Inhoud blog
  • Sarkozy en de autoindustrie
  • Leterme op 16/10 in het laatste nieuws
  • Opleidingen
  • hoe pakken we dit aan?
  • pensioen fondsen
  • Vlaanderen - Wallonië
  • begroting
  • als Belg
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Laatste commentaren
    Rondvraag / Poll
    vind er iemand dat de huidige politieke situatie gezond is voor ons verder bestaan?
    ja, ik ben best tevreden
    ja, maar vind toch enkele zaken beter moeten in toekomst
    nee, ben niet tevreden en het verandert toch niet
    nee, ben niet tevreden met de huidige situatie en ik leg mij er bij neer
    Bekijk resultaat

    Rondvraag / Poll
    vind er iemand dat de huidige politieke situatie gezond is voor ons verder bestaan?
    ja, ik ben best tevreden
    ja, maar vind toch enkele zaken beter moeten in toekomst
    nee, ben niet tevreden en het verandert toch niet
    nee, ben niet tevreden met de huidige situatie en ik leg mij er bij neer
    nee, ben niet tevreden en ben bereid aan mee te werken
    het is hopeloos
    Bekijk resultaat

    helpmetosavetheworld
    how do we save the world
    16-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sarkozy en de autoindustrie
    Dat kan toch niet dat de Franse eerste minister nog meer susbidies in een vergane tak van de industrie gaat steken. De stelling die hij inneemt is wel te verantwoorden vermits Renault, Citroën en Peugeot een belangrijke industrie zijn in Frankrijk.
    Dat moet hij anders aanpakken.
    Niet met subsidies. Dat geeft alleen maar valse hoop en verdwijnt als sneeuw voor de zon.
    Mijnheer Sarkozy, spijt heb ik dat mijn Frans onvoldoende is, maar verlaag gewoon de loonkost op alles wat met uw hele auto-industrie, hou uw mensen aan het werk. Als er zoveel mensen van uw land die van deze tak afhangen dan moet u dit geld meer bij de luxe producten halen. Belast de basis producten en hun industrieën veel minder, belast de andere producten meer. Als uw landgenoten meer geld overhouden spenderen zij dit toch aan de luxeproducten. Dan heeft u uw geld zo terug.
    Mag ik er ook op hameren op een meer open beleid. Het zou al een heel pak schelen moesten al de overheden hun openbare aanbestedingen openbaar zouden doen, via het internet op een soort van auctioneer-website.
    Dan kan elke firma tot een bepaalde tijd zijn beste bod geven tot een bepaald tijdstip. Dan krijg je eerlijke concurrentie en vermijd je dat bij sommigen geld blijft hangen. Haal toch al die tussenpersonen weg. Als je maar 2500 euro per maand verdient is het heel verleidelijk om een opdracht aan iemand toe te kennen als die daarvoor misschien 50000 kan voor krijgen.
    Een ander groot voordeel is dat nu de staat, de mensen dus, nu altijd de beste prijs gaan krijgen voor openbare aanbestedingen en wees eerlijk dat was vroeger nooit het geval. Nu betalen we soms veel meer omdat de ene aannemer betere connecties heeft bij de partij die het op die moment voor het zeggen heeft. Gaat dit uw en andere schatkisten niet veel meer doen overhouden?
    Ben misschien maar een simpele Belg maar net als de meeste Europeanen zijn we overal het beleid dat gevoerd wordt wel echt beu. Als we dan alles transparanter maken dan is dat toch in belang van de bevolking, dat moet toch altijd het belangrijkste zijn voor de regering?
     Ik vind dat toch.
    Ik denk wel dat u capabel bent om Europa in beweging te krijgen, volgens mij bent u de sterkste leider die Europa de laatste jaren heeft gekend.
    Wat ze ook over uw privé-leven zeggen, iedereen heeft recht op een privé-leven anders geraak je de realiteit kwijt. Vrienden, familie en vooral geliefden houden de realiteit in de mens.

    Succes

    16-10-2008 om 19:35 geschreven door angel333  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leterme op 16/10 in het laatste nieuws
    De Belgische premier Yves Leterme heeft in de marge van de Europese top een oproep gelanceerd aan de Belgen om zich niet te zeer te laten beïnvloeden door de beurskoersen. "De beurs weerspiegelt niet altijd de gezondheid van de economie", aldus Leterme. Volgens de premier worden de beurskoersen vandaag voorgesteld als resultaten van sportwedstrijden.

    De federale regeringsleider erkende anderzijds wel dat de dalende koersen op de financiële markten een zekere ongerustheid opwekken, maar dat kadert volgens hem in een mondiaal fenomeen. (belga/svm)
    16/10/08 16u15

    Hallo? Mijnheer Leterme en alle andere regeringsleiders.
    Is dan nu de tijd niet gekomen om heel dit systeem aan banden te leggen?
    Haal die risico's er toch allemaal uit, uit heel het beurssysteem. Voor die enkelen dat daar veel geld aan verdienen ga je toch niet de  hele westerse economie voor op het spel zetten?
    Neem nu eens het voortouw in deze strijd. Heb lak aan staten zoals de US en andere grootmachten. De bevolking van al deze landen.
    Moeten wij dit normaal vinden misschien na al die jaren van miljarden winst dat nu alles ineenstort als een kaartenhuis.
    Stel nu toch eens de bevolking voor de bedrijven. Weer worden er miljarden gepompt in een industrietak die zich grondig moet evalueren. Het hele bankwezen staat onder het zwaard van Damocles.
    Waarom geen centrale Europese bank, enkel voor gewone bankzaken, spaargeld tot daar toe maar niks met aandelen. Een veilige bank, niet veel intrest maar ook niet veel kosten.
    Hebt u er eigenlijk wel een idee van hoeveel basisproducten wij zelf produceren. Hoe lang kunnen wij als land zelfstandig verder in geval van totale instorting. Kunnen wij onze bevolking voorzien van voedsel en drank? Van electriciteit?
    Wat gaan al die werklozen de staat kosten die er gaan bijkomen? Hoe gaat u dit betalen? Gaat u niet veel minder inkomen hebben doordat de koopkracht vertraagd?
    Zou het niet beter zijn met onmidellijke ingang de loonkost overal drastisch naar beneden te trekken, zodat iedereen teminste van inkomen voorzien blijft.
    Dat vertraagt de boel in elk geval en geeft een beter uitzicht voor zowel de mensen als de economie.
    Dan moet het hele belastingstelsel dringend nagekeken worden. Alles wat onze basisbehoeften zijn moeten naar beneden, alles wat daar rond hangt. Als dat goedkoper wordt dan houdt iedereen veel meer over. Dat doet de koopkracht stijgen. Dat is goed voor iedereen.
    Elk land moet dit dringend voor zich aanpassen, elk land heeft ook andere behoeftes. Pas dit dan voor ieder land dringend aan. Als overal de basisproducten laag zijn kan er veel meer besteed worden aan luxeproducten.
    Moet de energie voorziening ook niet in staatshanden zijn. Dat is namelijk ook een basisprodukt van elke westerse inwoner, vermits alles bij de meesten op electriciteit werkt. Waarom staan er zo weinig windmolens? Het is toch niet omdat de burgemeester van Knokke vindt dat zijn toeristen hun zicht minder aangenamer maakt dat wij zulke kansen zomaar laten voorbijschieten. Voor mij zou heel het land moeten volstaan met die dingen, dat is groene energie en wind is er altijd, en als het milieu zo verder blijft evalueren mogen we zelfs veel meer stormen verwachten. Zie nu toch eens vooruit in plaats van de aandeelhouders van Suez te sussen.
    Schiet nu eens in gang hé meneer de eerste minister. Dat is namelijk een ambt met verantwoordelijkheid. Ten eerste naar de bevolking toe. Denk daar maar eerst eens aan in plaats van aan de aandeelhouders van al die multinationals. Of zit Jean-Luc Dehaene voor de bevolking in de beheerraad? Ik denk eerder voor al die grote belangen van die grote Belgische en buitenlandse aandeelhouders te sussen.

    16-10-2008 om 18:37 geschreven door angel333  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opleidingen

    Moet ook dringend herzien worden, hebben ze daar wel enig idee wat opleiding betekent? Wat vraagt de arbeidsmarkt? In elk geval niet hetgeen nu afgeleverd wordt. We moeten meer bedrijfsklare mensen afleveren maar we moeten de prestatiedruk niet overal even hoog zetten en zeker niet bij kleuters. Kleuters moeten met mekaar kunnen spelen, al spelend dingen leren maar het moeten toch vooral kleuters mogen blijven.

    Ten eerste, de scholen zouden langer open moeten zijn, lessen van half negen tot zes uur. Dan komen de kinderen na de ouders thuis, en is er minder behoefte aan opvang of aangepast werk. Geef ook een uur sport per dag aan kinderen, dan kom je toch aan vijf uur per week. Kinderen hebben beweging nodig. Vanaf het middelbaar laat je ze de keuze, vijf uur sport per week of twee uur sport en drie uur wetenschap/denksport klassen, dit voor mensen die niet sportminded zijn, als je ze dan samen twee uur sport laat doen, hebben ze beweging en zitten ze in een groep waar raar of zelden er iemand sportief zal uitschieten zodat het onderling sporten aangenamer wordt. Je geeft die mensen ook de kans om te laten schaken of wetenschappelijke experimenten of misschien wel computerprogramma’s te programmeren. Zo geef je deze groep mensen, die echt wel aanwezig is en in serieuze aantallen ook iets leuks om te doen.
    Meisjes kan je bijv. ook nog een extra categorie geven, ook twee uur sport en misschien wat koken, kunst en muziek. Je moet de mensen meer kansen geven zich vroeger te ontplooien. Kinderen worden teveel geduwd in bepaalde richtingen en hun talenten liggen meestal elders. Nu is het ook logisch dat als je bijv. een muzikaal kind hebt of een getalenteerde tekenaar dat je ze dan in die richting stuurt, toch zou het mogelijk moeten zijn voor dat kind dat hij of zij daar dan iets meer kansen in kan krijgen zonder de basis te negeren. Maar als je zo’n kind dan een uur per dag zich daar verder in laat ontplooien dan nemen de kans van zo’n kind meestal wel toe en dan kan je nog verder zien tegen dat het kind achttien geworden is.
    Dit geld niet alleen voor zulke kinderen maar voor alle, de eerste twee jaren zou de school moeten opletten in welke vakken een kind heel goed is maar ook graag doet, de volgende twee jaren zouden die vakken dan extra gegeven moeten worden, elke dag een uurtje zodat die leerling zich daar sneller in ontplooit omdat hij gewoon daar talent voor heeft.
    Je moet natuurlijk altijd de basis in het oog houden maar je moet dat op langere termijn doen en niet op de korte, het gaat er tenslotte om wat je op de achttiende verjaardag van die persoon aflevert aan de arbeidsmarkt of verdere opleiding. Welke basis moet dan een persoon hebben en dan moet je natuurlijk ook onderscheid maken.
     Een informaticus mag heus niet weten hoeveel magen een koe heeft. Er zijn volgens mij belangrijker dingen in het leven dan die informatie maar voor een dierenarts is dit juist heel interessant en zal hij daar meer over willen weten.
    Kinderen kunnen niet weten wat ze later zullen worden maar als je er al hun talenten uitfiltert dan krijg je persoonlijkheden die zich veel gemakkelijker zullen kunnen ontwikkelen.

    Dit moet echt veel meer gestimuleerd worden dan krijg je pas afgewerkte studenten. Wij hebben toch ook allemaal verschillende winkels om bepaalde produkten te kopen, je vraagt in de verfwinkel toch ook niet achter de verse vis. Mensen moeten toch verschillend zijn, geef ze alleen meer kans.
    Je ontneemt ze ook geen kans op een leven dat misschien de ouders liever gezien hadden, de rest van de leerstof blijft toch min of meer hetzelfde alleen sommige leerstof moet echt oppervlakkiger zodat je meer kunt specifiëren op andere vlakken.
    Zo kunnen ze op hun achttiende nog altijd met gerust gemoed dokter of andere opleiding beginnen.

    Een ander punt is dat je echt moet gaan beginnen filteren, je moet de zwakke, de genieën en de gewone student uit elkaar halen. Dit moet je al van jongs af aan doen zonder kansen te doen afnemen van ieder van die kinderen.
    Als je nu ook na het tweede leerjaar filtert, je haalt de 10% slimsten en minst slimme eruit. De slimsten laat je 25% percent sneller werken en de minst slimme laat je 25% trager werken. De mogelijkheid moet ook aanwezig zijn om te zakken of dalen in groep.
    Mensen ontwikkelen zich niet allemaal op dezelfde moment. Dit kan je simpel doen met een examen voor die willen stijgen, je geeft hen na hun goede resultaten de kans om te stijgen maar daarvoor zullen ze wat moeten studeren tijdens de zomer.
     Dan krijg na het zesde het volgende resultaat. De slimsten zullen gereed zijn om ineens naar het tweede middelbaar te gaan, de normale leerling zal gewoon naar het eerste middelbaar gaan en de tragere leerling zal er nog een jaar over moeten doen, maar de basis van deze leerling zal er door het tragere systeem van werken veel groter moeten zijn en dus met één jaar vertraging zal hij dus ook klaar zijn voor het middelbaar. Niet alleen zit je met 33% meer tijd die er geïnvesteerd wordt in deze leerling ook duurt de school langer dan voorheen en moet hij zich dus ook voldoende ontwikkeld hebben.
    Laat ons eerlijk zijn, niet iedereen is even slim of handig, dit hoeft geen schande te zijn, één van mijn beste vrienden kan geen zin schrijven zonder fouten maar als hij je electriciteit moet leggen kan je je geen betere voorstellen. Heeft dit dan invloed op zijn latere leeftijd? Ja, hij vindt het nog altijd lastig als hij iets moet opschrijven voor anderen maar vindt dat hij er alles aan gedaan heeft in zijn opleiding om het te proberen snappen, maar dat lukt niet.
    Maar wel kan hij plannen uitvoeren, lezen en ontwerpen om alles in een grote fabriek te laten werken. Voor iedereen zijn er mooie  carrières weggelegd, als er in je land een vorm van opleiding is natuurlijk, maar we moeten deze mensen meer kansen geven.

    Wederom moet je filteren na het eerste middelbaar. De 10% slimsten en minst slimme eruit halen en weer hetzelfde systeem. Dat heeft als gevolg dat de 10% slimsten in het tweede middelbaar gevoegd worden aan wat er overschiet van het lager onderwijs die ineens naar het tweede middelbaar gaan.
    De resultaten zijn weer hetzelfde als je 25% sneller en trager gaat. In het beste geval krijg je nu leerlingen die op hun zestiende naar de universiteit kunnen, dit zal maar een klein aantal zijn maar meestal zijn deze leerlingen wel klaar voor verdere opleiding, dan krijg je nog een categorie die een jaar eerder dan normaal klaar zijn voor de universiteit dan de grote groep op achttien of negentien want zittenblijvers zullen er altijd wel zijn en dan krijg je de zogezegd zwakste student die op rustiger tempo heeft gewerkt maar er dan nog altijd op zijn twintigste zou moeten geraakt zijn.
    Kijk, iedereen moet evenwaardige kansen krijgen, de slimme, de handige, de wetenschappelijke, de sportieve, iedereen. Als je de slimme dan de kans geeft om vroeger te beginnen met zijn verdere studies dan kan die zich nog vlugger en beter ontplooien of nog een aanvullende tweede opleiding doen.
    De een zal op bepaalde vlakken verder staan dan de andere, dat is nu ook maar niet goed genoeg gericht op de arbeidsmarkt.

    De leervakken zelf moeten ook aangepast worden, ten eerste moet je dus de leerling de kans geven zich op zijn beste twee vakken veel dieper te kunnen ontplooien, sommige vakken zijn totaal irrelevant soms. Als je het nu eens van de omgekeerde vorm doet dus gewoon van achter naar voren werkt dan kom je er veel gemakkelijker uit.
    Wat verlangt de markt op achttien jaar? Wat zijn absolute noodzaken? Komt dit ook overeen met de beschikbare plaatsen op de huidige arbeidsmarkt? Hoe bereid je nu een leerling het beste voor?
    Je moet je als natie toch voorbereiden op die dingen, daar zou een regering toch voor moeten zijn? Nu is het allemaal ieder voor zich. Iedereen die wil wordt dokter of doet management. Dat is allemaal goed maar als je een vooruitstrevende economie wil dan moet iedereen zijn duit in het zakje doen.
    Ik heb zelf vanalles gedaan in het leven, wat als arbeider gewerkt de eerste jaren, wat op kantoor enkele jaren en in de horeca. Ik ben geen expert in dit alles maar ik kan u verzekeren dat ik al wat gezien heb in het leven. Nu kan je van niemand verlangen dat ze perfect zijn, integendeel zelfs, ik ben dat ver, ver van zelf. Maar het minste dat je van iemand die je in dienst zou nemen is dat die wel de minimum vereisten van waar hij voor opgeleid is zou hebben.
    Wel ik heb opgemerkt dat dit in vele gevallen niet zo is. Voor sommige is de betekenis van een diploma ook te groot, ik vind dat dat systeem wat zou moeten aangepast worden. Voor sommige banen zijn allerhande diploma’s vereist en zou ervaring meer moeten tellen. Zorg dat de mensen meer specifiek opgeleid worden, hiervoor heb je natuurlijk meer kapitaal voor nodig maar dat kapitaal moet dan maar vrijgemaakt worden want dat is tenminste kapitaal dat rendeert.
    Er wordt te weinig aan opleiding gespendeerd van het budget. Dat is het eerste waar men zich al serieus over moet bekommeren. Luister, vroeg of laat ga je op pensioen, dan is het de jeugd en de jeugd daarvan dat eigenlijk moet zorgen dat de balans van een land in evenwicht blijft. Als je dan meer budgetten vrijmaakt voor betere opleiding gaan die veel meer waard zijn op de arbeidsmarkt en zetten we een stap voorwaarts. Dat brengt economisch veel meer miljarden op dan de centen die je er jaren voorheen hebt ingestoken voor opleiding.
    Dus als de leerlingen dan een groter budget hebben moet daar ook een goede verdeling van zijn. Ik vind dat je van elke leerling de helft van zijn budget moet gaan naar zijn twee hoofdvakken. Dan krijg je over een hele school een evenwichtige verdeling plus dat de leerling daar dan in zijn voorkeursvakken van profiteert. Ook ouders zouden een stem moeten hebben in de eerlijke verdeling van de budgetten van een school, uiteindelijk gaat het tenslotte over hun kinderen.
    Dus weer alles open, transparant, het is tenslotte de belastingsbetaler zijn geld dus een beetje meer inzicht zou wel mogen. Ook hebben bepaalde scholen door sociale status misschien andere behoeftes dan kinderen in rijkere gemeenten.

    Schaf godsdienst af op school, een school is een opleiding, geen recruteringscenter. Wil je katholieke of protestantse, moslim of joden religie volgen dan moet dit in je eigen tijd. Dat is aan je ouders en je omgeving. Een school kan zich in het huidige systeem niet meer veroorloven daarin stelling te nemen. Dat is discriminatie. Afschaffen dus. Je kan wel moraal geven en daar de verschillende godsdiensten in uitleggen en de kinderen aanleren hoe ze deze dingen moeten interpreteren. Maar alle evenveel of niet.

    Ook kinderen die voor beroepsopleiding gaan moeten beter begeleid worden. Deze mensen moeten beter voorbereid worden. Vanaf hun zestiende moeten deze leerlingen veel meer stages doen in hun gekozen vak. Dit moet interessant voor zowel bedrijven scholen als leerling gemaakt worden. 
    Men zou de hoeveelheid hiervan ook jaarlijks moeten opvoeren. Voor de bedrijven moet het fiscaal aantrekkelijk zijn, zij krijgen hier iemand met geen ervaring en moeten hier dus ook als een soort mede-opleider van de leerling bezien.
    Gun hem dan ook een goedkope werkkracht voor een korte periode bijvoorbeeld van een maand maar verplicht hem wel van hem werk te laten doen waar hij voor opgeleid is, dit zijn geen goedkope kuiskrachten. Scholen moeten dit mee evalueren.
    Dat een leerling kok mee de keuken opruimt is dan weer normaal, het is niet normaal als hij niets anders aangeboden krijgt dan dat opruimen, daarvoor is hij niet in opleiding.
    Als je leerlingen dan op hun zestiende twee maanden laat werken met een eventuele derde tijdens de vakantie, op hun zeventiende drie maanden en op hun achttiende vier maanden. Dit heeft vele voordelen voor alle partijen. De leerling verdient tijdens zijn studie al een kleine zakcent, doet een beetje ervaring op, weet tenminste nu wat er ongeveer van hem verwacht wordt als hij afgestudeerd is en leert ondertussen toch al een paar verschillende bedrijven kennen. 
    De school kan ondertussen nagaan of de leerling wat hij op school gestudeerd heeft ook in de praktijk kan omzetten via rapporten van werkgevers, als we dan een deel van het verdiende geld ook naar de school kunnen laten vloeien voor meer oefenstof voor hun lessen dan zijn de leerlingen daar ook mee gebaat en de beroepsscholen krijgen meer subsidies zonder dat het de staat iets kost en leveren betere studenten af.
    Het bedrijf leert ondertussen de waarde van sommige van die jongeren kennen en heeft dan ook de kans om voor hen waardevolle krachten al warm te maken om later bij hun te komen werken. We kunnen dit ook een beetje seizoensgericht doen, naargelang de studie ook natuurlijk. Maar bijvoorbeeld tuinbouwers zouden bij de pluk en het oogsten van waarde kunnen zijn en zodoende zouden onze prijzen van lokale produkten ook lager blijven.
    Vele bedrijven hebben piekperiodes, vele sectoren hebben piekperiodes, daarin kunnen we elkaar toch allemaal een beetje meer helpen. Dit moet enkel eens allemaal goed op papier komen, duidelijke transparante afspraken en dan ga je toch ongelooflijke resultaten behalen, daar heb je nu toch geen studiebureaus voor nodig. Het is duidelijk dat het huidige politieke klimaat moet veranderen, we moeten het heft in handen nemen mensen, we moeten voor elkaar gaan zorgen op een eerlijke manier. Gooi de politiek buiten en begin met open politiek, eis dat alles wordt opengegooid.
    Wij willen duidelijkheid. Eenheid. Structuur. Efficiëntie.  We moeten allemaal eens goed nadenken hoe we het er willen laten uitzien want hoe het er nu uitziet bevalt maar weinigen.

    16-10-2008 om 02:21 geschreven door angel333  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hoe pakken we dit aan?
    Uiteindelijk komt het altijd neer op hetzelfde. Als we in de westerse wereld het politieke klimaat niet volledig kunnen veranderen is het over en out.
    Iedereen merkt toch ook dat als er een schandaal is dat schandaal altijd snel uit het nieuws verdwijnt. Eén partij probeert wel maar de rest drukken dat zo snel mogelijk de kop in. Dat zou niet gebeuren in een normaal politiek klimaat. Daar zou elk schandaal tot het uiterste gedreven worden.
    Het enige waar deze mensen nog mee bezig zijn dat is hun vetbetaalde job te behouden en een overroyaal pensioen op te souperen.
    Helaas een nieuwe partij is niet goed genoeg als oplossing. Die zou zo opgevreten worden door de wolven die in het politieke bos lopen. Wat gaat dan wel de oplossing zijn.
    Een open politiek, alle cijfers op de tafel, het internet is hier voor een makkelijke oplossing. Alle openbare aanbestedingen moeten via een veilingsite gebeuren, beetje zoals e-bay.
    Alle mogelijke manieren om met geld om te gaan moet weggegomd worden.
    Er mag geen enkele lek meer in het systeem zitten.
     Per gemeente moet duidelijk zijn wat de inkomsten zijn en de uitgaven.
     Uitgaven mogen niet meer zelfstandig uitgegeven worden, enkel via openbare websites waar de handelaar dan voor een bepaalde tijd zijn beste bod kan doen.
    Eén regering voor dit land.
    Ministers moeten mensen zijn uit de betreffende tak van politiek die het gemaakt hebben op dat vlak, die nog één termijn een laatste kunststuk willen laten zien, voor het prestige. Deze job mag best goed betaald zijn maar een pensioen mag er niet aan vasthangen. Deze mensen zijn meestal toch al vermogend door hun carriere.Dit zou volledig belastingvrij moeten zijn. Vier jaar dat die mens zich dan inzet voor het land mag wel beloond worden. We moeten naar een transparante politiek met hele transparante cijfers.
    Daarvoor moeten we ons zo snel mogelijk verenigen en samen tot een besluit komen. Wij zijn het volk, wij moeten eindelijk eens doorzetten.
    Het internet heeft dit mogelijk gemaakt mensen, we kunnen ons verenigen via onze luie zetel, je hoeft er zelfs niet voor op te staan.
    Maar doe het wel, laat je horen, laat ze weten dat we niet gelukkig zijn
    Komaan Belgen
    Komaan
    Laat niet op jullie kop sch**ten, vecht voor de toekomst.

