussel - Brussels - Bruxelles

  Onze Europese hoofdstad is overal bekend. Men kan er genieten van musea, bezienswaardigheden, shoppen, lekker eten en heerlijk overnachten. Er zijn dan ook heel wat hotels in Brussel.

  Sommige hotels in Brussel zijn in het centrum gelegen wat hun de ideale locatie maakt om de stad te bezoeken. ( Hotel Scandic Grand Place, Hotel La Madeleine in Brussel, hotel the Dominican, NH Brussels city centre, Eurostars Sablon )

  Terwijl een ander deel van de hotels gezocht moet worden vlakbij de Europese wijk, hier vindt men onder meer het hotel Silken Berlaymont.

  Ook de Brusselse zakenwijk is rijk aan talloze hotels. (Thon hotel Brussels city centre, Sheraton Brussels, hotel des colonies, hotel Le Plaza Brussels, Husa Presiden Park Hotel in Brussels, ...)

  Indien men eerder een hotel in Brussels gaat zoeken dat dichtbij of op de Avenue Louise in Brussel gelegen is dan kan men best uikijken naar een kamer in Hotel Bristol Stephanie, Hotel Cascade, ... .

  Brussel is echt een stad om te verblijven, een kort bezoek aan de stad doet Brussel geen recht. Men kan de vele hotels in Brussel makkelijk online reserveren daar er een overvloed aan accommodatie is in Brussel maar men dient wel op de prijs te letten want een uitstap naar Brussel kan wel behoorlijk oplopen.

  15-11-2008 om 17:00 geschreven door hotelletje  


  17-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotels in Brugge
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Brugge - Bruges

  Het alombekende Venetië van het noorden is uiteraard Brugge. De hanzestad die sinds meer dan 10 eeuwen bekend is om zijn handel, toerisme. Deze stad was gedurende de middeleeuwen een korte periode de metropool van de wereld.

  Elk zichzelf respecterende persoon had er een prachtig huis. De opkomst van de moderne handel en introductie van het beurswezen moet ook gezocht worden in Brugge. Het huis van de familie Beurze is daar nog altijd het toonbeeld van.

  Hotels in Brugge zijn talrijk maar ook nogal uiteenlopend. De verschillende types hotels brugge zijn merkwaardig, u vindt er tientallen familiehotels goedkope hotels Brugge die de charme van verre uitstralen.

  Uiteraard kent deze stad ook verschillende luxe hotels in Bruges (hotel die swaene, hotel bourgondisch cruyse, the pand hotel in Bruges, hotel de Tuilerieën ) waar men de typische klasse van een 4-sterren hotel terugvindt.

  Toch mag men zeker de vele hôtels Bruges niet uit het ook verliezen ( hotel fevery, best western hotel weinebrugge, hotel Aragon, hotel karel de stoute, hotel Malleberg, hotel Duc de Bourgogne (gelegen aan de mooiste reien van Brugge), hotel Salvators), daar deze heel interessant kunnen zijn qua prijs en ook op het gebied van luxe kunnen deze hotels in Brugge u verrassen.

  Brugge is een stad om telkens opnieuw te bezoeken, elk jaargetijde brengt een ander aspect van de stad naar boven. Enkele absolute aanraders in Brugge zijn zeker en vast: Hotel Maraboe in Bruges, hotel Patritius en hotel Jan Brito in Brugge.


  17-10-2008 om 00:00 geschreven door hotelletje  


  11-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotels in Antwerpen

  Antwerpen - Anvers - Antwerp

  Antwerpen, de Belgische havenstad. In deze stad valt altijd wel iets te beleven. Antwerpen is wereldvermaard op het gebied van Diamant. Deze stad is verantwoordelijk voor het gros van de verhandelde geslepen diamant ter wereld.

  In België staat Antwerpen eerder bekend als het shoppingparadijs bij uitstek, wat voor velen een reden te meer is om een weekendje in een hotel in Antwerpen te verblijven.

  Antwerpen heeft in vergelijking met Brussel en Brugge wel iets minder hotels te bieden maar de meeste hotels in Antwerpen zijn stukken groter dan de hotels in Brugge.

  Wie een hotel in Antwerp zoekt kan best eens een kijkje nemen op internet daar men daar steevast de beste prijzen vindt. De hotels in Antwerpen zijn opgedeeld in 2 verschillende gebieden, Een deel ligt in het historisch centrum zoals bijvoorbeeld Hotel Postiljon, Hotel Scheldezicht, Hilton Antwerp hotel, hotel 't Elzenveld en Hotel Prinse.

  De andere groep Hotels kan gevonden worden dichtbij het Centraal Station en op de Keyserlei. Hier vindt men heel wat hotels waar men luxeus kan overnachten voor een goede prijs. Op de Keyserlei vindt men onder andere het Hyllit Hotel, het Tourist Hotel en hotel Florida.

  Er zijn ook 3 echte familiehotels in Antwerpen die zeker een bezoekje waard zijn, met name het Hotel Industrie, het Firean Hotel en hotel Rubenshof.

  Antwerpen is werkelijk een wereldstad in zakformaat en een bezoekje meer dan waard.

  11-08-2008 om 00:00 geschreven door hotelletje  


  03-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotels in Kortrijk

  Kortrijk - Courtrai

  Kortrijk, de zuidelijke west-vlaamse stad. Deze stad leeft van de bloeiende industrie in de westhoek. Het studentenleven floreert hier welig, men vindt er immers een afdeling van de universiteit van Leuven alsook verschillende hogescholen.

  Het aanbod van hotels in Kortrijk is eerder beperkt waardoor men dikwijls rekening dient te houden met een volboekt hotel. Uw hotel in Kortrijk dus een beetje op voorhand reserveren is zeker geen overbodige luxe.

  Dichtbij de drukke EXPO is er een 1 hotel gelegen, het Hotel Kennedy. In de binnestad vindt men uiteraad nog een aantal ander hotels zoals daar zijn, hotel Messeyne, Het Parkhotel Kortrijk, Hotel Broel ( juist naast de bekende Broeltorens van Kortrijk gelegen) en ook het hotel Belfort is midden in de stad gelegen.

  Dit zijn de belangrijkste hotels in Kortrijk, dus van een overaanbod is zeker geen sprake.

  03-08-2008 om 00:00 geschreven door hotelletje  


  15-07-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotels in Hasselt

  Hasselt

  Hasselt is de Limburgse provinciale hoofdstad. Limburg is werkelijk een streek om tot rust te komen en biedt heel wat mogelijkheden voor de fietsers onder ons. Vanuit Hasselt kan men makkelijk het Limburgse hinterland gaan verkennen en dit zelf over de Nederlandse grens.

  Er zijn verschillende hotels in Hasselt doch een groot deel van de hotels in Hasselt maakt deel uit van de Accor groep en dit ten nadele van de charme van het hotel. Het Parkhotel in Hasselt is een absolute aanrader indien men wil rustig verblijven.

  Het Parkhotel Hasseltbiedt alle moderne comfort. Men vindt vlak voor het Parkhotel ook een lekker restaurant waar men savonds rustig kan dineren.

  In limburg zijn er uiteraard nog een aantal andere plaatsen waar men kan verblijven tijdens een fietsweek - weekend.

  In Maaseik is er het prachtige Kasteel Wurfeld te Maaseik waar men heerlijk kan overnachten.

  In Genk kan men altijd een goed bed vinden in hotel 't Hert.

  In Diest vindt men het Hotel Prins van Oranje.

  15-07-2008 om 00:00 geschreven door hotelletje  


  18-06-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotels in De Ardennen

  de Ardennen

  De Ardennen zijn een vakantieplek bij uitstek voor het Vlaamse landsgedeelte. Even er op uit voor een lange wandeling door de geurige bossen. Uiteraard vieren alle sporten hoogtij in de Ardennen: kajak, mountainbiken, fietsen, paardrijden, wandelen, de lijst is eindeloos.

  Niet allen tijdens de zomermaanden trekken heel wat toeristen naar de hotels in de Ardennen ook tijdens de winter is een hotel in de Ardennen een favoriete bestemming. Men kan zich hier nog even onttrekken aan het drukke stadsleven en profiteren van de natuur in al zijn schoonheid.

  Er zijn wel een aantal mooie hotels in de Ardennen die men best kan verkiezen voor een weekendverblijf: Zo vindt men in Kelmis-La Calamine het drielandenpunt Hotel Almabel,

  In Aywaille vindt men dan weer het Hotel Villa des Roses terug, In Namen kan men best verblijven in Het New Hotel des Lives, en in Luik vindt men het Bedford Hotel Liège terug.

  Een vakantie in de Ardennen spreekt voor zich en men komt er dan ook graag terug.

  18-06-2008 om 00:00 geschreven door hotelletje  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotels in Gent

  Gent - Gand -Ghent

  De stad Gent is wellicht het meest bekend om zijn Gentse Feesten, waar men van ver naartoe komt. Dit is dan ook veruit de drukste week voor de stad en de hotels in Gent.

  Gent is zeker één van de meest bruisende Vlaamse steden, er valt altijd wel iets te doen. Ook op cultuur niveau is gent een absolute topper, de OLV kathedraal die hoog boven Gent uittroont bewaart een schat aan middeleeuwse kunstwerken.

  Men kan er onder andere het Lam Gods van Jan Van Eyck, wellicht één van de bekendste kunstwerken uit die tijd. Het Gravensteen spreekt voor zich en moet je absoluut bezoeken, misschien gecombineerde met een verblijf in hotel Gravensteen in Gent.

  Er zijn heel wat hotels in Gent maar enkele springen er toch uit door iets charmanter en aangenamer te zijn om te verblijven. Zo zijn er het hotel De Flandre, Hotel Chamade ( een Best Western Hotel en dichtbij het Station gelegen), Ghent River Hotel, Auberge du Pêcheur ( met zijn sterren restaurant) en de Cour Saint Georges, gelegen op een paar passen van de kathedraal.

  Gent is een stad waar men uren kan wandelen en een mooi evenwicht heeft gevonden tussen de verschillende culturen in de stad. Zoek eerst even op internet naar een hotel in Gent want de beste prijzen vind je zeker op het net.

  18-06-2008 om 00:00 geschreven door hotelletje  
  Archief per week
 • 01/06-07/06 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 10/11-16/11 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 28/01-03/02 2008


  Blog als favoriet !

  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  adverteren
  www.bloggen.be/adverte
  Vakantie in Spanje
 • villa te huur in spanje
 • vakantiehuis te huur in Spanje
 • Vakantiehuis in Spanje huren
 • Villa huren in Spanje
 • Villa te huur in Spanje
 • Villa in Spanje huren
 • Vakantiehuis Spanje te huur
 • Vakantiehuis in Spanje huren
 • weblog

 • Mijn favorieten
 • online hotels reserveren
 • hotels in brussel
 • hotels in brugge
 • hotels in belgie
 • Bezoek Antwerpen
 • een weekend in Antwerpen
 • citytrip Brussel
 • Antwerpen Citytrip
 • hotel
 • weblog


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!