BLOG TIPS - Blogosfeer

De “blogosfeer” is een plaats waar alle mensen die geïnteresseerd zijn in bloggen kunnen samen communiceren via het internet.  Op deze plaats kan je met elkaar communiceren over bijvoorbeeld technische problemen of tips die je elkaar wil uitwisselen, maar kan je ook “babbelen” over koetjes en kalfjes en zo nieuwe mensen leren kennen.

Bloggen.be heeft zijn eigen blogosfeer die je kan bezoeken door te surfen naar www.bloggen.be en vervolgens rechts bovenaan te klikken op “Blogosfeer”.

Vervolgens kom je op een forum terecht waar er allerlei rubrieken zijn.  Zo zie je rubrieken als “algemene vragen”, “technische problemen”, “tips”, “Ideeën”, enz.  Ook rubrieken als een “Bloggen.be Café”, “computerproblemen”, enz. komen hier aan bod.  Het principe is hetzelfde als een forum zoals we in een van de vorige boekjes hebben geleerd om met te werken.

Hier kan je snel en eenvoudig met alle andere geïnteresseerden communiceren met dezelfde interesse, namelijk het maken van een eigen website!

De blogosfeer is ook rechtstreeks te bereiken via het adres www.bloggen.be/Forum

Registeren in de blogosfeer

Jezelf registreren op de blogosfeer van Bloggen.be hoeft niet, maar is wel aangeraden.  Het registeren is gratis en biedt extra voordelen zoals de mogelijkheid dat je je eigen berichten kan wijzigen of verwijderen.  Ook is er de mogelijkheid dat je anderen berichten kan versturen via de blogosfeer en ook zelf berichten kan ontvangen.  Bovendien verzeker je jezelf ervan dat enkel jij met je gekozen naam berichten kan schrijven, want zolang niet geregistreerd kunnen anderen ook in jou naam schrijven!

Op Bloggen.be is registreren eenvoudig.  Druk op de blogosfeer rechts bovenaan op “Registreer”.

Vervolgens dien je jezelf akkoord te verklaren met de voorwaarden, dit doe je door te klikken met je linkermuisknop op “Ik stem toe met de voorwaarden”.

Vul vervolgens de gegevens in die gevraagd worden.  In hoofdzaak zijn de gebruikersnaam, je e-mail adres en je wachtwoord belangrijk, alle andere zaken zijn niet verplicht om in te vullen.  Bij de informatie voor je profiel (woonplaats, beroep,…) laat je deze informatie zien aan de andere mensen uit de blogosfeer, zodat ze weten met wie ze ongeveer te doen hebben, dit is leuker en aangenamer voor de anderen indien je dit zo goed mogelijk invult.

Als je klaar bent druk je onderaan op “OK” en vervolgens krijg je een bevestiging te zien dat alles in orde is. 

Je kan vervolgens als geregisteerd gebruiker op de blogosfeer starten en zo met andere mensen met dezelfde interesse communiceren!

© 2005-2024 Bloggen.be | Blog | Helpdesk | Contact
Je eigen website blog snel, gebruiksvriendelijk en gratis! Op Bloggen.be natuurlijk!