Feiten over Honing en Kaneel Ontdekt is dat een mengsel van honing en kaneel veel kwalen kan genezen. Honing wordt geproduceerd in de meeste landen van de wereld. Hedendaagse wetenschappers accepteren honing ook als een "wonderolie" (heel effectief) voor alle soorten kwalen. Honing kan gebruikt worden zonder enige bijwerking bij iedere soort ziekte. Hedendaagse wetenschap zegt dat zelfs, omdat honing zoet is, als het als medicijn ingenomen wordt in de juiste dosering, het diabetes patiënten niet schaadt. (Dat moet je wel even uitzoeken).
Winny Weekly World News, een blad in Canada, van 17 januari 1995 heeft de volgende lijst van kwalen/ziektes opgegeven die genezen kunnen worden door honing en kaneel zoals dat door westerse wetenschappers werd onderzocht.
Hartkwalen Maak een pasta van honing en kaneelpoeder, doe dat op brood in plaats van jam en eet het regelmatig als ontbijt. Het vermindert de cholesterol in de arteriën en redt de patiënt van een hartaanval. En voor degenen die al een aanval kregen, als zij dit proces dagelijks volgen, worden ze mijlen ver gehouden van de volgende aanval. Regelmatig gebruik van dit proces bevrijdt je van ademnood en het versterkt de hartslag. In Amerika en Canada hebben diverse verzorgingshuizen succesvol patiënten behandeld en ontdekten dat als je ouder wordt, de arteries en aderen hun flexibiliteit verliezen en verstoppen; maar dat honing en kaneel de arteries en aderen her-vitaliseren.
Artritis Artritis patiënten kunnen dagelijks, 's morgens en 's avonds een kop heet water met twee lepels honing en een theelepeltje kaneelpoeder drinken. Als dat regelmatig wordt ingenomen kan zelfs chronische artritis worden genezen. In een recent research uitgevoerd op de Universiteit van Kopenhagen, werd ontdekt dat als de doktoren hun patiënten behandelden met een mengsel van een lepel honing en een halve theelepel kaneelpoeder voor het ontbijt, ze binnen een week ontdekten dat van 200 mensen die zo behandeld waren, praktisch 73 mensen totaal verlost waren van pijn en binnen een maand konden de meeste patiënten die door de artritis niet konden lopen of zich voortbewegen beginnen te lopen zonder pijn.
Blaas infecties Neem twee theelepels kaneelpoeder en een theelepel (of lepel?) honing in een glas lauwwarm water en drink het. Dit vernietigt de bacillen in de blaas.
Cholesterol Twee lepels honing en drie theelepels kaneelpoeder gemengd in een kop theewater, aan een cholesterol patiënt gegeven, en men ontdekte dat het cholesterolniveau in het bloed tien procent minder was, binnen twee uren. En zoals genoemd bij artritis patiënten, als je dit drie keer daags doet, wordt iedere chronische cholesterol genezen. Volgens informatie die kwam uit dat Blad kan zuivere honing, dagelijks bij voedsel ingenomen, klachten van cholesterol wegnemen.
Verkoudheden Zij die lijden aan gewone of ernstige verkoudheid kan drie dagenlang, dagelijks dus, een lepel lauwwarme honing innemen met lepel kaneelpoeder. Dit proces zal de meeste chronische hoest, verkoudheid genezen, en de sinussen schoonmaken.
Maag die van streek is Honing ingenomen met kaneelpoeder geneest maagpijn en reinigt maagzweren vanaf hun wortel.
Gas Volgens studies die in India en Japan gedaan zijn, is onthuld dat als honing met kaneelpoeder wordt ingenomen, de maag vrij wordt van gassen.
Immuun systeem Dagelijks gebruik van honing en kaneelpoeder versterkt het immuun stelsel en beschermt het lichaam tegen bacteriële en virale aanvallen. Wetenschappers hebben uitgevonden dat honing diverse vitamines en ijzer bevat in grote hoeveelheden. Constant gebruik van honing versterkt de witte bloedlichaampjes om tegen bacteri�le en virale ziekten te vechten. Indigestie Kaneelpoeder dat op twee theelepels honing wordt gestrooid en voor het eten ingenomen, verlicht zuurheid verteert de zwaarste maaltijden.
Influenza griep Een wetenschapper in Spanje heeft bewezen dat honing een natuurlijk ingredient bevat die influenza bacillen doodt en de patiënt redt van de griep.
Lang leven Thee gemaakt met honing en kaneelpoeder, indien regelmatig ingenomen, houdt de verwoestingen tegen van ouder worden. Neem vier lepels honing, een lepel kaneelpoeder, en drie kopjes water en maak er thee van. Drink een kwart kop drie of vier maal per dag. Het houdt de huid fris en zacht en houdt veroudering tegen. De levensspanne neemt toe en zelfs een 100 jarige, begint karweitjes van een 20 jarige uit te voeren. Puistjes Drie lepels honing en een theelepel kaneelpoeder pasta. Breng dit aan op de puistjes voordat je gaat slapen en was het de volgende dag met warm water af. Als je dit twee weken dagelijks doet, haalt het de puistjes af van de wortel.
Huidinfecties Leg honing en kaneelpoeder in gelijke delen op de aangedane plekken, dit heelt eczeem, ringworm en alle soorten huid infecties.
Gewicht verliezen Dagelijks 's morgens een half uur voor het ontbijt op een lege maag, en 's nachts voor het slapen, drink dan honing en kaneel in een kop water gekookt. Als je dit regelmatig gebruikt reduceert het het gewicht van zelfs de meest dikke persoon. Dus, het regelmatig drinken van dit mengsel laat het vet zich niet opbouwen in het lichaam, zelfs als de persoon een dieet met een hoog aantal calorieën gebruikt.
Kanker Recent onderzoek in Japan en Australië heeft onthuld dat gevorderde kanker van de maag en botten succesvol werd genezen. Patiënten die lijden aan deze soorten kanker zouden dagelijks een lepel honing met een theelepel kaneel moeten nemen, een maand lang en drie keer per dag. Vermoeidheid Recente studies hebben laten zien dat suiker die in honing zit eerder behulpzaam dan nadelig is voor de sterkte van het lichaam. Oudere mensen die honing en kaneel innemen in gelijke delen, zijn alerter en flexibeler. Dr. Milton die hiernaar onderzoek heeft gedaan, zegt dat een halve lepel honing in een glas water en besprenkeld met kaneelpoeder, dagelijks ingenomen na het poetsen en in de middag om ongeveer 03:00 uur als de vitaliteit van het lichaam begint te verminderen, dan neemt de vitaliteit van het lichaam binnen een week toe.
Slechte ademhaling Mensen uit Zuid Amerika gorgelen als eerste in de morgen met een theelepel honing en kaneelpoeder die in heet water gemengd zijn, dus blijft hun adem de hele dag door fris.
Verlies van gehoor Dagelijks 's morgens en 's avonds honing en kaneelpoeder in gelijke delen ingenomen, herstelt het gehoor.
Weet je nog dat we kinderen waren? We kregen toast met echte boter en met kaneel erop gesprenkeld!
Ruim 700 miljard filmpjes bekeken op Youtube in 2010
Het voorbije jaar zijn meer dan 700 miljard filmpjes bekeken op de populaire videowebsite Youtube. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt.
Youtube is één van de populairste websites ter wereld. Dit jaar werd ruim 13 miljoen uur aan beeldmateriaal geüpload.
Opvallende trend was dit jaar de toenemende populariteit van tv-fragmenten op Youtube. Populaire fenomen en filmpjes vinden steeds meer hun weg van het kleine scherm naar de videowebsite.
In eigen land scoorden op die manier een aantal reportages uit de Man Bijt Hond-reeks Het Dorp. Onder meer de parkeerproblemen van Eugène uit Liedekerke groeiden uit tot een wereldwijde hit. (belga bvb nieuwsblad) De tien meest bekeken
Ook voor je feestmaaltijd op kerst en eindejaar is het leuk om er de juiste wijnen bij te serveren.
Met de eindejaarsfeesten in zicht wordt er weer heel wat getobd over welke gerechten te serveren aan de gasten én welke wijn je erbij schenkt. Met volgende tips ben je er zo uit, althans toch wat de wijnkeuze betreft ...
Neem een aantal regels in acht zodat je gasten de feestmaaltijd goed doorkomen. Goed begonnen is half gewonnen, betekent niet dat men na een uur al tipsy moet zijn. Te zware starters kunnen de avond (on)behoorlijk verknallen. Cocktails met een hoog alcoholgehalte of zoete aperitieven zoals porto's en pineau de charentes zijn niet bevorderlijk voor de eetlust en benevelen snel de geesten.
Indien men kiest voor alcoholische drank start men best fris : een glas droge witte wijn, een schuimwijn of Champagne, een droge sherry of voor de liefhebbers een frisse pint. Wanneer aperitiefhapjes aangeboden worden, zullen de meeste hapjes niet goed samengaan met een zoete drank. Doseer dus de cassis matig in jouw kir.
Het is trendy om een gekoelde rode wijn te schenken bij sommige voorgerechten. De keuze van deze wijnen wordt bepaald door de hoeveelheid tannines die erin zitten. Neem vooral tannineanne wijnen zoals Beaujolais, lichte Bourgognes, Spaanse en Franse Grenachewijnen of Blauburgunders. Heel wat regio's hebben de laatste jaren grote inspanningen gedaan om frisse maar smaakvolle roséwijnen te produceren. De rosé is daardoor uit het verdomhoekje geraakt.ook hier opletten dat men een droge roséwijn kiest.
Wanneer de kok een eenden lever voorziet of een terrine dan wil de traditie dat een zoete wijn geserveerd wordt. Zoete wijn kan echter moeilijk opgevolgd worden door rode wijn. Bouw een tussen gerecht je in om de zoetigheid te neutraliseren of schenk een droge wijn met een moelleux 'tintje' zoals een oudere witte chardonnnay aan keldertemperatuur (12 -14 ° C) Dergelijke overrijpe wijnen, zoals Meursauit St Aubin of Montrachet uit Bourgogne, of Australische en andere wijnen uit de Nieuwe Wereld kunnen prima zijn.
Na het hoofdgerecht komt ook in ons contreien vaker een kaasbord op het menu vóór het dessert. Je kan de rode wijn verder gebruiken van het hoofdgerecht maar vergeet niet dat bij heel wat kazen een witte wijn beter past Misschien rest er nog iets van bij het voorgerecht?
Bij blauwe Razen zijn zoete wijnen het meest aangewezen. Daarenboven kan een dergelijke wijn ook leuk zijn bij het dessert dat ema nog komt.
Een feest blijft echter maar een feest als iedereen er de dag nadien nog blij om is. Matigheid is niet alleen voor BOB belangrijk om er géén kater aan over te houden. (step) Pol Bossuyt. Meester-Vinoloog Kuume Eindejaarspromotie's
In bijlage uit Magazine van het nieuwsblad "de volgorde van de wijn".
Frank Vander Linden gestrand in 'De Allerslimste Mens ter Wereld'
Zenuwen en een gebrek aan kennis over de aardrijkskunde hebben Frank Vander Linden doen stranden in de vijfde aflevering van 'De Allerslimste Mens ter Wereld'. Tijdens de fotoronde met landen op een blinde kaart ging de zanger van De Mens totaal de mist in.
Het lijkt wel een gewoonte te zijn in 'De Allerslimste Mens ter Wereld', de nieuwkomer wint zijn eerste aflevering. Zo ook maandagavond, Ben Crabbé mag zich voor één dag 'Slimste Mens' noemen. Frank Vander Linden en Yves Desmet werden doorverwezen naar het finalespel. Uiteindelijk moest Vander Linden het onderspit delven. Hij wordt dinsdag vervangen door niemand minder dan Helmut Lotti. Als daar maar geen rel van komt... (TV-Visie)
Fans van de overleden popster zijn bezig met een petitie.
Ze willen zoveel mogelijk handtekeningen verzamelen omdat ze op die manier willen verhinderen dat er een reconstructie van de autopsie van Jackson op tv zal uitgezonden worden.
Discovery Channel is van plan om op 13 januari de documentaire Michael Jackson Autopsy uit te zenden. Volgens Amerikaanse media proberen boze fans daar een stokje voor te steken, omdat ze het programma 'een belediging voor de menselijke waardigheid' vinden. Inmiddels staan er 1500 handtekeningen op papier. Of de fans het programma daadwerkelijk van de buis kunnen houden, is nog maar de vraag.
"Dit soort sensationele en gewetenloze verslaggeving kan alleen maar kwaad doen", luidt de petitie. (showbizzsite)
Zeven seconden, zo veel tijd heb je om indruk te maken op iemand. Na zeven seconden hebben mensen zich immers al een idee gevormd over iemand. Dat zegt klinisch psychologe en auteur Linda Blair in haar boek 'Straight Talking'.
"Het is geen bewust proces, we weten niet dat we het doen. Dit mechanisme dateert vanuit de primitieve tijd, toen we ons niet konden permitteren om minutenlang nodig te hebben om beslissingen te maken."
Het belangrijkste criterium is de vraag of we ons bedreigd moeten voelen. Twee kenmerken worden daarbij gecheckt: aantrekkelijkheid en personaliteit.
Maar ook al beseffen we dat we zelf snel een oordeel vellen over iemand, we doen maar weinig om de signalen die we zelf uitsturen te controleren. Vaak komen we toe op een bedrijfsfeest of een feestje met een angstige, verlegen of zelfs vijandige uitdrukking op het gezicht, zonder dat je het zelf beseft.
Hoe maak je nu een zo goed mogelijke indruk in zeven seconden? Blair geeft enkele tips:
1) Neem de tijd Voor je ergens binnenstapt, check je je haar, make-up en je adem. Zorg ervoor dat alles tiptop in orde is voor je ergens binnenstapt, zo neem je al een belangrijke bron van onzekerheid weg. Bovendien kan je jezelf voor de spiegel een kleine ,peptalk geven. 2) Rekje strekje Recht je rug, hou je kin hoog en maak je lang. Dat geeft je een zelfzekere look en zo kan niemand over jou kijken. Adem diep in en uit, ontspan de spieren en ga ervoor.
3) Gsm Zet je gsm stil voor je een feestje binnenstapt. 4) Glimlach Als jij naar iemand glimlacht, is de kans groot dat die persoon teruglacht. Hou het zo natuurlijk mogelijk, en probeer de glimlach langzaam te laten wegtrekken. Een glimlach die te snel opkomt en wegvaagt, is niet oprecht.
5) Handtas Hou een handtas (of je drankje, of je hapje) in je linkerhand of aan je linkerarm, zodat je je rechterhand vrij hebt voor een handdruk. Een stevige, korte handdruk weegt meer door in de indruk die men van je krijgt, dan een jurk of hoe je binnenkomt.
6) Emotie Als je humeurig, ongelukkig of angstig lijkt, zullen de mensen ervan uitgaan dat je dat ook bent.
7) Toon interesse in de andere persoon Praat je met iemand, stel dan oprechte vragen over het verhaal, maar ook over de persoon. Kijk de persoon daarbij recht aan en blijf geconcentreerd.
8) Afstand Hou voldoende afstand bij een persoon die je niet kent. Een armlengte is perfect.
9) Vermijd gekruiste armen Gekruiste armen geven een weinig toegankelijke indruk, net als gekruiste benen. Hou een open houding, dat verhoogt de kans op contact.
10) Spiegel Observeer je gesprekspartner, en spiegel zijn spraakvolume, -snelheid en oogcontact. 11) Complimenteer Wees niet te gul maar ook niet te zuinig met complimentjes. Bovenal: meen ze oprecht. 12) Dress for success Je outfit speelt een secundaire rol, maar desalniettemin een rol. Zorg dat je gekleed bent voor de gelegenheid, poets je schoenen en wees zuinig met parfum. (edp)
Binnenkort vertrekken we voor de eerste keer met het hele gezin op wintersport. Hoe beschermen we ons het best tegen de extreme kou in het hooggebergte? Astrid stelt haar vraag aan Koen Bouman (medisch adviseur van boekje Nina)
In het hooggebergte is de temperatuur vaak onvoorspelbaar. Het kan beneden aan de skilift aangenaam mild zijn, terwijl het boven op de pistes vriest dat het kraakt. Sneeuwbuien en de wind doen de gevoelstemperatuur vaak nog eens drastisch verlagen. Logisch dus dat je goede voorzorgsmaatregelen moet nemen om je lichaamstemperatuur dan op peil te houden. Dit zijn enkele gouden tips die ik je in dat geval kan geven:
- Zorg voor voldoende dekens in de auto tijdens de heenreis. Zo vermijd je dat je onderkoeld raakt als je in de file staat.
- Draag kleren in een kunstvezel. Die beschermt je beter tegen de kou en zorgt ervoor dat het zweet verdampt. Dat voorkomt natte, klamme kleren die het koudegevoel nog verergeren.
- Draag verschillende lagen boven elkaar. Dat isoleert beter, en zo kan je iets uittrekken als je het toch te warm krijgt.
- Kijk elke dag naar het weerbericht.
- Neem een stevig ontbijt en eet onderweg een snack. In de kou verbruik je meer energie.
- Vermijd alcohol. Het zorgt ervoor dat je bloedvaten uitzetten, waardoor je meer warmte verliest.
- Ga nooit alleen op pad.
- Zorg voor beschutting tegen de wind als er iemand gewond raakt, en probeer die persoon warm te houden met cellofaanfolie. Trek natte kleren onmiddellijk uit.
- Duffel kleine kinderen extra goed in. In verhouding tot hun grootte hebben ze een grotere huidoppervlakte, waardoor ze sneller warmte verliezen.
- Roep onmiddellijk medische hulp in als iemand onderkoelingsverschijnselen begint te vertonen, zoals bleek worden, in slaap vallen, stijve spieren krijgen of bewusteloos vallen.
Huiver, Yves Desmet en Frank Vander linden: Ben Crabbé (48) is klaar om de allerslimste mens ter wereld te worden. Als hij geen vragen over planten krijgt, tenminste.
Ben Crabbé verloor de allereerste finale van De slimste mens ter wereld tegen Alain Grootaers. Zeven jaar later is hij een van de favorieten om allerslimste mens te worden. Logisch als je binnenkort de 3.500ste aflevering van Blokken presenteert. 'Ik lees ook dat ik een van de favorieten ben. Ze vergeten dat het zeven jaar geleden is dat ik heb meegedaan. Ik wil graag winnen, maar ik ga er niet voor studeren.'
'De allerslimste mens is ook geen echte quiz, hè? Ze vragen wat je weet over Nicole Kidman. Zit je half haar leven te vertellen en vergeet je het woord 'botox'. Blokken is iets heel anders. Dat is vraag en antwoord en een beetje gezever van mij ertussen. Makkelijk, denk je in de huiskamer. Maar ik zeg altijd op voorhand tegen de kandidaten: je speelt tegen iemand anders, om het snelst en het is élke keer nu of nooit. Slecht scoren doen kandidaten nog zelden. Een kandidaat stond op min 130 punten, drukte af en zei Johan Vernimmen in plaats van Johan Verminnen. Die is op min 180 geëindigd. Dat maak je bijna nooit mee.'
Favoriet wil Crabbé dus niet zijn. Maar hij wil ook niet flauw doen: 'Ik weet natuurlijk wel íets. Als het over de wereld gaat, wil ik het weten. Soms een beetje vermoeiend. Sinds mijn zoon Lex (4) er is, heb ik minder tijd om te lezen en te kijken. Hij heeft dat trouwens ook, die ongelooflijke interesse voor alles en nog wat. Lex was alleen met zijn mama toen ze zei: straks ga jij slapen, dan kan ik mijn film uitkijken. A ja, zei hij: 'Sex and the city 2'. Dat ventje is vierenhalf, hè?' (TDL nieuwsblad)
Nog voor Vlaanderen kon kennismaken met zijn positief verhaal in het nieuwe seizoen van 'Hart voor Mekaar', is de lijdensweg van Bart Verbeeck ten einde gekomen. Bart, een moedige jongeman van 23, heeft 7 jaar gevochten tegen een zeldzame botkanker.
Hij werd volgens zijn eigen wens vrijdag in een kunstmatige coma gebracht om zo stilletjes en zonder pijn te kunnen sterven. Zondagochtend stierf hij, omringd door zijn naaste familie en vrienden. Zijn belangrijkste boodschap voor iedereen: 'Blijf positief'. Die boodschap brengt hij ook 'Hart voor Mekaar'.
De vzw 'Barts weg' zamelt geld in voor kankeronderzoek en wordt verder gezet door zijn broer Joris. Een portret van Bart Verbeeck is te zien in het nieuwe seizoen van 'Hart voor Mekaar'. In 'Het Nieuws' zat al een reportage met daarin het laatste interview met Bart.
Ook naamgenoot Showbizz Bart vertelde vorige week al het verhaal in de ochtendshow van Q-music. De twee hadden de voorbije maanden geregeld contact. (Tv-Visie)
De raadselachtige glimlach van de Mona Lisa, het beroemde 500 jaar oude schilderij van Leonardo Da Vinci, is nog een beetje geheimzinniger geworden nu kunsthistorici piepkleine cijfers en letters in haar ogen hebben ontdekt.
Het meesterwerk van Da Vinci is al langer in een waas van mysterie gehuld, tot op vandaag doen verschillende theorieën de ronde over de identiteit van de geportretteerde vrouw met 's werelds beromedste glimlach.
"Moeilijk te ontcijferen" Leden van het Italiaanse Comité voor Cultureel Erfgoed hebben nu bekendgemaakt dat er lettertjes en cijfertjes tevoorschijn komen wanneer men hoge-resolutiebeelden van Mona Lisa's ogen vergroot. "Met het blote oog kan je deze symbolen niet waarnemen, maar met een vergrootglas zijn ze er onmiskenbaar", zegt Silvano Vinceti, de voorzitter van het comité.
In het rechteroog staan de letters LV, mogelijk een verwijzing naar de initialen van de schilder. In het linkeroog staan minder duidelijk leesbare of verklaarbare symbolen. "Het lijken de letters C en E of B, en het cijfer 72 of de letter L en een 2", zegt Vinceti. "Het is zeer moeilijk te ontcijferen, ook al door de ouderdom van het werk."
Dan Brown achterna Het schilderij dook al op in de samenzweringsthriller 'The Da Vinci Code' van Dan Brown. In dat boek wordt gewag gemaakt van geheime boodschappen die in het schilderij werden gestopt. De realiteit hoeft qua mysterie niet onder te doen voor de fictie: een van Vinceti's collega's werd op het juiste spoor gezet door een 50 jaar oud boek dat hij bij een antiquair ontdekte.
"We staan nog maar aan het begin van het onderzoek", zegt Vinceti. "Het is zeer eigenaardig dat al die tijd niemand die tekens ontdekt heeft. Het staat vast dat ze bewust door de schilder werden aangebracht, maar omdat ze in de donkere pupillen en niet in de lichtere irissen staan, lijkt het een duidelijke poging om de symbolen zo onherkenbaar mogelijk te plaatsen. De kunstenaar gebruikte doorheen zijn hele oeuvre allerlei symbolen en verborgen boodschappen. Dat geldt ongetwijfeld ook voor de Mona Lisa, een schilderij waaraan hij zoveel belang hechtte dat hij het op het einde van zijn leven overal met zich meenam."
Schedel Da Vinci onderzoeken Het comité heeft al contact opgenomen met Frankrijk om het lichaam van Da Vinci, dat begraven ligt in het kasteel van Amboise in de Loirevallei, te mogen onderzoeken. Ze willen nagaan of ze aan de hand van Da Vinci's schedel kunnen ontdekken of het schilderij geen zelfportrt was. Eén theorie wil namelijk dat de 'vrouwenportretten' van de schilder eigenlijk verkapte zelfportretten zijn. (hlnsydney/tw)
Feesten staat in elke Belgische familie gelijk aan eten. Als één gerecht niet mag ontbreken bij een feestmaaltijd, is dat het nagerecht wel.
De aantrekkingskracht van zoet
Elke eetcultuur heeft zijn eigen recepten voor desserts, maar allemaal delen ze een belangrijke eigenschap: nagerechten zijn overal ter wereld zoet. Eeuwen geleden, toen suiker in onze contreien nog schaars was, waren zoetigheden op tafel een bewijs van rijkdom. Alleen de allerrijksten konden suiker betalen.
Nu is dat natuurlijk anders, en zijn zoete gerechten voor iedereen toegankelijk. En iedereen heeft wel zijn favoriete zoetigheid. We vinden het zelfs zo lekker, dat we ons ook na een copieus viergangenmenu overgeven aan een smakelijk toetje. Het dessert heeft dan ook niets met honger te maken, maar alles met genieten. Juist daarom is het de perfecte afsluiter van een feestelijk diner. Een hele middag en avond aan de feestdis moet nu eenmaal genieten zijn.
Van de sfeer, het gezelschap, en van wat er op ons bord komt. Voor wie nog een excuus zocht om het dessert dit jaar niet over te slaan: een nagerecht zorgt voor een lichter gevoel. De suikers zetten je maag aan het werk, zodat die je maaltijd begint te verteren. Hoe zoet ook gezond kan zijn. (Blad Magazine nieuwsblad). Lees ook de bijlagen
Het hoort er bij: de officiële verlovingsfoto's van het prinselijke Britse paar, William en Kate. Prins William (28) en Kate Middleton (28) zullen volgend jaar op 29 april elkaar het jawoord geven.
Kopjes tegen elkaar, een beschermende omhelzing en de verlovingsring in vol ornaat zichtbaar: de twee lachen de toekomst tegemoet op het eerste beeld. Het tweede portret is iets stijver. Was allemaal getekend: modefotograaf Mario Testino. Deze Peruviaan was de favoriet van wijlen Lady Di, de mama van William.
Testino is geen onbekende voor het Britse koningshuis. Hij maakte eerder al de foto's voor de kerstkaarten van prins Charles en die van de 21ste verjaardag van prins William. Kate Middleton zou les gekregen hebben van de fotograaf. Het was ook Testino die de inmiddels beroemde shoot van Diana voor Vanity Fair maakte, amper een maand voor haar dood in 1997. Haar twee zoontjes, William en Harry, vonden toen dat hun moeder er op die foto's heel natuurlijk uitzag. (jv)
Culinaire trends voor de feestdagen. Wat zijn de lekkerste recepten voor een feestmenu op Kerstmis of nieuwjaar? Blijven de klassieke gerechten scoren of zijn er opvallende nieuwigheden? We vroegen aan chef Inge Ooghe van het kookatelier La Coquerie in Leuven wat zoal op het menu staat voor eindejaar. En we gingen bij een bekende hobbykok, presentatrice Cathérine Vandoorne van het programma 'De Madammen' op Radio 2, snuisteren in de feestkeuken. Emilie Laehaert
Culinaire kersttrip rond de wereld Om een origineel en vernieuwend tintje te geven aan de kerstmenu's, lanceerde het kookatelier van La Coquerie vorig jaar de workshop 'Xmas around the world: In die workshop wordt er voor het feestmenu inspiratie gehaald uit de traditionele kerstmenu's in andere landen. Het is een soort culinaire wereldreis. Inge Ooghe: "We maken kleine hapjes die een beeld geven van de culinaire kerstbeleving in andere landen. Kerstavond of kerstdag wordt wereldwijd op tal van manieren gevierd."
"Zo maken de Zweden een Smorgasbord met een variëteit aan schelpdieren, varkensvlees, gekookte en rauwe haring, vis, kaviaar, kazen en bruine bonen. In Polen bestaat het kerstmenu vooral uit groenten, een soort ravioli en vis. Vlees en alles wat onder de categorie 'vette en zoete happen' valt, wordt er niet gemaakt. Dat werd als te luxueus beschouwd. Bij ons en in onze buurlanden is vlees wél een absolute must tijdens de kerstperiode.In Australië is de kerstlunch dikwijls een barbecue. De Flippijnen vieren kerst dan weer met een soort Spaans-Aziatische culinaire inslag. Het is boeiend om wereldwijd rond te kijken en zo andere smakenpaletten te ontdekken."
Inge Ooghe: "We geven ook workshops om leuke, originele hapjes voor nieuwjaar te bereiden, Het kan gezellig en leuk zijn als de gasten elk een gerecht meebrengen voor het feestmenu. Het nadeel van deze regeling is dat je vaak een samengesteld menu krijgt dat niet helemaal evenwichtig is. Er is bijvoorbeeld te veel vis of vlees of een kruidige tajine staat naast een Frans klassiek gerecht. Op voorhand afspreken over het menu, kan helpen. Werk bijvoorbeeld met een culinair thema, bijvoorbeeld de mediterraanse keuken." Wie het echt héél gemakkelijk wilt houden op oudjaar, kan kiezen voor gourmet of fondue. Deze gezellige klassiekers vragen geen uren voorbereiding in de keuken. Eén nadeel: je huis ruikt er dagen later nog naar. (Blad Magazine nieuwsblad)
In bijlage Cathérines favorieten voor eindejaar uit "koken een feest" Hapje: een klein tasje wortel-sinaasappelsoep
Hoofdgerecht: Eendenborstfilet met sinaasappelsaus
Nagerecht: Créme brûlée met kardemom en passievrucht
Mag je een kerstcadeautje ruilen als je het niet leuk vindt? Worden cadeaubonnen eigenlijk wel geapprecieerd? Life vroeg aan etiquettespecialist Kevin Strubbe hoe je een geschenk geeft en krijgt volgens de regels van de beleefdheid. Foto Shutterstock
Welke cadeaus geef je best niet met Kerstmis? De meeste mensen krijgen niet graag geld. Het is onpersoonlijk en je weet meteen hoeveel je cadeau waard is. Een geschenkbon is een beter idee, ook al bewijst het dat je niet veel moeite gedaan hebt om naar een creatief alternatief te zoeken. Als je geen inspiratie hebt, dan laat je beter een fruitmand samenstellen.
Bestaat er zoiets als een veilig geschenk? Met bloemen of een fles wijn zit je meestal goed, tenzij de man of vrouw in kwestie een alcoholist(e) is. Let wel: sommige cadeaus die wij graag krijgen, kunnen een persoon met een ander geloofsovertuiging beledigen.
Wat geef je aan oudere familieleden? Omas en opas genieten het meest van geschenken waardoor ze tijd met iemand kunnen doorbrengen. Denk aan tickets voor de Zoo of een zelfgemaakte bon, goed voor een namiddag kaarten.
Kan je een zelfgemaakt cadeau schenken? Absoluut. Veel mensen verlangen naar iets wat speciaal voor hen uitgekozen is. Probeer ook een handgeschreven kaartje naar je beste vrienden en familieleden te sturen. Iedereen zendt tegenwoordig een algemeen smsje met zijn beste wensen, dat is zo afstandelijk.
Moet je jezelf aan een bepaald budget houden? Iedereen is vrij om te geven wat hij wil. Het is onnodig om dure cadeaus te kopen als je budget dat niet toelaat of om de ander te overtreffen.
Wanneer mag je pakjes openen? Daar zijn geen regels voor, maar het is wel zo dat je ze niet als een gek mag beginnen uitpakken. Neem per cadeau de tijd om de persoon van wie je het kreeg te bedanken. Zo vergeet je niet wie elk geschenk gegeven heeft. Maak ze wel open terwijl iedereen het kan zien, het is onbeleefd om te wachten. Krijg je toch geld, dan moet je het niet beginnen tellen.
Mogen kinderen hun cadeaus eerder uitpakken? Ja, maar geef ze dan wel iets waarmee ze enkele uren zoet zijn zoals een potlodenset en een kleurboek. Anders vragen ze na enkele minuten al wanneer ze het volgende geschenkje krijgen.
Wat is beter: je geschenk laten inpakken of alles zelf doen? De meeste winkels werken met herkenbaar inpakpapier dat meteen de inhoud van het pakje verraadt. Pak alles zelf in als je het spannend wil houden.
Hoe bedank je voor een cadeau? Bedank op een vriendelijke manier en apprecieer het dat de persoon aan jou gedacht heeft, ook als je het cadeau niet graag ziet. Kreeg je een groot geschenk, dan is het attent om na een tweetal weken te zeggen dat je het gebaar enorm op prijs hebt gesteld.
Mag je een fout geschenk ruilen? Indien mensen zeggen dat je een cadeau mag inruilen, hoef je dat voorstel niet uit beleefdheid te weigeren. Integendeel: diegene die het cadeau gaf zal blij zijn dat je iets kiest wat je wel graag ziet en jij bent tevreden dat je niet met een onding blijft zitten. (vwh nieuwsblad)
Hoe lang kan een mens zichzelf verwensen? Een dikke week na opname denk ik dat ik het ergste heb gehad, al blijven er momenten komen dat ik mezelf het liefst met een Erik Van Looy-waardige vloek voor het hoofd zou willen slaan. Het letterlijk zomaar weggeven, hoe is het in godsnaam mogelijk? Dat is ook de vraag die me dezer dagen gemiddeld zo'n keer of honderd per dag wordt gesteld, wat gezien het bijna angstwekkend hoge kijkcijfer van het programma en de omvang van de begane stommiteit, uiteraard geheel normaal is, en wat ik dus maar lijdzaam onderga. Hoewel ik nog steeds geen deftig antwoord kan geven.
Alles zat mee, zou je kunnen zeggen. Ik had er net weer een uiterst ontspannend kwartiertje in de make-up op zitten (dank je, Fien, dát ga ik dus missen) en ondanks de aanvechting naar meer, had ik in de pauze hooguit twee keer van het glas wijn van mijn zus genipt. Ik had ook het psychologische voordeel dat ik al tot de derde stoel was opgeschoven, en had me er zelfs van weten te overtuigen dat de killerblik die Yves Desmet had opgezet, niets anders was dan pose. Ik zou me nu dus kunnen verliezen in uitvluchten.
Dat het bewuste voorval zich om twaalf uur 's nachts afspeelde bijvoorbeeld, een onzalig uur waarop ik op andere avonden het spelletje niet eens meer vanuit mijn sofa zou kunnen spelen. En heb jij die sneeuw zien vallen vorige week? Daar was ik dus door geploeterd. Maar dat geldt natuurlijk voor iedereen, en het zijn zaken waar de ware kampioen zich niet door van de wijs laat brengen. En dus zal ik mij aan dergelijke flauwe excuses maar niet te buiten gaan en erkennen dat ik mijn glansloze aftocht geheel en alleen maar aan mezelf te danken heb.
'Je hoeft nu niet meer te stressen, mama.' Zelfs schrale troost is troost, zeker als het - hoe confronterend ook - van de juiste mensen komt. Ze heeft mij natuurlijk ook zien vertrekken, met de armen vol kleren de babysit instruerend, en oh ja, wat was de hoofdstad van Zimbabwe ook alweer? (de zo vaak verguisde BlackBerry van manlief bewijst in de auto dan eindelijk eens een dienst). En ze heeft gelijk natuurlijk. Hoe jammer ik het ook vind dat ik de verwachtingen niet heb ingelost (sorry, lieve supporters), het voordeel van de vroegtijdige aftocht is dat ik weer in alle onschuld mijn krant kan lezen en nu ook, achteroverleunend in de sofa, van de rest van het programma zal kunnen genieten. Mét een glas wijn. En als ik nog wakker ben natuurlijk. Annelies Rutten
Annelies Rutten, journaliste bij 'Het Nieuwsblad' en mama van Valentien (10) en Boris (6), schrijft wekelijks over wat haar bezighoudt en opvalt.