Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Zoeken in blog

Inhoud blog
  • Ict-Leraar
  • Computerprogrammeur
  • Boekhouder
  • Secretaresse
  • Systeembeheerder
    Technologische Opvoeding
    Onze lessen
    26-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ict-Leraar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Leraren Informatica zijn onmisbaar in de school. Ze onderwijzen niet alleen de leerlingen en collega’s, maar ondersteunen ook het hele informaticagebeuren.
    In de eindtermen van het lager en secundair onderwijs staat dat Informatie- en Communicatietechnologie (ICT) verweven moet worden in alle lessen. De leraar Informatica past perfect in dat plaatje.
    Als leraar Informatica geef je les in de eerste, tweede of derde graad van het secundair onderwijs. Je kunt ook worden ingeschakeld als ICT-coördinator.
    In het eerste jaar maak je kennis met de belangrijkste toepassingspakketten die momenteel op de markt zijn. Daarnaast krijg je een grondige inleiding in de wereld van de computerhardware en gegevensbanken.
    Het tweede jaar staat in het teken van multimedia, communicatie en programmeren. Je legt een computernetwerk aan en configureert je server voor gebruik in de school. Je schrijft een programma dat je leerlingen ondervraagt of je leert hoe een DVD-schijfje werkt.
    In het derde jaar plaats je de kroon op het werk door een educatieve website te ontwikkelen. Je zet daarbij nog een webserver op en leert een dynamische site maken met PHP.
    Je krijgt tal van nuttige tips in verband met computergebruik op school. En je leert zelfstandig problemen oplossen.
    Zo word je niet alleen klaargestoomd voor het onderwijs. ICT-kennis en –vaardigheden openen immers vele deuren naar de meest gevarieerde jobs op de arbeidsmarkt.

    26-01-2010 om 09:09 geschreven door Hadi Merzjoyeva  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Computerprogrammeur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een programmeur (software-engineer) moet in staat zijn om alle werkzaamheden in de ontwikkeling van een systeem uit te voeren. Alle werkzaamheden zijn door de opdrachtgever bepaald en je hebt zelf een onderzoek gedaan naar de wensen van de opdrachtgever en de uiteindelijke gebruiker. Aan de hand van deze analyse moet men een oplossing “het systeem” vinden dat alle wensen zo goed mogelijk voldoet. Men moet daarvoor een ‘bouwplan’ maken en vervolgens het plan uitvoeren met behulp van beschikbare systeemontwikkelapparatuur, zoals bestaande software om software te maken, maar ook systemen als een computer of embedded systeem. Het beroep programmeur zijnde is niet zoals veel mensen denken: een computerdeskundige die de gehele dag achter zijn bureau zit en geheel afgezonderd van zijn/haar collegae. En dat men de gehele dag code zit te breien. Dat is het juist niet! Het werk houdt in dat men voortdurend op zoek is naar betere oplossingen voor hun toepassingen. Bijna 50% van hun werktijd is researchwerk, werk waar men op internet en in de kranten informatie moet zoeken wat voor hun resultaat van het product van belang is.
    Men zal daarom ook meer bij de klant te vinden zijn dan achter het bureau met de computer en een bak koffie. Het werk programmeur houdt zich niet bij deze werkzaamheden, men test natuurlijk zijn product en kiest mensen uit die de toekomstige klanten vormen. Zodra de testen afgerond zijn, zal er veel documentatie moeten worden geschreven. Dat is belangrijk, omdat nu nog alleen de testers en de programmeur zelf weet hoe het programmatuur werkt. In groepsverbanden werken is hierbij niet weg te denken, zeker wanneer de ‘klant’ een groot firma is die de programmeur(s) het opdracht hebben gegeven om een systeem te ontwikkelen.

    26-01-2010 om 08:55 geschreven door Hadi Merzjoyeva  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boekhouder
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Boekhouding is het systematisch vastleggen van financiële feiten van een persoon, een bedrijf of een instelling met als doelen: het verschaffen van inzicht in de financiën en het afleggen van verantwoording over het gevoerde financiële beleid.

