Explaining the unexplainable
Meningsverschillen in de klas.
06-04-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inleiding
Beste lezers, 

De mens is het meest intelligente dier op aarde. We hebben als geen ander het vermogen om abstract na te denken, om gelijkenissen en verschillen op te merken in onze waarnemingen en om problemen te beredeneren en op te lossen.

En dit doen we allen massaal en dagelijks. ikzelf als wetenschapper voel dagelijks de nood om vragen te stellen en problemen op te lossen. En gelukkig zit het leven boordevol met nog onverklaarde fenomenen en onopgeloste vragen Dit kan misschien te wijten zijn aan het feit dat niet alle vragen even gemakkelijk te beantwoorden zijn. 'wat is de zin van het leven?','hoe ontstond het universum?' of 'waar komen wij mensen vandaag?' zijn allemaal moeilijke vragen waarvan het antwoordt nog ver weg lijkt.


Leerkrachten hebben als functie anderen te onderwijzen in kennis, gedrag of vaardigheden. Maar wanneer leerkrachten anderen moeten onderwijzen in kennis, die verbonden is de thematiek van deze grote levensvragen, kunnen er zich problemen voordoen. Meningsverschillen en ongeloof kunnen zeker voorkomen in een les. De meest bekende meningsverschillen komen voor wanneer de vraag 'hoe is de mens ontstaan?' aan bod komt. Volgens de leerplannen moet deze thematiek, de scheppingsleer, aangeleerd worden aan de hand van de evolutietheorie. Maar de evolutietheorie staat vandaag nog in contrast met vele religies. Want in vele religies wordt de scheppingsleer verklaard met een onverklaarbare, bijzondere scheppingsdaad.

Hoe gaat men om met zulke situaties als leerkracht? Dat is een vraag die elke leerkracht natuurwetenschappen zich kan stellen.

In deze filosofisch en psychologisch getinte blog zullen we het hebben over hoe men kan omgaan als mens, maar ook als leerkracht met leerlingen die manifest niet willen geloven in wat je hen moet aanleren. Na deze inleiding zullen er nog artikels volgen waarin ik waarheid, weten en geloven en de wetenschappelijke methode bespreek. Maar bovenal ook 'evolutietheorie en creationisme in het onderwijs' en 'hoe omgaan met meningsverschillen in de klas'.

Ik wens u alvast veel lees plezier toe. 

Van Droogenbroeck Hans.


Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail *
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (1)

06-04-2020
reactie

Mooi 

06-04-2020 om 16:55 geschreven door Dr. Goldsmith




Inhoud blog
  • De wetenschappelijke methode
  • Proficiat!
  • Inleiding
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per week
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs