Vandaag nog even nagenieten .... I love day afters .... het gelukzalige gevoel dat alles weer op rolletjes liep én een hele dag left-overs eten... lekker chillen!
Behalve voor Flo want die heeft maandag examen Latijn ... die loopt een beetje omdat wij hem er constant aan herinneren dat 3uurtjes studeren toch wel héél erg weinig is ... Kweet nie zunne
Een héérlijke dag ... beetje stressy but in a good way ... Zalig in de zon voorbereidingen treffen for our first dinerparty in ons nieuwe huis! Hier droom ik al jaren van . Dit is de menu: aperitief -> courgettesoepje met kaashapje & pistou voorgerecht -> taboulé met gerookte heilbot hoofdgerecht -> zalm met trio van aardappelen nagerecht -> plattekaastaart met ananas & speculoos Bijna alles kon in mise-en-place gereed gezet worden, zodanig dat ik op het moment zelf enkel nog de zalm moest bakken, wat in de oven plaatsen en dresseren. Héérlijk
Resultaat van dit dagje harde werk : een zéér geslaagde avond met enkel blije gezichten .
Every now and again one can catch a glimpse of what true happiness is ! Dit was er één van . Super !
Donderdag is cursusdag .... kookles in de voormiddag, stijl-en kleuradvies in de namiddag.
De kooklessen volg ik ondertussen bijna 2 jaar . Warme keuken, koude keuken en dagschotels vlees heb ik reeds doorzwommen (-sparteld) en nu volg ik dagschotels vis. The best is kept for last: de nagerechten . Daarna mag ik mij met diploma hulpkok noemen maar what's in a name . Vandaag was het mijn beurt om het voorgerecht te bereiden: quiche met broccoli en zalm. Eitje
Tussen de 2 cursussen door rush rush wat boodschappen. Morgen komt immers vriendin nr 3 eten met haar gezin! De eerste gasten in onze nieuwe woning dus best wel spannend. In onze vorige woning nodigden we eigenlijk nooit mensen uit maar nu voel ik me er wel klaar voor. Het wordt een 3gangenmenu uit de kookcursus. Kwestie van toch wat op zeker te spelen ... en dan nog...
's Middags dus sessie 2 van de stijl-en kleuradvies workshop die ik volg in het kader van doel nr 3: bewuster omgaan met mijn uiterlijk. Jarenlang al koop ik spullen die ik mooi vind of die ik mooi vond staan bij iemand anders maar nooit écht overtuigd van het feit of die dingen mij wel stonden. In deze workshop komt alles aan bod: kleur, lichaamsvorm, gelaatsvorm, kapsel, make-up etc Het is de bedoeling dus dat als ik nu spullen koop, ik ze bewust kan kopen in de overtuiging dat het mooi zal staan of toch op zijn minst iets flatterender zal zijn Vorige week geleerd dat ik een natuurlijk type bleek te zijn of was het nu delicaat? of nee toch romantisch maar dan zonder al de ruches en strikjes ? Hoe meer foto's en voorbeelden ik zag hoe verwarder ik werd. Maar ik hou het op natuurlijk Vandaag kleuradvies... bleek ik tegen alle verwachting in een zomertype te zijn. Heel mijn leven dacht ik een herfsttype te zijn, kocht volop orange en bruine tinten , blijken die mij nu toch wel langs geen kanten te staan... en niemand die daar ooit iets van gezegd heeft pffff schande vind ik dat On the other hand , a good reason to go shopping and to buy some decent clothes
Er moest natuurlijk ook gekookt worden en dat heb ik door de drukte dus niet gedaan. Kids kregen diepvriespizza, hubbie restant spagetti. Heb wel al wat voorbereidingen getroffen voor morgen! Plattekaas-taart met ananas en bodem van speculoos (en hopelijk stijft die goed op tegen morgen risky !) en de pistou voor bij de kaaskussentjes (als aperitief) staat ook al koud. De rest is voor morgen !
Geluksmomentje van de dag: thuiskomen en merken dat Titi de hele woonkamer had opgeruimd! Schitterend
Afspraak met mijn psychologe vandaag. Ongeveer 2 jaar geleden met de sessies begonnen in het kader van doel nr 2: bewuster omgaan met mijn geest. Eigenlijk ben ik ermee begonnen omdat ik niet zo goed in mijn vel zat (aan de basis daarvan, onvermijdelijk, een niet zo warm nest. Think the song "Family portrait" by Pink and you know what I mean. Kan er nog steeds niet naar luisteren zonder in tranen uit te barsten) maar langzamerhand werd het meer een gesprek tussen vriendinnen ,één waar je werkelijk alles tegen kunt vertellen en die je nadien wel 70 aanrekend. But it works for me Het belangrijkste wat ze me leerde was deze zin: Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. And today? Today is a gift. That's why we call it the present.
Op een dag zoals vandaag zéér letterlijk te nemen! Zaaalig die zon 's Middags Titi naar de hockeytraining en met Flo naar het tuincentrum om plantjes. Flo heeft één onhebbelijkheid... telkens de examens eraan komen, zoekt hij een hobby. Vorige keer is hij gitaar beginnen spelen en nu gaat hij een moestuin aanleggen maar zijn resultaten blijven goed en that's what counts !
Wat doel nr 1 betreft: de broccoliroomsoep voor lunch (yummie) . De quiche met ricotta en spinazie heb ik vervangen door spagetti (maar de saus met verse groentjes bereid mind you!!) . Kga eerlijk zijn... ik had spinazie gekocht de maandag maar dat zag en (vooral) rook er mij vandaag niet echt smakelijk meer uit en aangezien ik al niet zot ben van spinazie De vanillepudding gaat er daarentegen wel vlot in
Vanavond nog eens chauffeurdienst voor voetballende Flo and that's a wrap , mission accomplished !
Geuksmomentje van de dag: leuke babbel met vriendin nr 2 die ik doodgraag zie maar die o zo weinig tijd heeft
Feit: gehuwde vrouw, nearly 40, met 2 kids TiTi van 11 en Flo van 13. Recent verhuisd naar, nog niet helemaal afgewerkt maar toch zo goed als na 4 jaar, nieuwe woning. In loopbaanonderbreking tot september (midlifecrisis noemen ze dat) . Op zoek naar een doel , proberend wat bewuster te leven (niet zo makkelijk als het lijkt) en geïnspireerd door de film Julie & Julia aan deze blog begonnen :))
Is gisteren begonnen met het eerste doel in bewuster leven.... bewuster eten Er mogen een aantal kilootjes af en dat lukt niet zo goed als je bijna constant onnadenkend eten in je mond stopt Ten eerste het smaakt niet en ten tweede je weet niet wat je eet .
Dus in navolging van de film, hierboven genoemd, waarin Julie elke dag kookt uit het boek "mastering the art of french cooking " maar in het licht dat dit iets te hoog voor mij gegrepen is moest ik hierover even brainstormen en kwam ik op het lumineuze om de Libelle weekmenu te volgen, kwestie van meteen ook een beetje structuur te brengen in de chaos te brtengen. Bewuster én gestructureerder eten: doel nr 1 !
Gisteren dus de eerste dag: courgetteroomsoep (heerlijk), kip met puree en gestoofde groentjes (super heerlijk) en trifle als dessert (iets minder heerlijk). Nu misschien gaan die kilootjes er met dit regime niet zo snel af, met al die room & boter (want mijn god wat heb je dat veel nodig in de keuken ..) maar doel 1 is ten slotte bewuster koken niet waar. Dus voor de eerste dag mission accomplished ! Op naar dag 2!
Na een tumulteuze morgendstart, Titi nééé ik ga niet met de fiets naar school .. mijn fiets trekt op niets en rijdt niet goed.. na veel vijven en zessen toch vertrokken om na 10min terug thuis te staan.. mijn zadel staat te laag ... zijn we er weer met volle moed ingevlogen.
Een uurtje fietsen met vriendin nr1 later is ons hoofd weer leeg voor de échte start van de dag ... een (grote) wasmand vol met strijk Het is dus niet zo dat bewuster leven wil zeggen dat de dagelijkse (huishoud)klussen vanzelf gaan pffff waar zijn die kaboutertjes als je ze nodig hebt ?? Om het nuttige aan het aangename te koppelen, koppelen we mindless TVkijken aan mindless strijken De Ronde.. daar gebeurt toch niets in
Om half 12 is het tijd om te beginnen aan recept 1: lenterolletjes met garnalen. Lekker simpel maar begrijp het gebruik van die rijstvellen niet goed was maar wat "gesjiek" in de mond en dus vrij rap verwijderd !
Om het moreel van de dag terug naar een dieptepunt te brengen.. overleg met de boekhouder. Voor mij niets deprimerender dan dat... doel nr 2 zou moeten worden.. bewuster omgaan met paperassen maar daar ben ik nog niet klaar voor
Avondeten was ook weer simpel : biefstuk met kruidensausje en frietjes. Eerste keer dat ik de cuisson goed heb... iedereen was nu ondertussen gewend aan schoenzool-biefstukken dus aangenaam verrast Sausje was super. Dessert hebben we gelaten voor wat het was.. het blijft immers ook de bedoeling een paar kilootjes in the process kwijt te raken!