Categorieën
 • Aanroep voor vrede, krachtig en belangrijk (1)
 • Aartsengelen (1)
 • Broeder Isidoor (1)
 • Daisy Vonckx (1)
 • De legende van het roodborstje (2)
 • De Rozenkrans (1)
 • Diverse gebeden tot de Heilige Rita voor verschillende problemen (8)
 • Feestdagen heiligen (1)
 • Gebeden Bron van het Geluk (1)
 • Gebeden Heilige Rita Italiaans/Italiano, Engels/English, Spaans/Español, Frans/Français, Duits/Deutsch (5)
 • Gebeden voor bescherming, Heilige Michael en engelbewaarders (4)
 • Gebeden voor de studenten. (2)
 • Gebeden voor diverse Heiligen (4)
 • Gebedsplaatsen voor de Heilige Rita (2)
 • Heilige Anna (1)
 • Heilige Godelieve van Gistel en Heilige Maria Goretti (1)
 • Heilige Rita en Heilige Jeanne d'Arc (1)
 • Heilige Rita en Heilige Liduina van Schiedam (1)
 • Heilige Rita en Heilige Theresia van Lisieux (2)
 • Jezus (6)
 • Levensverhaal Heilige Rita (1)
 • Moeder Maria (5)
 • Novenen voor de Heilige Rita (3)
 • Op bedevaart (2)
 • Patroonheiligen (1)
 • Sint-Antonius van Padua (3)
 • Sint-Franciscus van Assisi (3)
 • Sint-Jozef (2)
 • Verhalen van bezoekers (3)
 • Wanneer en waarom de Heilige Rita aanroepen (1)
 • Rondvraag / Poll
  Van waar ben je afkomstig?
  Provincie West - Vlaanderen, België
  Provincie Oost - Vlaanderen, België
  Provincie Antwerpen, België
  Provincie Limburg, België
  Provincie Vlaams - Brabant, België
  Provincie Noord - Holland, Nederland
  Provincie Zuid - Holland, Nederland
  Provincie Zeeland, Nederland
  Provincie Utrecht, Nederland
  Provincie Noord - Brabant, Nederland
  Provincie Overijsel, Nederland
  Provincie Gelderland, Nederland
  Provincie Groningen, Nederland
  Provincie Flevoland, Nederland
  Provincie Friesland, Nederland
  Provincie Limburg, Nederland
  Provincie Drenthe, Nederland
  Wallonië, België
  Ander land binnen Europa
  Ander land buiten Europa
  Bekijk resultaat

  Foto
  Heilige Rita

  13-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Oorspronkelijk was dit blog alleen voor de Heilige Rita bedoeld als dank voor al de hulp die ik al van haar heb mogen ontvangen, maar langzaam aan breidde het blog zich uit en kwamen er meer heiligen bij. Zo een beetje de Heilige Rita en vrienden.

  Er is geen standaard recept voor bidden of geloven. Iedereen heeft het recht om daar een eigen invulling aan te geven. Je kan bidden met je eigen woorden, in stilte of luidop, snel of uitgebreid. Soms bidden mensen zonder dat ze het beseffen, zoals bijvoorbeeld wanneer ze zeggen: 'Laat er alstublieft een parkeerplaats vrij zijn.' Zo eenvoudig kan een gebedje inderdaad zijn.
  De gebeden die je hier op dit blog vindt kunnen als richtlijnen, suggesties of inspiratie dienen voor wanneer je iets uitgebreider wil bidden, maar zelf de woorden niet kan vinden.
  Bidden mag niet aanvoelen als een verplichting. Het is niet iets dat je moet, maar iets dat je mag. Het is iets dat vanuit je eigen gevoel komt, vanuit je hart.

  Bidden of geloven kan niet opgedrongen worden. Het is iets persoonlijks, iets waar iedere mens een eigen betekenis aan geeft en dat iedere mens op een eigen unieke manier doet. En de ene manier is niet beter of slechter dan de andere. Ieder hoort vrij te zijn in het geloof en vrij te zijn om te kiezen hoe dat te doen, of niet te doen.
  Ik hoop dat dit blog een stil en rustig plekje mag zijn op dit drukke internet en in dit drukke leven, een plekje van steun en troost.
  Wees van harte welkom hier en wees vooral altijd en overal jezelf. Er zijn al meer dan genoeg anderen maar jij bent uniek zoals je bent dus wees lekker voluit jezelf want dat recht heb je. Wat er ook gebeurt en welke weg je ook bewandelt, zorg ervoor dat je uiteindelijk altijd weer bij jezelf kan thuis komen.

  Volg gewoon jouw hart zodat alles echt klopt.



   
  Wat kun je zoal vinden op dit blog?


  In de linkerkolom

  De Heilige Rita is de patroonheilige van de hopeloze en onmogelijke zaken en inderdaad, het was in enkele hopeloze situaties dat ze mijn gebeden verhoorde, waarvoor ik haar dankbaar blijf en waardoor ze voor mij heel bijzonder blijft.
  Op dit blog vind je haar levensverhaal en een verzameling aan gebeden, litanieën en novenen voor haar. De meeste gebeden zijn natuurlijk in het Nederlands, maar je kan hier ook gebeden in het Italiaans, Frans, Engels, Spaans en Duits vinden onder 'Gebeden tot de Heilige Rita in een andere taal'.  Onder 'wanneer en waarom de Heilige Rita aanroepen', kan je lezen voor welke zaken je haar allemaal mag aanroepen.

  Als je wil ontdekken welke andere Heiligen je kan aanroepen inzake medische kwesties, liefde, kinderen, studies, zwangerschappen en zwanger geraken, beroepen, bescherming... Dan kan je een kijkje nemen bij 'Patroonheiligen'. Bij 'Feestdagen Heiligen' vind je dan weer de naamdagen van bepaalde Heiligen.

  Je vindt op dit blog een verzameling aan gebeden voor vele Heiligen.

  Hier vind je gebeden voor: Jezus, Maria, Heilige Rita van Cascia, Heilige Franciscus van Assisi, Heilige Antonius van Padua, Heilige Theresia van Lisieux, Heilige Jozef, Heilige Aartsengel Michael, Heilige Aartsengel Gabriël, Heilige Aartsengel Rafaël, Heilige Jeanne d'Arc, Heilige Liduina van Schiedam, Heilige Anna, Heilige Godelieve van Gistel, Heilige Maria Goretti, onze engelbewaarders, Heilige engelen en de Zalige broeder Isidoor. Ook zijn er enkele goede gebeden voor bescherming of om het kwade af te weren.
  Lees ook over Daisy Vonckx en haar uitnodiging voor ieder van ons om dichter tot Jezus en Maria te komen.

  Onder de categorie 'Gebeden voor diverse Heiligen' vind je:

  In deel 1: gebeden voor de Heilige Agatha van Palermo, Heilige Aldegonde, Heilige Apollonia, Heilige Barbara, Heilige Catharina van Alexandrië, Heilige Filomena, Heilige Johannes de Doper en Heilige Maria Magdalena.
  In deel 2: gebeden voor de Heilige Augustinus, Heilige Benedictus, Heilige Donatus, Heilige Hildegard von Bingen, Heilige Padre Pio, Heilige Nicolaas van Tolentino, Heilige Rochus en Heilige Teresia van Avila.
  In deel  3: gebeden voor de Heilige Benedictus, Heilige Benedictus Jozef Labré, Heilige Bernardus van Clairvaux, Heilige Cecilia van Rome, Heilige Dymphna van Geel, Heilige Gerardus Majella, Heilige Judas Thaddeus, Heilige Kateri Tekakwitha en Heilige Thomas More
  In deel 4: gebeden voor de Heilige Agnes van Rome, Heilige Catherina van Siena, Heilige Catharina van Vadstena, Heilige Clara van Assisi, Heilige Elizabeth van Hongarije en Heilige Sebastiaan

  In de categorie 'Gebeden voor de studenten', vind je gebeden voor het welslagen van examens maar ook gebeden voor de patroonheiligen van de studenten en de jeugd: Heilige Johannes Berchmans van Diest, Heilige Aloysius van Gonzaga en Heilige Stanislaus Kostka.

  In de rechterkolom

  Voor korte dank berichtjes of gebedsintenties kan je gebruik maken van het kleine forum.


  Veel liefs aan iedereen, ik hoop dat ieder zijn weg naar het geluk mag vinden in dit leven.




  Tags:welkom, heilige Rita
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het levensverhaal van de Heilige Rita.

       Het levensverhaal van de Heilige Rita.

  Vermoed wordt dat de Heilige Rita omstreeks 1367 geboren werd in het dorpje Roccaporena, op ongeveer zes kilometer van de stad Cascia, in Italië. Ze was de enige dochter van Antonio Lottius en Amata Fern, de namen van haar ouders werden terug gevonden in oude documenten. De Heilige Rita werd geboren als Margarita Lottius.
  Het was een woelige periode doordat de geboortestreek van de Heilige Rita verdeeld was door een strijd tussen twee partijen: de Welfen (de pausgezinden) en de Gibelijnen (de keizersgezinden). De rivaliteit tussen beide partijen laaiden vaak hoog op en zorgden voor gewelddaden. De ouders van de Heilige Rita waren niet rijk, maar genoten wel een zeker aanzien omdat ze behoorden tot de ‘pacieri’, ofwel de ‘vredestichters’. Dit was een bepaalde groep mensen die vrijwillig ruzieënde medeburgers probeerden te verzoenen. De verzoening die van de pacieri afkomstig was, was wettig. Moorden kwamen vaak in de streek voor en wraakneming werd gezien als een wettelijk recht, waardoor er nog meer moorden volgden. Het was een moeilijke en gevaarlijke tijd om te leven. Toch blijkt wel uit oude documenten dat de Heilige Rita had leren lezen en schrijven, iets wat toen voor het gewone volk eerder een uitzondering was, maar het feit dat haar ouders tot de pacieri behoorden kan er wel mee te maken hebben dat de Heilige Rita een goede opvoeding genoot en een vrijwel mooie kindertijd. Over die kinderjaren bestaat er overigens een mooie legende die vertelt dat, toen de Heilige Rita als baby in haar wiegje lag, er vijf bijen rondom haar, en in en uit haar mondje vlogen. Sommige versies van deze legende vertellen dat de bijen honingdruppeltjes in haar mond achter lieten zodat ze niet meer zou huilen. Toen de ouders van de Heilige Rita deze bijen zagen, waren ze eerst bezorgd, maar even later bleek dat de bijen haar niet verwond hadden. Door deze legende wordt de Heilige Rita soms afgebeeld met bijen. 


  Al op zeer jonge leeftijd kreeg de Heilige Rita een grote devotie tot Jezus en dan vooral voor zijn lijden en de kruisiging. Haar grootste wens was om in te treden in het klooster van Cascia maar haar ouders beslisten daar anders over door haar uit te huwelijken. In de streek van Cascia werd in die tijd niet zozeer getrouwd omdat het een vrije keuze was, maar voor de belangen van de beide families en dus waren het de ouders die beslisten. De ouders van de Heilige Rita hadden toen al een hoge leeftijd en misschien dachten zij dat het beter was om een jonge man voor hun dochter te vinden die voor haar kon zorgen en haar kon beschermen in een tijdperk dat erg gevaarlijk en woelig was. De Heilige Rita gehoorzaamde haar ouders maar het moet haar ongetwijfeld erg veel pijn en verdriet hebben gedaan. In 1381 was er het wettelijke huwelijk van de Heilige Rita met Ferdinando Mancini. Ze was toen waarschijnlijk veertien jaar oud, maar bleef nog vier jaar in de ouderlijke woonst onder de bescherming van haar vader wonen. In 1385 was er dan het feitelijke huwelijk en verhuisde ze naar de woonst van haar man en werd ze officieel mevrouw Mancini. Ferdinando zou een kleine ambtenaar geweest zijn die werkte in de toren van de Giaconeheuvel. Die toren diende om de toegang tot de vallei die naar Roccaporena leidde te controleren. Over het huwelijksleven van de Heilige Rita zijn er veel versies. Er wordt gezegd dat haar man een dronkaard was en erg gewelddadig waardoor hij haar mishandelde. Of dit waar is, is niet zeker. Wat wel zeker geweten is, dat is dat Ferdinando erg opvliegend was en regelmatig woede uitbarstingen kreeg. Aangenomen wordt dat de moeilijke tijdsomstandigheden hem vaak irriteerden. De Heilige Rita was zeer verdraagzaam en geduldig. Ze bleef vasthouden aan haar geloof en aan haar devotie tot het lijden van Jezus. Waarschijnlijk haalde ze daar ook veel kracht uit. Gaandeweg bleek de Heilige Rita een heel heilzame invloed te hebben op Ferdinando. Hij werd kalmer en minder opvliegend. Ze wist als enige tot hem door te dringen en tot verbazing van velen werd hij rustiger. Uit hun huwelijk werden twee kinderen geboren. Ze zouden de namen Giangiacomo Antonio en Paolo Maria hebben gehad. Sommige verhalen vertellen dat zij dezelfde opvliegende aard hadden als hun vader, maar dat is lang niet zeker geweten. In 1401 werd Ferdinando Mancini vermoord terug gevonden onder de toren van de Giaconeheuvel. Wat de reden voor de moord geweest is, is niet geweten. Maar wel weet men dat in die tijd in die streek er veel verraad, moord en wraak heersten tussen de partijen van de Welfen en de Gibelijnen.
  De Heilige Rita stond plots alleen in voor de opvoeding van haar zonen en zij vreesde dat ze de dood van hun vader wilde wreken omdat ze wraak als hun wettige plicht zagen. De Heilige Rita bad vurige dat haar zonen die gruwelijke zonde niet zouden begaan. Haar gebeden werden verhoord, maar niet op de manier die zij voor ogen had. In 1402 stierven beide jongens een natuurlijke dood, ze zouden na elkaar gestorven zijn de 19de en de 20ste maart, maar deze data zijn niet bewezen en zouden dus ook fout kunnen zijn. Wat hun dood ook veroorzaakt heeft, een ziekte zoals er in die tijd wel menig ernstige ziekten de ronden deden en vele levens eisten, of een ongeval, het is niet geweten maar het zou bij beide om een natuurlijk dood gegaan zijn voor ze de moord op hun vader konden wreken. Het was voor de Heilige Rita een troost in haar immens verdriet bij het verlies van haar zonen dat ze die gruweldaad niet hadden kunnen begaan. 



  De Heilige Rita stond er plotseling helemaal alleen voor. Haar ouders, haar man en haar zonen waren allen dood. Ze besloot om de roep van haar hart te volgen die ze als kind al had gehad en in te treden in het klooster van de Heilige Maria Magdalena te Cascia. Haar verzoek om in te treden werd echter keer op keer afgewezen omdat ze getrouwd was geweest. Jaren gingen voorbij maar de Heilige Rita bleef volhouden en in 1407 trad ze eindelijk dan toch in. Het klooster draagt nu heden ten dagen haar naam. De legende vertelt dat de poorten van het klooster op een nacht door engelen werden open gedaan en dat de zusters haar ’s morgens in de kapel vonden en dat ze daardoor beslisten dat ze mocht blijven.



  Veertig jaar is de Heilige Rita in het klooster geweest. Ze hielp mee zieken genezen en stond voor iedereen klaar om te helpen, ook al had ze door haar man en zonen een kwalijke reputatie gekregen en kreeg ze vaak te maken met haat. Zij kon echter die haat met veel liefde en geduld naast zich neer leggen en hielp overal waar het maar kon. Ook ijverde zij enorm om verzoening en vrede te brengen onder de mensen. In 1432 ontving zij tijdens het bidden een wonde in haar voorhoofd. De legende vertelt dat zij geknield voor een beeld van de gekruisigde Jezus zat te bidden en dat er een doorn uit zijn doornenkroon haar in het voorhoofd trof. Deze open wonde is altijd gebleven. Slechts toen zij op hoge leeftijd een bedevaart onderging met haar medezusters naar Rome, was de wonde even genezen. Het was een voorwaarde geweest dat de wonde dicht zou zijn geweest om mee op bedevaart te mogen gaan en effectief was ze ook genezen. Na de bedevaart en bij aankomst terug in Cascia is de wonde echter terug gekomen en tot aan haar dood gebleven. De bedevaart die zij samen met haar medezusters onderging was 160 kilometer lang en werd te voet afgelegd. Onderweg leefden de zusters van de giften van de mensen. 



  De laatste vier jaar werd de Heilige Rita getroffen door een ongeneeslijke ziekte en was ze bedlegerig. Uit die periode komt de legende van de roos. De Heilige Rita werd bezocht door een verwante aan wie ze een roos vroeg uit haar tuintje van haar huis in Roccaporena. Dit was een eenvoudige vraag, ware het niet dat het januari was en er buiten een dikke laag sneeuw lag. De verwante ging toch kijken naar het tuintje en vond daar een prachtige rode roos die pas in bloei stond. Ze plukte deze roos en bracht die naar de Heilige Rita, die erg gelukkig deze roos in ontvangst nam en ze aan haar medezusters gaf uit dank voor hun goede zorgen. Door deze legende is de Heilige Rita de heilige van de rozen en wordt ze ook vaak afgebeeld met rozen of worden er rozen aan haar geschonken. De Heilige Rita stierf op 22 mei 1447. Haar verering begon vrij snel na haar dood. In 1628 werd ze zalig verklaard door paus Urbanus VIII en in 1900 werd ze heilig verklaard door paus Leo XIII op 24 mei waarop het toen Hemelvaart was. 



  Het lichaam van de Heilige Rita is erg goed bewaard gebleven en kan nog altijd bezichtigd worden in haar basiliek te Cascia waar ze ligt opgebaard in haar kloosterkleren en in een glazen kist. Ze was niet erg groot van gestalte, maar ze moet gigantisch groot van geest geweest zijn zoals zij altijd in alle eenvoud en nederigheid leefde en hoe zij altijd heel behulpzaam, verdraagzaam, vredig, liefdevol en geduldig is geweest. En zoals ze nu nog altijd is voor zovelen die haar hulp hebben mogen ontvangen. Ze is de heilige van de hopeloze en onmogelijk zaken. Ze word al eeuwenlang aanroepen door vrouwen in een slecht huwelijk, door vrouwen die geen kinderen kunnen krijgen maar ook door moeders die problemen hebben met hun kinderen. Ze wordt aanroepen voor hulp in allerlei moeilijke situaties door mensen die moedeloos zijn en ten einde raad. En het is ook al eeuwenlang dat mensen hun dank betuigen voor het verkrijgen van haar gunsten.

  Feestdag van de Heilige Rita: 22 mei


  Categorie:Levensverhaal Heilige Rita
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebeden voor de Heilige Rita 1.

  Op dit blog vind je verschillende gebeden voor verschillende intenties tot de Heilige Rita. Voor steun en hulp in moeilijke situaties, gebeden inzake relaties en kinderen, bij problemen die niet opgelost geraken, in nood...
  Op een andere plaats op dit blog vind je novenen tot de Heilige Rita.
  Je kan uiteraard ook bidden tot de Heilige Rita in eigen woorden, je persoonlijk tot haar richten en eventjes met haar praten. Ze is een vrouw van eenvoud en vraagt geen grote of spectaculaire dingen of ze vraagt ook geen grote offers. Als je met een probleem te kampen hebt en je bidt in alle rust, eenvoud en overtuiging tot haar elke dag, dan kan je haar hulp verwachten.Verge
  et haar daarna zeker niet te bedanken.

   

  Eerste gebed:

  O God, die aan de H. Rita zodanige genade hebt willen verlenen dat zij, die U heeft nagevolgd in de liefde tot haar vijanden, in haar hart en op haar voorhoofd de tekenen van Uw liefde en Uw lijden heeft gedragen, geef ons, smeken wij, door haar voorspraak en verdiensten, dat wij onze vijanden beminnen, en de smarten van Uw lijden door de doorn van het berouw gedurig voor ogen hebben. Die leeft en heerst in de eeuwen der eeuwen.
  Amen.

   

  Tweede gebed, afkomstig uit de Sint Rita Kerk te Kontich

   Heilige Rita, Vandaag bidden wij tot u, wij mensen die leven in vreugde en hoop, maar die ook ogenblikken van lijden en verdriet kennen. Wij komen naar u met al onze zorgen. We denken aan de mensen ziek zijn, die zonder werk zijn en aan hen die leven in soms moeilijke omstandigheden. Heilige Rita, wij geloven dat gij ons kunt helpen. Houd ons vast wanneer wij dreigen te bezwijken onder de druk van het leven. Heilige Rita, geef ons liefde tot de medemens, maar vooral het vertrouwen in God dat u bezielde in uw leven hier op Aarde. Geef dat wij kunnen luisteren naar het leed van anderen, de wonden genezen door de pijn te helpen dragen, dat we mensen zijn die kunnen troosten, dat we mild zijn in ons oordeel, ons hart openen voor vergeving en verzoening, trouw blijven aan onze vrienden en leven als blije mensen die geloven in de Blijde boodschap van Jezus. Heilige Rita, geef dat wij uw voorbeeld navolgen.
  Amen

   
  Derde gebed

  Met vertrouwen kom ik tot u, o Heilige Rita, die genoemd wordt ‘de Heilige der onmogelijke of hopeloze zaken’. Bevrijd mij van de pijnen en de angsten die mij neerdrukken, en verleen mij gezondheid en vrede. Ik vertrouw ten volle op uw machtige voorspraak bij de Allerhoogste en heb de vaste hoop door uw tussen komst spoedig verhoord te worden. Maak dat ik weldra tot uw eer een lofzang van dankbaarheid mag aanheffen. Als mijn zonden een hinderpaal zijn tot de vervulling van mijn wensen, verkrijg voor mij dan van God berouw en vergiffenis. Laat niet toe dat ik nog langer beproefd word. Verkrijg voor mij wat ik u vraag en ik zal uw grote goedheid aan de bedrukte mensen verkondigen. O wonderbare bruid van de Gekruisigde, wees mijn voorspreekster bij de goede God, nu en in al mijn noden.
  Amen.
   

  LITANIE VAN DE HEILIGE RITA (1ste versie)

  Heer, ontferm U over ons.
  Christus, ontferm U over ons.
  Heer ontferm U over ons.
  Jezus, hoor ons. Jezus, verhoor ons.
  God, hemelse Vader, ontferm U over ons.
  God, Zoon, Verlosser van de wereld, ontferm U over ons.
  God, heilige Geest, ontferm U over ons.
  Heilige Drievuldigheid, één God, ontferm U over ons.

  Heilige Maria, bid voor ons.
  Heilige Moeder Gods,
  Heilige Maagd der maagden,

  Heilige Rita, reeds wonderbaar in uw geboorte,
  Heilige Rita, uitmuntend in uw kinderjaren door uw onschuld,
  Heilige Rita, maagd van bewonderenswaardige ingetogenheid,
  Heilige Rita, sedert uw eerste jeugd bezield met een vurige geest van gebed,
  Heilige Rita, reeds toen vol gestrenge verstervingen en zelfkastijdingen,
  Heilige Rita, sedert het begin van uw leven vol van de tederste godsvrucht voor het lijden van Gods Zoon,
  Heilige Rita, minnares der eenzaamheid,
  Heilige Rita, vol kinderlijke gehoorzaamheid jegens uw ouders,
  Heilige Rita, sterke vrouw in de moeilijke levensstaat van het huwelijk,
  Heilige Rita, uitmuntend door een onuitsprekelijk geduld jegens uw gewelddadige en prikkelbare echtgenoot,
  Heilige Rita, die volgens de uitspraak van de Heilige Geest, hem alle dagen het goede teruggaf en niet het kwade,
  Heilige Rita, die door aanhoudend gebed, heilig voorbeeld en beminnelijke zachtmoedigheid, zegevierde over zijn lastig karakter,
  Heilige Rita, die uw huiselijke plichten stipt en getrouw volbracht,
  Heilige Rita, die het werken van Martha en het bidden van Maria uitstekend wist te verenigen,
  Heilige Rita, steeds vol liefde en barmhartigheid voor de armen,
  Heilige Rita, christelijke moeder en zorgvuldige opvoedster van uw kinderen,
  Heilige Rita, geheel overgeven aan Gods Heilige Wil, toen uw echtgenoot U wreedaardig werd ontrukt door een moord,
  Heilige Rita, die edelmoedig vergiffenis schonk, naar het voorbeeld van Jezus, aan de moordenaars van uw man,
  Heilige Rita, die liever uw kinderen zag sterven, dan dat zij God zouden beledigen, door zondige wraak over de moord van hun vader,
  Heilige Rita, die uw weduwstaat door innige godsvrucht, gestrenge boetpleging en velerlei werken van barmhartigheid hebt geheiligd,
  Heilige Rita, die na driemaal in het klooster te Cassia te zijn afgewezen, daar door God op wonderbare wijze ‘s nachts zijt binnengeleid,
  Heilige Rita, waardige dochter van de Heilige Augustinus gedurende ruim veertig jaar,
  Heilige Rita, die al uw goederen aan de armen hebt uitgedeeld en de getrouwe navolgster van de armoedige Verlosser zijt geworden,
  Heilige Rita, die immer hebt uitgemunt door onverwinnelijke kuisheid, en uw vlees met zijn begeerlijkheden voortdurend hebt gekastijd,
  Heilige Rita, bruid van Jezus Christus door het offer van uw drie geloften,
  Heilige Rita, nederige dienares van allen,
  Heilige Rita, getrouwe verpleegster van al de zieken en stervenden in het klooster,
  Heilige Rita, barmhartige helpster van de zielen in het vagevuur,
  Heilige Rita, ijverige vereerster der heiligen,
  Heilige Rita, die uw Heilige Engelbewaarder steeds met vertrouwen, eerbied en liefde indachtig waart,
  Heilige Rita, vol van kinderlijke gevoelens voor de Heilige Moeder des Heren,
  Heilige Rita, vurige aanbidster van het allerheiligste Sacrament des Altaars,
  Heilige Rita, vlammend van liefde voor de gekruisigde Verlosser,
  Heilige Rita, op wonderbare wijze door een doorn van Jezus’ kroon in ‘t voorhoofd gewond,
  Heilige Rita, die in het heilig jubeljaar op hoge leeftijd met moed en heilig verlangen de bedevaart naar het graf der Heilige Apostelen hebt ondernomen,
  Heilige Rita, die door een smartelijke ziekte u op de dood hebt voorbereid,
  Heilige Rita, die van God, met de doorn van de smart, ook de roos van de liefde hebt ontvangen,
  Heilige Rita, die, met de verrezen Verlosser, door God in uw dood met wonderbare glorie zijt omgeven,
  Heilige Rita, die door de hemelse geur, die van u uitgaat, een voortdurende verheerlijking zijt van Christus,
  Heilige Rita, machtige voorspreekster der zieken,
  Heilige Rita, voor eeuwig met Christus verenigd,
  Heilige Rita, reeds eeuwenlang omstraald door de lichtglans der mirakelen,

  Lam Gods, dat wegneemt de zonden van de wereld, spaar ons, Heer.
  Lam Gods, dat wegneemt de zonden van de wereld , verhoor ons, Heer.
  Lam Gods, dat wegneemt de zonden van de wereld, ontferm U over ons.

  Gij hebt, o Heer, uw dienares Rita getekend met het teken van Uw liefde en van Uw lijden.

  Laat ons bidden:
  O God, die aan de H. Rita zodanige genade hebt willen verlenen dat zij, die U heeft nagevolgd in de liefde tot haar vijanden, in haar hart en op haar voorhoofd de tekenen van Uw liefde en Uw lijden heeft gedragen, geef ons, smeken wij, door haar voorspraak en verdiensten, dat wij onze vijanden beminnen, en de smarten van Uw lijden door de doorn van het berouw gedurig voor ogen hebben. Die leeft en heerst in de eeuwen der eeuwen.
  Amen.

   

  LITANIE VAN DE HEILIGE RITA (2 de versie)

  Heer, ontferm U over ons.
  Christus, ontferm U over ons.
  Heer ontferm U over ons.
  Jezus, hoor ons. Jezus, verhoor ons.
  God, hemelse Vader, ontferm U over ons.
  God, Zoon, Verlosser van de wereld, ontferm U over ons.
  God, heilige Geest, ontferm U over ons.
  Heilige Drievuldigheid, één God, ontferm U over ons.

  Heilige Maria, bid voor ons.
  Heilige Moeder Gods,
  Heilige Augustinus,
  Heilige Monica,

  Heilige Rita, voorbeeld van reine, kinderlijke onschuld,
  Heilige Rita, lelie van maagdelijke zuiverheid,
  Heilige Rita, wilskrachtige vrouw, gevormd door gebed en versterving,
  Heilige Rita, minnares van de eenzaamheid met God,
  Heilige Rita, sterke vrouw in het echtelijke leven,
  Heilige Rita, minzame en zachtmoedige echtgenote,
  Heilige Rita, zorgzame en liefelijke huisvrouw,
  Heilige Rita, toonbeeld van de christelijke moeder,
  Heilige Rita, troost voor degenen die bedroefd zijn om het overlijden van wie hun het meest dierbaar zijn,
  Heilige Rita, barmhartig en vergevingsgezind als Christus jegens wie tegen u misdeden,
  Heilige Rita, die uit moederliefde het aardse leven van uw kinderen in handen van God hebt gelegd,
  Heilige Rita, toevlucht van de weduwen,
  Heilige Rita, onvergelijkbare volgelinge van de Heilige Augustinus in uw kloosterleven,
  Heilige Rita, door uw drie kloostergeloften volmaakte bruid geworden van Jezus Christus,
  Heilige Rita, nederige dienares van allen,
  Heilige Rita, in verrukking uit liefde tot het allerheiligste Sacrament,
  Heilige Rita, getekend met de doornenkroon en deelachtig aan Jezus’ lijden,
  Heilige Rita, opwekkende troosteres van de zieken,
  Heilige Rita, patrones van de onmogelijke en hopeloze zaken,

  Lam Gods, dat wegneemt de zonden van de wereld, spaar ons, Heer.
  Lam Gods, dat wegneemt de zonden van de wereld , verhoor ons, Heer.
  Lam Gods, dat wegneemt de zonden van de wereld, ontferm U over ons.

  Bid voor ons, heilige Rita, opdat wij de beloften van Christus waardig worden.

  Laat ons bidden:
  God, onze Vader, Gij hebt de Heilige Rita zoveel genade geschonken omdat zij vooral Uw Zoon wilde navolgen in liefde en lijden, waarvan zij de tekens gedragen heeft in haar hart en op haar voorhoofd.
  Wij smeken U: geef ons, door de tussenkomst van de Heilige Rita, de kracht om iedereen lief te hebben en ons lijden moedig te dragen.
  Door Christus onze Heer.
  Amen


  Categorie:Diverse gebeden tot de Heilige Rita voor verschillende problemen
  14-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebeden voor de Heilige Rita in het Italiaans, litanie en noveen
  Gebeden in het Italiaans tot de Heilige Rita

  Preghiere in italiano presso la Santa Rita



  En verder zijn hier ook nog gebeden in het Frans, Engels, Spaans en Duits.

  ici aussi
  prières en Français
  also here prayers in English
  también aquí oraciones en Español
  auch hier Gebete auf Deutsh


  Litanie di Santa Rita

  Signore, pietà.
  Cristo, pietà.
  Signore, pietà.
  Cristo, ascoltaci.
  Cristo, esaudiscici.

  Dio, Padre celeste abbi pietà di
  Dio, Figlio, Redentore del mondo
  Dio, Spirito Santo abbi
  Santa Trinità, un solo Dio

  Maria Immacolata, Madre di Dio
  prega per noi
  Maria, Madre e conforto dei tribolati
  prega per noi
  Maria, Regina di tutti i Santi                                            
  prega per noi

  Santa Rita, nostra avvocata potentissima                        
  prega per noi
  Santa Rita, dono eletto del Cielo                                    
  prega per noi
  Santa Rita, amante della solitudine                                 
  prega per noi
  Santa Rita, modello di purezza                                       
  prega per noi
  Santa Rita, esempio di amabilità,                                   
  prega per noi
  Santa Rita, specchio di obbedienza                                
  prega per noi
  Santa Rita, ideale di sposa e di madre                           
  prega per noi
  Santa Rita, invitta nella pazienza                                   
  prega per noi
  Santa Rita, mirabile nella fortezza                                 
  prega per noi
  Santa Rita, generosa nel perdono                                   
  prega per noi
  Santa Rita, eroica nella penitenza                                  
  prega per noi
  Santa Rita, vedova di pace                                             
  prega per noi
  Santa Rita, munifica verso i poveri                                
  prega per noi
  Santa Rita, pronta alla divina vocazione                        
  prega per noi
  Santa Rita, modello di vita claustrale                            
  prega per noi
  Santa Rita, giardino eletto di ogni virtù                         
  prega per noi
  Santa Rita, innamorata del Crocifisso                           
  prega per noi
  Santa Rita, trafitta da una spina di Gesù                        
  prega per noi
  Santa Rita, forte nell'amore di Dio                                
  prega per noi
  Santa Rita, ornata di gloria del paradiso                       
  prega per noi
  Santa Rita, vanto dell'Ordine Agostiniano                     
  prega per noi
  Santa Rita, ricca di singolare potenza                            
  prega per noi
  Santa Rita, astro benefico degli erranti                          
  prega per noi
  Santa Rita, sicuro conforto dei tribolati                         
  prega per noi
  Santa Rita, àncora di salvezza                                        
  prega per noi
  Santa Rita, patrona degli infermi                                   
  prega per noi
  Santa Rita, scampo nei pericoli                                     
  prega per noi
  Santa Rita, Santa degl'impossibili                                 
  prega per noi
  Santa Rita, avvocata dei casi disperati                          
  prega per noi
  Santa Rita, potente soccorritrice di tutti                         
  prega per noi

  Agnello di Dio che togli i peccati del mondo, perdonaci, o Signore.
  Agnello di Dio che togli i peccati del mondo, esaudiscici, o Signore.
  Agnello di Dio che togli i peccati del mondo, abbi pietà di noi.

  V. Segnasti Rita, o Signore.
  R. Con un segno della tua carità e della tua passione.

  Preghiamo O Dio, che nella tua infinita misericordia, ti degnasti di guardare con amore alla tua fedele ancella Rita e di concedere alla sua mediazione quanto è impossibile agli sforzi umani, alle previsioni del mondo e dell'ingegno, muoviti a pietà di noi e soccorrici nelle nostre calamità. Fa' che tutti conoscano che tu solo sei la ricompensa degli umili, la difesa degli abbandonati e la forza di tutti coloro che in te confidano.
  Amen.


  Novena a Santa Rita

  Viene recitata interamente per nove giorni, da soli oppure insieme ad altri

  Nel nome del Padre e del Figlio e dello Spirito Santo. Amen.

  1. Ti onoriamo, o santa di Cascia, per la tua fedeltà alle promesse battesimali. Intercedi per noi presso il Signore perché viviamo con gioia e coerenza la nostra vocazione alla santità, vincendo il male con il bene. Gloria al Padre e al Figlio e allo Spirito Santo come era in principio e ora e sempre nei secoli dei secoli. Amen.

  2. Ti onoriamo, o gloriosa Santa Rita, per la tua testimonianza di amore alla preghiera in tutte le età della vita. Aiutaci a rimanere uniti a Gesù perché senza di Lui non possiamo far nulla e solo invocando il suo nome possiamo essere salvati. Gloria al Padre e al Figlio e allo Spirito Santo come era in principio e ora e sempre nei secoli dei secoli. Amen.

  3. Ti onoriamo, o santa del perdono, per la fortezza e il coraggio che hai dimostrato nei momenti più tragici della tua vita. Intercedi per noi presso il Signore perché superiamo ogni dubbio e paura, credendo nella vittoria dell' amore anche nelle situazioni più difficili. Gloria al Padre e al Figlio e allo Spirito Santo come era in principio e ora e sempre nei secoli dei secoli. Amen.

  4. Ti onoriamo, o Santa Rita, esperta della vita familiare, per l'esempio di virtù che ci hai lasciato: come figlia, come sposa e madre, come vedova e suora. Aiutaci perché ciascuno di noi valorizzi i doni ricevuti da Dio, seminando speranza e pace attraverso il compimento dei doveri quotidiani. Gloria al Padre e al Figlio e allo Spirito Santo come era in principio e ora e sempre nei secoli dei secoli. Amen.

  5. Ti onoriamo, o santa della spina e della rosa, per il tuo amore umile e vero a Gesù crocifisso. Aiutaci a pentirci dei nostri peccati e ad amarlo anche noi con i fatti e nella verità. Gloria al Padre e al Figlio e allo Spirito Santo come era in principio e ora e sempre nei secoli dei secoli. Amen.

  Segue la preghiera litanica a Santa Rita


  Preghiera litanica a Santa Rita

  Il frutto dello Spirito è l' amore.
  Tu, Rita, lo hai vissuto                           (tutti) Ottienilo per noi

  Il frutto dello Spirito è la pace.
  Tu, Rita l'hai vissuta                               Ottienila per noi

  Il frutto dello Spirito è la gioia.
  Tu, Rita l'hai vissuta                               Ottienila per noi

  Il frutto dello Spirito è la pazienza.
  Tu, Rita l'hai vissuta                               Ottienila per noi

  Il frutto dello Spirito è il perdono.
  Tu, Rita lo hai vissuto                            Ottienilo per noi

  Il frutto dello Spirito è la purezza.
  Tu, Rita l'hai vissuta                               Ottienila per noi

  Il frutto dello Spirito è la fedeltà.
  Tu, Rita l'hai vissuta                                Ottienila per noi

  Il frutto dello Spirito è il dominio di se.
  Tu, Rita lo hai vissuto                              Ottienilo per noi

  Il frutto dello Spirito è la speranza.
  Tu, Rita l'hai vissuta                                Ottienila per noi


  Preghiera conclusiva

  Signore Gesù, oggi attraverso le mani di Santa Rita noi ti presentiamo le nostre situazioni personali e il nostro immenso desiderio di bene per le nostre famiglie e le nostre comunità. Manda su di noi, o Cristo Gesù, lo Spirito Santo, perché i nostri atteggiamenti e le nostre parole, come quelli di Santa Rita, siano ispirati al tuo Vangelo e guidati dalla tua grazia. Tu sei Dio e vivi e regni con il Padre e lo Spirito Santo nei secoli dei secoli.
  Amen.

  Per intercessione di Santa Rita ci benedica Dio Onnipotente, Padre e Figlio e Spirito Santo.
  Amen

  Benediciamo il Signore.
  Rendiamo grazie a Dio.

   

  Categorie:Gebeden Heilige Rita Italiaans/Italiano, Engels/English, Spaans/Español, Frans/Français, Duits/Deutsch
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noveen tot de Heilige Rita 1.
  Noveen voor de Heilige Rita

   


  Eerste dag:

  Zie ons hier, met grote eerbied voor uw beeltenis neergeknield, o Heilige Rita, om van U het pad der deugd te leren kennen en door uw voorspraak de nodige genaden te bekomen, om het tot het einde van ons leven te bewandelen. Nauwelijks zeven jaar oud, muntte gij reeds uit door uw ingetogenheid, uw zedigheid, uw liefde voor de eenzaamheid, uw geest van gebed en van versterving, uw verachting der wereldse ijdelheid, kortom, door alle deugden. O, gelukkig Gij, die aldus van uw tedere kindsheid af aan Gods genade hebt beantwoord en de grondslagen van uw heiligmaking hebt gelegd. Helaas, hoezeer verschillen wij onder dit opzicht van U, wij die ons zelven vroegtijdig door de ijdelheden der wereld hebben laten meeslepen en, van dag tot dag meer, naarmate we opgroeiden, ons van God verwijderd hebben, door toe te geven aan de zonde. Welaan dan, Heilige Rita, wier voorspraak zo machtig is bij God, bekom ons de rouwmoedigheid van het hart en een ware bekering. Daar we U niet hebben nagevolgd in uw onschuld, bekom ons ten minste U te mogen navolgen in uw boetvaardigheid, opdat we eens zouden deelachtig zijn aan de hemelse beloning, die alleen aan de onschuldigen en aan de boetvaardigen beloofd is. Amen.

  3 maal Onze Vader, Weesgegroet, Glorie zij de Vader.


  Tweede dag:

  Gij waart door God voorbeschikt, o Heilige Rita, om een volmaakt toonbeeld te zijn voor de maagden, voor de gehuwden, voor de weduwen en voor de kloosterlingen; daarom moest Ge beurtelings al deze levensstaten beleven. O, wat al schone voorbeelden hebt ge niet gegeven tijdens uw huwelijksleven, voornamelijk van geduld en liefde jegens uw man. Gedurende vele jaren waart Gij genoodzaakt te leven met en barse en ruwe echtgenoot, wiens zeden en manieren geheel verschilde van de uwe... Verwijten, beledigingen, wrede mishandelingen, Gij verdroeg alles met een wonderbaar geduld; en door uw zachtmoedigheid hebt Gij het hart geraakt van die grammoedige man en hem tot menselijke en christen gevoelens gebracht. Mochten alle gehuwde personen naar uw voorbeeld leren lijden zonder tegenspraak, om eveneens het hart van hun echtgenoot te winnen en hem tot betere gevoelens te brengen. Mochten wij allen, wie wij ook zijn, de vrede met onze naaste, vooral met onze bloedverwanten standvastig bewaren. Mochten eindelijk alle geschil, twist en tweedracht die zovele huisgezinnen ongelukkig maken, verdwijnen, om plaats te maken voor eensgezindheid en liefde. Wij smeken U dan, o Heilige Rita, on van God diezelfde geest van vrede en eendracht, waarmede Gij hier op aarde jegens eenieder bezield waart, te verkrijgen, opdat wij eens, samen met U, de Gever van alle goed mogen loven en prijzen in het Rijk van de eeuwige vrede. Amen.

  3 maal Onze Vader, Weesgegroet, Glorie zij de Vader.


  Derde dag:

  Welke smart voor U, o Heilige Rita, toen men U de wrede moord van uw echtgenoot meldde. Hoe bitter weende Gij dan, vooral omdat Ge in de pijnlijkste onzekerheid aangaande zijn eeuwige zaligheid verkeerde. Niettemin waart Ge alsdan kalm en overgegeven aan de aanbiddelijke Wil van God, en Ge gaf U zelve en uw twee kinderen geheel over in de handen van uw geliefde Jezus. Welke vurige gebeden stuurde Gij tot Hem, opdat Hij zich zou gewaardigen de ziel van uw gemaal in de hemel te ontvangen en ook aan zijn wrede moordenaars vergiffenis te schenken. En toen Gij de wraakzuchtige plannen van uw zonen had bemerkt, hoe hebt Gij hen dan gesmeekt, die misdadige gevoelens uit hun hart te verbannen. Gij wilde ze liever vroegtijdig aan uw moederliefde ontrukt zien, dan dat zij de beraamde moord zouden begaan. En toen God uw beide kinderen uit de wereld nam, weende Gij niet, maar Gij hebt Hem bedankt, omdat Hij ze voor een vreselijke misdaad behoed had. Ach, hoe zijn we te beklagen, wij die het minste ongelijk ons aangedaan niet kunnen vergeven, die geen offer durven of willen brengen voor de glorie van God, voor de zaligheid van onze ziel of die van onze evennaaste. O Heilige Rita, verkrijg ons dan van uw Jezus de genade om aan onze vijanden te vergeven uit liefde tot Hem, en om altijd zijn goddelijke liefde te stellen boven alles wat ons hier op aarde dierbaar is, opdat we alzo mogen waardig bevonden worden, de vergiffenis te bekomen van onze zonden en de eeuwige beloning te ontvangen in het hemels Paradijs. Amen.

  3 maal Onze Vader, Weesgegroet, Glorie zij de Vader.


  Vierde dag:

  Hoe groot was uw liefde tot God en tot de naaste, o Heilige Rita. Wie zal zich kunnen voorstellen wat al verzuchtingen van liefde, wat al tranen van medelijden Gij dag en nacht stortte bij het overwegen der smarten van Jezus, uw gekruisigde Liefde? Wie zal de hemelse verrukkingen begrijpen waarmede Gij zo menigmaal begunstigd werd, zodat Gij meer dan eens buiten U zelve bevonden werd en onbewust van het aardse?... En uw liefde tot de naaste was niet minder groot dan uw liefde tot God: armen en behoeftigen hebt Gij geholpen, uw zieke medezusters immer bijgestaan, bedroefden getroost, afgedwaalden tot de goede weg teruggebracht en zonder ophouden voor allen gebeden. Helaas! Hoe moeten wij niet betreuren, dat onze harten als een steen zijn voor de geestelijke en lichamelijke ellenden van onze evenmens, terwijl zij zo gemakkelijk bewogen worden door alles wat onze zinnelijke en zondige neigingen streelt. O Heilige Rita, bekom ons van uw beminden Jezus een grote tederheid van het hart, om, naar uw voorbeeld God en onze naaste met een ware zuivere liefde te beminnen, ten einder na onze dood, evenals Gij, met de ongeschapene Liefde verenigd te zijn in de hemel. Amen.

  3 maal Onze Vader, Weesgegroet, Glorie zij de Vader.


  Vijfde dag:

  Van uw prilste jeugd af had gij, o Heilige Rita, de gevaren bemerkt, die ons in de wereld omringen; Gij had begrepen dat hoogmoed, begeerlijkheid en wulpsheid de drie voornaamste bronnen van zonde zijn. Welke bezorgdheid toonde Gij derhalve om die ondeugden te vermijden en de tegenovergestelde deugden te beoefenen. Wij bewonderen uw zo volmaakte onderdanigheid aan uw ouders en uw bereidwilligheid om hen in alles te voldoen, zelfs dan wanneer Gij er de grootste tegenzin voor had: het huwelijk dat Gij op hun aandringen hebt willen aangaan, ondanks uw verlangen naar het kloosterleven, is er een treffend bewijs van. Uw afkeer voor de wereld werd er echter niet door uitgedoofd. Want zodra Ge U, door de wrede moord van uw echtgenoot en het afsterven van uw beide zonen, wederom van alle banden vrij zag, verlangde Gij nog meer dan voorheen uw geliefde Jezus binnen de muren van een klooster te gaan dienen. Tot driemaal toe ging Gij aan het Augustinessenklooster te Cassia aankloppen, en telkens werd Gij er afgewezen, totdat Gij er eindelijk op een wonderdadige wijze werd binnengeleid. Nu waren uw vurigste wensen vervuld, dat Gij U weldra onherroepelijk aan uw hemelse Bruidegom kon vasthechten door het afleggen der plechtige geloften van armoede, zuiverheid en gehoorzaamheid. O zalige Rita, die door uw heilig leven verdiend hebt onder de hemelse uitverkorenen opgenomen te worden, werp een genadige blik op ons, arme zondaars, slaven van lage driften, die dreigen ons in het eeuwig verderf te storten. Verkrijg ons de genade, de zondige vermaken te verfoeien en in reinheid naar ziel en lichaam te leven, opdat we eens de honderdvoudige beloning mogen bekomen, welke beloofd is aan diegenen, die de ijdele en bedrieglijke genoegens der wereld met de voeten treden. Amen.

  3 maal Onze Vader, Weesgegroet, Glorie zij de Vader.


  Zesde dag:

  O Heilige Rita, wij bewonderen grotelijks uw geest van gebed en van boetvaardigheid, die een bijzonder kenteken van uw heiligheid is. Uw leven was een voortdurende aaneenschakeling van gebeden, vasten en zelfkastijdingen. Brood met as bestrooid en door tranen bevochtigd als voedsel nemen, op de harde grond slapen, een grof en met doornen doorvlochten kleed dragen, uw vlees kastijden door bloedige geselingen, dat waren de middelen die Gij gebruikte op de zinnelijkheid te beteugelen en de bekoringen te overwinnen. Hierin, helaas, is onze handelwijze geheel tegenstrijdig met de uwe. In plaats van in ons te versterven of onze toevlucht tot het gebed te nemen, durven wij zelfs ons lichaam strelen en koesteren, onze zinnen voldoen en juist datgene zoeken, wat ons naar het eeuwig verderf moet leiden. Heden belijden wij onze schuld, en wij erkennen dat wij de boetvaardigheid en het gebed hoogst nodig hebben. Daarom smeken wij U, o Heilige Rita, ons van Jezus de genade te bekomen, om voortaan het gebed en de versterving lief te hebben, opdat wij niet meer zouden hervallen in de zonde, en waardig mogen worden, ons hiernamaals met U in alle eeuwigheid te verheugen. Amen.

  3 maal Onze Vader, Weesgegroet, Glorie zij de Vader.


  Zevende dag:

  Het overwegen van Jezus’ bitter lijden maakte uw voortdurende bezigheid uit, o Heilige Rita; uw hart brandde van een allervurigst verlangen om iets van Zijn smarten te gevoelen in uw eigen lichaam. En zie! Gij werd op wonderbare wijze verhoord : Na op zekere dag een treffende Lijdenspreek van de vrome Jacobus della Marca te hebben bijgewoond, knielde Gij voor een kruisbeeld neder; en terwijl Gij overvloedige tranen van medelijden stortte, behaagde het Jezus, uw voorhoofd met een doorn van Zijn kroon te doorboren. Overgroot was de pijn die Ge toen leed; en toch genoot Gij een onuitsprekelijk genoegen, omdat Ge aan het Lijden van de lieve Zaligmaker waart deelachtig geworden; ja, Gij hield niet op, gedurende het overige van uw leven, uw goddelijke Bruidegom te loven en te prijzen voor die buitengewone genade. Wanneer wij onze handelwijze vergelijken met de uwe, o Heilige Rita, moeten we beschaamd zijn over ons zelven. Hoe dikwijls immers is het niet gebeurd dat we ons beklaagd hebben, ja dat we zelfs tegen God hebben durven morren, omdat we enig lijden of enige beproeving te ondergaan hadden! O Heilige Rita, vraag dan voor ons aan uw Jezus de nodige genaden, om in ‘t vervolg ziekten en andere tijdelijke beproevingen met geduld te verdragen en tot uitboeting van onze zonden, opdat we alzo de straffen der hel vermijden en met U voor alle eeuwigheid mogen verheerlijkt worden. Amen.

  3 maal Onze Vader, Weesgegroet, Glorie zij de Vader.


  Achtste dag:

  Om de heiligheid van uw leven met nog meer glans te doen uitschijnen, o Heilige Rita, behaagde het aan uw geliefde Jezus, bij de steeds open en pijnlijke wonde van uw voorhoofd, U nog een andere beproeving over te zenden, namelijk, een ziekte die U vier jaren lang, op uw harde legerstede zou vastgekluisterd houden en slechts met de dood zou eindigen. Welke verheven voorbeelden gaf Gij niet, gedurende al die tijd, van geduld in het lijden en van volkomen overgeving aan de wil van de Heer. Uw enigste klacht in deze langdurige beproeving was de klacht van een heilige, te weten: tot last te moeten dienen aan uw medezusters... O, wie zou zich de vreugde kunnen voorstellen, die uw hart overstroomde, toen Jezus en Maria U kwamen aankondigen, dat uw ziel weldra uit de akelige kerker van uw lichaam zou verlost worden, om in het vaderland opgenomen te worden? Welk een kalmte, welk een zoete vrede straalden uit van uw gelaat, toen Ge uw einde voelde naderen! Uw laatste ademtocht was een allervurigste liefdezucht tot de gekruisigde Jezus, in wiens glorie Gij u thans moogt verheugen voor alle eeuwigheid. Gelukkig zij, die in zulke gesteltenissen de aarde verlaten. Maar hoe zal het met ons, arme zondaars, gaan als we op ons sterfbed zullen liggen? Met ons, die zo bevreesd zijn, het minste ongemak of de minste kwelling te verdragen? O Heilige Rita, heb medelijden met onze zwakheid, en bid Jezus, dat Hij zich gewaardigt, ons in onze laatste ziekte bij te staan, en ons krachtige genaden van geduld en onderwerping aan zijn Heilige Wil te verlenen, ten einde een zalige dood te sterven, en, zoals Gij, Hem te mogen loven en zegenen in de eeuwen der eeuwen. Amen.

  3 maal Onze Vader, Weesgegroet, Glorie zij de Vader.


  Negende dag:

  Uw diepe ootmoedigheid, waardoor Gij uw verheven deugden voor de ogen van de mensen poogde te verbergen, was de grondslag van uw toekomstige grootheid, van uw heerlijkheid op aarde als in de hemel. Nauwelijks had uw schone ziel dit tranendal verlaten, of God werkte door uw voorspraak een zo groot getal mirakelen, dat het volk U weldra “heilig” noemde; en dit oordeel van het volk werd in de laatste tijd door de plechtige verklaring van het Opperhoofd der Heilige Kerk bevestigd. Thans is uw eredienst geheel de wereld door verspreid, en onder zoveel andere uitverkorenen, die bij God de voorsprekers der mensen zijn, wordt U de bijzondere naam van “Heilige der onmogelijke of hopeloze zaken” toegekend. Ach, glorievolle Heilige Rita, er is geen hopelozere zaak dan de onze: hoewel nietige en zondige schepselen, zijn wij verblind door de hoogmoed, die ons in de ogen van Jezus en in de uwe verfoeilijk maakt. Bekom ons dan de genade oprecht nederig van harte te zijn. Maak integendeel, dat wij eens, gelijk Gij, de kroon van glorie bekomen, die alleen aan de ootmoedigen beloofd is.
  Amen.

  3 maal Onze Vader, Weesgegroet, Glorie zij de Vader.

   

  Categorie:Novenen voor de Heilige Rita
  15-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De liefde van de Heilige Rita voor Jezus.

  Al van heel jongs af aan had de Heilige Rita een grote verering voor Jezus. Zijn levenswijze in armoede, nederigheid en eenvoud en zijn boodschappen over liefde en hoop, dat hij niemand in de steek laat of aan niemand voorbij gaat, dat hij hulp en vergeving schenkt. In Jezus Zijn ogen zijn we allen gelijk, of we nu rijk of arm zijn, groot of klein, oud of jong. We zijn voor Hem allen even waardevol. Het maakt voor hem niet uit van welk land we zijn, wat onze afkomst is, welke cultuur we hebben, of welke geaardheid. Hij komt altijd op voor de kleinen en de verdrukten.
  Ten tijde dat Jezus als mens tussen de mensen leefde, waren de melaatsen de verworpelingen van de maatschappij. Men zei dat hun ziekte een 'straf van God was'. Maar Jezus bewees het tegendeel. Hij ging naar de melaatsen, schudde hen de hand en sprak hen moed in of genas hen. Hij haalt de mensen uit hun hoekjes, diegenen die in de schaduw geduwd worden. Jezus discrimineert niemand. Hij steekt naar ieder de hand uit, er is niemand die door Hem wordt buitengesloten. Voor Hem zijn we allen uniek en zijn we allen Zijn broeders en Zijn zusters want we zijn allen kinderen van God.
  Vooral voor Zijn lijden en kruisiging had de Heilige Rita een enorme devotie. Tijdens de moeilijke huwelijksjaren en tijdens haar ziekte heeft haar liefde voor Jezus haar veel kracht en moed gegeven. Zonder te klagen heeft ze al de moeilijkheden in haar leven gedragen, steeds denkende aan het lijden van Jezus. Ze heeft vele uren biddend doorgebracht, denkend aan de lijdensweg en kruisiging. De Heilige Rita wordt dan ook meestal afgebeeld met een kruisbeeld.

  Je vindt hier verschillende gebeden tot Jezus en ook tot het Kindje Jezus.

  Om te beginnen volgt een litanie tot het lijden van Jezus. Deze kan gebeden worden op vrijdag, de dag van de kruisiging. Maar ze kan ook op andere dagen gebeden worden natuurlijk. 

  LITANIE VAN HET LIJDEN VAN ONZE HEER JEZUS CHRISTUS

  Heer, ontferm U over ons.

  Christus, ontferm U over ons.
  Heer ontferm U over ons. Christus, hoor ons.
  Christus, verhoor ons.
  God, hemelse Vader, ontferm U over ons.
  God, Zoon, Verlosser van de werel
  d, ontferm U over ons.
  God, heilige Geest, ontferm U over ons.
  Heilige Drievuldigheid, één God, ontferm U over ons.

  Heer Jezus, om onze zonden in de hof van olijven benauwd en bedroefd tot de dood, ontferm U over ons.
  Heer Jezus, door een engel versterkt, opdat wij in alle nood hulp van de hemel zouden leren verwachten,
  Heer Jezus, die uw verrader met minzaamheid hebt ontvangen, om ons de zachtmoedigheid te leren,
  Heer Jezus, door uw leerlingen verlaten, opdat wij alleen op God zouden leren vertrouwen,
  Heer Jezus, door de Joden gebonden, om ons van onze zonden te ontbinden,
  Heer Jezus, door Annas en Kajafas vals beschuldigd, opdat wij alle ongelijk zouden leren verdragen,
  Heer Jezus, door Petrus verloochend, opdat wij onze zwakheid zouden leren kennen en onszelf zouden wantrouwen,
  Heer Jezus, door Herodes met een wit
  kleed bespot, omdat wij het kleed der onschuld verloren hadden,
  Heer Jezus, achter Barabbas gesteld, opdat wij ons nooit boven anderen zouden verheffen,
  Heer Jezus, vreselijk gegeseld en met doornen gekroond, opdat wij alle zinnelijkeheid en alle eerzucht zouden verfoeien,
  Heer Jezus, gelasterd, bespuwd en geslagen, opdat wij onze zinnen zouden versterven,
  Heer Jezus, aan het volk tentoongesteld, opdat wij uw voorbeeld immer voor ogen hebbend, naar dit voorbeeld zouden leven,
  Heer Jezus, door Pilatus aan uw vijanden overgeleverd, om ons van onze vijanden te verlossen,
  Heer Jezus, met het kruis beladen, om ons te leren ons kruis met onderwerping te dragen,
  Heer Jezus, aan het kruis genageld, opdat wij ons vlees met zijn driften en begeerlijkheden zouden kruisigen,
  Heer Jezus, die naakt aan het kruis hebt gehangen, opdat wij voor alle oneerbaarheid zouden schromen,
  Heer Jezus, tussen twee moordenaars gekruis
  igd, om ons de vernederingen te leren beminnen,
  Heer Jezus, die de goede moordenaar in genade heeft aangenomen, opdat wij nimmer zouden wanhopen,
  Heer Jezus, die aan het kruis voor uw vijanden hebt gebeden, om ons te leren onze vijanden te beminnen,
  Heer Jezus, met gal en azijn gelaafd, opdat wij onze tong voor alle zonden zouden bewaren,
  Heer Jezus, die stervende uw Geest in de handen van uw Vader aanbevolen heeft, opdat wij, stervende, onze geest in uw en zijn handen zouden aanbevelen,
  Heer Jezus, die voor ons de bittere dood van het kruis zijt gestorven om ons de boosheid van onze zonden te leren kennen,
  Heer Jezus, die ons door uw dood het leven hebt g
  egeven, opdat wij niet voor onszelf, maar voor U zouden leven,
  Heer Jezus, wiens zijde met een lans doorstoken en wiens hart geopend werd, opdat wij daarin bij alle nood een veilige schuilplaats zouden vinden,
  Heer Jezus, begraven en op de derde dag verrezen, opdat wij, gestorven aan de zonden, tot een deugdzaam leven zouden verrijzen,

  Wees genadig, spaar ons, Heer.
  Wees genadig, verhoor ons, Heer.
  Van alle kwaad, verlos ons, Heer.
  Van onverschilligheid jegens uw heilig kruis en lijden,

  Van ongeduld in smarten, Van gebrek aan medelijden, Van onboetvaardigheid van het hart, Van de eeuwige dood,
  Door uw bloedig zweet, Door uw gevangenneming,
  Door uw bespotting en mishandeling, Door uw gruwelijke geseling en smartelijke kroning,
  Door uw afmattende kruisdraging, Door uw pijnlijke kruisiging,
  Door uw verlatenheid aan het kruis, Door uw bittere dood,
  Door uw vijf heilige wonden, Door uw glorievolle verrijzenis,
  Door uw wonderbare hemelvaart,
  In het uur van onze dood, Op de dag van het oordeel,
  Wij zondaars, wij bidden U, verhoor ons.
  Dat uw heilig lijden ons leert, hoe zwaar en verschrikkelijk de zonde is, om welke Gij zoveel geleden hebt,
  Dat wij, door het overwegen van uw pijnen en smarten, alle tegenspoed, alle kwelling en ziekte, geduldig mogen verdragen,
  Dat wij in angst, droefheid en nood ons tot U wenden en uw hulp mogen afsmeken,
  Dat wij alle alle schande, verachting en tegenspoed met overge
  ving aan Gods wil mogen afsmeken,
  Dat wij alle valse betichtingen en onrechtvaardige oordelen naar uw voorbeeld geduldig mogen verdragen,
  Dat wij aan al de vruchten van uw kruis deelachtig mogen worden,
  Dat wij door de kracht van uw kruis de duivel, de wereld en het vlees mogen overwinnen,
  Dat wij in uw heilig Bloed van alle zonden mogen gereinigd worden,
  Dat wij door U geholpen mogen worden om dagelijks ons kruis op te nemen, en U gaarne te volgen,
  Dat wij steeds geneigd mogen zijn om uw heilig lijden met liefde en dankbaarheid te overdenken,
  Dat Gij ons aan de vruchten van uw heilig lijden wilt deelachtig mak
  en,
  Dat wij, dagelijks herdenkend, hoe Gij uit liefde voor ons gestorven zijt, door wederliefde ontstoken mogen worden, ten einde niet voor onszelven maar voor uw dienst te leven,
  Dat wij onze troost in uw heilige Wonden mogen vinden,
  Dat wij in ons laatste levensuur door uw Kruis en uw bittere dood versterkt en beschermd mogen worden,
  Dat Gij ons door uw bitter lijden en uw smartvolle kruisdood, de genade van een zalig sterfuur wilt verlenen,
  Dat Gij door uw Kruis tot de heerlijkheid der verrijzenis gebracht mogen worden,

  Lam Gods dat de zonden van de wereld wegneemt, spaar ons Heer.
  Lam Gods dat de zonden van de wereld wegneemt, verhoor ons Heer.
  Lam Gods dat de zonden van de wereld wegneemt, ontferm U over ons.


  Christus, hoor ons. Christus, verhoor ons.
  Heer, ontferm U over ons. Christus, ontferm U over ons.

  Heer, ontferm U over ons.

  Wij aanbidden U, Christus, en loven U, omdat Gij door uw H. Kruis de wereld hebt verlost.

  Laten wij bidden,
  Heer Jezus Christus, die de zondeschuld van de hele wereld in uw kostbaar bloed hebt gedelgd, geef, bidden wij U ootmoedig, dat ook wij, van alle smet en vlek gezuiverd, U door een rein en godgevallig leven mogen behagen hier op aarde, opdat wij eenmaal de vruchten van uw kruisdood mogen oogsten in de hemel. Dit smeken wij U, die leeft en heerst in de eeuwen der eeuwen. Amen.

  ofwel

  Heer Jezus Christus, die uit de schoot van uw Vader van de hemel op aarde gekomen zijt, en uw dierbaar Bloed tot vergiffenis voor onze zonden vergoten hebt, wij bidden U ootmoedig, verleen ons, dat wij op de dag van het oordeel, staande aan uw rechterhand, mogen horen: Komt, gezegenden van mijn Vader. Amen.


  Categorie:Jezus
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijzonder noveen tot het Heilig Hart van Jezus.

   Als een goede herder die over zijn kudde waakt, heeft Jezus oog en oor voor onze noden en gebeden. We kunnen altijd bij hem terecht, we zijn altijd welkom aan zijn tafel en we moeten niets aan ons veranderen. Gewoon zijn wie we zijn. Het heeft ook geen zin om ons mooier voor te doen dan we zijn voor Jezus want hij kent ons beter dan wij onszelf kennen. Hij kijkt in ons hart en in onze ziel en als wat hij daar vindt van goede wil is, dan zijn we prima zoals we zijn voor hem. Hij weet dat we allen onze fouten en onze zwaktes hebben, maar zolang we diep vanbinnen ons best doen om goed te doen, dan ziet hij graag onze fouten en onze zwaktes door de vingers. Een mooi geschenk voor Jezus is bidden tot zijn Heilig Hart. 
  Dit noveen tot het Heilige Hart vind ik zelf heel erg mooi en ik bid het regelmatig. Het heeft me al verschillende malen zeer mooie gunsten verleend.

  Eerste dag:
  “Stromen van levend water zullen uit zijn binnenste vloeien” (Joh 7, 38)

  Overweging: Jezus hield Zich op in de tempel en Hij begon met luider stem te roepen: “Als iemand dorst heeft, dat hij dan tot Mij komt en drinkt, degene die in Mij gelooft” volgens het woord der Schrift. “Stromen van levend water zullen uit zijn binnenste vloeien. “ Zo doelde Jezus op de Geest die diegenen zouden ontvangen die in Hem zouden geloven (Joh 7,37-39). Jezus’ Zijde werd geopend door de lans van de soldaat; onmiddelijk kwam er bloed en water uit. Inderdaad, dit alles is gebeurd opdat de Schrift vervuld zou worden: “Zij zullen opzien naar Hem die zij hebben doorstoken” (Joh 19,37).
  De Samaritaanse heeft een liefdeservaring gekend toen zij dit levend water aanvaardde. Jezus zei tot haar : “Indien gij de gave Gods kende en wie het is die u zegt - geef mij te drinken- dan zoudt gij Hem vragen en Hij zou u levend water geven”. Waarop deze vrouw antwoordde : “Heer, geef mij van dat water opdat ik nooit meer dorst zou krijgen” (Joh 4,15)

  God heeft ons geschapen uit Liefde terwijl Hij in ons een natuurlijk verlangen legde dat streeft naar intieme vereniging met Hem. “Gij hebt ons voor U gemaakt, Heer, en ons hart is onrustig zolang het niet rust in U” (St.-Augustinus). Wij worden uitgenodigd om het geluk te proeven dat het goddelijk leven en dat levend water uit de zijde van Jezus ons geven; dat is zijn Geest die ons met God verbindt. “Indien iemand dorst heeft, zegt de Heer, dat hij tot Mij komt en drinkt” (Joh 7,38)

  Lofzang: - Jesaja 66

  Verheugd u met Jeruzalem, en juicht, gij die haar liefhebt;
  Weest blij en jubelt om die stad waarover gij nu treurt
  Gij zult uw honger stillen aan haar moederborst, haar lieflijke pracht zal u verrukken.
  Ik zend haar vrede en geluk in brede stromen, de eer der volken als een beek die overloopt.
  Haar zuigelingen worden op de heup gedragen, haar kinderen vertroeteld op de knie.
  Zoals een moeder troost, zal Ik u troosten en in Jeruzalem zal er weer vreugde zijn.
  Ge zult het zien, uw hart zal zich verblijden, ge zult ontluiken als de knoppen aan een struik.

  Laat ons bidden: Jezus, geef mij een zodanig vertrouwen in U, dat ik nooit aarzel om levend water te komen putten uit uw goddelijk Hart. Moge dat water in mij uw Liefdekracht ontplooien en mijn menselijk bestaan tekenen voor altijd. Moge uw Geest mij de onpeilbare rijkdommen van uw Hart doen ontdekken.




  Tweede dag:

  Het hart van Jezus geeft ons zijn Moeder

  Overweging: Aan het Kruis genageld, roept Jezus tot zijn Vader dat Deze zijn vergeving moge schenken aan de mensheid. Om de waarde van zijn vraag te bewijzen, geeft Hij ons tot moeder: de vrouw die Hij het meest bemint. Toen Jezus zijn moeder zag en , naast haar, de beminde leerling, zei Hij tot zijn moeder : ‘Vrouw, ziedaar uw zoon’. Vervolgens zei Hij tot de leerling: ‘Ziedaar uw moeder’ “ (Joh 19,26). Het Hart van de Maagd Maria was vervuld met dezelfde gevoelens van Jezus’ Hart. De belediging en de foltering, haar Zoon aangedaan, hebben haar liefde niet tegengehouden en, terwijl zij Johannes als zoon aanvaardde, heeft Maria heel de zondige mensheid aanvaard. Zij is waarlijk de barmhartige moeder die tot zending heeft, ons op te wekken en ons te geleiden naar haar Zoon, bron van barmhartigheid. “De barmhartigheid van de Heer strekt zich uit in lengte van dagen over hen die Hem vrezen” (Luk 1,50)

  Lofzang van Maria (Luk 1) :
  Hoog verheft nu mijn ziel de Heer, verrukt is mijn geest om God, mijn Verlosser.
  Zijn keus viel op zijn eenvoudige dienstmaagd : van nu af prijst ieder geslacht mij zalig.
  Wonderbaar is het wat Hij mij deed, De Machtige, groot in zijn Naam!
  Barmhartig is Hij tot in lengte van dagen voor ieder die Hem erkent.
  Hij doet zich gelden met krachtige arm, vermetelen drijft Hij uiteen;
  Machtigen haalt Hij omlaag van hun troon, eenvoudigen brengt Hij tot aanzien;
  Behoeftigen schenkt Hij overvloed, maar rijken gaan heen met ledige handen.
  Hij trekt zich zijn dienaar Israël aan, zijn milde erbarming indachtig;
  Zoals Hij de vaderen heeft beloofd, voor Abraham en zijn geslacht voor altijd.

  Gebed: Heilige Maagd Maria, gij kent al de hinderlagen, aanvechtingen en uitdagingen die de zonen en dochters van God tegenwoordig uitstaan. Er gaan heden zoveel stemmen op om ons van de weg af te leiden. De aanklager, de duivel, houdt niet op, ons te willen inspireren met gedachten die ons losmaken van de verbondenheid met onze Vader en God. De woelmaker is aan het werk om ons ook af te snijden van de broederlijke gemeenschap en tweedracht te zaaien. Gij, Maria, Moeder van Barmhartigheid, hebt de macht ontvangen om de kop van de slang te verpletteren, wees mijn beschermster en geleid mij naar uw Zoon, Jezus. Ik prijs u, Maria, in uw Onbevlekte Ontvangenis, tot glorie van de Allerheiligste Drievuldigheid.

  Derde dag:
  “ De verrezen Christus schenkt de Geest van God”

  Overweging: De eerste paasgave van Onze Heer, na de uitboeting van onze zonden, is de Geest die ons de ware vrede brengt en ook het eeuwig leven. Toen het Lam Gods dat de zonden der wereld wegneemt, zijn offer had volbracht, openbaarde Hij zich aan de zijnen op Paasavond, met deze woorden : “Vrede zij met u” (Joh 20,19) en “Ontvangt de Heilige Geest” (Joh 20,22). Zij die in Jezus geloven, kunnen zijn Geest ontvangen. De liefde van Jezus was zó groot dat Hij aan de wereld de vrede van hart is komen terugschenken. De Vertrooster, de Heilige Geest die de Vader zal zenden in mijn Naam, zal u in alles onderrichten en Hij zal u in herinnering brengen alles wat ik heb gezegd. Vrede laat ik u na, mijn vrede geef Ik u; niet gelijk de wereld die geeft, geef ik hem u. Weest niet verontrust noch bevreesd (Joh 14,26-27). Vervuld van de vreugde van de Geest, huldigen wij onze God (Alleluja)

  Lofzang : - Ezechiël : 36

  Ik haal u tussen de volken weg, Ik roep u uit alle landen.
  Ik breng u terug naar uw eigen land en was u met zuiver water.
  Van alle vlekken reinig ik u, van al uw onzuiver goden.
  Ik geef u van nu af een ander hart, een nieuwe geest in uw lichaam.
  Uw hart van steen neem Ik weg uit uw borst en schenk u een hart van vlees.
  Ik zal mijn geest in u storten, zodat gij mijn wegen gaat;
  Zodat gij mijn voorschriften nakomt, mijn wet in uw daden volbrengt.
  Voer ons terug tot U, Heer en wij zullen komen.
  Vernieuw voor ons de dagen van weleer.

  Gebed: Geest van Jezus, Gij zijt levend water dat mijn leven komt genezen zodat ik overvloedig vruchten kan dragen. Vernieuw in mij de gaven van mijn Vormsel. Vervul mijn hart met uw gaven van liefde, vreugde, vrede, geduld, dienstbaarheid, goedheid, vertrouwen in de anderen, zachtmoedigheid, zelfbeheersing. Moge God, mijn Vader, verheerlijkt worden door mijn werken van barmhartigheid. Heilige Geest, verleen dat ik mag leven in uw intimiteit zodat ik op elk ogenblik mijn toevlucht kan nemen tot U.




  Vierde dag:

  Het hart van Jezus geeft ons de Kerk

  Overweging: “Toen de dag van Pinksteren was aangebroken, waren de apostelen allen samen verenigd. Plotseling kwam er uit de hemel een gedruis dat leek op een hevige windstoot : heel het huis, waarin zij zich bevonden, was er vol van. Ze zagen een soort vuur verschijnen dat zich, in tongen verdeeld, boven ieder van hen neerzette. Toen werden zij vervuld van de Heilige Geest; ze begonnen vreemde talen te spreken en elk van hen drukte zich uit zoals de Geest het ingaf” (Hand 2,1-4). Vanaf dat ogenblik verlieten de apostelen, door de kracht van de Heilige Geest, het Cenakel om openlijk te spreken tot het volk dat zij vreesden. Zij spraken alle talen omdat Jezus gezegd had: “Gaat dus uit, maakt alle naties tot leerlingen, hen dopend in de Naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest” (Mt 28,19). Heden nog spreekt de Kerk van Jezus alle talen en worden de naties geëvangeliseerd. De Kerk is het Volk van God en wij zijn allen broeders en zusters in Hem. Deze Kerk is onze Moeder die ons voedt aan haar borst terwijl zij ons het doopsel schenkt dat in ons het leven der Heilige Drieëenheid tot stand brengt. Door haar prediking geeft zij ons ook het Licht en de Waarheid; de Liefde van God door het Levensbrood dat wij delen en de Vergeving door het Sakrament der Verzoening, de Biecht. “Ga u eerst met uw broeder verzoenen en breng dán uw offerande.” “(Mt 5,24)

  Lofzang : - Jeremías 7

  Luistert naar het woord van de Heer, gij allen uit Juda,
  gij die deze poorten binnengaat om de Heer te aanbidden.
  Zó spreekt de Heer van het heelal, de God van Israël : Verbeter uw wegen en daden. Dán laat ik u wonen op deze plaats.
  Vertrouwt niet op bedrieglijke woorden, door te zeggen: Tempel des Heren, Tempel des Heren! Dit is de Tempel des Heren!
  Indien gij waarlijk uw wegen en daden verbetert, indien gij handhaaft het recht tussen een mens en zijn naaste,
  Als gij de vreemdeling niet verdrukt,
  de wees of de weduwe,
  als gij op deze plaats geen onschuldig bloed vergiet,
  als gij niet, tot uw onheil, ander goden vereert, dan laat Ik u wonen op deze plaats,
  in het land dat Ik uw vaderen gaf, van oudsher en voor altijd.

  Gebed : Jezus, Gij zijt gekomen voor ons die het Volk van God zijn, Gij hebt ons verenigd tot één Lichaam, uw Kerk, die heilig is vanuit uw Heiligheid. Gij zijt de Heilige, Heer, en ik, ik ben dat nie;t. Eens hebt Gij tot Petrus gezegd:Zalig zijt gij, Simon, zoon van Johannes, omdat geen sterfelijk mens u dit heeft geopenbaard, maar mijn Vader in de Hemel is” (Mt 16,17). Kort daarna hebt gij tot Hem gezegd: “Ga achter Mij uit, bekoorder, gij zijt mij een hindernis, want uw gedachten zijn niet die van God maar van de mensen” (Mt 16,23). Mijn goede wil ten spijt, ben ik soms een struikelblok, een voorwerp van ergernis, Heer. Geef mij de nederigheid van uw Hart om broederlijk met allen te kunnen leven. Wij zijn allen broeders en zusters in U en samen kunnen wij zeggen : “Onze Vader, die in de hemel zijt... vergeef mij mijn schuld zoals ook ik vergeef aan hen die mij kwaad deden” (Mat 6,9).




  Vijfde dag:

  Het hart van Jezus geeft ons het Geloof

  Overweging: Jezus zei tot Thomas : “Steek uw vinger uit en bezie mijn handen; steek uw hand uit en leg die op mijn zijde; wees niet langer ongelovig, maar gelovig”. Toen zei Thomas tot Hem: “Mijn Heer en mijn God!” Jezus zei tot hem: “Omdat gij Mij gezien hebt, gelooft gij. Zalig zij die geloven zonder Mij gezien te hebben” (Joh 20,27-28). Het was dezelfde Thomas die gezegd had: “Laten ook wij naar Jeruzalem gaan om met Hem te sterven” (Joh 11,16). De beproeving van Jezus’ dood was té brutaal geweest voor Thomas. Bij het nieuws der Verrijzenis, heeft Thomas geweigerd te geloven; hij had het geloof verloren dat ons toelaat, de tekenen Gods op onze wegen te zien. Voor iedereen brengt het leven beproevingen mee die soms pijnlijk zijn als een kruisiging... en dát is het ogenblik waarop Thomas ons uitnodigt om de geopende zijde van de verrezen Jezus te bekijken. Verwarring, opwinding en beproeving zijn dingen die ons geloof schokken als “onze ogen niet meer naar Jezus opzien” (Heb 12,2). Maar, door de Voorzienigheid, moet ons geloof daaruit klaarder tevoorschijn komen, zoals dat van Thomas. “Kom mijn gering geloof ter hulp” (Mk 9,24)

  Lofzang : Jeremías, 17

  Gezegend zij de mens die steunt op de Heer : de Heer zal Hem waarlijk tot steun zijn.
  Hij zal zijn als een boom, aan het water geplant, die zijn wortels strekt naar de stroom.
  Hij vreest niet als de hitte komt: zijn bladeren blijven groen.
  Hij is rustig in een jaar van droogte: Hij houdt niet op, zijn vruchten te dragen.

  Gebed : Jezus, ik erken dat het Geloof de kostbaarste gave is die ik bij mijn doopsel ontvangen heb en dat die gave komt uit uw Hart. Eens was er storm op het meer en de apostelen waren bang; ze hebben U, Meester, toen gewekt en Gij hebt hun gezegd: “Waarom zijt gij bang, mensen van gering geloof?” (Mt 8,26). Als de storm mijn leven treft met beproevingen allerhande, ondersteun dan mijn geloof, Heer. Het geloof dat U, Jezus, behaagt, is het geloof dat gepaard gaat met hoop.




  Zesde dag:

  Het Hart van Jezus is de Bron van Barmhartigheid

  Overweging: Nadat Hij de wonden van handen en zijde getoond had, ademde Jezus over de apostelen en zei tot hen: “Ontvangt de Heilige Geest. Als gij iemand zijn zonden vergeeft, dan zijn ze hem vergeven; als gij iemands zonden niét vergeeft, zijn ze hem niet vergeven” (Joh 20,21). Bij zijn Verrijzenis heeft Jezus de radikale ervaring beleefd van de Barmhartigheid, t.t.z. de ervaring dat de Liefde van de Vader sterker is dan de dood. En Jezus zélf is de onuitputtelijke bron van barmhartigheid geworden, die sterker is dan de zonde (Encycliek over de goddelijke Barmhartigheid). Dát is ook de uitnodiging, een door Jezus uitgesproken en die nú voor ons in vervulling gaat : “Komt tot Mij, gij allen die onder lasten gebukt gaat, komt tot Mij!” (Mt 11,28). Allen worden wij uitgenodigd om onze last toe te vertrouwen aan het zachtmoedige en nederige Hart van Jezus, om vergeving van zonden te ontvangen en opluchting in al onze moeilijkheden. “Ik ben niet gekomen om rechtvaardigen, maar om zondaars te roepen” (Mt 9,13)

  Lofzang : Efesiërs, 1

  Gezegend is God, de Vader van onze Heer Jezus Christus,
  die ons in de hemelen in Christus heeft gezegend met elke geestelijke zegen.
  In Hém heeft Hij ons uitverkoren vóór de grondlegging der wereld, om heilig en vlekkeloos te zijn voor zijn Aanschijn.
  In liefde heeft Hij ons voorbestemd zijn kinderen te worden door Jezus Christus, naar het welbehagen van zijn wil :
  Tot lof van de heerlijkheid van zijn genade, die Hij ons heeft meegedeeld als een overvloed van wijsheid en inzicht.
  Want Hij heeft ons zijn geheim raadsbesluit doen kennen,
  de beslissing die Hij in Christus had genomen ter verwezenlijking van de volheid der tijden :
  Het heelal in Christus onder één Hoofd te brengen, alle wezens in de hemelen en alle wezens op aarde.

  Gebed : Heilige Geest, openbaar mij de diepe geheimen der barmhartigheid van Jezus’ Hart. In dié barmhartigheid heb ik vertrouwen en ik weet dat ze groter is dan de last van mijn zonden; anders zou ik daaronder bezwijken. Schenk mij ook vertrouwen in de priesterlijke dienst, waardoor de Vader zijn vaderschap uitoefent om mij te onthalen als het verloren kind dat Hij vergeving schenkt. Mocht ik mij ook langdurig in de armen voelen van God, mijn Vader.



  Zevende dag:
  Het hart van Jezus geeft ons het brood van eeuwig leven

  Overweging: Het bloed dat uit de geopende zijde van Jezus stroomde, verzinnebeeldt het Sacrament der Eucharistie. Jezus zegt ons: “Mijn vlees is waarlijk voedsel en mijn bloed is waarlijk drank. Wie mijn vlees eet en mijn bloed drinkt, heeft eeuwig leven en Ik zal hem doen opstaan op de laatste dag” (Joh 6,54-55). Na deze woorden aanhoord te hebben, trokken meerdere leerlingen zich van Hem terug en gingen niet meer met Hem om. In zijn eindeloze Liefde heeft Jezus dit prachtig Sakrament ingesteld waarin Hij waarachtig aanwezig is met zijn godheid en zijn verheerlijkte mensheid. “En zie, Ik ben met u voor altijd, tot aan het einde der wereld” (Mt 28,20). Jezus wil elke dag bij ons blijven en Hij bemint ons zózeer dat Hij ook ons geestelijk voedsel wil zijn : Hij geeft zichzelf te eten aan diegenen die Hij tot zich trekt. “Wie mijn vlees eet en mijn bloed drinkt, blijft in Mij en Ik blijf in hem” (Joh 6,56)

  Psalm 115

  Ik geloof en daarom zal ik spreken, ik die zoveel heb geleden, ik die, in mijn leed, gezegd heb: “De mens is niets dan leugen”.
  Hoe zal ik de Heer vergelden het goed dat Hij mij deed?
  Ik zal de beker nemen van het heil en de Naam des Heren aanroepen.
  Nakomen zal ik mijn geloften voor de Heer, en ook vóór heel het volk!
  Kostbaar is in het oog des Heren de dood van die Hem dienen!
  Ben ik uw dienaar niet, o Heer, uw dienaar en de zoon van uw dienares?
  Ik, wiens ketens Gij gebroken hebt.
  Een offer van dank zal ik U brengen, de Naam des Heren zal ik aanroepen.
  Nakomen zal ik mijn geloften voor de Heer en ook vóór heel het volk, bij de ingang van het huis des Heren, midden in Jeruzalem!

  Gebed: Jezus, niet enkel wilt Gij U geven aan ons in de Eucharistie, maar Gij wilt ook wonen in onze tabernakels. Gij verwacht allen die Gij liefhebt om een uitwisseling “van hart tot hart” mogelijk te maken. Zoals de goede Paus Johannes de 23ste zei: “Mijn leven lijkt bestemd te zijn, zich te verteren onder het licht dat uit het tabernakel schijnt en om een oplossing te vinden voor al mijn moeilijkheden, moet ik mijn toevlucht nemen tot het Hart van Jezus”. Jezus, vervul mijn hart met vertrouwen op uw eucharistische Aanwezigheid; geef mij een zodanig vertrouwen dat ik U veelvuldig kom ontmoeten. Geef dat ik U kan aanbidden en loven en aldus mag putten, in deze ontmoeting van Liefde, al wat er nodig is opdat mijn leven God, onze Vader, zou verheerlijken.



  Achtste dag:
  Het hart van Jezus is de bron der broederlijke liefde

  Overweging: Op de vooravond van zijn lijden heeft Jezus de voeten van zijn leerlingen gewassen en Hij zei : “Begrijpt gij wat Ik voor u gedaan heb ? Gij noemt Mij Meester en Heer en dat zegt gij terecht, want dat bén ik. Als Ik dus , de Heer en Meester, u de voeten heb gewassen, dan moet ook gij elkaar de voeten wassen. Ik heb u een voorbeeld gegeven opdat gij zoudt doen wat Ik voor ú gedaan heb” (Joh 13,12-15). “Zalig zijt gij als gij dit doet” (Joh 13,17). Jezus heeft ons een voorbeeld gegeven om ons te leren hoe wij God kunnen beminnen in de persoon van onze broeders en zusters. De schat die wij in de hemel zullen ontvangen, zal afgemeten zijn aan déze liefde. “Dan zal de Koning zeggen tot hen die aan zijn rechterhand staan: Komt, gezegenden van mijn Vader, neemt bezit van het Rijk dat als erfenis voor u bereid is vanaf de grondvesting der wereld. Want Ik had honger en gij hebt Mij te eten gegeven; Ik had dorst en gij hebt Mij te drinken gegeven; Ik was een vreemdeling en gij hebt Mij opgenomen; Ik was naakt en gij hebt Mij gekleed; Ik was ziek en gij zijt mij komen bezoeken; Ik was in de gevangenis en gij zijt Mij komen opzoeken” (Mt 25,34-36). “Waarlijk, ik zeg u : Telkens gij dit gedaan hebt voor een dezer geringen die mijn broeders zijn, hebt ge het aan Mij gedaan” (Mt 25,40). “Hieraan zal men herkennen dat gij mijn leerlingen zijt : dat gij elkander liefhebt” (Joh 13,35)

  Lofzang: Jesaja, 61

  Gij zult genoemd worden: “priesters van de Heer”,
  Men zal u zeggen: “dienaars van onze God”,
  Van de overvloed der naties zult gij leven en hun heerlijkheid zal uw sieraad zijn.
  In plaats van uwe schande: een dubbel aandeel!
  In plaats van uw vernederingen : vreugdekreten!
  In hun land zullen zij een dubbele erfenis ontvangen, eeuwige vreugde zullen zij bezitten.
  Omdat Ik, de Heer, rechtvaardigheid bemin,
  omdat ik diefstal haat en ongerechtigheid, zal Ik hun getrouw beloning schenken,
  een eeuwig verbond met hen sluiten.
  Hun afstammelingen zullen bekend zijn bij de volken en hun kinderen temidden der naties.
  Wie hen zal zien, zal kunnen herkennen: de gezegende afstammelingen van de Heer.

  Gebed: Jezus, geef dat ik mijn broeders mag liefhebben zoals Gij hen hebt liefgehad: met veel zachtmoedigheid en nederigheid hebt Gij hen gediend, altijd aandachtig om aan hun behoeften en noden tegemoet te komen. Uit uw hart, Jezus, kwam er zoveel barmhartigheid voor allen; vervul ook mijn hart met barmhartigheid voor elk van mijn broeders.

  Negende dag:
  Het hart van Jezus voert ons naar de Vader

  Overweging: “Vader, het uur is gekomen. Verheerlijk uw Zoon opdat de Zoon U verheerlijke. Zoals Gij Hem macht over ieder mens gegeven hebt, zal Hij het eeuwig leven schenken aan hen die Gij Hem gegeven hebt. Welnu, dit is het eeuwig leven, dat men U kent, de enig ware God, en Hem die Gij gezonden hebt, Jezus Christus” (Joh 7,2-3). Bij een eerste verschijning na zijn Verrijzenis, vraagt Jezus aan Maria Magdalena dat zij Hem niet zou aanraken, want Hij was nog niet opgestegen naar de Vader. De volheid der Liefde van Christus is voorbehouden aan het Vaderhuis, wanneer elkeen op zijn beurt mét Christus zal aankomen. Maar op aarde is het voornaamste, de wil van Jezus te verwezenlijken. Hij zegt tot Maria: “Ga naar mijn broeders en zeg hun: Ik stijg op naar mijn Vader en uw Vader, naar mijn God en úw God” (Joh 20,17). Jezus heeft voor ons verdiend, aangenomen kinderen van zijn Vader te kunnen zijn. “Vrees niet, kleine kudde, uw Vader zal u het Koninkrijk schenken” (Lk 12,32). Om deel te hebben aan het Koninkrijk, nodigt Jezus ons uit om te worden als kleine kinderen. Wat nu de geest der kinderjaren kenmerkt, is het vertrouwen. Het vertrouwen laat ons toe, ons tot God te richten en Hem te vragen volgens onze noodwendigheden, maar ook om dankbaar zijn weldaden in ontvangst te nemen. Jezus zegt het ons: “Vraagt en gij zult verkrijgen; zoekt en gij zult vinden; klopt en men zal voor u opendoen” (Mt 7,7). “Aan hen die geloven in zijn Naam, gaf Hij de macht om kinderen van God te worden” (Joh 1,12)

  Psalm 32

  Het heil van een koning is niet zijn leger,
  de overwinning van een krijger is niet zijn kracht.
  Ruiterij ter overwinning is een illusie;
  een leger brengt niet het heil.
  God waakt over hen die hem vrezen,
  die hun hoop stellen op zijn Liefde, om hen te ontrukken aan de dood,
  hen in leven te houden bij hongersnood.
  Ons leven verhopen wij van de Heer : Hij is voor ons een steun en een schild.
  Onze vreugd in het hart komt van Hém,
  Ons vertrouwen berust in zijn heilige Naam.
  Moge Heer, uw Liefde over ons opgaan omdat onze hoop gevestigd is op U!
  En nu, koningen, wilt verstaan, komt tot inkeer, rechters der aarde.
  Dient de Heer met vrees, betuigt Hem huiverend uw eerbied.
  Wordt Hij vertoornd, dan zijt gij verloren : zijn toorn zal onverwacht ontbranden.
  Zalig die bij Hém zijn toevlucht zoekt!

  Gebed: Geest van Jezus, voeg U bij mijn geest om te getuigen dat ik ‘kind van God’ ben. Schenk mij de Wijsheid die komt van U, om de diepte te kunnen begrijpen der werkelijkheid dat God, mijn Vader, mij liefheeft en dat ik waardevol ben in zijn ogen. Moge heel mijn wezen uitroepen met de kracht van úw liefde: Abba, Vader, ik ben uw kind!


  Categorie:Jezus
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebeden Bron van het geluk.

  De Heilige Rita had een grote devotie voor het lijden van Jezus, maar zij was en is uiteraard niet de enige. Lange tijd verlangde de Heilige Brigitta het aantal slagen te kennen die Jezus had ontvangen tijdens zijn lijdensweg. In een visioen tijdens het bidden voor een kruisbeeld in de Sint-Paulus kerk in Rome openbaarde Hij haar zelf dat Hij in zijn lichaam 5.480 slagen had ontvangen en gaf haar de gebeden reeks Bron van het geluk voor ieder die zijn lijden wilde gedenken. Deze vijftien gebeden worden elk vooraf gegaan door een onzevader en een weesgegroet en worden een jaar lang elke dag gebeden. Na dit tijdperk zou je dan elke wonde in het lichaam van Jezus vereerd hebben.

   


  Jezus beloofde dat al wie deze gebeden gedurende een jaar zou verrichten:

  1. 15 zielen van zijn stamverwanten uit het vagevuur zal redden.
  2. Daarbij zullen 15 rechtvaardigen van zijn familie de heiligmakende genade bewaren en erin versterkt worden.
  3. 15 zondaren van zijn geslacht zullen zich bekeren.
  4. De personen die deze zal bidden z
  al de eerste treden van de volmaaktheid beklimmen.
  5. 15 dagen voor zijn dood, zal ik hem Mijn Heilig Lichaam schenken opdat hij van de eeuwigdurende honger zou bevrijd worden en Ik zal hem Mijn kostbaar bloed te drinken geven om hem in eeuwigheid
  te laven.
  6. 15 dagen voor zijn dood zal hij volledig al zijn zonden kennen en er over een oprecht berouw gevoelen.
  7. Ik zal het teken van mijn zegevierend kruis voor hem plaatsen tot bescherming en verdediging tegen de hinderlagen van zijn vijanden.
  8. In zijn doodstrijd zal Ik aanwezig zijn met mijn welbeminde Mo
  eder.
  9. Ik zal zijn ziel welwillend onthalen en ze in de eeuwige vreugde binnenleiden.
  10. Wanneer zij daar zal aangekomen zijn, zal Ik haar op wondere wijze te drinken geven aan de fontein van mijn Godheid. Dit zal niet gebeuren met de zielen die deze gebeden niet opgezegd hebben.
  11. De zondaar die dertig jaar lang in doodzonde zou geleefd hebben en godvruchtig deze oefeningen zou doen, of het inzicht daartoe hebben, zal door de Heer vergiffenis van al zijn zonden verwerven.
  12. De Heer zal hem daarenboven tegen slechte bekoringen beschermen.
  13. Hem en zijn vijf zintuigen bewaren.

  14. Hij zal zijn ziel vrijwaren van de eeuwige straffen.
  15. Hij zal alles bekomen wat hij zal vragen aan God en aan de allerheiligste Maagd.
  16. Hem van een plotselinge dood behoeden.
  17. Indien hij naar eigen wil zal geleefd hebben, wordt zijn leven verlengd.
  18. Telkens men deze gebeden zal verrichten, verdient men 100 dagen aflaat.
  19. Hij zal gevoegd worden bij het opperste koor der engelen.
  20. Wie ze aan iemand aanwijst, zal wegens zijn verdiensten eeuwigdurende blijdschap genieten.
  21. Op de plaats waar deze gebeden zich bevinden en waar zij opgezegd worden, is God aanwezig met zijn genade.

   

  Zelf heb ik de Bron van het geluk ook al gedurende een vol jaar gebeden. Geloof het of niet, in die periode ben ik me mentaal beter beginnen voelen, begon ik beter in mijn vel te zitten en kreeg ik terug meer vertrouwen in eigen kunnen en moed waardoor er dan ook weer andere dingen in de plooi begonnen te vallen. Net sinds vandaag ben ik weer twee maanden de gebeden van de Bron van het geluk aan het bidden. De vorige keer dat ik de reeks bad, was het om kracht en hulp te vragen op mijn levensweg. Deze reeks bid ik uit dankbaarheid dat er de laatste jaren zoveel goede en positieve dingen mochten gebeuren die ik niet had verwacht of waar ik zelfs niet eens aan had gedacht. Niet gedacht of verwacht, maar toch gekregen. Vandaar dus ook deze website uit dankbaarheid voor de opgeloste problemen, verdwenen hindernissen en hernieuwde kracht en hoop. En ook in de hoop andere mensen via deze weg te helpen door de gebeden door te geven die mij geholpen hebben en waarvan ik zelf de kracht heb mogen ontdekken.



  Gebeden Bron Van Het Geluk (elke dag te bidden een jaar lang)



  Inleidend gebed

  Heer, open mijn mond om uw heilige naam te prijzen. Reinig mijn hart van alle ijdele, slechte en verstrooiende gedachten, verlicht mijn verstand, ontvlam mijn gemoed, opdat ik waardig, met aandacht en godsvrucht "De Bron van het Geluk" mag bidden en verhoord mag worden voor het aanschijn van uw goddelijke majesteit. Amen.

  Heer Jezus, in vereniging met de goddelijke intenties waarmee Gij zelf op aarde Uw hemelse Vader geloofd hebt, offer ik U dit gebed op. Heer Onze God, uw eniggeboren zoon Jezus Christus heeft ons door zijn leven, zijn dood en verrijzenis de weg naar de eeuwige zaligheid gebaand. Wij bidden U: geef ons de genade dat wij, die deze 15 gebeden bidden en daarbij Zijn heilig leed overwegen, in praktijk brengen wat ons daarin wordt voorgehouden en verkrijgen wat zij beloven. Door Christus, onze Heer. Amen.

  In de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen.
  Laat ons bidden, Wij bidden de geloofsbelijdenis, opdat ons gebed God aangenaam mag zijn, opdat het mag strekken tot zijn meerdere eer, opdat het mag bijdragen tot de vestiging van zijn koninkrijk op aarde, tot de bekering van de zondaars en van ontrouw geworden christenen en tot welzijn van alle mensen.


  Geloofsbelijdenis

  Ik geloof in God, de almachtige Vader, Schepper van Hemel en aarde. En in Jezus Christus, Zijn enige Zoon, onze Heer; Die ontvangen is van de Heilige Geest, geboren uit de Maagd Maria; Die geleden heeft onder Pontius Pilatus, is gekruisigd, gestorven en begraven; Die neergedaald is ter helle, de derde dag verrezen uit de doden; Die opgestegen is ten Hemel, zit aan de rechterhand van God, de almachtige Vader; Vandaar zal Hij komen oordelen de levenden en de doden. Ik geloof in de Heilige geest, de Heilige Katholieke kerk, de gemeenschap van de heiligen, de vergeving van de zonden, de verrijzenis van het lichaam, en het eeuwige leven.
  Amen.


  1e Gebed

  Onze Vader, Wees Gegroet.

  O Jezus Christus, oneindige zoetheid voor allen die U beminnen, vreugd die elk genoegen en alle begeerte te boven gaat, Gij hebt bewezen geen groter verlangen te hebben dan onder de mensen te leven. Zelfs hebt Gij uit liefde tot hen, de menselijke natuur aangenomen. Wees indachtig al de smarten die Gij hebt doorstaan van het ogenblik van uw menswording af, maar vooral tijdens uw heilig lijden, zoals het voor alle eeuwen werd ontworpen en besloten door de goddelijke voorzienigheid. Wees indachtig, O Heer, dat Gij in het laatste avondmaal de voeten van uw leerlingen hebt gewassen, dat Gij hen uw heilig Lichaam en uw kostbaar Bloed hebt geschonken en dat Gij hun uw aanstaande lijden hebt voorspeld. Wees indachtig de droefheid en de bittere walging die Gij in uw ziel hebt ondergaan; zoals Gij zelf hebt getuigd, bij het slaken van de pijnlijke kreet: "Mijn ziel is bedroeft tot de dood toe !" Wees indachtig alle angsten en smarten, die Gij in uw teder lichaam hebt gevoeld reeds voor de foltering van den kruisdood. Onder het uitbreken van het bloedig zweet hebt Gij tot driemaal toe een smeekbede tot den Vader gericht, dan werd Gij door Judas, uw leerling, verraden en gevangen genomen door uw uitverkoren volk. Vervolgens werd Gij door valse getuigen beschuldigd, door drie rechters onrechtvaardig veroordeeld, dit alles in uw jeugdige leeftijd en in de heerlijke Paasdagen. Wees indachtig dat Gij van uw klederen werd ontdaan en met den mantel der bespotting werd omhuld, dat men uw ogen en uw gelaat heeft bedekt, dat men U kaakslagen heeft toegediend, U met doornen gekroond en een rietstok in de handen gestopt. Vervolgens hebben de beulen U aan een zuil vastgebonden, uw lichaam met slagen verscheurd en U met smaad overladen. In de herinnering aan alle smarten en aan de droefheid die Gij voor uw kruisoffer reeds hebt doorstaan, verleen mij, o Heer, voor mijn dood een waar berouw; een volledige belijdenis van mijn zonden; een herstellende boete en de vergiffenis van al mijn zonden.
  Amen.



  Tweede gebed


  Onze Vader, Wees Gegroet.

  O Jezus, innige vreugde der engelen; onuitputtelijke bron van genot, wees indachtig de schrik en de pijnen die U hebben overweldigd, toen de beulsknechten U als razende leeuwen omringden en U als om strijd allerlei beledigingen, kaakslagen, kwetsuren en onmenselijke folteringen toebrachten. Bij het overwegen van al deze kwellingen en dat ijzingwekkend leed, smeek ik U, o mijn Zaligmaker, mij van al mijn zichtbare en onzichtbare vijanden te bevrijden en mij door uw bescherming toegang te verlenen tot de eeuwige vreugde.
  Amen.



  Derde gebed


  Onze Vader, Wees Gegroet.

  O Jezus, schepper van Hemel en aarde, oneindige God, alles beheersende almacht; herinner U de bittere smarten die Gij hebt geleden, toen de joden uw heilige handen en tedere voeten met zware nagels hebben doorboord. Ten einde uw lichaam in de gewenste houding te brengen hebben zij met onuitsprekelijke wreedheid U op het kruis uitgestrekt en langs alle zijden uw eerbiedwaardige ledematen uiteen getrokken. Aldus breidden de wonden zich steeds verder uit en verwekten telkens nieuwe en grievende pijnen. Ik smeek U, o Jezus, door de gedachtenis aan dit grenzeloos leed van het Kruis, mij uw vrees en uw liefde te schenken.
  Amen.



  Vierde gebed


  Onze Vader, Wees Gegroet.

  O Jezus, hemelse geneesheer, aan het kruis geslagen om onze wonden door de uwe te genezen, wees indachtig de ontelbare kneuzingen, die Gij in al uw uiteengeschokte ledematen hebt doorstaan zodat er geen smart kan vergeleken worden bij de uwe. Van het hoofd tot de voeten was er geen enkel lichaamsdeel onaangetast en toch hebt Gij in deze oceaan van wee, voortdurend tot den Vader gebeden voor Uw vijanden: "Vader vergeef het hun, want zij weten niet wat zij doen". Door deze oneindige barmhartigheid, moge de gedachte aan uw grenzeloos lijden bij ons een volmaakt berouw en de vergiffenis van al onze zonden verwerven.
  Amen.



  Vijfde gebed


  Onze Vader, Wees Gegroet.

  O Jezus, beeld van eeuwige schoonheid, wees uw zwaarmoedigheid indachtig toen Gij in het licht van uw godheid de bestemming hebt voorzien der zielen die door de verdiensten van uw droevig lijden zouden gered worden en tevens de menigte der verworpelingen die ten gevolge van hun zonden teloor moeten gaan. Om den ondergang van deze ellendige zondaars hebt Gij bittere klachten geslaakt. Met het oog op deze afgrond van medelijden en erbarmen, en vooral uw opbeurend woord herdenkend tot den goeden moordenaar: "Heden zult gij met Mij zijn in het paradijs", smeek ik U, o zoete Jezus, mij in het uur van mijn dood genade te schenken.
  Amen.



  Zesde gebed


  Onze Vader, Wees gegroet.

  O Jezus, beminnelijke vorst, voorwerp van al onze verlangens, overdenk de smarten die Gij hebt gevoeld toen de beulen U als een booswicht naakt op het kruis hebben genageld en verheven. Al uw vrienden en volgelingen hadden U verlaten behalve uw welbeminde Moeder, die trouwvol U bijstond in uw doodstrijd; en uw leerling Johannes. Dan hebt Gij tot beiden uw heilzaam woord gesproken: "Vrouw ziedaar uw zoon. - Zoon ziedaar uw Moeder!". Ik smeek U, o mijn zaligmaker, door het lijdenszwaard dat het hart van uw heilige moeder heeft doorboord, U over mij te ontfermen in mijn lichamelijke en geestelijke nood en mij in al mijn beproevingen bij te staan, doch vooral in mijn laatste levensuur.
  Amen.



  Zevende gebed


  Onze Vader, Wees gegroet. O Jezus, bron van onuitputtelijk erbarmen, door een eindeloos gevoel van liefde gedreven, hebt Gij uw hart uitgestort in de kreet: "Ik heb dorst!". Door dien drang naar de verlossing van het menselijk geslacht, bid ik U, mijn zaligmaker, in ons hart het verlangen op te wekken om in al onze daden de volmaaktheid na te streven en in ons wezen de lichamelijke begeerlijkheid en de aardse neiging uit te roeien.
  Amen.



  Achtste gebed


  Onze Vader, Wees Gegroet.

  O Jezus, genoegen voor het hart en zoete vreugde voor den geest, door de bittere gal en edik die Gij op het kruis hebt willen proeven uit liefde tot ons, vergun, dat wij tijdens ons leven waardig uw kostbaar bloed en lichaam mogen ontvangen tot troost en geneesmiddel voor onze zielen.
  Amen.



  Negende gebed


  Onze Vader, Wees Gegroet.

  O Jezus, Koning vol deugden en behagen voor den geest, herdenk het zielenleed waardoor Gij, bij het naderen van den dood, overweldigd waart toen de joden U steeds hebben beledigd en bespot. Dan hebt Gij in uw doodstrijd tot den Vader geroepen: "Mijn God, mijn God, waarom hebt Gij mij verlaten." Door deze doodsangsten smeek ik U, O mijn zaligmaker, mij in de verschrikking van den dood niet te verlaten.
  Amen.



  Tiende gebed


  Onze Vader, Wees Gegroet.

  O Jezus, begin en einde van al het bestaande, de weg de waarheid het licht en het leven, wees indachtig dat Gij voor ons in een afgrond van smarten waart gedompeld. Ten aanzien van dit eindeloos wee, leer mij in ware geest van naastenliefde, uw geboden te onderhouden, uw geboden, O heer, die licht en gemakkelijk zijn, voor hen die U beminnen.
  Amen.



  Elfde gebed


  Onze Vader, Wees Gegroet.

  O Jezus, onpeilbare diepte van barmhartigheid, ik smeek U, in de herinnering aan de wonden die U tot in het merg der beenderen en tot in de ingewanden hebben gepijnigd, trek mij, ongelukkige, uit den vloed mijner zonden. Verberg mij voor uw aanschijn in de opening van uw wonden totdat uw rechtvaardige toorn is verzoend.
  Amen.



  Twaalfde gebed


  Onze Vader, Wees Gegroet.

  O Jezus, spiegel van waarheid, band van eendracht en liefde, herdenk de menigvuldige wonden die gans uw lichaam hebben overdekt, U hebben verscheurd en roodgekleurd door het vergieten van uw aanbiddelijk bloed. O mateloze pijn die Gij voor ons in uw maagdelijk lichaam hebt doorstaan; o goede Jezus, wat kunt Gij nog meer doen! Ik smeek U, O mijn zaligmaker, al uw wonden diep in mijn hart te prenten, ten einde er voortdurend uw smart en uw liefde te voelen. Moge uw liefde in mij elke dag aangroeien en moge de vrucht van uw lijden mijn ziel louteren opdat ik bij U, de bron van alle goed en vreugde, veilig moge aankomen; moge deze wens, o zoetste Jezus, in het eeuwige leven verwezelijkt worden.
  Amen.



  Dertiende gebed


  Onze Vader, Wees Gegroet.

  O Jezus, sterke onoverwinnelijke, onsterfelijke Koning, herinner U het leed dat Gij hebt gevoeld toen al uw krachten van uw lichaam en ziel volledig waren uitgeput, zodat Gij het hoofd hebt neergebogen al prevelend: "Alles is volbracht !". Door deze totale uitputting smeek ik U, Heer Jezus, medelijden te hebben met mij in het laatste levensuur, als mijn hart zal beklemd zijn en mijn geest beneveld.
  Amen.



  Veertiende gebed


  Onze Vader, Wees Gegroet.

  O Jezus, enige zoon van God de Vader, glans en afstraling van zijn wezen, wees indachtig de laatste woorden die over uw aanbiddelijke lippen zijn gekomen: "Mijn Vader, in uw handen beveel ik mijn Geest !" Uw Lichaam was gans verscheurd; uw Hart gebroken, en dan hebt Gij, in uw oneindige barmhartigheid om ons vrij te kopen, den geest gegeven. Door deze pijnlijke dood, smeek ik U, o Koning der heiligen, geef mij kracht om te weerstaan aan den duivel en aan het vlees, opdat ik moge verzaken aan de wereld om enkel nog in U te leven. Na mijn dood ontvang mijn ziel bij U terug.
  Amen.



  Vijftiende gebed


  Onze Vader, Wees Gegroet.

  O Jezus, ware en vruchtbare wijnstok, herdenk het overvloedig verlies van uw heilig bloed dat Gij zo edelmoedig hebt uitgestort, zoals de wijntros onder de wijnpers. Uit uw zijde met een lansstoot doorboord, vloeide er water en bloed, zodat er geen enkel druppel bloed in uw lichaam is gebleven. Als welriekende mirre werd dat aanbiddelijk Lichaam vernietigd; de levenssappen zijn er uitgevloeid en het merg uwer beenderen is uitgedroogd. Door uw bitter lijden en door het uitstorten van Uw kostbaar Bloed, O zoete Jezus, breng mijn hart een liefde wonde toe, opdat rouwmoedige tranen dag en nacht mijn wangen bevochtigen. Keer mij volledig tot U: dat mijn gebed U aangenaam weze en dat mijn hart voor U een voortdurende verblijfplaats worde. Moge mijn leven zo verdienstelijk zijn dat ik bij mijn dood, uw paradijs moge ingaan om U eeuwig te loven en te aanbidden samen met de ontelbare koren van engelen en heiligen.
  Amen.


  Categorie:Gebeden Bron van het Geluk
  16-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Heilige Rita en de Heilige Maagd Maria.

  De Heilige Rita had een grote verering voor Maria. Ze zijn allebei moeder en hebben allebei de dood van hun kind meegemaakt. De Heilige Rita vond in haar immense verdriet om de dood van haar zonen, troost bij Maria, wiens Heilig Hart doorboord was geweest met verdriet bij het aanschouwen van het lijden van haar zoon en van zijn kruisiging.
  Het lijden of het verlies van een kind is altijd een enorme zware pijn en een onnoemelijk groot verdriet. Te groot om dragen. Alle mensen die deze immens zware beproeving meemaken, wil ik mijn oprechte medeleven betuigen.


  Toen Jezus aan het kruis tot zijn geliefde leerling Johannes sprak: "Zoon, ziedaar uw moeder." en tot Maria sprak: "Vrouw, ziedaar uw zoon." schonk Jezus ons zijn goddelijke moeder. En door Johannes te aanvaarden als zoon, aanvaardde Maria ons allemaal als haar kinderen. Zij is onze hemelse moeder, die ons haar moederliefde en bescherming en steun altijd onvoorwaardelijk geeft en bij wie we allemaal mogen thuis komen.  Ze is er altijd voor steun, troost, goede raad en met haar warme liefde. Ze is er altijd en ze is altijd bereid om te luisteren naar onze noden en problemen.
  Ter ere van haar zijn er verschillende gebeden op dit blog. Om te beginnen hier een mooie litanie uit de vijftiende eeuw en daarna een litanie tot haar onbevlekte Heilige Hart. 




  When I find myself in times of trouble
  Mother Mary comes to me
  Speaking words of wisdom, let it be
  And in my hours of darkness
  She is standing right in front of me
  Speaking words of wisdom, let it be

  (Lennon/McCartney, The Beatles, 'Let it be')





  Litanie tot de Heilige Maagd Maria

  Heer, ontferm U over ons. Christus ontferm U over ons. Christus, hoor ons.
  God, hemelse Vader, glorierijke Schepper van Maria, ontferm U over ons.
  God, Zoon, hoogedele Vrucht van Maria,
  God, heilige Geest, liefdevolle overschaduwing van Maria,
  Heilige Drievuldigheid, één God, die Maria met glorie hebt gesierd,
  Heilige Maria, die in de hele wereld straalt, bid voor ons.
  Heilige Maria, die uw dienaars verheft,
  Heilige Maria, die voor de zondaars bidt,
  Heilige Maria, licht van harten,
  Heilige Maria, bron van barmhartigheid,
  Heilige Maria, glans van de heilige Kerk,
  Heilige Maria, stroom van wijsheid,
  Heilige Maria, die door de engel werd begroet,
  Heilige Maria, die door de Heilige Geest werd overschaduwd,
  Heilige Maria, die in de hemel verheerlijkt zijt,
  Heilige Maria, lieftallige lenteroos,
  Heilige Maria, lieflijk en uitverkoren,
  Heilige Maria, door God de Vader als Bruid uitverkoren,
  Heilige Maria, tot Moeder van het goddelijk Woord uitverkoren,
  Heilige Maria, door de heilige Geest als maagd behoed,
  Heilige Maria, die God in uw schoot hebt ontvangen,
  Heilige Maria, die de Godmens hebt gebaard,
  Heilige Maria, die maagdelijk de banier van de maagden leidt,
  Heilige Maria, twijg van Jesse met de Christusbloem,
  Heilige Maria, vruchtbare levensboom,
  Heilige Maria, schoonste der vrouwen,
  Heilige Maria, rijkst aan nederigheid,
  Heilige Maria, heiligste van uw geslacht,
  Heilige Maria, de eerbiedigste lofprijzing waardig,
  Heilige Maria, bijzondere liefde waardig,
  Heilige Maria, Moeder van de Schepper,
  Heilige Maria, Moeder van de Verlosser,
  Heilige Maria, Moeder van de Heiland,
  Heilige Maria, Moeder van de mensheid die u teder bemint,
  Heilige Maria, schrik van de hel,
  Heilige Maria, beminnelijke Moeder,
  Heilige Maria, Maagd vol van genade,
  Heilige Maria, goedertierene Maagd,
  Heilige Maria, bron van geestelijke vertroostingen,
  Heilige Maria, bloem en sierraad van de maagdelijkheid,
  Heilige Maria, stroom van wijsheid,
  Heilige Maria, stralend morgenlicht,
  Heilige Maria, Koningin van de hemelse machten,
  Heilige Maria, hemelvenster uit helder kristal,
  Heilige Maria, morgenrood van de eeuwige Zon,
  Heilige Maria, Maagd schoon en bekoorlijk,
  Heilige Maria, lied vol aangename klank,
  Heilige Maria, Vorstin van het hemels hof,
  Heilige Maria, open poort van het paradijs,
  Heilige Maria, aangename rustplaats van de Godheid,
  Heilige Maria, allerreinste vat van hemelse genade,
  Heilige Maria, waardige woonplaats van Christus,
  Heilige Maria, geheel maagdelijke Maagd, een nieuw jubellied waardig,
  Heilige Maria, eerstelingszegen van de vrouwen,
  Heilige Maria, heilige troost van de armzaligen,
  Heilige Maria, ware redding en zaligheid,
  Heilige Maria, overgroot aan liefde,
  Heilige Maria, rijk aan tedere toewijding,
  Heilige Maria, Moeder van de verweesden,
  Heilige Maria, voedster van de kleinen,
  Heilige Maria, troost van de bedroefden,
  Heilige Maria, verheven Koningin van de hemel,
  Heilige Maria, die de engelen bereidwillig dienen,
  Heilige Maria, voor wie de heiligen in blijde jubel verenigd zijn,

  Wees ons genadig, verschoon ons, Vorstin,
  Wees ons genadig, bescherm ons, o Vorstin,
  Tegen alle onheil, Tegen alle kwade bekoringen,
  Tegen toorn en onwil tegen God, Tegen vemetelheid en vertwijfeling,
  Tegen verblindende trots, Tegen smadelijke ontucht,
  Tegen verderfelijke hebzucht, Tegen verterende nijd en toorn,
  Tegen de kwellende prikkel van het vlees, Tegen schandelijke brasserij,
  Tegen de aanval van de arglistige vijand,
  Door uw diepe vreugde om de menswording van Christus,
  Door uw smart en kommer om zijn lijden,
  Door uw jubel om zijn wonderbare verrijzenis,
  Door uw geloof aan de komst van de heilige Geest,
  Door uw overrijke vreugde om uw kroning,
  In de huivering van het doodsuur,
  Bij de rekenschap vóór de strenge Rechter,
  Tegen de vreselijke pijnen der hel,

  Wij arme zondaars, wij bidden U, verhoor ons.
  Dat gij, goedertierenste Vrouw, de heilige Kerk wilt bewaren,
  Dat gij de rechtvaardigen de eeuwige heerlijkheid en de zondaars de genade moogt bekomen,
  Dat gij de zeevaarders de haven, de pelgrims de terugreis, de zieken de gezondheid, de bedroefden troost en de gevangenen de vrijheid wilt afsmeken,
  Dat gij uw dienaars en dienaressen die u in trouw zijn toegewijd in uw heilige dienst wilt behouden,
  Dat gij de gemeenschap der christenen, door het Bloed van uw Zoon verlost, wilt bewaren,
  Dat gij voor alle gestorven christengelovigen de eeuwige rust wilt bewerkstelligen,
  Dat gij ons wilt verhoren, Moeder van God,
  Dochter van God, Bruid van God,
  Onze liefste Moeder en Vorstin, bekom voor ons erbarming en de eeuwige vrede.

  Heer ontferm U over ons, Christus ontferm U over ons. Onze Vader...

  Vorstin, ik smeek u, bekom voor mij erbarming bij uw Zoon
  - en de genezing van mijn ziel, want ik heb gezondigd.
  Vraag aan Jezus dat Hij ons barmhartig zij
  - en sluit u uw oren niet voor het smeken van uw dienaars.
  Toon ons uw macht tegen onze vijanden,
  - opdat alle stammen en volkeren uw heilige Naam eren.

  Vraag uw Zoon dat Hij zich ontfermt over uw dienaars, over wie uw Naam werd aangeroepen
  - en laat ze niet van angst vergaan in hun kwellingen.
  Verlaat ons niet, als wij op het punt staan te sterven
  - en snel de ziel te hulp als zij uit het leven scheidt.
  Vraag aan uw Zoon de redding van mijn ziel uit de dood, opdat ze u prijzen moge
  - en God, de Heer, de Allerhoogste, lof moge zingen in eeuwigheid.
  Wees ons, o Vorstin, een sterke toren
  - en een vaste rots, waarop de vijand te pletter slaat.
  Help mij, o Vorstin, dat ik niet neerval voor uw ogen,
  - maar geef dat ik hem, de vijand, onder mijn voeten verpletter.
  Verhoor, o Vorstin, mijn bidden en smeken,
  - dan zullen mijn tegenstanders verdwijnen.

  Laat ons bidden,
  Almachtige, eeuwige God, Gij hebt U gewaardigdt voor ons uit de allerreinste Maagd geboren te worden; geef dat wij U dan ook met een kuis lichaam dienen en met een nederige gezindheid welgevallen. Gij echter, o allergoedertierenste Maagd Maria, Koningin van de wereld en Vorstin van de engelen, wij bidden u : smeek voor de zielen die in het vuur van de loutering gereinigd worden verkwikking, voor de zondaars vergeving, voor de rechtvaardigen volharding af. En verdedig ons, zwakken, tegen alle gevaren.
  Amen.


  Litanie tot het Onbevlekte Hart van Maria

  Heer, ontferm U over ons. Christus, ontferm U over ons.
  Heer, ontferm U over ons. Christus, hoor ons.
  Christus, verhoor ons. God, hemelse Vader, ontferm U over ons.
  God Zoon, Verlosser van de wereld, ontferm U over ons.
  God Heilige Geest, ontferm U over ons.
  Heilige Drievuldigheid, één God, ontferm U over ons.

  Hart van Maria, zonder vlek ontvangen, bid voor ons: ontsteek in ons de liefde tot het H. Hart van Jezus.
  Hart van Maria, vol van gratie,
  Hart van Maria, onder alle harten gebenedijd,
  Hart van Maria, allerootmoedigste Hart,
  Hart van Maria, allerzuiverste Hart,
  Hart van Maria, heilige rustplaats van de heilige Drievuldigheid,
  Hart van Maria, zeer gelijkend aan het Allerheiligste Hart van Jezus,
  Hart van Maria, tabernakel van God, mens geworden op de dag uwer boodschap,
  Hart van Maria, vervuld met nieuwe genaden bij uw bezoek,
  Hart van Maria, woonplaats van Jezus ten tijde van negen maanden,
  Hart van Maria, vervuld van blijdschap bij de geboorte van Jezus,
  Hart van Maria, vol van bewondering bij de aanbidding der Wijzen,
  Hart van Maria, doorstoken met een zwaard van droefheid, bij de voorzegging van de heilige Simeon in de tempel,
  Hart van Maria, bezwaard door kommer en kwellingen tijdens de vlucht naar Egypte,
  Hart van Maria, bedrukt om het verlies van Jezus, en wederom verblijd over zijn weervinden in de tempel,
  Hart van Maria, van droefheid bevangen samen met Jezus in de hof van Olijven,
  Hart van Maria, inwendig verscheurd door zijn geseling,
  Hart van Maria, met doornen doorstoken bij zijn doornenkroning,
  Hart van Maria, vol angst en benauwdheid bij de ontmoeting met Jezus, die zijn kruis droeg,
  Hart van Maria, dat deel had in al de pijnen en smarten van uw lieve Jezus,
  Hart van Maria, door de dood van Jezus in droefheid ondergedompeld,
  Hart van Maria, met Jezus gestorven en in het graf gelegd,
  Hart van Maria, tot blijdschap verrezen bij de verrijzenis van Jezus,
  Hart van Maria, door liefde vervoerd bij de hemelvaart van Jezus,
  Hart van Maria, door nieuwe genaden geheiligd bij de komst van de heilige Geest,
  Hart van Maria, boven alle gelukzaligen verheven op de dag van uw tenhemelopneming,
  Hart van Maria, gesteld aan de rechterhand van Jezus in de Hemel,
  Hart van Maria, toevlucht van de zondaren,
  Hart van Maria, steun van de rechtvaardigen,
  Hart van Maria, blijdschap van de maagden,
  Hart van Maria, troost van de bedrukte en zieke mensen,
  Hart van Maria, hoop van de stervenden,
  Hart van Maria, blijdschap van de engelen en van alle heiligen,

  Lam Gods, dat wegneemt de zonden van de wereld, spaar ons, Heer.
  Lam Gods, dat wegneemt de zonden van de wereld, verhoor ons, Heer.
  Lam Gods, dat wegneemt de zonden van de wereld, ontferm U over ons.

  O Heilige Maagd, gedoog dat ik u loof.
  Verleen mij sterkte om uw vijanden te weerstaan.

  Laat ons bidden.
  Heilige Maria, Moeder van onze Heer Jezus Christus, Koningin van geheel de wereld, die niemand verlaat of niemand verstoot, aanzie mij vol mededogen. O verheven Vrouw, verkrijg bij uw Zoon vergiffenis voor al mijn zonden, opdat ik nu in de geest met alle mogelijke liefde de lof en de verdiensten van uw onbevlekt hart overweeg, en in het hiernamaals de kroon van de eeuwige zaligheid moge verkrijgen.
  Door onze Heer Jezus Christus, die leeft en heerst, in de eenheid, in de eeuwen der eeuwen.
  Amen.

  GEDENK

  Gedenk, o allergenadigste Maagd Maria, dat het nooit gehoord is, dat iemand, die tot u zijn toevlucht nam, uw bijstand verzocht, of uw voorspraak inriep, door u is verlaten. Aangemoedigd door dit vertrouwen, kom ik tot u, o Maagd der maagden, mijn Moeder, en zuchtend onder het gewicht van mijn zonden, snel ik tot u; versmaad mijn nederige beden toch niet, o Moeder van God, maar aanhoor ze goedgunstig en gewaardig u ze te verhoren.
  (H. Bernardus)
   
   


  Categorie:Moeder Maria
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Litanie voor de Heilige Maagd Maria 2.
  Twee mooie litaniëen die hier niet mogen ontbreken ter ere van Onze-Lieve-Vrouw.

  Ave Maria,
  gratia plena.
  Dominus tecum,
  benedicta tu in mulieribus,
  et benedictus fructus ventris tui, Jesus.
  Sancta Maria, Mater Dei,
  ora pro nobis peccatoribus,
  nunc et in hora mortis nostrae.
  Amen.




  LITANIE VAN ONZE LIEVE VROUW VAN ZEVEN SMARTEN

  Heer, ontferm U over ons. Christus, ontferm U over ons.
  Heer, ontferm U over ons. Christus, aanhoor ons.
  Christus, verhoor ons. God, hemelse Vader, ontferm U over ons.
  God, heilige Geest, ontferm U over ons.
  God Zoon, verlosser van de wereld, ontferm U over ons.
  Heilige Drievuldigheid, ��n God, ontferm U over ons.

  Moeder van Smarten, bid voor ons.
  Bedrukte Moeder,
  Die in de herberg geen plaats hebt gevonden,
  Die uw intrek in een stal moest nemen,
  Die uw Eerstgeborene in een kribbe gelegd hebt,
  Die de besnijdenis van uw Zoon met medelijden hebt aanschouwd,
  Die vernomen hebt, dat uw Zoon tot een teken van tegenspraak gesteld was,
  Die gehoord heeft, dat uw hart met een zwaard van droefheid zou doorboord worden,
  Die met uw Zoon naar Egypte moest vluchten,
  Die over de dood van de onschuldige kinderen hebt getreurd,
  Die uw twaalfjarige Zoon in de tempel achtergebleven, met droefheid hebt gezocht voor drie dagen,
  Die de voortdurende haat van de Joden tegen uw Zoon ondervonden hebt,
  Die op de dag van het laatste avondmaal van uw Zoon, die naar Jeruzalem opging, met pijn in het hart afscheid genomen hebt,
  Die het verraad van Judas en de uitlevering van uw Zoon gekend hebt,
  Die gezien hebt, dat uw Zoon als een boosdoener aan de oversten en priesters werd overgeleverd,
  Die de valse beschuldigingen tegen uw Zoon hoorde,
  Die de gezegende aanschijn van uw Zoon door de wrede kaakslag misvormd zag,
  Die vernomen hebt, dat uw Zoon door de Joden en soldaten wreed mishandeld werd,
  Die vernomen hebt dat uw Zoon achtergesteld werd bij Barabbas,
  Die getuige was van de geseling en doornenkroning van uw Zoon,
  Die het onrechtvaardige vonnis tegen uw Zoon hebt horen uitspreken,
  Die uw Zoon, met de last van zijn kruis beladen, ontmoet hebt,
  Die gehoord hebt, dat de gezegende handen en voeten van uw Zoon door verschrikkelijke spijkers werden doorboord,
  Die de laatste woorden van uw Zoon aan het kruis hebt opgevangen,
  Die uw Zoon in Zijn doodstrijd bijgestaan hebt,
  Die het ontzielde lichaam van uw Zoon, nadat het van het kruis werd afgenomen, in uw moederschoot opgenomen hebt,
  Die, na de begrafenis van uw Zoon zeer bedroefd naar huis gegaan bent,

  O, Koningin van de martelaren, bid voor ons.
  O, Spiegel van de bedrukten,
  O, Troosteres van de zieken,
  O, Sterkte van de zwakken,
  O, Toevlucht van de zondaars,

  Door het allerbitterste lijden en de allerbitterste dood van uw Zoon,
  O, Koningin van de martelaren, verlos ons.
  Door de bitterste pijnen van uw hart,
  Door uw allergrootste droefheid en mistroostigheid,
  Door uw grote kwellingen en overgrote benauwdheden,
  Door uw zuchten en tranen,
  Door uw moederlijk medelijden,
  Door uw machtige voorspraak,
  Door uw allerkrachtigste bijstand,
  Van een bovenmatige droefheid,
  Van kleinmoedigheid,
  Van alle gelegenheden en gevaren van zonde,
  Van de listen van de duivel,
  Van verstoktheid van hart,
  Van onboetvaardigheid,
  Van een onverwachte dood,
  Van de eeuwige verwerping,

  Wij zondaars, wij bidden U, verhoor ons.
  Dat Gij, door uw bijstand ons in het ware geloof, hoop en liefde bewaart,
  Dat Gij van uw Zoon, voor ons oprecht berouw en een geest van boete wilt verwerven;
  Dat Gij, diegenen die U aanroepen, troost en hulp wilt verlenen,
  Dat Gij ons in de doodstrijd wilt bijstaan,
  Dat Gij voor ons een zalig sterfuur wilt afsmeken, Moeder van God,

  Lam Gods, dat wegneemt de zonden van de wereld, spaar ons Heer.
  Lam Gods, dat wegneemt de zonden van de wereld, verhoor ons Heer.
  Lam Gods, dat wegneemt de zonden van de wereld, ontferm U over ons.

  Christus, aanhoor ons. Christus, verhoor ons.
  Heer, ontferm U over ons.
  Christus, ontferm U over ons.
  Heer, ontferm U over ons.

  In alle kwelling en benauwdheid. Kom ons ter hulp, o allerzoetste Maagd Maria.

  Laat ons bidden,
  God, Gij hebt gewild dat Maria uw Zoon nabij was als een moeder vol van smarten, toen Hij omhoog geheven was aan het kruis. Wij bidden U: geef Uw kerk die samen met haar in �Christus� lijden deelt ook de vreugde deelachtig te worden aan Zijn verrijzenis.
  Door Christus onze Heer.
  Amen.

  LITANIE VAN DE ZEVEN WEEEN VAN MARIA

  Heer, ontferm U over ons. Christus, ontferm U over ons.
  Heer, ontferm U over ons.
  Christus, hoor ons. Christus, verhoor ons.
  God, hemelse Vader, ontferm U over ons.
  God Zoon, Verlosser van de wereld, ontferm U over ons.
  God, heilige Geest, ontferm U over ons.
  God Zoon, Verlosser van de wereld, ontferm U over ons.
  Heilige Drievuldigheid, ��n God, ontferm U over ons.

  Maria, Moeder van smarten, bid voor ons.
  Maria, die een bittere smart gevoeld hebt, toen gij uw goddelijke Zoon na zijn geboorte tussen twee dieren op stro moest neerleggen, Maria, die tot in het diepste van uw hart de wonde hebt gevoeld, die bij de besnijdenis aan uw Zoon werd toegebracht,
  Maria, die de schande, van in uw zuivering voor een gemene vrouw gehouden te worden, hebt willen uitstaan,
  Maria, wier ziel door de hevigste bekommeringen werd ontroerd, bij het horen der voorzegging van Simeon,
  Maria, die een vlijmende smart hebt gevoeld, toen gij het goddelijk Kind aan de woede van Herodes moest onttrekken,
  Maria, wie haar medelijdend hart innerlijk geraakt werd door de moord van de onschuldige kinderen, bid voor ons.
  Maria, die bij de terugkomst van Egypte naar Nazareth, door grote bekommernissen voor uw goddelijk Kind beroerd werd,
  Maria, die, gedurende de drie dagen van het verlies van uw Zoon in de tempel, met angst en benauwdheden overvallen werd,
  Maria, die, toen uw Zoon zich in de wildernis begaf, u in een bittere eenzaamheid bevond,
  Maria, die tot in het diepste van uw ziel de schimp en de bedreigingen gevoelde die men tegen uw Zoon uitbracht,
  Maria, wie haar ziel met een zwaard van droefheid werd doorstoken, wanneer uw Zoon uw toestemming kwam vragen om de dood te gaan sterven,
  Maria, diep door droefheid bewogen, wanneer gij hoorde, dat Jezus in hechtenis was genomen,
  Maria, die de pijnen der geseling van Jezus zo hevig gevoelde,
  Maria, door de wreedste droefheid bevangen, wanneer Jezus met schande en met bloed bedekt, door Pilatus aan het volk werd ten toon gesteld, Maria, welke, niettegenstaande de vloed van bitterheden, die uw ziel overstroomde, de heldhaftige moed hebt gehad Jezus tot op de Calvarieberg te volgen,
  Maria, wie haar hart met dezelfde nagels aan het kruis was gehecht als het lichaam van uw Zoon,
  Maria, die met een groot hartzeer de soldaten zag dobbelen om de klederen van uw Zoon,
  Maria, die het tederste medelijden gevoelde, wanneer uw Zoon te drinken vroeg, en gij Hem deze geringe verlichting niet kon verschaffen,
  Maria, die, bij de laatste snik van Jezus, door een zo plotseling ontroering werd bevangen, dat gij, zonder mirakel, eronder zou bezweken zijn, Maria, wie haar hart door dezelfde lans werd doorboord, die het hart van Jezus geopend heeft,
  Maria, met nog grote droefheid overstelpt, bij het ontvangen op uw moederlijke schoot van het onbezielde lichaam van Jezus, zo jammerlijk verscheurd en bebloed,
  Maria, die, tot overmaat van droefheid, het lichaam van Jezus aan Nicodemus te begraven overhandigde,
  Maria, die de drie dagen, welke Jezus in het graf verbleef, in tranen hebt doorgebracht, bid voor ons.
  O Maria, Moeder van Smarten, Koningin van de Martelaren,

  Lam Gods, dat de zonden van de wereld wegneemt, spaar ons, Heer.
  Lam Gods, dat de zonden van de wereld wegneemt, verhoor ons, Heer.
  Lam Gods, dat de zonden van de wereld wegneemt, ontferm U over ons.

  Jezus Christus, hoor ons. Jezus Christus, verhoor ons.
  Heer, ontferm U over ons.
  Christus, ontferm U over ons.
  Heer, ontferm U over ons. Onze Vader, enz.

  Laat ons bidden,
  Wij bidden U, O Heer Jezus Christus, dat de allerheiligste Maagd Maria, uw Moeder, wie haar ziel in het uur van Uw lijden met een zwaard van droefheid werd doorboord, uw goedertierenheid voor ons opwekt, nu en in het uur van onze dood. Gij, die leeft en heerst in alle eeuwen der eeuwen. Amen.


  Categorie:Moeder Maria


  Laat hier een digitaal kaarsje branden.


  Gastenboek

  Laat hier uw verzoek of dankberichtje na aan de heilige Rita. Andere berichtjes zijn ook welkom.


  Links
 • Katholink
 • Catharinaweb
 • Christen startpagina
 • Broeder Everard
 • Geloof
 • Netplaza

  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  frankloopt
  www.bloggen.be/franklo
  Blog als favoriet !

  Startpagina !

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!