Op deze pagina staat de helpinformatie voor het registreren van uw blog. Indien u een vraag of probleem heeft over de registratiepagina, zal u ze hier vinden.

Ik heb al een paswoord/gebruikersnaam van de mailgroepen, forum,... is dat genoeg?
Neen, het is niet voldoende om al geregistreerd te zijn bij bvb. het forum, mailgroepen, zoekertjes, chat, nieuwsbrief,... Voor een Bloggen.be blog dient u zich opnieuw hiervoor te registreren, gratis uiteraard. De reden hiervoor is dat de computer specifieke gegevens nodig heeft die niet werden gevraagd bij bvb. het forum of mailgroepen. U dient zich dus opnieuw te registreren op de pagina https://www.bloggen.be/registreer_blog.php

Een paswoord?
Een paswoord is een geheime code of woord dat enkel u weet. Dit wordt gebruikt om er zeker van te zijn dat ù het bent en niet iemand anders. Het werkt zoals bvb. de PIN-code bij de bankkaart: de rekeningnummer is niet genoeg om te betalen, ook een PIN-code is nodig om zeker te zijn dat u het bent en niet bvb. een dief. Hetzelfde systeem is voor de Bloggen.be blogs. U kan zelf een paswoord (ook wel wachtwoord genoemd, dit zijn synoniemen van elkaar) verzinnen. Enkel wie het juiste paswoord kent, zal het systeem vervolgens toelaten om aan het blog wijzigingen aan te brengen. Er zijn geen voorwaarden aan het paswoord verbonden: het kunnen letters, cijfers, enz. zijn. Let wel: onthoud dit paswoord GOED! Enkel hiermee kan u achteraf aanpassingen aanbrengen aan uw blog. U hoeft dus geen paswoord van ons te krijgen, iedereen mag een blog aanmaken, u dient zelf een paswoord te verzinnen hiervoor.

Gebruikersnaam?
Dit is de naam die u in de toekomst gaat gebruiken om in te loggen voor uw blog, alsook is het dezelfde naam die de mensen gaan zien indien u een bericht plaatst. Het kan dus uw eigen naam zijn, uw voornaam zijn of bvb. een schuilnaam.

De titel? De ondertitel?
De titel is wat de titel gaat zijn van uw blog. Dit is iets wat u zelf kan verzinnen en u kan dit later ook steeds veranderen. De ondertitel is niet verplicht in te vullen. U kan gewoon iets verzinnen hiervoor.

Categorie?
Alle blogs worden onderverdeeld in categorieën. De reden hiervoor is om extra reclame te maken voor uw blog. Zo zal het zijn dat uw blog zal worden opgenomen op de beginpagina per categorie. Zo kunnen potentiële bezoekers van uw blog uw blog vinden. Probeer een categorie eruit te nemen die zo goed mogelijk overeenstemt met uw blog.

Adres van uw blog? U krijgt een probleem? Foute URL?!
Het adres van uw blog is het adres waarbij in de toekomst uw blog zal opstaan. Het adres is zoals een thuisadres. Het is uniek over de hele wereld. Voor u thuis is dat het land, de gemeente, de straat en de nummer. Op Internet is dit maar 1 regel en voor uw blog is dit https://www.bloggen.be/BLOGNAAM met "blognaam" de naam die u nu dient te kiezen. Het is op dat adres waarbij de bezoekers naartoe zullen komen en het is dat adres waarvoor u dus zelf reclame kan gaan maken naar uw vrienden of familie toe zodat ze het kunnen bezoeken.
De voorwaarde voor het adres is dus dat het uniek is. Verzin dus zelf iets, dit kan een naam zijn, een woord, uw schuilnaam of iets anders dat u kiest als naam van uw blog. Het moet minstens 2 tekens bevatten en mag letters, cijfers en het liggende streepje _ bevatten. (NIET het - streepje, dat is een ander streepje. Dus het _ streepje dat te vinden is op uw toetsenbord naast het ° teken, boven het * en boven $ en rechts boven de letter P. Het andere streepje (op dezelfde toets, maar dan korter) mag u niet gebruiken.

U krijgt een fout? U gaf een fout adres op?
Indien u een fout teken heeft gebruikt voor de blognaam, bvb. een spatie, dan zal de computer een fout geven. Probeer dan opnieuw, maar dan met een goede naam. U mag dus enkel letters, cijfers en _ gebruiken. Geen spaties, komma, uitroepteken, vraagteken, procentteken of iets dergelijks. U mag ook geen speciale letters gebruiken: geen ù, µ, $, è, é ë, ê, ü, ... Waarom? Dat is iets dat op het wereld wijde internet spijtig genoeg (nog) niet mag.

Het is ook mogelijk dat u een adres ingaf dat reeds door iemand anders in gebruik is. Probeer dan iets anders, want twee keer hetzelfde als naam gebruiken mag niet. Het moet uniek zijn. Eenmaal u uw eigen blog heeft aangemaakt, zal er ook helemaal niemand meer dezelfde naam kunnen nemen dan u heeft genomen. Dan is het exclusief voor u gereserveerd.

Uitzicht van het blog?
Omdat iedereen een andere smaak heeft, zijn er vele uitzichten waaruit u kunt kiezen voor uw blog. U kan een kleine foto zien van elk uitzicht dat we voor u hebben gemaakt. Indien u het in het groot wenst te zien, klikt u op de foto, er zal dan een voorbeeld blog worden geopend en u zal nu het uitzicht in het "echt" kunnen zien.
Als u uw keuze heeft gemaakt, klikt u met uw linkermuisknop op het ronde bolletje onder de overeenkomende foto.
Het uitzicht is achteraf ook steeds aan te passen indien gewenst. Indien u niet goed weet wat te selecteren, laat dan de standaardkeuze (het aller eerste) dan gewoon staan. U zal achteraf het dan begrijpen, het uitzicht kan u dan daarna aanpassen.

Algemene voorwaarden?
Omdat u eigenlijk alles mag zeggen op uw blog, maar er toch een aantal voorwaarden zijn, dient u zich akkoord te verklaren met de algemene voorwaarden. Zo staat er in wat er allemaal niet mag staan op uw blog (niet commercieel, geen kinderporno,...). Verder staan er ook nog een aantal juridische aspecten in. Indien u akkoord bent, drukt u met uw linkermuisknop op het vierkantje voor "Ja, ik verklaar mij akkoord en heb deze gelezen.", zodat het vakje wordt aangevinkt.

Ik heb alles ingevuld, en nu??
Als u alles heeft ingevuld, dan klikt u met uw linkermuisknop gewoon op "Volgende pagina'.

Hoeveel blogs kan ik aanmaken?
Er staat geen beperking op het aantal blogs, indien u deze niet misbruikt. Het is niet toegelaten enkele honderden of duizenden blogs aan te maken om Bloggen.be schade te berokkenen. U mag wel meerdere blogs aanmaken indien dit u nuttig lijkt (verschillende onderwerpen,...).

Hoelang duurt het om een blog te activeren?
Eerst dient u zich te registreren voor de blogs. Vervolgens krijgt u een e-mail om uw blog te activeren. Tussen het aanmaken en de e-mail die u ontvangt om het blog te activeren gaan meestal maar enkele seconden tot een minuut over. Moest het meer dan een half uur duren, dan heeft u hoogstwaarschijnlijk een typfout gemaakt voor uw e-mail adres en komt de e-mail niet meer aan. Het enige wat er dan opzit is ofwel een nieuw blog te registreren met een andere naam, ofwel 6 uur te wachten totdat de naam opnieuw vrijgegeven is en dan terug hetzelfde blog te registreren, met het juiste e-mail adres.
Eenmaal u de activerings e-mail heeft gekregen, klikt u op het internetadres. Uw blog wordt vervolgens geactiveerd. Dit activeren is kwestie van miliseconden en u krijgt vrijwel onmiddellijk de bevestigingspagina te zien die u aangeeft dat uw blog geactiveerd is. Op zeer drukke momenten kan het activeren tot enkele seconden duren.
Nu is uw blog geactiveerd en kan u eraan beginnen!

Ik kan het blog niet activeren!!?
U heeft geen e-mail gekregen om het blog te activeren? Uw e-mail adres is mogelijk foutief ingegeven. Probeer opnieuw te registreren, maar gebruik nu een ander adres voor uw blog (het andere is voor 6 uur lang gereserveerd voor u). Of indien u erop staat hetzelfde adres te hebben, dan dient u 6 uur te wachten alvorens het terug vrijkomt.

Ik surf naar mijn blog, maar krijg pagina niet gevonden?!?
U dient eerst uw blog te activeren, dit kan u doen door op de link te klikken die in de activerings e-mail staat. Eenmaal uw blog geactiveerd is, kan u wél surfen naar uw blog.

Moet ik iets speciaals doen om een Bloggen.be blog te kunnen aanmaken?
Neen, u hoeft helemaal niets speciaals te doen. Het enige wat u nodig heeft is een computer en een internetaansluiting, om naar de Bloggen.be website te surfen. Verder helemaal niets. U heeft geen speciale software nodig, geen codes, geen technische kennis van websites, enz.