Het eten van te veel hamburgers, frieten en kebab maakt je al na tien dagen dommer. Verder blijkt uit een recent onderzoek dat te veel vette voeding ook na vier dagen je spieren aantast.
Antioxidanten zijn bepaalde stoffen die de oxidatie van cellen in ons lichaam verhinderen of vertragen. Door oxidatie onstaan vrije radicalen die gemakkelijk regeren met ons DNA. Dit zorgt voor een verstoorde celdeling waardoor onze cellen sneller verouderen en kanker kunnen veroorzaken.
Een vrije radicaal is een atoom of molecule die zich gemakkelijk met andere cellen kan binden. Door die binding kunnen vrije radicalen de werking van andere gezonde cellen verstoren of verhinderen. Vrije radicalen kan u aanzien als kleine terroristen in uw lichaam.
Antioxidanten die we in voeding terugvinden zijn bijvoorbeeld:
"Bewegen is belangrijk". Het wordt overal en door iedereen verteld. Waarom het belangrijk is, wordt meestal niet meegedeeld. Hieronder positieve invloeden die u en uw lichaam ervaren als u regelmatig beweegt.
U voelt zich beter
U ziet er beter uit
U presteert beter op het werk
U leeft gezonder
Door te bewegen verlaagt de kans op allerlei ziektes en aandoeningen. Er wordt aangeraden om minstens 30 minuten per dag te bewegen, dit hoeft niet altijd intensief te zien. Een stevige wandeling kan ook deugd doen.
Het Engels ontbijt is "uitgevonden" door mijnwerkers die nood hadden aan de hoge hoeveelheid energie. De meeste hedendaagse beroepen zijn echter niet intensief genoeg om al deze calorieën te verbranden en worden dus in het lichaam opgeslagen. The times, een Engelse krant, bracht enkele dagen door in een wegrestaurant. Degenen die er een Engels ontbijt aten, hadden gemiddeld 19 kg overgewicht.
Wie regelmatig op z'n Engels ontbijt loopt bepaalde gezondheidsrisico's zoals hogere cholesterol, meer kans op een hartaanval, meer kans op onder andere darm- en borstkanker en overgewicht.
Het WCRF, World cancer research fund, benadrukt dat overgewicht de tweede grootste veroorzaker is van kanker, na roken. Door regelmatig te bewegen en gezond te eten zakt de kans dat u kanker zal krijgen met al 30%.
Hoe komt het dat we vaak teveel eten? Waarom eten we meer dan eigenlijk nodig is?
U gaat er wellicht steeds van uit dat u zelf beslist wanneer u stopt met eten. Dat u zelf weet wanneer u 'voldoende' heeft en dat u zich achteraf een goed beeld kan vormen van de hoeveelheid.
Onderzoek toont echter aan dat verschillende elementen uit onze omgeving een rol kunnen spelen.
Antioxidanten zijn bepaalde stoffen die de oxidatie van cellen in ons lichaam verhinderen of vertragen. Door oxidatie onstaan vrije radicalen die gemakkelijk regeren met ons DNA. Dit zorgt voor een verstoorde celdeling waardoor onze cellen sneller verouderen en kanker kunnen veroorzaken.
Heeft u het moeilijk af te slanken of om het diëten vol te houden? Lukt het niet om op gewicht te blijven eens je uw streefgewicht behaald hebt? Hier 7 eenvoudige tips die het afslanken wat gezonder en aangenamer maken.
Eet 3 maal per dag, en begin met een gevarieerd ontbijt.
Beweeg voldoende
Drink voldoende
Zorg dat je genoeg vezels opneemt
Mijd zoete snacks en beperk de inname van verzadigde vetten
Salades zijn niet zo gezond als je zou denken. Sommige salades, die voorverpakt in de supermarkt liggen, bevatten zelfs meer calorieën dan een fastfoodmaaltijd!