    Iemand die in deze discipline werkzaam is, wordt een boekhouder of administrateur genoemd. De boekhouding resulteert meestal in een grootboek, dat op zijn beurt weer wordt gebruikt om de jaarrekening te maken. Het grootboek bestaat uit rekeningen of kaarten waarop per soort financieel feit de waardeveranderingen worden weergegeven. Het grootboek wordt ingeboekt met journaalposten ("boekingen").

    Mede op basis van het grootboek worden de jaarstukken opgesteld, bestaande uit de jaarrekening (balans en winst- en verliesrekening, met toelichting) en het jaarverslag (tekstuele toelichting bij de jaarrekening en verwachtingen). De boekhouding wordt meestal gevoerd op een computer in een boekhoudprogramma..

    26-01-2010 om 08:47 geschreven door Hadi Merzjoyeva  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Secretaresse
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een secretaresse is een persoon die vaak als werknemer het secretariaatswerk opneemt voor meestal een functionaris of een instantie in een ondersteunende rol. Dit kan gebeuren als iemand zelf geen tijd heeft om zich daarmee bezig te houden, bijvoorbeeld artsen of directeuren. Een secretaresse is niet de vrouwelijke vorm van secretaris. Een 'mannelijke secretaresse' krijgt doorgaans de titel secretariaatsmedewerker.

    Het secretariaatswerk bestaat voornamelijk uit het verrichten van zeer uiteenlopende administratieve taken:

    • ondersteunen voorbereiden en organiseren van het werk van de baas
    • beantwoorden van vragen van de baas over organisatorische punten
    • bijhouden van de afsprakenagenda
    • bijhouden van correspondentie of in- en uitgaande postmappen
    • uittypen van brieven, verslagen, offertes
    • telefoon, e-mail en fax beantwoorden
    • archiveren van stukken
    • contacteren van klanten of patiënten
    • notuleren bij gesprekken of vergaderingen
    • organiseren van bijeenkomsten, congressen e.d.

    Ook zijn er afdelingssecretaresses die niet de werkzaamheden van één persoon ondersteunen, maar van een hele afdeling.

    Volgens een onderzoek van een Nederlandse vakbond is 99 procent van de Nederlandse secretaresses vrouw.
    In Vlaanderen ligt het aantal 'mannelijke secretaresses' wellicht iets hoger, afgaande op het aantal mannelijke studenten in de TSO-afdeling "secretariaat-talen" (ca 12%) en de Bachelor-opleiding "office management" (ca 15%).

    Secretaresses hebben vaak op hun beurt collega's die hen kunnen helpen met eenvoudiger taken, dit zijn de administratief of secretarieel medewerkers

    26-01-2010 om 00:00 geschreven door Hadi Merzjoyeva  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Systeembeheerder
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Als systeembeheerder werk je bij de overheid, bij bedrijven op de informatica-afdeling of bij een softwarebedrijf. Een systeembeheerder is verantwoordelijk voor het de realisatie, invoering, beheer en onderhoud van het hele computersysteem van een bedrijf of instelling. Een computersysteem bestaat uit apparatuur zoals computers (hardware) en uit programmatuur (software). Je houdt je onder andere bezig met uitleggen aan de medewerkers van een instelling hoe een computersysteem werkt, controleren of de software goed functioneert, kopieën maken van elektronische gegevens, hardware controleren en onderhouden. Daarnaast probeer je storingen te voorkomen, problemen oplossen en nieuwe software en hardware aanschaffen.

    De systeembeheerder moet zich mondeling en schriftelijk goed kunnen uitdrukken zodat hij of zij goed kan uitleggen hoe een systeem werkt. Je moet goed met mensen kunnen omgaan, technisch inzicht hebben en leiding kunnen geven.

    25-01-2010 om 00:00 geschreven door Hadi Merzjoyeva  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Den Athenee
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Elke Antwerpenaar kent "den athenee", het Koninklijk Atheneum op de Rooseveltplaats. Ware het niet wegens zijn rijke sociale verleden en illustere schare oud-leerlingen, dan toch wegens de indrukwekkende neorenaissance architectuur in het hart van de stad..

    12-01-2010 om 00:00 geschreven door Hadi Merzjoyeva  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)


    Foto


    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wie ben je?
    Meisje
    Jongen
    Bekijk resultaat


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs