Op deze pagina staat de helpinformatie voor het activeren van uw blog. Indien u een vraag of probleem heeft over de pagina of procedure, zal u ze hier vinden.

Hoelang duurt het om een blog te activeren?
Eerst dient u zich te registreren voor de blogs. Vervolgens krijgt u een e-mail om uw blog te activeren. Tussen het aanmaken en de e-mail die u ontvangt om het blog te activeren gaan meestal maar enkele seconden tot een minuut over. Moest het meer dan een half uur duren, dan heeft u hoogstwaarschijnlijk een typfout gemaakt voor uw e-mail adres en komt de e-mail niet meer aan. Het enige wat er dan opzit is ofwel een nieuw blog te registreren met een andere naam, ofwel 6 uur te wachten totdat de naam opnieuw vrijgegeven is en dan terug hetzelfde blog te registreren, met het juiste e-mail adres.
Eenmaal u de activerings e-mail heeft gekregen, klikt u op het internetadres. Uw blog wordt vervolgens geactiveerd. Dit activeren is kwestie van miliseconden en u krijgt vrijwel onmiddellijk de bevestigingspagina te zien die u aangeeft dat uw blog geactiveerd is. Op zeer drukke momenten kan het activeren tot enkele seconden duren.
Nu is uw blog geactiveerd en kan u eraan beginnen!

Ik krijg telkens foutieve activeringscode!?
Een activatiecode is een speciale code die door ons werd gemaakt. Deze dient ervoor om zeker te zijn dat uw e-mail adres correct is en dat u geen machine bent die onze computers zou willen overbelasten door duizenden en duizenden valse blogs aan te maken. De activeringscode dient daarom juist te zijn. Indien de activeringscode fout is, zal de Bloggen.be computer uw blog niet activeren.
Hoe kan u het nu verhelpen en wel een goede activeringscode hebben? De juiste activeringscode staat in de e-mail die u heeft gekregen. In de e-mail staat een uniek internetadres, waarin de activeringscode instaat. In 99% van de gevallen is het voldoende gewoon op dit internetadres te klikken met uw linkermuisknop in uw e-mail programma. Bij heel sommige computers of e-mail programma's kan het zijn dat dit misloopt.
Om het vervolgens toch geactiveerd te krijgen, doet u het volgende.
Kopieer het hele internetadres dat in de e-mail staat. U doet dit door met uw linkermuisknop helemaal vooraan het internetadres te klikken, en de toets ingedrukt te houden. Vervolgens verschuift u de muisaanwijzer tot op het einde van het internetadres en laat de linkermuisknop los. Het hele internetadres is nu geselecteerd. Vervolgens klikt u op het geselecteerde internetadres (en er dus niet naast, boven of onder) met uw RECHTERmuisknop. Er verschijnt nu een klein menu. Klik vervolgens op "Kopiëren" met uw linkermuisknop.
Vervolgens gaat u naar uw browser, dit is bvb. Internet Explorer, Opera, Firefox,... Dus het programma waar u nu deze pagina in kan zien. U gaat vervolgens naar de adresbalk, meestal bovenaan uw scherm, een lange witte balk. Klik met uw RECHTERmuisknop op die adresbalk waar reeds een adres instaat. Klik vervolgens uit het menu dat nu verschijnt "Plakken". Vervolgens drukt u op de "Enter"-toets dat u op uw toetsenbord kan vinden (een grote toets, rechts van uw toetsenbord) of u klikt op "Ga naar" in uw browser. De computer gaat nu naar het Internetadres en zal uw blog activeren.

Lukt het activeren nog niet?
Dan heeft u waarschijnlijk niet het héle internetadres gekopieerd. Het unieke internetadres is nogal lang, u dient het helemaal te kopiëren. Indien onvolledig zal de computer uw blog niet willen activeren.

Reeds geactiveerd??!
Geeft de Bloggen.be computer aan dat uw blog reeds is geactiveerd? Dan hoeft u niet verder te proberen. Alles is reeds in orde gemaakt en u kan starten met uw blog. Het is mogelijk om maar één keer uw blog te activeren, niet 2 of meerdere keren. U kan dus snel starten via https://www.bloggen.be/ en vervolgens "Inloggen" en daar uw gebruikersnaam/paswoord opgeven.

Ik surf naar mijn blog, maar krijg pagina niet gevonden?!?
U dient eerst uw blog te activeren, dit kan u doen door op de link te klikken die in de activerings e-mail staat. Eenmaal uw blog geactiveerd is, kan u wél surfen naar uw blog.

Ik krijg pagina niet gevonden, ondanks mijn blog geactiveerd te hebben?!
Indien u dit voorheeft, dan wil dit zeggen dat u het foute adres gebruikt voor uw blog. Lees de bevestigings e-mail opnieuw door om het exacte adres te kennen. Een adres van uw blog zijn ALTIJD kleine letters, dus gebruik geen hoofdletters, ook geen spaties.

Hoeveel blogs kan ik aanmaken?
Er staat geen beperking op het aantal blogs, indien u deze niet misbruikt. Het is niet toegelaten enkele honderden of duizenden blogs aan te maken om Bloggen.be schade te berokkenen. U mag wel meerdere blogs aanmaken indien dit u nuttig lijkt (verschillende onderwerpen,...).

Ik kan het blog niet activeren!!?
U heeft geen e-mail gekregen om het blog te activeren? Uw e-mail adres is mogelijk foutief ingegeven. Probeer opnieuw te registreren, maar gebruik nu een ander adres voor uw blog (het andere is voor 6 uur lang gereserveerd voor u). Of indien u erop staat hetzelfde adres te hebben, dan dient u 6 uur te wachten alvorens het terug vrijkomt.

Moet ik iets speciaals doen om een Bloggen.be blog te kunnen aanmaken?
Neen, u hoeft helemaal niets speciaals te doen. Het enige wat u nodig heeft is een computer en een internetaansluiting, om naar de Bloggen.be website te surfen. Verder helemaal niets. U heeft geen speciale software nodig, geen codes, geen technische kennis van websites, enz.