Inhoud blog
  • Benidorm Basterds
  • Netwerksites
  • Te koud
  • Borreltje Van Het Huis
  • SOEP
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    HORECA RODDELS
    Achter de schermen in de HORECA
    23-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Benidorm Basterds
    Gisteren was het Marktdag hier in de stad.
    Op deze dagen hebben we wel eens de voorbijganger die net zin heeft in een koffie als hij/zij onze zaak ziet!

    Het grootste deel daarvan zijn oudere mensen. Ik noem ze de Benidorm basterds. Of wel een karreke die ze voor zich uit duwen, of wel een gemotoriseerde rolstoel, op 3 wielen dan nog wel.

    Ja kijk die menskes kunnen misschien niet meer zo goed zien, en kennen het verschil niet tussen een restaurant en een koffieshop!
    Daarom laat ik expres ook altijd 1 à 2 tafels ongedekt (afhankelijk van de reservaties) speciaal voor deze "basterds"


    Dit werkt ook alleen maar totdat ze achter een pannenkoek of een croque gaan vragen. Dan bestormen ze me met vragen waarom we dat niet hebben, en waarom de koffie zo duur is (€ 2,5)...
    Dan moet ik uitleggen dat we eigenlijk een restaurant zijn...

    Maar toch zijn er zo een paar teruggekeerd met hun kinderen en kleinkinderen als dank.
    Daarvoor doe je het toch, Niet?

    x
    Popke

    23-09-2010 om 00:00 geschreven door Popke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    22-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Netwerksites
    Het is een nieuwe hype om mensen digitaal te bestormen met aanvragen en vriendschapsverzoeken van allerhande netwerksites!
    Het is niet genoeg om 100 vrienden of volgelingen te hebben.
    Zoals in alles in het leven willen we steeds meer!

    Deze netwerksites zijn dan ook vaak het onderwerp van klanten, als ik zo door mijn zaak wandel.
    Bla bla bla Facebook, bla bla bla Twitter...

    Het is natuurlijk plezant om de laatste nieuwtjes op die manier te weten te komen.
    Goed en slecht nieuws verspreidt zich ook razendsnel.
    Bij een geboorte of een verjaardag hoeft maar 1 persoon proficiat online te schrijven en heel je vriendenlijst volgt minuten later.

    Het is sociaal zijn op een asociale manier.

    De sociaal geëngageerde persoon wordt nog socialer, en de asociale kan ook eens zijn gevoelens uiten, zonder zich geconfronteerd te voelen!

    Grote bedrijven spioneren zo op hun personeel. Wat ze doen, en zeggen. Vooral over het bedrijf zelf.
    Of ze wel zijn wie ze zeggen dat ze zijn.
    Geef ze ongelijk. Je stelt je helemaal bloot, iedereen mag alles weten, behalve je baas... Gek!

    Het Horeca gebeuren is ook online te volgen.
    Nieuwste menu's, acties, last minutes...

    Nu wordt je zaak niet alleen via google gevonden, maar ook via facebook.

    Het is een nieuw tijdperk,
    We moeten meegaan.

    xpopkex

    22-09-2010 om 10:35 geschreven door Popke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te koud
    Beste Horeca gangers :)

    In een korte periode hebben we 2 grappige uitspraken gehoord.
    De uitspraak "te koud" kan terrecht zijn als: de verwarming ni opstaat, als men de soep ni tegoei opgewarmd heeft, als je buiten zit en het sneeuwt...

    Nu hebben we deze uitspraak, slechts 2 maal gehoord deze week, en telkens klonk het absurt.
    Je zou denken, kan dit, JA dit kan wel degelijk.

    Voorbeeld 1: Bij onze gerechten krijg je in een apart kommetje lekkere saladegarnering, met een heerlijke zelfgemaakte vinegraitte, en afgewerkt met olijfolie. Nu vond onze klant het kommetje met salade "te koud", volgens hem kwam de salade uit de diepvries!!!!!!!!!!!!!!!!! :s
    Niet gelogen, we hadden geen verse salade maar diepvries salade volgens meneer. Ik zei, "meneer ik zal u volgende keer warme salade brengen, zal ik dit kommetje misschien ineens even in de micro doen???"

    Voorbeeld 2: Het is deze week lekker warm geweest buiten, we hebben heel wat desserten verkocht. We hadden verse aardbeien laten komen, en een heerlijke coupe met aardbeien aanbevolen aan de klanten. Ons vanille ijs is ook super lekker, heel romig.
    Nu was een dame haar ijsje "TE KOUD" ze vroeg zelfs aan ons op welke temperatuur onze diepvriezer stond. "toch niet op -10" zei ze want dat is te koud. Ik antwoorde heel beleeft: "nee mervrouw zeker niet op -10, maar op -18 zelfs want anders had u Romige roomijs"

    Gelukkig jagen we ons er niet in op en kunnen we er goed om lachen... :D

    x
    Popke

    21-04-2009 om 14:16 geschreven door Popke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    15-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borreltje Van Het Huis
    Gisteren is het weer zwoegen geweest. We zaten weer goed vol.
    Op drukke avonden door de week geven we de klanten bij hun rekening ook een borreltje.
    Dat is toch een schoon gebaar of niet?
    Wel dat vinden wij ook. De klanten ook, daar niet van.

    Kennen jullie dat spreekwoord. "Geef ze een vinger, en ze nemen een arm."
    Nu was er een tafel. Het borreltje dat ik hen gaf, een deel lusten dat niet en vroegen onbeschaamd een ander.
    Terwijl dat één dat ze niet lusten op tafel moest blijven staan voor degenen die dat wel graag hadden.
    Ik moest toen nog 3 verschillende borreltjes bijbrengen, want ze hadden alledrie een andere smaak...
    EN het toppunt, ZE WILDE ER NOG ééN NADERHAND...

    ON - GE - LOOF - LIJK...

    x Popke

    15-03-2009 om 12:39 geschreven door Popke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SOEP

    Als het in het weekend laat is geworden, dan dekken we de tafels meestal niet meteen terug in.  We doen dat dan gewoon de volgende dag, tijdens de lunch, meestal is het dan rustig J

    Toen ik zaterdag middag wilde indekken, was het niet rustig, de klanten begonnen binnen te stromen. In het weekend is dat wel meestal voor een lekker broodje of een warme tas soep. Deze mensen hebben ook geen volledig ingedekte tafel nodig.

    Er was nog 1 tafel ingedekt.

    Er komen 2 dames binnen (goede klanten) en zij gaan aan dat tafeltje zitten. Ik ga er dan van uit dat ze wat uitgebreider willen lunchen. Jah, waarom zouden ze anders juist aan dat tafeltje willen zitten.

    Ik breng de restaurantkaart, en stel hun onze verse vis van de dag voor, welke wijn daarbij past, enz.…

    “Wat is de dagsoep.”       Ik viel bijna achterover…

    Och ja… “Verse broccoli soep”

    x
    Popke

     

    03-03-2009 om 00:00 geschreven door Popke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote eters
    Bij een groot menu, laten we toe dat kinderen onder de 12 jaar gratis mee eten. Nu hadden we dit weekend een gezin, moeder vader en 1 dochter...
    Ze was niet zo groot, dus stelde ik het bovenstaande voor. Na de maaltijd vroeg ik of alles naar wens was en of het voldoende was. Het was heel lekker, maar de vader had zijn buikje toch nog niet vol! Nu had de dochter 1/3 opgegeten wat ze hadden gekregen, dus evenveel als moeder en vader... Maar dat is niet de bedoeling van mijn suggestie. Tuurlijk heb je als vader dan niet genoeg. gegeten...
    Maar ja, dat weten we nu, en om zo een misverstanden te vermijden, vragen we of de vader een grote of een kleine eter is

    Zondag was het Nationale Wandeldag. We hadden wel verwacht, dat er een paar wandelaars zouden binnenkomen om iets te drinken... Maar 15 tegelijkertijd :s "jezus". Natuurlijk 15 verschillende dranken, om het even moeilijk te maken, en ze wilden dat op 4 verschillende rekeningen. Achteraf verwachtte ze van mij dat de cola die ze bij bestelde bij de juiste rekening werd getikt...hmm...
    Ondertussen was het super druk, we hadden maar 4 reservaties (1/4 van de zaak) en al de andere (3/4) waren spontane mensen. Maar in de horeca houden we niet zo van spontaniteit. We bereiden ons graag voor... Maar ik heb dat goed gedaan en de kok in de keuken met een keukenhulp ook...
    Het gaat er alleen wat hectischer aan toe als je maar alleen in de bediening staat.
    Iedereen was toch Wreed content :D

    x Popke

    23-02-2009 om 13:50 geschreven door Popke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kikkerbillen in de soep


    Vandaag ben ik zelf de klant geweest. Deze middag zijn mijn moeder en ik een uitstapje gaan maken in Luik. Een culinair uitstapje.

    Luik is een zeer mooi stadje, en je vind er ongelooflijk leuke plekjes om lekker te lunchen of gezellig te dineren.

    We springen een leuk zaakje binnen, waar ze ook keukens en keukenapparatuur verkopen. Het zag er super gezellig uit en het had een heel  romantisch kader.

    De garçon vertelde ons in het Waals wat de lunchmenu was. Ik heb eruit kunnen opmaken, dat het 3 gangen waren, een aardappelsoep als voorgerecht, penne met scampi als hoofdgerecht, en een bosvruchtensoepje met vanille-ijs als dessert… Klinkt toch goed niet? Dat was het ook, maar een paar belangrijke ingrediënten zijn niet tot ons doorgedrongen, omdat ons Waals dan ook niet zo goed is. Zowel bij mijn moeder als bij mij.

    We beginnen met de soep, en hier eindigt het verhaal ook al.
    We hadden ook iets van look gehoord bij de introductie van het menu, dus we namen aan dat die witte “dingskes” in onze soep, jonge look teentjes waren!! Maar het smaakte absoluut niet naar look, want ik heb er nog wat peper en zout bij moeten doen op het wat pittiger te maken.

    Toen kwam mijn moeder ineens op het ingenieus idee om een anekdote te vertellen, ze was ooit een soep aan het eten, met ook zo “dingskes” in, en dat ze haar waren vergeten te vertellen dat het kikkerbillen waren! Op dat moment was ik juist op zo een “dingske” aan het kauwen, en heb het maar snel doorgeslikt.

    Ik heb mooi mijn soep rondom die “dingskes” opgegeten.
    Toen ik na mijn soep, terug kwam van het dames toilet, had mijn moeder stiekem aan de garçon gevraagd wat die soep nu juist was…
    Geen teentjes maar BILLEN.

    In Wallonië, is dat heel normaal, het wordt er zeer veel gegeten…
    Wij van Vlaanderen hebben dan toch nog wat te leren.

     

    x Popke

    18-02-2009 om 17:01 geschreven door Popke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    16-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij kunnen ook domme dingen doen :-)

    Gisteren avond hebben we het ook super druk gehad... Naweeën van Valentijn.
    Alles verliep vlotjes, we zijn goed op tijd begonnen met onze voorbereidingen, want we waren met 2 personeelsleden minder in de bediening.
     Bij het binnenkomen loop ik de 1ste ingang voorbij, want de keukenhulp  was er al en hij laat die deur meestal open. Dus ga ik maar naar de 2de ingang om die “ook” open te doen en naar binnen te gaan.

    Later op de avond toen we vol zaten kregen we een groep van 6, die heb ik toen in een andere ruimte gezet (wegens plaatsgebrek) daar waar de 2de ingangsdeur is.
    Die deur heb ik toen terug op slot gedaan, om dat het anders goed trekt als mensen langs daar binnen komen.

    Even later, wordt de rekening gevraagd door een leuk koppeltje. Ze betalen en ik wil ze helpen om naar buiten te gaan dmv de deur (1ste ingang) te openen… WAT BLEEK, de keukenhulp had deze toch achter zich gesloten, omdat hij zo vroeg daar was. KIEKENJ
    De mensen zaten even opgesloten.

    Krijg het maar klaar, u keet vol met alle ingangen afgesloten…

     

    X

    POPKE

    16-02-2009 om 14:26 geschreven door Popke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MAIL MIJ
    Werk je in de HORECA!

    En heb je iets meegemaakt, in de zaal, in de keuken, in een frituur, aan de receptie van een hotel, dat de moeite is om door te vertellen??!!!

    Mail het naar mij -----> xpopke@gmail.com (je blijft volledig anoniem)

    16-02-2009 om 08:56 geschreven door Popke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALENTIJN IS VOORBIJ

    Valentijn is al voorbij…

    Wat een avond. Super druk, allemaal reservaties.

    Toch zijn er mensen die dat niet zo goed snappen, het reservatie systeem!

    “Was het enkel op reservatie?” Nee meneer, maar we zitten helaas vol. “Oh dan moeten we daar volgend jaar toch aan denken.”

    Dan heb je nog mensen die zeggen: “we zijn al in 3 zaken geweest, en overal zat het vol.” Ja hier (dan) ook mevrouw!!!!!!!
    Dat is toch een beter alternatief, dan iets extra’s in het eten te doen…

    Op hoogdagen moet je ook altijd proberen om op het juiste uur te arriveren in de zaak waar u gereserveerd hebt! Er wordt altijd een tafelplan opgesteld, en als je dan een half uur eerder binnenwandelt… daar zijn we niet zo mee opgezet!
    Je hebt ook mensen die een half uur later binnenwandelen. Hun tafel is dan al lang weggegeven aan iemand anders, en als ze geluk hebben is er net een tafel vrij als ze binnenkomen. Wat gisteren (spijtig) het geval was.
    Waarom reserveren als je toch komt wanneer je goesting hebt…

    Dan heb je nog mensen die op zo een hoogdag thuisblijven, en ineens een ingeving krijgen om te bellen naar een zaak voor een reservatie (voor de week erop).
    Ik neem de telefoon op tussen mijn bestellingen en het brengen van de aperitieven door.
                          “Het was voor een reservatie!” Wanneer graag? “Gaat dat volgende week zondag?” Om    hoe laat had u graag gewild? “Om hoe laat zijn jullie open!” Om 18h mevrouw. “Mag dat tussen 19h en 20h?” Liefst specifieker, de  speling is te groot! “Om 19.30H?” Ja tuurlijk, op welke naam aub? “op …” Mag ik een telefoon nr…..                                …En zo gaat dat verder….

    Je zweet, en je puft, en je kucht… Maar niemand heeft daar iets van gemerkt… Wat goed!!!
    Het was een super avond!

     

    x popke

     

    15-02-2009 om 10:45 geschreven door Popke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)


    Archief per week
  • 20/09-26/09 2010
  • 20/04-26/04 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs