Düsseldorf is de rijkste stad van Duitsland en tevens de hoofdstad van de regio Nordrhein-Westfalen. De stad heeft meer dan 600.000 inwoners die iedere toerist gastvrij onthaalt. De stad wordt gescheiden door de rivier de Rijn maar vijf bruggen zorgen ervoor dat u eenvoudig van de rechteroever naar de linkeroever kunt. Het voor toeristen interessantste gedeelte is de rechteroever. Hier bevindt zich de Altstadt, het leuke toeristische centrum van de stad. In deze wijk vindt u leuke winkels, gezellige cafés en goede restaurants. Het is niet voor niets dat dit deel van de stad ook wel de langste bar van de wereld genoemd wordt. Er zijn meer dan 200 horecazaken, voornamelijk bierstuben, hier te bezoeken.
In Düsseldorf moet u zeker een bezoek brengen aan de Königsallee, de langste winkelstraat van de stad waar alle bekende modewinkels te vinden zijn. De 234 meter hoge Rheinturm is een andere bezienswaardigheid. Deze toren is toegankelijk voor het publiek en vanaf het panoramadek heeft u een schitterend uitzicht over de stad. Langs de Rijn ligt de Rheinuferpromenade. Deze kade is populair bij de inwoners en er wordt dan ook druk gewandeld. Maar mensen laten er ook de hond uit of zitten gewoon op een bankje te genieten van alles wat voorbij komt. De Rijnboulevard is bij de jeugd populair. Tijdens oud en nieuw worden hier leuke feesten gegeven waarbij het bier rijkelijk vloeit.
Uit eten
Düsseldorf is de perfecte stad voor culinaire liefhebbers. Vooral in de Altstadt, het historische stadscentrum zijn vele restaurants te vinden, van een eenvoudige Chinees tot leuke Duits restaurants waar alleen lokale specialiteiten op de kaart staan. In Düsseldorf wonen veel Japanners zodat u er redelijk veel Japanse restaurants tegen komt. In de tavernen in de Altstadt kunt u voor relatief weinig geld genieten van de streekspecialiteiten.
Lekker is Rheinischer Sauerbraten. Dit is in dunne plakjes gesneden rundvlees met een saus met druiven en amandelen. Reibekuchen zijn pannenkoekjes die zijn gemaakt van geraspte aardappelen. Bij deze maaltijden wordt natuurlijk bier gedronken. Gatzweiler en Schlosser pils wordt het meest gedronken, maar de specialiteit van de stad is het Düsseldorfer Alt. Maar natuurlijk is er ook wijn verkrijgbaar. Vaak zijn dit goedkopen wijnen, maar daardoor niet minder lekker, uit Kroatië en het zuiden van Duitsland.
Adressen Im Schiffchen 'Im Schiffchen' is een topadres met DRIE Michelinsterren! Dit restaurant wordt geleid door chefkok Jean-Claude Bourgueil. Oorspronkelijk komt hij uit het Loiredal. De sfeer in dit restaurant is elegant, maar zeker niet stijf. Een menu heb je hier vanaf 100,-
Suppenwerk In de binnenstad van Düsseldorf zit Suppenwerk, een trendy, betaalbaar restaurant waar je alleen maar maaltijdsoepen kunt eten. Toscaanse bonensoep voor 4,-, een Thaise citroengrassoep of een Marokkaanse harrira, een soep met linzen, lam en rijst... Heb je hier niet genoeg aan dan bestel je gewoon een vegetarische couscous-salade erbij met tomaten en augurken. Een literflesje Pellegrino of een Urquell biertje maken het helemaal compleet!
Drupa 2008 gaat alle records breken. Met zo'n 170.000 vierkante meter netto tentoonstellingsruimte (ongeveer gelijk aan 40 voetbalvelden) en meer dan 1800 standhouders, zal de tentoonstelling, die gepland staat van 29 Mei tot 11 Juni, de grootste grafische beurs worden in haar meer dan 50-jarige geschiedenis.
hier heb je een kleine feedback van onze blog over "hemake". Het is eigenlijk de eeste 2 leters van de namen die dae blog gemaakt hebben. Dus de namen zijn Herman, Mayerling en Kevin. De titel komt omda we alledrie in het laatste jaar druk en afwerking hebben. En Op viso Natuutlijk ook. Ik hoop dat je het eigenlijk een goeie blog vindt en dat je er veel kan uit leren.
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!
Neen, uw blog moet niet dagelijks worden bijgewerkt. Het is gewoon zoals je het zélf wenst. Indien je geen tijd hebt om dit dagelijks te doen, maar bvb. enkele keren per week, is dit ook goed. Het is op jouw eigen tempo, met andere woorden: vele keren per dag mag dus ook zeker en vast, 1 keer per week ook.
Er hangt geen echte verplichting aan de regelmaat. Enkel is het zo hoe regelmatiger je het blog bijwerkt, hoe meer je bezoekers zullen terugkomen en hoe meer bezoekers je krijgt uiteraard.
Ik ben Herman D.P., en gebruik soms ook wel de schuilnaam Herman.
Ik ben een man en woon in Oost-vlaanderen (België) en mijn beroep is student.
Ik ben geboren op 24/02/1989 en ben nu dus 36 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: scouts en zwemmen.
Ja dat ben ik. Je kan mij in het weekend enkel op de scouts of in het Sparenhof vinden (werk dus). Ik heb zoals je ziet
Over mijzelf
Ik ben Mayerling S., en gebruik soms ook wel de schuilnaam Mayerling.
Ik ben een vrouw en woon in Oost-vlaanderen (België) en mijn beroep is Studente.
Ik ben geboren op 16/12/1988 en ben nu dus 36 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: voorlopig niks meer.
ik ben een student uit viso
en ik zit hier al 6 jaar spijtig genoeg
Over mijzelf
Ik ben Kevin V.D.B, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Boss.
Ik ben een man en woon in Oost-vlaanderen (België) en mijn beroep is Student.
Ik ben geboren op 30/09/1987 en ben nu dus 37 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Poolen, pokeren, karten, baseball,....