Welkom op mijn blog!
Inhoud blog
 • nieuws 14/10
 • nieuws 14/10
 • nieuws 14/10
 • nieuws 14/10
 • nieuws 14/10
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  gazet van vandaag

  14-10-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuws 14/10

  Gilbert wint Ronde van Piemonte tweede keer op rij

  gilbert wint ronde van piemonte tweede keer op rij 

  16:05 Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) heeft donderdag voor de tweede keer op rij de Ronde van Piemonte gewonnen. Na 194 kilometer tussen Cossato en Cherasco plaatste Gilbert in de slotkilometer de beslissende aanval en eindigde zo voor de Italiaan Leonardo Bertagnolli (Androni Giocattoli-Diquigiova) en de Deen Matti Breschel (Saxo Bank).

  De Italiaan Filippo Pozzato (Katusha) greep net naast een podiumplaats. Gilbert toonde dat hij nog steeds over goede benen beschikt en start zaterdag als topfavoriet in de Ronde van Lombardije, de laatste klassieker van het wielerseizoen.

  Ook vorig jaar mocht hij de 'koers van de vallende bladeren' op zijn naam schrijven.

  14-10-2010 om 17:41 geschreven door kobe  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuws 14/10

  Dag vol ophef in Tongeren: Volg het proces live

  moeder els clottemans getuigt vandaag op assisenproces volg het live 2

   

  14:31 Update Commotie vanochtend bij de start van het proces tegen Els Clottemans. Ervaren parachutist Mike Vogeleer (foto), die de beelden van de fatale sprong analyseerde en dinsdag nog een belastende verklaring tegen Els Clottemans aflegde, heeft voor het proces foto's van slachtoffer Els Van Doren en Marcel Somers verkocht aan een krant.

  Bekijk de foto's op de Live Space-pagina van Els Clottemans.

  Om de foto's aan de man te brengen, gebruikte Vogeleer valse e-mailadressen en verscheen hij gemaskerd op afspraken. Vic Van Aelst vroeg vanochtend dat deze kroongetuige opnieuw zou worden opgeroepen.

  Het hof besliste dat een andere expert de beelden van de sprong opnieuw moet bekijken. De expert in kwestie is Erwin De Clercq. Hij heeft vanmorgen de beelden gezien en zal namiddag zijn bevindingen komen uitleggen.

  Intentionele sprong

  Vogeleer verraste dinsdag iedereen tijdens zijn analyse van de fatale sprong van Els Van Doren. Volgens Vogeleer herkende hij in een stip Els Clottemans. Zij zou volgens hem "schijnbaar opzettelijk" het groepje met Van Doren, Marcel Somers en Tom Bolsius hebben verlaten.

  De verdediging van Clottemans reageerde woest, omdat Vogeleer pas op het proces met deze vaststelling op de proppen kwam. "Het televisietoestel in Zwartberg waarop ik de film de eerste keer bekeek, was van mindere kwaliteit. Toen heb ik dat manoeuvre niet gezien", was de uitleg van Vogeleer.

  Openbaar aanklager Patrick Boyen vindt dat dit alles Vogeleer ongeloofwaardig maakt. "Het is dan ook mijn taak dit te laten onderzoeken", aldus de man. "Getuige Vogeleer zag dus een stip bij het herbekijken van de beelden van het slachtoffer. Daarom heb ik gevraagd of deskundige Erwin De Clercq de beelden opnieuw wil bekijken en of hij de stip ook kan identificeren"

  Onze reporter volgt het proces ter plaatse:

  Speurder Pierre Kessen van de Tongerse politie stelde het proces-verbaal op nadat Mike Vogeleer de beelden bekeek. De uitspraak, dat Clottemans opzettelijk een uitwijkmanoeuvre deed, werd daar niet in opgenomen.

  Volgens Kessen wilde Vogeleer niet dat dit werd neergeschreven. "U bent mij komen verhoren over het niveau van Clottemans' sprongen", zou die gezegd hebben. "Als het nodig is, zal ik dat manoeuvre wel vermelden voor de rechtbank".

  Toen voorzitter Jordens Kessen vroeg waarom hij geen pv van inlichting had opgesteld, zei die dat hij de feiten uitvoerig had gemeld aan zijn collega's en aan speurder Cilissen. "Het is niet aan mij om Vogeleer te dwingen om dat in het pv te zetten", aldus Kessen.

  Kritiek

  Meester Vic Van Aelst is niet te spreken over de beslissing van het hof. "We gaan het onderzoek herbeginnen, terwijl we al 4 jaar aan het onderzoeken zijn", klinkt het.

  "De beelden zijn honderden keren bekeken door allerlei mensen en Vogeleer deed hier de uitspraak. Hij komt hier de onschuldige maagd van Scherpenheuvel spelen. Dat zijn zeven bruggen te ver", aldus Van Aelst.

  Jef Vermassen, advocaat van de familie van Van Doren, ziet geen graten in het nieuwe onderzoek. "Wij vinden alles perfect en het enige wat we willen is de waarheidsvinding", zei hij.

  Discussie

  Ook Herman Perdu, hoofdcommissaris van de federale politie van het detachement luchtsteun, kwam voormiddag aan het woord in Tongeren. De man, die als helikopterpiloot betrokken werd bij de reconstructie van twee sprongen, werd als bijkomende getuige opgeroepen door de verdediging van Clottemans.

  Perdu haalde onder meer aan dat het doorsnijden van de lijnen van de parachute van Van Doren, niet per definitie tot haar dood zou hebben geleid. Uit testen met poppen bleek namelijk, dat de gesaboteerde parachute twee keer wel openging en dat de pop landde.

  Het feit dat Van Aelst Perdu als bijkomende getuige opriep, was voor Vermassen een grote verrassing. Toen Perdu vertelde dat hij door de verdediging werd getelefoneerd, ontstond er een grote discussie. "Wij mogen als advocaten geen getuigen contacteren", aldus Vermassen. Waarop Van Aelst zei dat hij hem gecontacteerd had om een datum mee te geven.

  Ann, de zus van Els Van Doren, kon de discussie tussen Van Aelst en Vermassen niet aan. De vrouw verliet huilend de assisenzaal.

  Moraliteitsgetuigen

  volgen. Familieleden, vrienden en kennissen zullen proberen een beeld te schetsen van de karakters van Els Clottemans, Els Van Doren en Marcel Somers. Onder meer de moeder en de broer van de hoofdverdachte komen aan het woord.

  14-10-2010 om 17:09 geschreven door kobe  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuws 14/10

  Gasexplosie zorgt voor ravage in Gent

  15:45 Een gasexplosie heeft voor heel wat ravage gezorgd in de Meibloemstraat in Gent. Een woning is volledig ingestort en twee mensen raakten lichtgewond.

  Rond 14 uur was er in de omgeving een enorme knal te horen. Er ontwikkelde zich ook een grote rookpluim en er ontstond een kleine brand. Een huis stortte helemaal in en ook het naastgelegen huis raakte zwaar beschadigd.

  Lpg-tank

  Volgens getuigen kwamen de bewoner van het ingestorte huis en zijn buurman levend vanonder het puin gekropen. De twee mannen raakten slechts lichtgewond, een van hen is voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

  De ontploffing zou plaatsgehad hebben in de lpg-tank van een geparkeerde wagen, maar volgens de Gentse politie kan de explosie ook in de ingestorte woning zelf gebeurd zijn.

  De straat is nu volledig afgesloten en de brandweer is puin aan het ruimen. De brand is momenteel onder controle. Door de ontploffing zijn ook heel wat ramen van huizen in de omgeving vernield.


  14-10-2010 om 17:01 geschreven door kobe  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuws 14/10

  Zwart/Wit brengt 'verboden debat' tussen Dewinter en Abu Imran

  15:14 Jurgen Verstrepen is terug met Zwart/Wit en de LDD'er laat zich meteen gelden. Zondag zet hij Abu Imran van Sharia4Belgium en Vlaams Belang-kopman Filip Dewinter tegenover elkaar. Het ultieme debat tussen "de Islam en Anti-Islam" zou …

  14-10-2010 om 16:57 geschreven door kobe  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuws 14/10

  Expert De Clercq: "Clottemans verliet formatie niet per se opzettelijk"

  expert de clercq clottemans verliet formatie niet per se opzettelijk 2

   

  15:23 Expert Erwin De Clercq heeft op het proces rond de parachutemoord verklaard dat Els Clottemans tijdens haar sprong niet per se opzettelijk de formatie verliet.

  De Clercq (foto, rechts) gaf toe dat hij toen hij de beelden voor het eerst bekeek, hij de zwarte stip niet had opgemerkt, maar dat op het high definition-scherm duidelijk werd dat het om Els Clottemans – “en zeker geen vogel of een hemellichaam” – ging.

  Mike Vogeleer, de stand-in voor Clottemans en tevens haar oud-instructeur, verklaarde gisteren: "Clottemans verliet schijnbaar bewust de formatie. Het was een duidelijk manoeuvre, 30 seconden na de exit doet Clottemans een zijwaartse beweging."

  “Ik denk dat het kort door de bocht is dat ze de formatie heeft verlaten. Daarvoor is de tijdspanne te kort. Ik denk dat ze te hoog in de formatie lag, wat gevaarlijk is, en daardoor naar links opschoof", stelt De Clercq.

  Rechter Jordens tegen De Clercq: “Wat mijnheer Vogeleer dus zei over een opzettelijk manoeuvre klopt dus niet?”

  De Clercq: “U moet een lichamelijke handeling doen. Wegvliegen van de formatie zou kunnen, maar er zijn ook andere mogelijkheden die dat ook zouden kunnen verklaren: er beter kunnen naartoe vliegen, een betere hoek houden, ze beter in het oog kunnen houden.”

  Moeder en broer arriveren

  Vanmiddag getuigen ook de moeder en de broer van Els Clottemans nog.

  14-10-2010 om 16:57 geschreven door kobe  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Foto

  Over mijzelf
  Ik ben kobe
  Ik ben een man en woon in () en mijn beroep is .
  Ik ben geboren op 27/10/1999 en ben nu dus 21 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: .

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Archief per jaar
 • 2010


  Mijn favorieten
 • bloggen.be

 • Willekeurig Bloggen.be Blogs
  thrillers
  www.bloggen.be/thrille
  Startpagina !

  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!