    16-10-2008 om 02:21 geschreven door angel333  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pensioen fondsen

    Nog erger is de situatie van de pensioenen en pensioen-fondsen. Echt erg voor die mensen, dat is een generatie die geen verbrassers waren, dat waren nog mensen die pas een aankoop deden als ze het geld hadden, de meeste van die generatie toch. Mijn generatie, dat is credit-generatie. Je kan zelfs voor een aankoop van 250 euro een lening doen. Erg hoor.
     Alles op afbetaling, gaat de economie echt stimuleren.
    Vooral de banken.
    Maar de situatie van de pensioenen? Erg hoor, al die mensen die jaren hard gewerkt hebben, wat gaat er binnenkort nog over schieten?
    Dat moet dringend aangepakt worden.
    Als je zoals de Belgische staat jaren aan een stuk gebouwen hebt verkocht en die dan tegen belachelijke prijzen huurt had het dan niet beter geweest dat er een jaarlijks fonds van al dat pensioengeld die gebouwen had verkocht en aan de staat had verhuurd.
    Nu zitten we ook met jarenlange contracten maar anders had de staat aan de mensen verkocht en de staat van de mensen gehuurd. Dat houd je balans van pensioenen toch in balans.
    Ga toch niet investeren in de onzekere bankwereld.
    De meeste bedrijven zijn op de beurs teveel waard. Die waarde is vaak niet meer reëel, de verschillen op een dag kunnen veel te groot zijn, er is teveel risico verbonden aan het korte termijn verkopen van aandelen.
    Aandelen zouden minstens 3 maanden in bezit moeten blijven, zo denken de mensen meer op langere termijn. Pensioenfondsen, jaren gestimuleerd, benieuwd wat daar binnen drie jaar als we zo verder gaan van overschiet. Met de echte belegger moet je geen medelijden hebben, die had beter moeten weten. Maar de kleine belegger, die al jaren door reclames belaagd worden en die zich dan uiteindelijk toch maar laat beïnvloeden omdat de bank hem al zeventien keer gebeld heeft dat hij die 50000 euro op zijn spaarrekening beter kan beleggen, daar moet je medelijden mee hebben. Heel hun leven gewerkt voor een beetje pensioen extra en nu?
    Banken die jaren aan een stuk miljarden winst maken en nu staatshulp moeten krijgen?
    Dat is toch niet normaal, stel mij trouwens de vraag of de grote belegger hier niet de enige winnaar van zal worden.
    Vrees van wel.
     Waarom steunt de staat al die banken?
     Is het dan niet veiliger een staatsbank te beginnen. Weinig rente, weinig kosten. Er moet in elk geval iets aan heel dat banksysteem gedaan worden.
    De beurs gaat volledig gemoderniseerd moeten worden, meer veiligheden zullen moeten worden ingebouwd. Banken zijn er zodat de mensen hun geld veilig kunnen achterlaten en het niet moeten verstoppen onder hun bed. Je gaat een verschil moeten maken tussen een bank en de rest, de bank moet zich enkel met het geld van de klant bezighouden, de dagdagelijkse dingen. Als je nu banken toelaat een aparte firma op te zetten voor alle andere zaken zodat de klant daar eventueel toegang kan verlenen tot verzekering, belegging en andere zaken.
     Dan maak je een grens.
    Er mogen wel geen voordelen zijn, een klant van ING moet aan dezelfde voorwaarden kunnen deelnemen aan beleggingen of verzekeringen als een klant van DEXIA bij hun aparte afdeling.
    Deze zou ook apart gelegen moeten zijn, niet in hetzelfde gebouw.
     Je moet ervoor zorgen dat de centen van de mensen geen speelbal van multinationals worden die dan wel eens verkeerd zou kunnen botsen bij een trigger van verschillende events die nefast zijn voor de economie. Zoals nu. Je moet meer veiligheid inbouwen in de economie. Instabiliteit troef en dat had zeker voorkomen kunnen worden als de multinationals en de beurzen onze politiek niet zouden overheersen.

    16-10-2008 om 02:20 geschreven door angel333  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen - Wallonië

    Dan is er hier in België het probleem tussen Vlaanderen en Wallonië. Sommigen negeren dit probleem, anderen maken er een te groot drama van. Probleem is dat onze regering stinkt en er in de politieke status waar we ons bevinden geen verbetering voorhanden is. Alles is aan elkaar verbonden, vele zaken mogen het dag licht niet zien. Die partij weet dat over de die, die weten van dat schandaal dat in de doofpot is gegaan en ga zo maar verder. Het hele potje stinkt mensen en we moeten er iets aan doen. Een politieke revolutie. Openheid eisen, alle cijfers bloot. Hoorde trouwens deze week het meest onzinnige verhaal. Namelijk een staker in Brussel van de overheid over de lonen. Zij verdienen 8% minder dan de Vlamingen geloof ik en nog meer tegenover de Walen. Hoe kan dit nu in hemelsnaam? Waarom verdienen deze mensen niet allemaal hetzelfde, allen werken voor de staat, doen dezelfde taak. Dan kan je toch geen eenheid creëren als je de mensen niet eerlijk behandeld. Hoeveel kost Wallonië elke Vlaming? Moet er dan geen oplossing voor gevonden worden. Ik begrijp dat er veel industrie de laatste jaren in Wallonië is teloorgegaan maar er moeten toch oplossingen zijn. Werklozen kosten teveel geld. Stimuleer dan de industrie om daar in te investeren voor een lagere loonkost. Totdat je op een niveau komt dat iedereen werkt. Creëer opleidingen om aan de arbeidsmarkt te voldoen en voorkom zoveel mogelijk werkloosheid. Daarom zit je met Europa in een probleem, iedereen wil werk, iedereen wil een goede economie. Dat is toch perfect haalbaar maar je moet de basisproducten naar beneden halen, alles daar rond en de economie zal overal groeien. Landen als Spanje moeten hun horeca ook meer stimuleren willen zij niet verder ten onder gaan. De prijzen zijn te fel gestegen in Spanje, hun economie staat volledig op springen, Italië, koop daar maar eens een woning. Dertigers wonen nog bij hun ouders. Zo een land, zoveel plaats, maak daar toch een paar nieuwe steden met betaalbare woningen, kansen voor industrie. Zelfde als België hé, corruptie hoogtij. Maffia alom, net als in België. Dus die situatie met Wallonië moeten we nog dit jaar afhandelen. Er moet duidelijkheid in cijfers geschept worden, onkosten, geldtransfers. Subsidies moeten stopgezet worden, enkel subsidies in loonkost. Dan de taal, ik vind dat een serieuze drempel. Dat maakt het één zijn nog eens zo moeilijk. Ik vind wil je duidelijke taal spreken dan moet iedereen dezelfde taal spreken. Er wordt veel taal gesproken in België maar geen enkele is duidelijk. We moeten streven naar eenheid. Ik heb niks tegen walen, integendeel ik vind het allemaal zeer vriendelijke open mensen, meer zuidelijk dan Vlamingen. Dus ik wil er ook niet perse van  af. Maar we moeten klare duidelijke taal spreken. Er moeten duidelijke afspraken gemaakt worden. Misschien moet er gestimuleerd worden dat Vlaamse bedrijven zich daar gaan vestigen met een lagere loonkost om zo bepaalde omgevingen te stimuleren en weer meer economie te doen groeien. Oplossing mag niet op zich laten wachten of er zal niets anders opzitten dan afscheiding. Het zal misschien met spijt in het hart zijn dat ik geen Belg meer zal zijn want het voetbal bijvoorbeeld zal er niet op vooruit gaan. Henin en vele andere sporters uit de Walen hebben dezelfde emoties altijd bij mij opgewekt als Vlaamse. Al hoewel de meeste Vlamingen altijd achter Clijsters stonden had ik toch altijd een boontje meer voor Henin, met alle respect voor Clijsters, de liefste atlete ooit maar Henin was magie op het veld. Zelden gezien en dat voor een Belgische. Ik wil maar zeggen op sommige vlakken was Belg zijn magisch maar de politiek heeft de hele Belgische situatie naar de klote geholpen. Nu zitten we in een soort pats stelling. Het is alles of niets nu, ofwel gaat iedereen rond de tafel en komen er eindelijk eens deftige resultaten ofwel zal er geen andere oplossing zijn dan dat Vlaanderen zich afscheurt in het belang van zijn inwoners.

    16-10-2008 om 02:11 geschreven door angel333  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.begroting

    De begroting moet passend zijn. Moet ook op de inwoners gericht zijn. Wij betalen toch belastingen, wij doen al het werk, wij zitten niet de hele dag op onze troon belastinggeld te innen.

    Nee, wij werken ervoor en die klootzakken van de regering, die politiekers met hun andere agenda’s die doen hier alles naar de kloten, en vergeef me mijn taal maar het is toepasselijk op wat we nu allemaal meemaken.

    Stop het zwartwerk, maak de economie terug beter. Wij hebben een groot probleem hier in België die de regeringen voor ons eigenlijk zelf de hand in hebben gewerkt. Deels waarschijnlijk ook onder druk van die takken waar het zwartwerk overheerst. We weten allemaal waar het zwartwerk heerst en waar het verdwenen is. Doe nu die laatste stap om het zwartwerk ook te doen verdwijnen. Het is heel simpel nochtans. Wat is het probleem van die sectoren. De horeca? Loonkost en vooral overuren. Voor niemand aantrekkelijk. De Btw, ook een ramp in de horeca, zeker voor een land als België met al zijn restaurants en caféetjes. Rookverbod, ook een ramp. Gebruik dit dan allemaal in het voordeel van iedereen, enkel de zwartwerkers zullen hier niet bij gebaat zijn. Pech. Het rookverbod ten eerste, stel je laat de horeca zaken wel de keuze maar je laat hen hier wel zwaar voor betalen. Zoals vroeger met de alcohol, zoveel euro per vierkante meter. Dit moet een serieus bedrag zijn maar wel haalbaar. Dit zou je dan een verhouding van 80-20% moeten geven, 80% niet rokers en 20% rokers, maar dan heb je al een serieus inkomen. De werknemers in zo’n zaak moeten ook nog eens een risicopremie per maand krijgen van de werkgever, als extra taks. De loonkost moet helemaal naar beneden in de horeca, moet de laagste loonkost van alle sectoren zijn met enkele anderen. De overuren moeten interessanter zijn, zowel voor de baas als voor de werknemer. De werknemer moet hiervan veel meer krijgen dan heden, de staat veel minder. De loonkost op overuren mag niet teveel zijn. Je moet dit nog extra stimuleren voor personeel die full-time in dienst zijn. De extra werkers in bepaalde periodes moet je ook interessanter maken, nu is dat wel het geval maar heeft soms nadelen. Klanten moeten een % terugkrijgen van hun ticket. Als iedereen op het einde van het jaar zijn restauranttickets binnendoet, of op dagdagelijkse manier via het internet moet daarvan terugtrekken. Zo worden alle kosten officieel. De taksen voor horecazaken op alcohol en eten moeten naar beneden, zodat zij dit gunstig kunnen verkopen. Belgen gaan graag eten, laat ons daar dan een beetje voordeel van hebben. Als iedereen zijn bonnetje binnendoet, dan moet de baas al zijn verbruik aangeven, als hij dit moet doen dan verliest hij zijn zwarte inkomen en zal bijgevolg ook meer aangeven omdat het risico te groot is. Je zou bijvoorbeeld een systeem kunnen uitdokteren dat voor iedereen voordeel heeft. Als je nu een website aanmaakt en iedere horecazaak een nummer geeft, laat nu het kasticket van die zaak beginnen met die nummer. Iedereen kan ’s avonds dan zijn bedrag en nummer aangeven, en dit hou je dan twee jaar bij in een doos. Als je dan de mensen daarna, voor het bedrag dat ze terugtrekken een horecacheque krijgen dan stroomt dat geld zo terug in de horeca maar kan er minder of bijna niet meer gefoefeld worden. Mensen zonder internet sturen dan een lijstje jaarlijks door met hun ticketnummers en bedragen. Zou een groot verschil maken. De bouw hetzelfde, loonkost en overuren moet meer voordeel uitgehaald worden. Iedereen leeft of moet toch in een huis of woonst leven. Waarom maakt de staat dan juist dat zo duur voor ons? Is toch onbegrijpelijk? Dat is een BASISVOORZIENING, snappen jullie dat dan niet. Dat moet je betaalbaar maken. Het is toch simpel, hoe goedkoper alle basisvoorzieningen en producten hoe meer we overhouden om andere dingen te consumeren, hoe meer onze economie draait. Hoe meer mensen er werk hebben omdat er meer producten worden gekocht. Gooi dan daar nog eens een goede opleiding naar ieders kunnen en je gaat er enorm op vooruit. Je moet je eigen toekomst voorzien. Duitsland of Spanje gaan ons niet uit de shit helpen als ze er zelf ook inzitten. En hoe zit het met onze voedselvoorziening? Kunnen wij op ons zelf leven als er bijvoorbeeld een grote milieuramp voorvalt? Produceren wij genoeg voor al onze landgenoten? Hebben we voldoende basisproducten? De staat zou alle producerende boerderijen moeten stimuleren, goedkoop maken, meer boerderijen terug openen, meer voedsel voor eigen markt, met lage btw, lage loonkost zodat we geen aardappelen uit Polen moeten importeren maar ons zelf kunnen voorzien. Weet trouwens niet of er aardappelen van uit Polen België binnen komen maar vind wel dat we genoeg moeten produceren in geval van rampen of oorlog. Als je nu de prijs van al die basis produkten laag houdt dan houden we toch allemaal veel meer over. Doe daar dan nog de energiemarkt bij en het leven wordt een pak leuker.

    16-10-2008 om 02:05 geschreven door angel333  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.als Belg

    Als Belg moet ik mij ook eerst en vooral op dat vlak gaan bezighouden. Wat loopt er allemaal mis hier? Hoe kunnen we dit proper oplossen? Dan moeten we eerst nagaan wat er allemaal misgaat.

