Een fantastisch restaurantje waar zowel vis als vlees op de kaart staan. Eerst gaan we voor overheerlijke oesters en als hoofdgerecht kiezen we voor vis Jack neemt Angelfish (meer info: http://en.wikipedia.org/wiki/Atlantic_pomfret) en ik neem dorado (wat blijkbaar niet hetzelfde is als dorade). In Kaapstad is het blijkbaar gebruikelijk dat je verschillende manieren kan kiezen hoe je je vis graag wil (gegrild, gebakken, geroosterd...) en de bereidingswijze zijn ook bijzonder (met boter en citroen, wasabi, chilli,,...) wij gaan voor de wasabi manier. Hierbij drinken we een heerlijke flesje afrikaanse witte wijn: Mulderbosch een lekkere en frisse sauvignon. Eten en drinken is hier niet zo duur als in België dus laten we ons verleiden tot een dessert; Vanille ijs met karamelsaus en sorbet. mmmmmmmmm genieten...
Eerst even onze honger stillen in de restaurantstraat Kloof Street op 10 min wandelen van onze B&B. Een lekkere burger en een stevige plaatselijk pint en natuurlijk noemt die pint Jack Black . We wandelen van Kloof street naar Long street en ontdekken verschillende mooie huizen tss alle andere gebouwen. Ook zijn er vele kerken in Kaapstad allemaal verschillende godsdiensten. Blank en zwart loopt hier door elkaar maar toch gaan kinderen niet naar dezelfde school, hebben gekleurde bedienden een lagere functie en zijn vele huizen nog zwaar beveiligd.... Onderweg komen we een antiekmarktje tegen en een typisch Afrikaans marktje met Afrikaanse kleren en juwelen op greenmarket Square gezellige sfeer het minst dat je een beetje interesse toont willen ze alles verkopen wel grappig. Daarna wandelen we door naar V&A Waterfront dit is een toerischtische trekpleister van Kaapstad. Je kan er lekker eten in de (prijzige) visrestaurants, shoppen in de mall, een boottocht doen,..wij flaneren er wat rond en worden dan verleid om een dry martini te gaan drinken. Onze eerste dag in Kaapstad zit er bijna op we gaan terug naar onze B&B vragen aan onze gastvrouw een lekker visrestaurantje in de buurt.
Onze gastvrouw Christine is oorspronkelijk van Zwisterland en heeft in kaapstad al een 20-tal jaren een B&B. We krijgen de mooiste kamer met een prachtig uitzicht op de tafelberg en de stad. Een leuk terraske waar jack nu zit te genieten van een glaasje wijn onder een zalige sterrenhemel. We hebben zelfs een zwembad maar daar is het nog een beetje te fris voor. Hier wisselvallig maar wel t-shirt weer en af en toe een druppel regen.
Na een vlucht van 13 uren vanmorgen om kwart voor 8 (kwartier vroeger dan verwacht) aangekomen in Kaapstad. We zijn allebei na een heerlijke maaltijd en nog een glaasje cava en wat wijn als een blok in slaap gevallen totdat het licht terug aan ging in vliegtuig en het ontbijt werd geserveerd. Op de luchthaven werden we opgehaald door Christine ons gastvrouw van de B&B waar we verblijven. Vermits we de vroeg waren liep de afspraak wat mis maar na wat over en weer bellen elkaar toch gevonden. Alvorens we naar ons knappe kamer gingen kregen we een tasje koffie en een stadsplan en wat uitleg over de meest interessante plekjes. Doodop kwamen we in onze kamer en zijn nog een uurtje terug in bed gekropen om dan fris en uitgeslapen om half 12 Kaapstad te verkennen.
Na een rustige vlucht van Brussel naar Londen effe wat rondgekeken in winkeltjes op luchthaven in londen en een bezoekje gebracht aan de apotheker want hier zijn producten goedkoper dan bij ons. Een soepke en een kaasschoteltje in de lounge met een glaasje wijn en een boek wachtend op het bericht dat onze vlucht zou boarden... Het duurde wel even maar uiteindelijk stond er 'boarding' op het bord dus wij op pad naar het vliegtuig gate B34. Niemand had ons vertelt dat we nog een stuk moesten wandelen, metro nemen om dan uiteindelijk aan gate B34 uit te komen waar ze zeiden 'ah they are here our 2 last passengers'....5 min later en we hadden onze vlucht gemist...eind goed al goed. Glaasje champagne een zalige business lounge zetel en daar gingen we dan op naar Kaapstad! Jack geniet volop van de ondergaande zon in het vliegtuig en krijgt me weeral aan het lachen En dan vliegen we hoog boven de wolken en eten lekkere krab en een zalig glaasje chablis.