Spiders
 Halloween-spinnen
Ingrediënten:
Voor het deeg:
200 g gezeefd meel 1 koffielepel bakpoeder 120 g zachte boter 80 g poedersuiker 1 pakje Vanillesuiker 1 ei
Voor de vulling:
¼ l room 1 pakje Vanillesuiker 250 g geraspte melkchocolade
Voor het glazuur:
250 g gesmolten fondant chocolade.
Ter versiering: Een beetje fijn geraspte chocolade Een beetje gesmolten witte chocolade Enkele snoepveters.
Hulpmiddelen: Een oven, een pan, een kom, een spuitzak met gladde mond, bakpapier, vormpjes en een mixer met deeghaken.
Voorbereiding:
Baktijd en oventemperatuur: Elektrische oven: 180°C,voorverwarmen Gasoven: stand 3, voorverwarmen.
Meng het meel met het bakpoeder en zeef het geheel in een mengkom.Voeg de overige ingrediënten in de aangegeven volgorde bij het meelmengsel en kneed het geheel met de mixer tot een glad deeg. Laat het vervolgens 30 minuten in de koelkast afkoelen.
Bereidingswijze:
Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer Haal met een steekvormpje schijfjes, met een doorsnede van ongeveer 6 cm, uit het deeg en leg deze op een met bakpapier belegde bakplaat. Schuif de plaat in het midden van de voorverwarmde oven en laat 10 min. bakken. Laat de room en de vanillesuiker voor de vulling even opkoken.
Neem de pan van het vuur en roer de chocoladeschilfers er zo lang door, totdat deze volledig gesmolten zijn. Laat de vulling afkoelen, roer er meermaals door.
Laat voor het glazuur de chocolade smelten. Zodra de koekjes afgekoeld zijn, doordrenkt u de helft van de koekjes met de bovenkant in de gesmolten chocolade. Spuit de witte chocolade in spiraalvorm met een *cornetje op de glazuur. Vervolgens trekt u met een fijn prikkertje van binnen naar buiten lijnen in de nog vloeibare chocolade in de vorm van een spinneweb.
Klop de afgekoelde, dik vloeibare vulling lichtjes op en vul hiermee een spuitzak. Spuit de helft van de vulling op de onderste koekjes en druk beide koekjes voorzichtig tegen elkaar aan. Met de vulling die overblijft, spuit u een langwerpig dotje voor het spinnenlichaam en een rond dotje voor het spinnenhoofd boven op het koekje, dat u vervolgens bestrooit met wat geraspte chocolade. Snijd de snoepveters in 7 cm lange stukken en gebruik ze als poten voor de spin. Voor de ogen en de mond kan u kleine witte chocoladedotjes op het kopje spuiten en met een tandenstokertje er wat glazuur op aanstippen.
*cornetje Een van vetvrij papier gevouwen cornetje is heel handig om te gebruiken bij het versieren van uw (dessert-) gerecht. Zon cornetje maakt u door een driehoek te vouwen van vetvrij papier (zorg voor 1 hoek van 90 graden die een zijde van ca 20 cm en 12 cm verbindt). Pak de 90 graden hoek tussen duim en wijsvinger en laat de punt omlaag wijzen.
Rol vervolgens met de andere hand de korte rechte zijde van boven naar beneden op totdat u een mooi puntzakje heeft. Vouw de lange punt die nu aan de bovenzijde naar bovensteekt naar binnen en het zakje zit vast. Als u hierin uw vloeistof bijvoorbeeld gesmolten chocolade giet, kunt u hier mooie fijne lijntjes decoreren op het bord, naast en over het gerecht.


|