    Ik ben geen econoom of politieker maar ik vind dat het niet nodig is op de moment. Tegenwoordig gebeurt er niks zinnig meer in de politiek, en de economie stevent gewoon naar de afgrond af door eigen toedoen.

    Hoe is het zover kunnen komen? Hoever zal het nog gaan voordat we het kunnen stoppen? Kan deze reusachtige sneeuwbal nog tegengehouden worden?

    De situatie in België is echter onhoudbaar geworden, wij zijn één van Europa’s zwakste lidstaten op de moment en dat hebben we zelf gecreëerd. Verandering is nodig, openheid nog meer.

    Hoe regeer je een land? Wat hebben mensen nodig? Hoe voorzie je die inwoners van al de basisproducten? Hoe bedrijf je economie? Hoe creëer je een welvarende economie? Wel, in elk geval niet zoals wij nu bezig zijn. Het systeem is waardeloos en moet veranderd worden.

    Ander groot nadeel is Europa. De visie is prachtig, één grote lidstaat, kan wedijveren met alle anderen, prachtig vooruitzicht op alle vlakken. Probleem is dat we Europa te snel hebben willen één-maken. Vooral op gebied van loonkost en belastingen heeft dit enorme problemen veroorzaakt. Zuidelijke landen moeten hier enorm onder geleden hebben en doen dit nog. Je moet gewoon de verscheidenheid van de Europese lidstaten onderkennen. Als je één wilt worden, dan gaat iedereen voor elkaar moeten werken. Dan moet je de belastingen en loonkosten van plaatselijke specialiteiten verlagen, dit creëert veel meer werk in die sector en de hele streek profiteert daar plaatselijk van. Zodoende kan ook dit product door heel Europa relatief laag verkocht worden. Belastingen mogen en kunnen niet overal hetzelfde zijn. Wel mogen er geen subsidies meer zijn om bedrijven te lokken. Laat de economie zijn gang gaan. Subsidies zijn volstrekt onnodig. Haal gewoon de loonkost naar beneden. Daar komt nog eens bij dat vele landen subsidies geven aan takken in industrieën die toch verloren zijn. Durf naar de toekomst zien. Trouwens als er binnen de vijf jaar geen andere voorziening voor brandstof wordt uitgevonden dan kan je de hele auto-industrie in de huidige vorm op je buik schrijven.

    Wil je dit allemaal veranderen dan moet je naar de kern van de zaak gaan. Wij, de mensen, wij zijn de kern van de zaak. Willen we verandering dan gaan we er deze keer zelf moeten voor zorgen. Op alle vlakken zullen we het initiatief moeten nemen want bovenhand zijn er te veel grote belangen die elkaar in de weg staan. Politiek, grote geldbelangen, energie, godsdiensten en het milieu, alles staat mekaar in de weg. Politiekers zetelen massaal in multinationals hun beheerraden, echt gezond om dan het beste voor het volk te doen als je jaarlijks zoveel van het ene bedrijf en zoveel van het andere trekt. Ja, politiekers, wij vinden dat allemaal heel normaal, en zijn er hemels van overtuigd dat jullie dit in ons belang doen, de kleine man. De energiemarkt wordt volledig beheerst door enkelen. Nee, te veel windmolens mag niet van de politiek, zou het zicht kunnen belemmeren van de strandgangers van knokke. Heel het land zou moeten volstaan met die dingen, wind genoeg, bedrijven zouden er allemaal zelf één moeten voorzien zodat zij zelf kunnen genereren. Als die dingen in massaproduktie gemaakt kunnen worden, dan worden die goedkoper, hoe meer mensen er zich mee bezighouden, hoe beter die dingen worden, hoe meer energie er nog eens surplus van kan komen. Maar nee, de heren zetelen toch lekker in Suez of hebben andere belangen. Maar waarom neemt een maatschappij als Suez hier niet het voorplan, zet de markt een stap voor want we gaan toch naar een groene energiemarkt, hoe je het ook draait of keert. Als je zoveel kapitaal hebt als Suez kan je toch gemakkelijk een betaalbare energiemarkt in elkaar steken die enkel op groen werkt. De staat zou verplicht de helft van deze maatschappij in handen moeten hebben, in elk land van de Unie, zodat de prijs betaalbaar blijft. Hoe goedkoper de basis producten in een land, hoe meer er overschiet van het loon, hoe meer er over blijft voor andere goederen te consumeren. Als je de basisproducten als primair beschouwt, dan moet je ook zorgen dat je bevolking die dus zo goedkoop mogelijk ter beschikking heeft. Dat wil zeggen dat het beter is dat wij allemaal eigenaar zijn van zulke belangrijke goederen dan een privé-onderneming, want dit kan in de toekomst onze toekomst in gevaar brengen. Kijk met heel die stookolie affaire nu in België. Ik vind het ook niet correct dat grote gemeenten nu samen olie gaan kopen om een betere prijs te bedingen, toch niet tegenover die firma’s wiens inkomen hier ook van af hangt, ook zij zijn niet verantwoordelijk voor de hoge prijs. Langs de andere kant vind ik wel dat die firma’s zelf te weinig moeite doen om zo veel mogelijk klanten te krijgen en daardoor bij hun leverancier misschien betere prijs te krijgen. Dit kan een discussie zonder einde worden natuurlijk, iedereen heeft in dit verhaal wel wat gelijk. Het zou de staat moeten zijn die voorziet dat wij die zaken betaalbaar hebben. Aan het auto-verbruik daarentegen gaan we toch serieus iets moeten doen. Het is onverantwoord dat we zo blijven verder doen. Om maar een stom voorbeeld te geven, enkele maanden geleden stond er in de krant iets over een Belgische wagen, iets uitgevonden door studenten dat tot zes maal zo weinig verbruikt, ze gingen dit in Indië laten bouwen geloof ik. Waarom produceren wij dit niet. Goedkope, groene wagens, die weinig verbruiken en minder het milieu bevuilen. Camions met groene energie, of misschien een vrachtwagen volledig met zonnepanelen. Die rijdt dan misschien maar zestig maar doet ook zijn werk en verbruikt niks.

    Om terug te gaan wat er huidig verkeerd loopt moeten we enkele voorbeelden geven. Even duidelijk maken ook, ik ben niet tegen bepaalde politiekers en wil hen ook niet echt veroordelen maar er moet eindelijk iemand aan de bel luiden, en deze keer zal het harder zijn dan anders. Ik lees elke dag de krant maar ben ook geen politiek deskundige, helaas hoeft dat heden niet meer. Het is duidelijk genoeg waar we naar afstevenen. Neem nu de affaire met Patrick Dewael. Als dat in het bedrijfsleven gebeurt ga je normaal gezien, of je moet zoals in dit geval gesteund worden door anderen. Dit kan en mogen we niet meer dulden mensen. Eruit met die handel. Doe nu toch alle openbare aankopen van een openbare website, met openbare biedingen met op voorhand gestelde termijn. Net zoals e-bay, de gemeente wil een nieuwe baan leggen dan moet dat op het internet, aannemers kunnen dan biedingen doen tot de tijd verstreken is. Dus op het einde kan de prijs misschien nog serieus zakken, ipv naar boven gaan. Om tegen te gaan dat iets op een bepaalde moment duurder is gegaan maak je vaste contracten op, de prijs moet blijven, een firma moet maar zien dat ze tegen een bepaalde prijs die zij zelf heeft aangegeven, dat ze het werk daarvoor doet. Kan dit niet dan betaalt die firma een boete met het verschil van de tweede bieder plus alle eventuele kosten die nu moeten gedaan worden om het werk te kunnen beginnen.Persvrijheid noemen ze dat, ofwel word er druk gezet van bovenaf door de politiek om verhalen tegen te houden of iets te veranderen, aanpassen in het voordeel van die persoon, ofwel worden de journalisten toegang ontzegd tot bepaalde zaken zodat andere kranten vlugger nieuws krijgen.Dan even meneer van de minister van onderwijs? Hoe kan dit nu weer? Mee verantwoordelijk voor de augusta affaire of welke was het nu weer. Het had in elk geval met een miljoen of veertig te maken, oude Belgische franken. Wat is er van die heel die affaire nu gestraft geweest? Meneer vandenbroucke gaat even rustig twee jaar in London studeren, op wie zijn kosten eigenlijk? En wordt dan rustig terug in het oude systeem ingepast om nu dus minister van onderwijs? Is dat nu allemaal normaal? Moeten we dit allemaal zomaar blijven pikken?

    16-10-2008 om 02:01 geschreven door angel333  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Kijk mensen, normaal zou ik mij dit allemaal niet aantrekken, doen zoals iedereen tegenwoordig.

    helaas dringt het ook bij weinigen door.

    Het gaat slecht met ons, wij staan allemaal op de rand van afgrond. Denk nu niet, ik heb een paar honderdduizend euro op de bank dat dat u binnenkort nog eten gaat geven. Dat is uiteindelijk maar papier.

    Door jarenlang geen visie te hebben, geen oog voor de toekomst, niet geleerd te hebben uit het jonge verleden, daardoor stevenen wij af op een totale economische chaos.

    Gaan we binnenkort vechten voor een brood. De meesten zullen hier mee lachen. Niet? Kom dan binnen een half jaar maar terug naar dit blog. Eens kijken hoeveel er dan nog lachen.

    Waarom dan dit blog? We kunnen dit allemaal rechtzetten. Moeilijk, met heel veel tegenwind maar het is te doen. Allen samen, overal moeten we ons verenigen.

    En ja, ga ik als eenzame Belg, de wereld kunnen veranderen? Nee. Maar ik kan wel iedereen proberen op hetzelfde pad te zetten en dan stilletjes aan naar de oplossing gaan.

    Heb ik die oplossing? Nee, daar moeten we nu eens allemaal aan werken maar ik heb wel wat zinnige zaken te vertellen. Daar zal overal serieus aan gesleuteld moeten worden maar als we ons allemaal verzamelen zullen er allicht toch mensen zijn die van bepaalde zaken meer verstand hebben en nuttige voorstellen kunnen doen.

    Het blog begint een beetje zoals de regeringen overal, een beetje chaos. Is dan ook mijn eerste blog. Lees eerst voor je een oordeel velt. Onze toekomst staat wel op het spel.

    Ik ben bereid te vechten voor mijn toekomst. Daarom begin ik met mijn blog. Ik wil dat iedereen die zich geroepen voelt om te vechten voor zijn toekomst zich aanmeldt. Interactief meewerkt aan oplossingen. Wij moeten het doen mensen, de staat daar moet je niet meer in geloven.

    De hele economie is in handen van 2%, die 2% delen overal de lakens uit. Of dacht je dat de politiek ging zetelen in beheerraden in onze belangen. Denk je echt dat wij voordeel hebben dat de heren bij de banken en de grote multinationals in de beheerraad zetelen? Denk je echt dat de burger daar maar enig voordeel aan doet. Het enige wat hier van komt zijn diepgewortelde vertakkingen van multinationals in de regeringen, de regeringen die nota bene voor onze belangen zouden moeten opkomen.

    Alles is verweven met elkaar, socialisten, katholieken, liberalen. Allemaal ene pot nat. Daar valt niet meer mee te werken. Hier in België alleen al weten de onderlinge politieke partijen alle schandalen over andere, die worden in de doofpot gehouden omdat dan andere zaken naar boven komen. Allen zijn ze schuldig, vooral de partijen die de laatste vijftig jaar de plak zwaaiden.

    Wij knikken maar. Affaire hier, affaire daar maar wat verandert er nu? Mijnheer Dewael zit nog in zijne zetel, straf, met ons geld. Ons geld is dat allemaal. Zomaar verkwanselt. Hoeveel regeringen hebben wij? Ben de tel kwijt, excuses hiervoor. Wat kost die grap eigenlijk? En al die studiebureaus die overal heimelijk achter zitten, kleine firma's die overal worden ingeschakeld, vaak familieleden van bepaalde politiekers of partijgenoten.

    Zever in pakskes verkopen ze ons. Niks dan zever.

    Hoeveel ministers hebben wij in dit land? Wat verdienen die allemaal? Waarom wordt de koning betaald van belastinggeld? Bezit de koninklijke familie niet genoeg, hebben zij zelf geen fondsen. Ik geloof die flauwekul van die 20 miljoen euro niet. Waar is al dat geld van vroeger? Boudewijn en Fabiola waren geen uitgevers? Ja aan Opus Dei misschien. Vind het trouwens abnormaal dat de fondsen die naar Fabiola gaan daarna naar een instelling als Opus Dei. Dat is niet de bedoeling van belastingen? Stop die fondsen. Stop ze direct.

    Wel ik kan zo nog lang doorgaan en ga dat ook doen. Ik schrijf heel dit blog vol met wat mij stoort, wat ik vind dat moet veranderen. Eens kijken hoeveel mensen dezelfde mening zijn toegedaan. Ik denk een massa.

    Dus komaan mensen, denk aan de toekomst

    help me

    help ons


    16-10-2008 om 01:38 geschreven door angel333  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)

    Archief
  • Alle berichten

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs