Inhoud blog
 • Hier ben ik nog eens...
 • Te lang geleden
 • Nieuwjaarswens...
 • Reactie op vorig bericht...
 • Stand van zaken...
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Dropbox

  Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.

  Zoeken in blog

  Harttransplantatie
  Blog voor en door ruilhartpatiënten
  11-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kort en bondig...
  De titel zegt genoeg - een kort en bondig tussentijds verslag van m'n toestand...

  En die is meer dan bevredigend te noemen Ik voel me goed, enkel de warme dagen doen minder goed aan m'n darmwerking, of moet ik zeggen dat die werking een beetje teveel wordt gestimuleerd dan ;-) Ook het afwisselend warme en minder warme weer zorgt voor de voortdurende klassieke 'snotvalling' en 'keelpijn' tussendoor... maar als dit klagen is dan ben ik iets te snel vergeten wat ik voordien heb doorgemaakt.

  Kortom dus - het gaat goed met me - ik ben terug aan het joggen en zit terug in week 5 van 'Start to Run'. Ik tel af naar de grote vakantie - heb toch een gans schooljaar full-time gewerkt met slechts 5 ziektedagen.

  Laatste bloedresultaten (van mei laatstleden) waren OK, enkel weer wat terugval van de nierfunctie - maar ja - met een waarde van 45 eFGR nog niet panikeren - ik heb al lager gehad. En de kaliumwaarde stond dan weer beter!

  Zo, toch even dit meegeven voor m'n grote jaarlijkse controle van 3 dagen en dit na m'n transplantatie die ondertussen alweer 3 jaar geleden is. Wat vliegt de tijd, zeker als men zich zo goed voelt. Toy toy blijf ik tegen mezelf voortdurend zeggen! En tegen u lezer zeg ik ... tot eind juni/begin juli voor het verslag van m'n jaarlijkse controle die zal doorgaan van maandag 28 juni t.e.m. woensdag 30 juni e.k.

  Tot dan ...

  Een opgewekte, gelukkige en toch wel beetje sportieve Walter.

  11-06-2010 om 20:25 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag van de controle van 1 april 2010
  Alweer bijna 14 dagen  geleden, maar hier dan toch het korte verslag van mijn 3-maandelijkse controle te GHB in Leuven.

  Aangekomen rond 8u30 en rechtstreeks naar echocardio, EKG en longfoto. Alles verliep uitermate vlot en opmerkelijk te vermelden: alle 'cijfers' van de echo waren identiek aan deze van december 2009. Inderdaad opmerkelijk maar alleszins een mooie opluchting. Ik had nl. 1 weekje tevoren 1 x mijn medicatie vergeten om 20 u 's avonds  (jawel ik durf dus ook vergeten!). De goede status-qua resultaten van alle onderzoeken konden me dus gerust stellen. Toch wel een opluchting want je zit daar toch een beetje mee.

  Ook nog een fijne leuke (her)ontmoeting met een goede collega-vriend Peter en mijn dorpsgenoot. Weer wat fijn kunnen bij babbelen en ervaringen uitwisselen wat toch telkens weer deugd doet en vertrouwen schenkt, zowel voor mezelf als voor hen en anderen die aanwezig zijn in de dagzaal. Ook de oprichting van HaTrActief, de nieuwe organisatie van harttransplanten van GHB te Leuven, is wat dit betreft een opsteker voor allen die getransplanteerd zijn, hun familie, vrienden, kennissen en vooral niet te vergeten... alle patiënten die momenteel op de wachtlijst staan voor een harttransplantatie.

  Daarom ook in naam van iedereen een warme oproep voor de eerste officiële Actieve activiteit die HaTrActief inricht: Een Historische Wandeling door Leuven op Zaterdag 29 mei 2010 van 14.00 u - 16.30 u. Een fantastisch initiatief dat als start moet gelden voor vele nieuwe actieve initiatieven die zullen volgen. Later vast meer daarover...

  Groetjes en tot ons volgende verslag, wie weet wel met foto's van de wandeling...

  Walter.

  12-04-2010 om 19:49 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste verslag van 2010...
  Ja... zeg wel ik schaam me ergelijk! Het is alweer enkele maanden geleden dat ik hier iets neer krabbelde. Het spreekwoord 'geen nieuws is goed nieuws' is nu wel degelijk van toepassing! Het gaat me goed en ik heb het druk; vooral druk op school. M'n laatste controle in GHB te Leuven (alweer van eind december 2009) leverde geen spectaculaire wijzigingen op. De Prograft is nu definitief 2x 5mg/dag en de hoofdpijn is sindsdien ook merkelijk beter. De Prograft-spiegel stond bij het laatste bloedonderzoek in januari op 9, wat dus opnieuw een aanvaardbare waarde is.

  De nierfunctie stabiliseert zich voorlopig op een klaringswaarde van 50 e-GFR (Creatinine van 1,49). De hematologische waarden waren iets slechter dan december 2009 maar dan weer iets beter dan de maand voordien. De kalium was toch weer iets gestegen, dus dat ga ik bij de bloeduitslagen van februari e.k. toch weer extra in het oog houden.

  Wegens de drukte heb ik de laatste tijd wel minder op de hometrainer gefietst. Daarentegen heb ik de weerstandswaarden dan weer wat verhoogd (van 150 naar 160 Watt) en het lukt. Ikkijk al uit naar de lente zodat ik weer meer buiten kan fietsen; de buitenlucht is immers een extra stimulans na een zware werkdag.

  Ondertussen hebben we in de familie ook weeral wat moeten verwerken. M'n moeder die op de weliswaaar gezegende leeftijd van 91 kwam te overlijden vlak voor Kerstmis en m'n schoonbroer Paul die na een periode van 'genezen verklaard' opnieuw aan de chemo moet. Voorlopig houdt de problematiek in onze familie niet op.

  Maar laten we ook trachten alle goeie momenten naar waarde te schatten en vooral naar waarde en respect te leven. Als het goed gaat is men al te vaak te snel ontevreden over pietluttigheden; zelfs ik durf me daar nu weer eens terug op te betrappen. Maar dat mijn ervaringen met de broosheid van de gezondheid mij veranderd hebben, dat staat als een paal boven water. Ik verwonder me immers vaak zelf over m'n reactie als ik stilsta bij mezelf bij onbenulligheden en mezelf dan op de vingers tik in de zin "Walter, wat is het belang van je druk te maken in iets onbelangrijks". Of, hoe je ook anders tegen het leven kan aankijken...

  Oh ja, tenslotte wil ik hier ook vrijblijvend een oproep doen om in te schrijven voor de informatienamiddag over harttransplantaties op zaterdag 13 maart e.k. in Auditorium GA1 - Onderwijs & Navorming, Gasthuisberg te Leuven van 14 u tot 16u30. Een echte aanrader en dank aan de initiatiefnemers!

  Walter.

  04-02-2010 om 19:46 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  24-11-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier zijn we weer...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Jaja, we zijn er nog steeds ;-) alive & kicking

  Ondertussen weeral een deugddoende herfstvakantie achter de rug, een weekje inspannende maar oh zo verkwikkende wandelingen in de benen in het prachtig maar sterk heuvelachtige Stoumont. Zelfs m'n zus en schoonbroer, die ons op vakantie vergezelden merkten het verschil: "Walter, jij kan gewoon probleemloos alles aan, wat een verschil weeral met een jaar eerder". Zo'n uitspraken krikken jezelf nog meer op!

  En dan de laatste bloedresultaten... mmm zo heerlijk hoopgevend. Sinds augustus 2009 gaan alle waarden enkel maar in stijgende lijn. Geen grote stijgingen, maar dat hoeft ook niet. Stap voor stap, maar toch telkens een beetje 'winst'. het doet echt deugd, zeker als je op z'n minst rekent op een stabilisering van de toestand. Een paar voorbeeldjes...

  • Hemoglobine: van 9,7 g/dl naar 11 g/dl (normale waarden: 13,5 - 17,5)
  • e-GFR (klaringsgraad) nieren: van 38 mL/min/1,7 naar 50 mL/min/1,7 (normale waarde: >= 60)
  • Kalium: van 5,53 mmol/L naar 4,75 mmol/L (normale waarden: 3,50 - 5,10)
  Enkel de tacrolimus staat hoog (van 8 mcg/L naar nu 13 mcg/L) en dat wist ik al. De laatste maanden telkens veel last van hoofdpijn en dat is een typisch verschijnsel van hogere tacrolimus-waarden. Gebeld met GHB Leuven en ik mag de dosis 1mg/dag verminderen. Afwachten wat de volgende controle in december laat zien.

  Maar het gaat dus voorbeeldig en als het zo is moet je het ook durven zeggen. Binnenkort in december voor 3-maandelijkse controle naar GHB te Leuven. Voorlopig gewoon de laatste drukke werkdagen op school afwerken en dan uitkijken naar de eerstvolgende vakantie. Toch fijn dat je weer kan toeleven naar een vakantie, wat 3 jaar geleden helemaal niet kon.

  Walter.

  24-11-2009 om 15:38 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  16-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doorbreek de stilte...
  Ongewone titel om als hoofding van een blog-artikel te plaatsen. Maar toch wel toepasselijk, want sinds m'n laatste verslag is het wel een tijdje 'stil' gebleven hier. Maar onder meer dankzij m'n vurige fan Marleen (mag ik jou zo noemen Marleen, ja toch die zich een beetje ongerust maakte over me, ben ik nu opnieuw aan het schrijven gegaan. De drukte met het computerwerk op school weerhield me er vaak van om nog eens 's avonds in m'n pen (of toetsenbord ;-) te kruipen. En terecht vragen zich velen af hoe m'n laatste driemaandelijkse controle te GHB Leuven verlopen is... Hier volgt een kort relaas...

  Vrijdag 25 september ll. 's Morgens weer tijdig vertrokken (5 u 45) om de files vóór te zijn! Enkele omleidingsborden in Herselt gemist en zonder GPS zorgen voor een vertraging van een half uur. Maar uiteindelijk toch tijdig (7u30) gearriveerd in Gasthuisberg. Eerste controle: RX Thorax, vervolgens recht naar de afdeling 'Nucleaire geneeskunde' voor het plaatsen van een 'slotje' voor bloednames en een inspuiting met een produkt. Inderdaad, zoals ik vroeger reeds vermeldde zal men elk uur bloednames doen om te zien in hoeverre de nieren het ingespoten produkt uitzuiveren.

  Tussendoor de andere onderzoeken, zoals echocardio (uitstekend, geen abnormaliteiten vastgesteld) en ECG (ook normaal). Op de dienst HTX was men wel onderbevolkt. Sandra was in het buitenland en Dominique ziek, met gevolg dat Saartje (een tof verpleegsterke van afdeling 435) moest fungeren als HTX-verpleegkundige. En voorbeeldig zoals steeds hoe ze die taak waarnam!

  Nog even gebabbeld met een dame collega-harttransplant (weet ik natuurlijk nog steeds haar naam niet, Walter toch), maar ze was onverwachts opgenomen met een soort ritmestoornissen in de voorkamer van het transplanthart. Een reconversie zou het probleem moeten verhelpen? Ik vraag me af hoe het nu met haar gaat. Als ze dit dus zelf leest, laat me eens iets weten pls. Ik was en ben wel wat bezorgd om haar, vandaar!

  Na de 4 bloednames (waarvan ik de resultaten nog niet ken, maar dat ga ik wel eens navragen bij m'n volgende controle in december) was het 13 u geworden. Alles dus toch wel vlot verlopen. De assistent dokter zou de bloedresultaten toesturen met de post, maar tot op heden heb ik nog niets ontvangen. Nog maar eens afwachten wat dan de resultaten zijn na de bloedname in oktober, bij de huisarts.

  Tot de volgende dus en dat zal vast en zeker net voor of net na m'n vakantie zijn binnen 3 weken. Een weekje wandelen in de Ardennen met de familie en heerlijk tafelen en genieten. Ik tel nu al af!

  Tot later...

  Walter.

  16-10-2009 om 17:35 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-08-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar staan we nu?
  Weer even een woordje uitleg over m'n huidige toestand.

  Het gaat met momenten iets minder goed. Niet dat we te klagen hebben, het gaat eigenlijk nog steeds voortreffelijk... maar de kennis van de bloedresultaten de laatste maanden baart me wat kopzorgen. De bloedarmoede is iets ernstiger dan voorheen, maar dat kan een tijdelijk verschijnsel zijn. Dat schommelt namelijk nogal eens. Iets meer zorgen maak ik me over de achteruitgang van m'n niertjes en de eerste gevolgen die ik ervan merk. Het kaliumgehalte is nu reeds 2x te hoog en bij de de laatste bloedname nog slechter dan voordien.  Niet dat er al reden tot paniek is, maar ik heb alvast preventief m'n voedingspatroon aangepast. Vanaf nu zo veel mogelijk kalium-arme voeding tot mij nemen. En alle verse groentjes 2x koken, slechts 1x per week soep eten en maximaal 2x per week aardappeltjes. Geen noten, weg met de chocolade en andere kaliumrijke genotsmiddelen ;-)

  Ook de laatste weken last van hoofdpijn, waarschijnlijk staat de Prograft-spiegel iets hoger dan anders bij mij. De bloednames van juli en augustus bevestigen het: steeds de waarde 10 (op een schaal van 5 tot 15), waarbij ik vroeger eerder een waarde 8 had. Toch maar eens in september bij mijn 3-maandelijkse controle navragen of de dosis misschien iets lager mag?

  Oh ja... en ik heb me ondertussen ingeschreven in de studie voor de vervanging van Prograft door Certican, maar ik ben in groep 1 (= de vergelijkingsgroep) terecht gekomen. M'n medicatieschema wijzigt dus niet, ik zal enkel tijdens mijn controles te Leuven 4 uurtjes langer blijven voor een vergelijkend nieronderzoek.

  Moeheid ondervind ik niet echt van m'n bloedarmoede, dus dat zal tot nu toe nog wel meevallen. De verhoogde kalium voel ik wel aan m'n botten en spieren, het gaat met momenten moeizamer bij het fietsen maar vooral bij het joggen, daarom dat ik dat nu even tijdelijk op een lager pitje heb gezet. De bloedresultaten van de nieren in augustus waren stabiel t.o.v. juli, dus alvast op 1 maand geen achteruitgang. Ik gok en bid daar stiekem eigenlijk voor dat ik de nierfunctie zo lang mogelijk stabiel kan houden. Afwachten maar want 2 manden vergelijken zegt eigenlijk helemaal niets! Hopelijk krijg ik, bij de volgende bloednames eind september op z'n minst wat heuglijker nieuws. Ik verwacht geen wonderen, maar opstekers zouden me al heel veel deugd doen.

  Ondertussen bereid ik me al volop voor op het nieuwe schooljaar. Momenteel breng ik, samen met een toffe collega Jonas het leerlingen netwerk in orde. En tussendoor thuis nog het tuinhuis schilderen. De vakantie mag gerust nog een maand langer duren ;-)

  Tot de volgende en mail of reageer gerust. Ik kijk ernaar uit ook van jou te horen...

  Walter.


   

  25-08-2009 om 19:16 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  30-07-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deelname aan de studie Certican
  Voila, de kogel is door de kerk. De laatste bloedafname toonde opnieuw een slecht resultaat voor de nierfunctie. Na alles nog eens gewikt en gewogen te hebben, heb ik dan toch maar besloten om deel te nemen aan de studie voor de inname van Certican als anti-afstotingsmedicatie en dit ter vervanging van Prograft. Nu maar afwachten in welke groep de computer mij zal indelen: de groep die Certican zal innemen of de vergelijkingsgroep die z'n huidig anti-afstotingsmedicament (in mijn geval is dit Prograft) zal blijven innemen.

  Ik laat het nu verder over aan het toeval, als dat er al is...

  Walter.

  30-07-2009 om 11:26 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-07-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met vakantie...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Even de drukte en de sleur van alledag vergeten. Jawel, net een 10-daagse vakantie met het gezin achter de rug. 3 dagen Normandië, waar we onthaald werden in een nooit gezien supervriendelijke en overheerlijke B&B. Een Frans koppel had de hotel horeca 2 jaar geleden achtergelaten om een eigen 'Bed & Breakfast' te starten en dat het een schot in de roos was kunnen wij meer dan beamen! Uitgebreide ontbijten met huisgemaakte yoghourt en gelei, mmm overheerlijk! Als je ooit in de buurt van de landingstranden van Normandië een overnachting zoekt raad ik 'Les chaufonniers' aan. Neem alvast een kijkje op www.leschaufonniers.com.

  Na 3 dagen vertrokken om iets meer zuidwaarts te rijden naar St-Briac-Sur-Mer. Een prachtige omgeving, amper 65 km ten zuiden van de Mont-St-Michel. Overnachtingen in een appartement van een site genaamd 'Kermael'. Niet dat ik daar echt tevreden over was, de kamers vond ik nogal vuil, maar de accommodatie mocht er wel wezen: een binnen- en buitenzwembad, 2 pingpongtafels (voor ons een troef), een weliswaar beperkte fitnesszaal en gratis WIFI internet. Gelukkig maar, want de enige echte tegenvaller was het weer. Bewolkt en de laatste 3 dagen zelfs hevige regenval, zodat we zelfs besloten een dagje vroeger huiswaarts te keren.

  Maar al bij al toch lekker ontspannen, ook aan de prachtige (natuur) kust, tussendoor 's morgens gaan joggen en heel wat mooie dorpjes en steden bezocht. Al bij al een 10 dagen die me echt hebben doen ontspannen en mij ook de problematiek van m'n transplantatie lieten vergeten. God, wat kan ik nu toch zoveel terug wat 2 jaar geleden helemaal niet mogelijk was. Ik blijf bezorgd over m'n nierfunctie maar ik blijf tegelijkertijd zo dankbaar voor alles wat ik nu nog elke dag krijg. In het bijzonder denk ik ook hier weer aan een schoonbroer die 3 weken geleden zijn 1,5 jaar strijd tegen kanker heeft verloren. Mijn gedachten zijn ben hen: m'n 2 schoonbroers Rudi en  Sylvain en een toffe collega harttransplant zaliger Willy.

  Vanaf morgen weer bloedname. Afwachten maar weer wat de nierfunctie oplevert. Ik ga nog even 'de kat uit de boom kijken' en een 2 à 3-tal maanden afwachten alvorens een definitieve beslissing te nemen om deel te nemen aan de studie met Certican.

  Tot binnenkort! En ook aan allen die dit lezen, een fijne, rustgevende en ontspannende vakantie toegewenst. 

  26-07-2009 om 23:04 geschreven door Walter Baeckelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 17/08-23/08 2020
 • 07/01-13/01 2019
 • 26/12-01/01 2017
 • 24/08-30/08 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 11/08-17/08 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 15/07-21/07 2013
 • 26/11-02/12 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 21/11-27/11 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 23/11-29/11 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 08/12-14/12 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Mijn favorieten
 • Website harttransplantatie
 • Ons hart
 • Hart- en vaatziekten (P. Bols)

 • Een interessant adres?


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!