Inhoud blog
  • Kraterface
  • Pilot
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    La tête dans les nuages
    Oftewel: het hoofd in de wolken
    06-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kraterface
    Zo noemde ze. Kraterface. Mijn lerares Frans in het middelbaar. Natuurlijk noemde ze niet echt zo, dat was de naam die enkele van mijn duivelse klasgenoten haar hadden gegeven.

    Maar misschien moet ik eerst kort haar voorgangers eens voorstellen:
    1e middelbaar: een vrouw, niet streng maar ook niet echt leuk, ze leerde ons de basis, maar ik was/ben het dromerstype en aangezien ze geen idee had hoe daar mee om te gaan, mistte ik heel wat basis. Ik geef toe: hier lag ik in de fout.

    2e middelbaar: Een strenge vrouw, niet bepaald mijn favoriet, maar in dat jaar leerde ik meer Frans bij dan in mijn hele leven. En ja ik haalde slechte punten omdat ze zo streng was (accent vergeten? Min één!), maar ik deed mijn best.

    3e en 4e  middelbaar: Hier ging het weer de mist in. Alweer een vrouw, die deze keer helaas niet de gave had een klas onder de duim te houden. We zaten voor deze lessen samen met een andere klas en die profiteerde er nogal van om de boel op stelten te zetten. Ik leerde weinig bij, studeerde nog veel minder, maar mijn punten waren redelijk omdat ik een 'brave' was. Een aantal van de boel-op-stelten-zetters verging het hierdoor minder goed. Machtsmisbruik heet zoiets...

    5e middelbaar: Een guitige, oudere vrouw waar we allemaal dol op waren (vooral omdat ze zo vaak afweek van de les en dan allerlei verhalen begon te vertellen). Maar na de paasvakantie gebeurde er iets vreemds en ging ze de rest van het jaar met ziekteverlof. In haar plaats kregen we halftijds een vreemde Spaanse vrouw, die geen Frans kon maar wel een diploma in het Spaans had en ons daarom liever verhalen vertelde over stierenvechters en flamencodanseressen, in plaats van ons 'La phrase passive' uit te leggen. Je hoort het al: we kregen het verkeerd uitleggen en moesten bij onze andere deeltijdse lerares Frans om uitleg gaan vragen: Kraterface.

    En zo bleef Kraterface tot in het 6e middelbaar les geven aan ons. Kraterface was een jonge vrouw (ik schat haar in de 20) die nul komma nul gezag in zich had. En daarbovenop had ze ook nog eens een vreemd uiterlijk. Of vanwaar denk je dat de naam Kraterface komt? Maar ze had ook erg seutig haar, een bril, een raar loopje en nog seutigere kledij. Niet dat ik me daar iets van aantrek, maar als je er zo uitziet ben je een gemakkelijke prooi voor wat men in de dierenwereld 'leerlingen' noemt. Ik verzeker je, dit jaar was Frans tien keer erger dan het 3e en 4e middelbaar samen.
    Onze school was zo slim geweest een leerling op te nemen die van een andere school geschopt was. Als hij er niet geweest was, zouden we misschien nog iet of wat bijgeleerd hebben, maar hij voelde zich nogal het leiderstype, en de rest van de,klas ging daar in mee.
    Arme Kraterface heeft heel wat te verduren gehad: vuilnisbakken die op de deur stonden en bovenop haar vielen zodra ze de deur opendeed, leerlingen die even de klas uitliepen om een telefoontje te plegen, vliegertjes door het hele lokaal, boeken die open op tafel bleven liggen tijdens testen, samenwerken bij de examens, eten, drinken en één keer zelfs een zatte leerling, en ze had geen flauw benul wat met hem aan te vangen. Ze probeerde er wel iets aan te doen, maar telkens werd ze nog harder uitgelachen. Ook haar uiterlijk probeerde ze tevergeefs te verbeteren in de hoop op een greintje respect, maar dat maakte het alleen maar erger en erger.
    Na dat jaar besloot ze dan ook wijselijk om geen les meer te geven en op zoek te gaan naar een andere carrière...
    En ja, ik kreeg goeie punten, want ik was één van de 'brave'.

    Het spijt me zeer dit te zeggen, maar er is altijd iets mis met Franse leerkrachten. Ofwel zijn ze te soft, ofwel geen gezag, ofwel zodanig streng dat je ze tot op het bot haat en ga zo maar door.
    Dus nee, het ligt niet alleen aan mij dat ik slecht ben in Frans. Het ligt ook aan degenen die geprobeerd hebben het me te leren...

    Volgende keer: Lerares Frans in het hoger onderwijs en bijles lerares Frans uit de hel
    Daaaaaag!

    06-08-2012 om 11:48 geschreven door La tête dans les nuages  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pilot
    Bonjour tout le monde!
    Het hoofddoel van mijn blog (tot nu toe) is mijn relatie met de taal van de liefde aanhalen, namelijk het Frans. Voorlopig verloopt die relatie nog vrij stormachtig, het Frans en ik zijn niet echt de beste maatjes, maar wie weet komt daar gaandeweg verandering in.
    Ik weet zeker dat er mensen zullen zijn die me gelijk gaan geven naarmate ik mijn blog schrijf
    . Mijn gedachtegang over het Frans is namelijk simpel: vervloekt!
    En het ligt zeker niet alleen aan mij! Ja, ik geef toe, ik haat Frans, maar Frans haat mij ook. Dat zal langzaam maar zeker duidelijk worden.
    En dan zijn er natuurlijk nog de dinges des levens die in elke blog besproken moeten worden, over welk die thema die blog ook gaat: vrienden, liefde, werk, geld, hobby's, vrije tijd, ouders, eten, zever, huisdieren, school, uiterlijk, onbenulligheden, het weer, en nog veel, veel meer!

    Laat ik maar eens beginnen hoe het zo ver is kunnen komen tussen het Frans en mij.
    Mijn vroegste herinnering gaat terug tot in het vijfde leerjaar, toen ik voor het eerst Frans kreeg (wat eigenlijk vrij laat is, zie je, de eerste fout ligt bij mijn lagere school, niet bij mij!). We kregen van onze o-zo-vriendelijke lerares een blaadje met woorden op die we moesten vertalen. Niet echt moeilijke woorden, maar ook niet makkelijk voor een 10-jarige. De meeste waren niet echt een probleem, maar er was één kort zinnetje waar ik geen touw aan kon vastknopen. Ik deed dus wat elke intelligente studente zou doen in zo'n geval: ik keek af bij mijn buurman. Ware het niet dat die het ook niet wist en hij gewoon een kruis had gezet. 'Fijn', dacht ik, 'dat doe ik ook'. even later gaven we om beurten ons blaadje af. Bij mijn buurman was er geen probleem. Maar o wee toen de juf míjn blaadje zag! Ik kreeg de wind van voren omdat ik een kruisje had gezet. Ik, als (toen nog) klein onschuldig kind, had geen idee wat er aan de hand was. Mijn buurman had toch net hetzelfde gedaan? Waarom wordt alleen ik dan gestraft?
    Toen begreep ik de hele situatie niet. Nu wel. Frans. Het haat me. Dat heeft het altijd al gedaan, zoals je zelf kan zien, en dat zal het altijd blijven doen...

    02-08-2012 om 10:56 geschreven door La tête dans les nuages  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    01-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/hoofdindewolken

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    01-08-2012 om 18:49 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)

    Archief per week
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs