Inhoud blog
  • Chocolade moelleux op een bedje van frambozen coullis
  • Tartiflette
  • (h)eerlijke eclairs
  • Chocolade - rumroom
  • Tiramisu van biscuits en rodevruchtensaus
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Gladys
    Ik ben een vrouw en woon in West-Vlaanderen () en mijn beroep is Student zorgkundig - verpleegkundig.
    Ik ben geboren op 27/09/1993 en ben nu dus 27 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    Het receptenblogje

    17-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade moelleux op een bedje van frambozen coullis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g pure chocolade
    100 g verse boter
    50 g gezeefde bloem
    100 g suiker
    4 eieren
    4 serveerringen
    frambozen
    citroen
    muntblaadjes

    Bereiding

    Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af.

    Neem de helft van de eieren en meng ze volledig met de suiker.
    Doe hetzelfde met de dooiers van de ander helft.
    Zeef de bloem in de mengkom en klop het geheel goed los tot je een homogene massa krijgt.
    Smelt de chocolade met de boter en voeg ze toe aan het mengsel.

    Vul de spuitzak met het mengsel en sluit de spuitzak goed af.
    Laat afkoelen in de koelkast, zodat het mengsel wat kan opstijven.
    Het mengsel mag in de koelkast blijven tot je de moelleux gaat bakken.

    Bak de moelleux vlak voor het serveren.
    Laat de oven voorverwarmen op 200 graden, maar hou de bakplaat apart.
    Wrijf de binnenzijde van de serveerringen in met boter en strooi er wat bloem op.
    Plaats de ring op de bakplaat op een vel bakpapier.
    Spuit dan het beslag in de serveerringen tot deze tot de helft gevuld zijn.
    Bak de moelleux 8 à 10 min in de oven op 200 graden.

    Let op: blijf altijd bij de oven tijdens het bakken, 1 minuut te lang in de oven kan al fataal zijn voor de perfecte moelleux.

    Voor de coulis meng je alle ingrediënten in een blender.
    Je kan eventueel nog wat suiker of poedersuiker toevoegen.

    17-03-2012 om 22:23 geschreven door Gladys  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tartiflette
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediënten
    * 1,5 vastkokende aardappelen
    * 300 gr spekblokjes
    * 2 teentjes look
    * 15 cl room
    * 1 reblochon(kaas)
    *2 uien

    1) Kook de aardappelen beetgaat in licht gezouten water, snij de gekookte aardappelen in plakjes.
    2) Reinig de uien en snij ze grof. Bak de uien samen met het spek. Kruid met peper en zout
    3) Beboter de ovenschaal en wrijf ze in met teentje look.
    4) Vul afwisselend de ovenschaal met aardappelplakjes en lagen ui met spek.
    5) Eventueel nog kruiden en doe erbovenop de room
    6) Dek af met de reblochon kaas die je in plakjes sneed.
    7) Plaats deze schotel in een voorverwarmde oven +-15à20 min op 175°C

    Smakelijk

    08-03-2012 om 16:37 geschreven door Gladys  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.(h)eerlijke eclairs
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Ingrediënten voor 8 personen

     Soezendeeg:
    * 200 ml water
    * 100 g boter
    * 150 g witte bloem
    * 4 eieren

    Banketbakkersroom:
    * 0.5 liter melk
    * 1 vanillestokje
    * 100 g suiker
    * 4 eierdooiers
    * 4 eiwitten
    * 43 g maizena

    Chocoladeglazuur:
    * 125 g melkchocolade
    * 100 g bloemsuiker
    * 25 a 30 ml light room
    * 2 eetlepels koud water 

    Bereidingswijze

    Soezendeeg:
    Breng het water met de boter aan de kook.
    Voeg in 1 keer de bloem toe en roer goed om klonters te voorkomen.
    Laat op het vuur drogen - je bekomt een deegbal.
    Neem de kookpot van het vuur. Voeg 1 voor 1 de hele eieren toe. Roer steeds goed alvorens een volgend ei toe te voegen.
    Spuit het deeg dmv een spuitzak op het bakpapier - 7.5 cm lang en 1 cm breed of ronde toefjes 3 cm diam zoals op de foto. Laat voldoende plaats tussen de toefjes - alles zwelt ongeveer 1.5 keer!
    Bak de soezen in een voorverwarmde oven gedurende 30 a 35 minuten bij 200°C.

