Er is weer zo danig veel gestemd, dat het te moeilijk is om te bepalen waar het meeste op gestemd is.
Daarom stel ik zelf een onderwerp voor: laptops.
Laptops zijn simpelweg draagbare pc's. Tegenwoordig moeten laptops zeker niet meer onderdoen voor desktops. Ze zijn
slanker, lichter en bovenal, ze kunnen gemakkelijk vervoerd worden.
Er zijn natuurlijk weer verschillende types laptops.
Een netbook is een zeer kleine laptop die geoptimaliseerd is voor gemakkelijk vervoer en is meestal slechts geschikt voor de simpelste zaken, zoals mails checken, internetten, een tekst typen enz... Voor intensievere dingen zoals games spelen, muziek en films spelen heeft een netbook geen voldoende krachtige processor (het belangrijkste bestuursonderdeel van een computer) en videokaart (de kaart die alles van beeldmateriaal aanstuurt.)
voor zaken zoals grote teksten opmaken, films bekijken en bewerken, muziek afspelen, enz.. heb je een multimedia laptop nodig.
multimedia laptops zijn ook slank en licht, maar wel groter en zwaarder dan een netbook. bij een multimedia laptop is vaak ook speciaal op het uiterlijk gelet, zodat hij er mooi uitziet.
voor zware games en dergelijke heb je een gaming laptop nodig. die zijn meestal wat zwaarder en lomper, maar daar zijn ze ook niet voor gebouwd. ze zijn ontworpen om de zwaarste games zo vlot mogelijk af te spelen. ook het scherm en de videokaart zijn meestal speciaal onder de loep genomen, zodat het beeld zo vlot en zo scherp mogelijk is.
een ultrabook is een krachtige netbook. net als de netbook is hij licht en slank, maar vanbinnen is hij een stuk krachtiger gemaakt. Een ultrabook komt in de buurt van een multimedia laptop, al is hij nog niet zo krachtig.
ziezo, ik hoop dat jullie er weer een hele boel aan hebben bijgeleerd
Groetjes, Gilles
P.S. : Dit is allemaal hoe ik denk dat het in elkaar zit. Als ik het mis heb, mag je dat gerust zeggen, dan leer ik ook eens wat bij!
Nog even voor de mensen die ht interesseert; radio golven worden ook gebruikt in de modelbouw. De zender stuurt het signaal door, de ontvanger verwerkt het een stuurt zoo het toestel aan. In speelgoed worden meestal 27 MHz ofwel 40MHz, in"echte" modelbouw wordt meer en meer 2.4 GHz gebruikt omdat het mogelijk is om met verschillende toestel tegelijk te werken op deze frequentie.
Voor beeldoverdracht wordt meer een meer 5.8GHz gebruikt bv voor FPV vliegen.
nog even deze korte mededeling; we hebben zonet onze 200ste bezoeker verwelkomt! (namelijk ikzelf, die aan het kijken of mijn vorige bericht er al op stond wat een eer!)
zullen we afspreken dat de duizendste een zak chokotofs krijgt? (actie niet cumuleerbaar, dwz als je geen chokotofs lust kun je niets ander krijgen)
Er is ongelooflijk veel reactie gekomen op het eigen gekozen onderwerp, maar het onderwerp radio werd unaniem ( door iedereen ) gekozen.
Je hebt in belgie veel radio zenders, zoals studio brussel, MNM, Radio 1/2, joe fm, zen fm enz...
maar wat niet veel mensen weten is dat er ook verschillende types radiouitzending (ik heb geen idee of er daar eigenlijk een echt woord voor bestaat, zo ja laat aub een reactie achter dan leer ik ook eens wat bij ) bestaan. (hoe de radio dus door het land verstuurd wordt).
ik zal er enkele verklaren;
AM: niet zo bekend, AM staat voor AmplitudeModulatie, en kan slecht tegen slecht weer enz. ook heeft het slecht een klein bereik. het is wel de oudste vorm voor radio te versturen.
FM: meer bekend, FM staat voor FrequentieModulatie. FM kan goed tegen slecht weer en levert een veel hogere kwaliteit, wat het beter geschikt maakt voor muziek te versturen.
( voor deze info dank aan HetVerschilTussen.nl )
DAB: minder bekend bij gewone mensen, iets meer bij mensen die veel met radio bezig zijn, vooral omdat het de beste kwaliteit levert. DAB staat voor Digital Audio Broadcasting en wordt verzonden via satellieten.
iedereen kent natuurlijk internet radio, en ik vermoed dat daar niet veel uitleg voor nodig is.
mijn persoonlijke voorkeur gaat naar DAB, omdat het overal bereikbaar is, je hoeft ook niet te knoeien met frequenties, en het levert de beste geluidskwaliteit, naast internetradio.
maar wat zijn nu die frequenties?
Radiogolven, ook radiofrequente straling genoemd, zijn golven in de vorm van elektromagnetische straling met golflengtenuiteenlopend van ruwweg duizend kilometer tot een millimeter, dus in het frequentiegebied van enkele honderden Hz tot enkele honderden GHz, die gebruikt worden in de communicatietechniek om informatie over te brengen van een radiozendernaar een of meer ontvangers. De zender zendt via een antenne, al dan niet gericht, de radiogolven uit, die na voortplanting door de ruimte opgevangen worden door de antenne van de ontvanger. De radiogolf dient daarbij als drager voor de te zenden informatie, die als variatie in de amplitude (AM) of in de frequentie (FM) aanwezig is.
met dank aan wikipedia
als er nog vragen zijn, laat een reactie achter
ps vraagje aan de grote baas: kunnen we niet nog een laatste keer van naam veranderen? want ik heb eens geprobeert de blog te vinden op google, maar met de zoekwoorden hoi01, wat al zeeer onwaarschijnlijk is dat men daarnaar zoek, vind ik hem zelfs na twee pagina's nog niet, en de meeste mensen gaan nooit verder dan de eerste pagina. dus terug aan de lezers gericht; weten jullie een naam die veel voorkomt, en die zon beetje beschrijft wat wij zoal doen hier op de blog?