Donald Deschagt, eigenaar en tevens chef-kok van âLe homard et la mouleâ in Bredene mag alweer een medaille toevoegen aan zijn palmares.
Donald Deschagt, eigenaar en tevens chef-kok van Le homard et la moule in Bredene mag alweer een medaille toevoegen aan zijn palmares.
Op zondag 25 oktober ll. werd hij immers tijdens een Groot Kapittel te Gent letterlijk geslagen totMaître-Rotisseur in de prestigieuze vereniging Châine des Rôtisseurs, een internationaal gezelschap dat zich al vele tientallen jaren met veel ijver inzet voor de gastronomie.
Donald Deschagt krijgt eretitel Op maandag 6 november ll. kreeg Donald Deschagt, eigenaar-chef van restaurant LHomard et la Moule te Bredene, de titel van Chevalier de lOrdre de Saint Fortunat. Deze titel werd hem toegewezen tijdens het banket
Le Homard et la Moule in Bredene bestaat 5 jaar en dat wordt uitgebreid gevierd. Zo is het in augustus weer volop genieten van het kreeftenfestival, een actie die bij de klanten eerder zo in de smaak viel dat ze dit jaar regelmatig herhaald wordt. Voor 57 à 59 euro wordt u een verzorgde all-in kreeftmenu aangeboden met 4 gangen en een fles Cava (per 2 personen) als surplus. Toch liever iets anders? De maandelijks wisselde kaart met lichte en creatieve gerechten heeft voor elk wat wils. De crustacés, mossel- en kreeftbereidingen blijven aanraders zaak heeft een eigen homarium maar ook andere seizoensgebonden bereidingen worden gesmaakt. Onze specialiteit is dat we eigenlijk geen specialiteit hebben, aldus chef Donald Deschagt en echtgenote Mieke Coussement. Als je kookt en bedient met je gevoel, is immers alles speciaal.
Le Homard et La Moule, Duinenstraat 325, 8450 Bredene, www.lhomardetlamoule.be , tel. 059 32 02 28 / 0475 56 63 39. Gesloten op maandag en dinsdag.