    Banketbakkersroom:
    Breng de melk met de vanillestok aan de kook. Schraap het binnenste uit het vanillestokje.
    De suiker met de eierdooiers tot een ruban kloppen - dus lintvormig en bleek van kleur.
    Voeg dan aan de ruban de maizena toe en klop die eronder (doe deze bewerking in een kookpot die je kan verwarmen).
    Klop de eiwitten tot sneeuw.
    Zeef de warme melk en voeg die aan de ruban toe.
    Meng goed op het vuur - onder voortdurend roeren. Laat het beslag even ploffen.
    Neem van het vuur, laat iets afkoelen en roer snel de tot sneeuw geklopte eiwitten eronder.
    Let op: de banketbakkersroom moet nog warm in de soezen gespoten worden (anders heb je brokken of klonters)!
    Je kan een opening maken in de soezen en de banketbakkersroom erin spuiten of je kan zoals op de foto de soezen doorsnijden en dan opvullen.

    Chocoladeglazuur:
    In een steelpannetje de in stukken gehakte chocolade smelten op zeer laag vuur (kleinste stand).
    Wanneer volledig gesmolten de suiker toevoegen.
    Wanneer onder geroerd, de room toevoegen - geleidelijk.
    Als alles goed vermengd is, het koude water heel geleidelijk aan het chocolademengsel toevoegen.
    Schep het glazuur over de hoedjes van de soezen - of dompel deze in het glazuur - wanneer het nog warm is.

    Smakelijk

    07-03-2012 om 10:49 geschreven door Gladys  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade - rumroom
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediënten voor 6 personen
    * 100 gr pure chocolade  (in stukjes)
    * 150 ml kook-of koksroom
    * 300ml slagroom
    * 1eetlepel poedersuiker (gezeefd)
    * 1eetleper rum
    * chocoladekrullen voor decoratie


    Bereiding:
    1) Doe de chocolade en kookroom in een pannetjes en verhit ze zacht totdat de chocolade gesmolten is.
    Roer alles goed glad, haal de pan van het vuur en laat het mengels afkoelen. Doe de slagroom in een grote kom en klop hem stijf.
    2) Klop de suiker, rum en de afgekoelde chocoladeroom door de slagroom. PAS OP DAT JE NIET TE LANG KLOPT!
    3) Schep het mengsel in schaaltjes of glazen, dek ze af met plastikfolie en zet ze 1-2 uur in de koelkast.
    bestrooi voor het serveren met chocoladekrullen.

    Smakelijk!

    07-03-2012 om 10:40 geschreven door Gladys  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisu van biscuits en rodevruchtensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten voor 4 personen:                   
    * 9 biscuitjes
    * 250 g mascarpone
    * 3 eierdooiers
    * 100g fijne kristalsuiker
    * 100 ml vloeibare room
    * 4 eetlepels amaretto

    voor de vruchtensaus:
    100 g aalbessenjam
    70 g ontpitte kersen
    70 g frambozen
    70 g aarbeien

    1) bereid de rodevruchtensaus: Laat in een kookpan de aalbessenjam met 1 eetlepel water vloeibaar worden.
    Voeg de 3 soorten rode vruchten toe en roze voorzichtig, totdat ze helemaal met het mengsel bedekt zijn. Zet het mengels appart.
    2) Plet 5 biscuitjes tot een fijn poeder en meng dit in een mengkom met de mascarpone, eierdooiers, suiker.
    Klop de room stijf en schep de room onder het mascarponemengsel. Zet dit mengels op een koele plaats.
    3) Leg in elk glas een in amaretto  gedrenkt bisuitje.
    4) Schep hierop een laagje mascarponeroom. Verdeel er de rodevruchtensaus over. Voeg een 2e laag mascarponeroom toe
    5) Zet de desserts 2 uur voor het serveren in de koelkast.

    Smakelijk

    06-03-2012 om 20:28 geschreven door Gladys  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)


    Archief per week
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!