De familie Grootaert - Coenraets in Bayern.
Inhoud blog
 • Schilderwerken.
 • Stellendam.
 • Gebeurd.
 • Training.
 • Belgische nummerplaat.
  Zoeken in blog

  Foto

  Wie we zijn vindt u terug op dd 2 april. Sinds 02.2009 wonen we terug in Merelbeke.

  Mijn favorieten.
 • Onze FOTOALBUM. Our PICTURES. Unsere BILDER.
 • Vakantie in Bayern.
 • Belgen in Bayern.
 • Skieën in Oberbayern.
 • Skype: om gratis naar ons te bellen.
 • Alles over München.
 • Meer info over Dachau.
 • Top staanplaatsen voor mobilehomes in Duitsland.
 • Parties events showcases concerts in GENT.
 • Een Chambre d'hôtes in wording (Wallonië).
  Uw banner hier?
  30-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medische controle.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Maurane heeft vandaag een medische controle gehad en enkele testen om na te gaan of ze rijp is voor het 1e leerjaar. Omdat ze in april dit jaar al gecontroleerd geweest is in België, heeft de dokter zich beperkt tot een gehoortest, een kijktest en een test om kleurenblindheid na te gaan. Ze heeft zichzelf moeten tekenen, en haar naam schrijven. Haar naam kan ze pas van deze week volledig schrijven. Ze had wat problemen met de U en de R. Ze heeft ook een 20-tal voorwerpen moeten benoemen, waarvan ze er maar een 3-tal niet wist. Heel goed. Wel moet ze wat letten op nauwkeurig werken, maar ja, het zijn nog 9 maanden voor ze naar het 1e leerjaar gaat. In de Vorschule hebben ze al leren schrijven tot en met het cijfer 7.

  30-11-2006, 15:03 geschreven door Wendy  
  Reacties (1)
  29-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Post voor de Sint.

  "De Post heeft het op een akkoordje gegooid met niemand minder dan Sinterklaas om de brieven van alle brave kinderen te beantwoorden.
  Elke dag sturen zes- tot zevenduizend kinderen een brief aan de Sint. De Post kent het juist adres van de Sint en zorgt ervoor dat alle brieven op hun bestemming terecht komen. Het juiste adres is: Sinterklaas, Spanjestraat 1, 0612 Hemel.
  Vorig jaar hebben we iets minder dan 200.000 brieven gekregen. Dit jaar zouden we dat cijfer moeten overtreffen", zegt Emmanuel Foulon, woordvoerder van De Post.
  Vanaf volgende week zal de Sint alle brieven beantwoorden. Alle kinderen zullen niet alleen een brief ontvangen van de Sint, maar ook een strip als verrassing." bron GVA.
  Spijtig dat de brave man nog niet mee is met zijn tijd....hij heeft nog geen e-mail!!!  Nu vraag ik me af of er nog veel kinderen zijn die uberhaupt nog een brief kunnen schrijven.

  Maar misschien maar best dat hij nog wat "achterlijk" of ambachtelijk is.  Indien hij met zijn Stealth Helicopter zou langskomen dan ging de commerce kapot, want dan had niemand hem gezien...
  En wat zou het adres dan zijn van de Kerstman?  Trekdierstraat 6, 3377 Sneeuwland? De beste inzendigen worden beloond.....

  En als we dan toch bezig zijn, wat met de Paashaas, het zandmanneke, de pompoen,

  Kleine bedenking
   
  Nico

  Voor de kinderen die in Duitsland wonen, die kunnen een brief schrijven naar het Christelkind. Het adres luidt: "An das Christlkind, Kirchplatz, 97267 Himmelstadt". Volgens het PLZ moet dit in Bayern zijn.


  29-11-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (8)
  28-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als het goed is ....
  Als het goed is, moet het ook gezegd worden: Tanguille heeft een zeer goede rekenproef gemaakt. Zijn juf heeft erop geschreven dat ze zeer tevreden is. Goed jongen!
  Hij heeft vandaag ook een vriendenboek van Bayern-München mee van Alexander. Nog voor zijn huiswerk, vult hij alles zelf in. Ik heb het enkel moeten nalezen en een paar woordjes verbeteren. We hebben gezien dat er veel jongens in zijn klas zitten die geboren zijn in 1998. Sommigen zijn tot 1 jaar ouder dan Tanguille, en spelen daarom ook bij een hogere voetbalploeg.
  Nieuw is nu ook dat vanaf nu de juf een stempel zet in het huiswerkschriftje als de kinderen een huistaak niet gemaakt hebben: "Hausaufgaben vergessen am ..... Kenntnisnahme der Eltern" met een groot uitroepingsteken.

  28-11-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Das Reh.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is hier vandaag weer slecht weer, gans de dag nevel, de temperatuur rond de 0° en vroeg donker. Gisteren ben ik tegen 17h30 Tanguille naar de voetbal gaan brengen samen met Maurane. 's Avonds is er hier op de wegen echt geen steek te zien, nergens verlichting, enkel paaltjes met katogen, en veel mist. Ik reed dus rond de 50 - 60 km/h....gelukkig bleek achteraf, want plots stond er een Reh voor onze wagen, en er volgde nog één. Amai, dat was schrikken ... ja, je weet wel dat er hier lopen, maar je verwacht ze natuurlijk niet voor je wagen. De kinderen wouden al lang nog eens een Reh zien, maar ik zie ze toch liever overdag, alsook de eekhoorntjes.

  28-11-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (1)
  27-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  De seizoensstart van de skigebieden wordt verschoven. Vorig jaar kon er al geskied worden vanaf 17 november, en hebben ze in totaal 151 skidagen gehad, een recordseizoen. Vandaag is alles anders, zelf de kunstsneeuwpistes hebben ze nog niet kunnen klaarmaken. Daarvoor zijn er temperaturen nodig rond de 0°.

   

  Voor de voetbalfans het volgende: Bayern-München heeft dit weekend eindelijk nog eens gewonnen, en dat tegen Hamburger SV. Onze landgenoot, Van Buyten, heeft goede punten gehaald, nl. een 2 wat betekend: “Prächtig”. Ook de Nederlandse spelers hebben goed gespeeld: Makaay heeft ook een 2, en van Bommel een 3 ("In Ordnung") .

   

  Het sportnieuws van België volgen we ook op de voet via TV-Vlaanderen. Sven Nuys blijft maar winnen… en KAAGent doet het ook goed de laatste tijd.  27-11-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziek.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Nico is zwaar verkouden. Hij had het al voelen aankomen van gisteren. Ja, wat wil je met zo'n weer: gisteren 16° en vandaag nevel en maar 3°. Wat een temperatuurschommelingen!
  Ik heb een foto getrokken van de rozenstruik die aan onze voordeur staat. Die hebben door het zachte weer terug bloemen gekregen.

  27-11-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  23-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Gisteren was het Elternstammtisch voor Tanguille zijn klas. De klasverantwoordelijke had alle Eltern, ouders, maar hier zijn dat de mama’s, uitgenodigd in de bar aan de sporthal om eens samen te zitten. Ik was daar stipt om 20u, en wat bleek, er zaten nog maar 2 mama’s, de klasverantwoordelijke en haar assistente. Binnen de 5 min kwamen er nog 3, zodat we uiteindelijk met 6 waren. Ik moest niet zeggen dat ik de mama van Tanguille ben, want dat wisten ze. De kinderen praten af en toe over Tanguille thuis, en ik kreeg het compliment dat de kinderen vonden dat Tanguille al zo goed Duits spreekt. Ja, ze wouden weten hou hij zich voelt in de klas.

  Dan werd er meteen over de juf gepraat, die eind dit jaar stopt, en over het cadeau dat ze haar gaan geven. Ze stelden voor om elk kind een blad te laten maken met een tekening, en dit in te bundelen. Er was ook een groot ongenoegen over de juf, en dat was voor mij een grote opluchting. Het is een algemeen gevoel bij mama’s die een zoon hebben. Frau G. doet elke mama geloven dat haar zoon de “schlimm” (vertaald: ondeugend, erg ;  dat woord gebruiken ze hier
  in bijna elke gesprek) is. Dat blijkt al van in het 1e leerjaar te zijn (ze hebben elke juf 2 jaar). Ik vroeg meteen ook enkele vragen over het huiswerk, en dat bleek ook van kind tot kind te veranderen. Het is dus soms niet heel duidelijk wat ze moeten doen, en tegen wanneer. Voor de juf is volgens de mama’s enkel lezen belangrijk, mooi schrijven minder, omdat ze zelf niet mooi schrijft, wat inderdaad zo is, want ik kan het ook moeilijk lezen. Daarnaast hebben ze ook het zwemmen aangehaald: Frau G. zou haar klas onderaan de lijst gezet hebben, omdat ze dan niet veel moeten gaan ;-)
  Ja, en voor de rest hebben ze veel Bayrisch gesproken, waar ik helemaal niets van versta. Ik weet juist waarover ze het hebben maar de details ? Stel je voor dat wij zouden vergaderen in het Gents. Ik zou al moeten zoeken naar 6 mensen die Gents kunnen praten….ja, ik ken er die goed Gents praten, de mensen van het toneel in Mariakerke. Om af te sluiten, heeft de klasverantwoordelijke gezegd dat ze blij was dat ik erbij was. Allé bedankt, en volgend jaar doen ze het nog eens, met hopelijk wat meer mama's.  23-11-2006, 18:59 geschreven door Wendy  
  Reacties (2)
  22-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrije dag.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag heeft Tanguille een vrije dag. Ik niet, ik ben naar de Duitse les moeten gaan en Tanguille mocht mee van de lerares. We hebben vandaag geleerd over "Reflexivpronomen" in Akkusativ en Dativ. Daarna hebben we het gehad over Krankheiten (Schnupfen, Fieber, Bauchschmerzen, ...) Tanguille is heel braaf geweest. Hij zat naast mij achteraan in de les. Bij een bepaalde oefening, mocht hij zelf een zin op het bord schrijven, en de fouten verbeteren van de anderen. De 2e helft van de les heeft hij gelezen en getekend, hij had 2 boeken mee: "Alles über Laster, Bagger und Traktoren" (een tof boek van Ravensburger met antwoorden op Wieso?Weshalb?Warum?) en "Die besten Freunde der Welt" (een leesboek).

  22-11-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (1)
  21-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstboom en schaatspiste.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag wil ik het niet hebben over Volkswagen Vorst die de productie van de Golf verliest en waardoor weer zoveel mensen zonder werk zitten, of over de 18-jarige gijzelnemer van een school in het Duitse Emsdetten, of over het regenweer, maar over Kerst. Vandaag is in München een 22-meter hoge kerstboom van Zuid-Tirol geplaatst met 3000 lichtjes erin. Deze zal tot 6 januari op de Marienplatz staan. Vanaf vrijdag tot eind januari gaan we ook kunnen gaan schaatsen in hartje München. We kijken er al naar uit. Hopelijk regent het dit weekend niet.

  21-11-2006, 18:07 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.850 Jaar München.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen In 2008 is het de 850e stadsverjaardag van München. Wie munten spaart, moet zeker eens op deze link gaan kijken.
  http://www.muenchen.de/Rathaus/aktuelles/173898/850medaillen.html


  21-11-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  19-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rolschaatsen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De kinderen hebben leren rolschaatsen vandaag. Gisteren hebben ze rolschaatsen gekregen, en Maurane kon niet wachten om ze uit te proberen. De straat is nat van de mist deze morgen, en het is ook wat moeilijk omdat er zoveel bladeren op de grond liggen, maar het lukt. Na een uurtje is Maurane haar broek nat, maar dat deert haar niet. Het naar beneden rijden van de oprit is ook niet makkelijk, maar Tanguille heeft het gevonden: hij gaat in slalom naar beneden.

  19-11-2006, 19:51 geschreven door Wendy  
  Reacties (1)
  18-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Webcam.
  Deze middag hebben we een webcam gekocht. Ja, nu kan iedereen ons zien als ze naar ons bellen via skype . De kinderen vinden dat natuurlijk zeer leuk . Daarnaast hebben we ook MSN geïnstalleerd via http://www.messfreak.be/msn75.php. Daarmee kunnen we ook gratis bellen
  En we hebben lekkere Belgische pralines gekocht (van Brugge) in 1 van de gekendste winkels van Duitsland. Mmmm

  18-11-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  17-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Papieren, papieren, papieren.
  'k Ben deze morgen onze papieren wat aan het ordenen. Er moeten nog een paar papieren opgestuurd worden naar hier en naar daar. Ook ben ik wat aan het mailen om een aantal dingen te weten te komen oa van de ambassade, ja ik heb een "Freizugigkeitsbescheinigung" nodig, en zij hebben mij geantwoord, dat ik dat afhalen bij het 'Meldeamt' (ja af en toe gebruiken ze hier moeilijke woorden).
  'k Heb ook prachtige foto's ontvangen van baby's die dit jaar geboren zijn. We gaan ze hier uitprinten en een mooi plaatsje geven. De kinderen zijn er gek van.
  Ja, mijn spieren zijn stijf van gisteren 10 km te gaan lopen, dus ik hou het vandaag op sportief vlak wat rustiger. Zouden mijn collega's nog gaan lopen onder de middag? Ik heb een website gevonden (http://www.laufen-in-muenchen.de) waar alles wedstrijden opstaan die gelopen worden in de buurt (Verantstaltungen). Ik zou Tanguille en mij wel durven inschrijven voor de Silvesterlauf in München. Het is maar 10 km en voor de kinderen 500m. Dat kan Maurane eigenlijk ook al. Ik hou jullie op de hoogte.

  17-11-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  16-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rekenen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Tanguille heeft zijn best gedaan om zo rap mogelijk zijn rekenoefeningen te maken om buiten te kunnen gaan spelen.
  Hij moest ook nog een Arbeitsblatt maken voor Lesen en Schreiben, maar die zaten niet in zijn Ransen (boekentas).
  Ik begrijp dat niet zene. Deze week heb ik een berichtje geschreven in zijn agenda met de vraag: "Heeft Tanguille al zijn huiswerk gemaakt?". Hij weet soms niet wat hij moet maken, en als hij iets maakt, zit het de dag erna nog in zijn boekentas. Het antwoord van Frau Gleixner was "Ja".

  16-11-2006, 20:21 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat moeten wij dan zeggen?
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Mijn auto was vandaag in de garage in Dachau voor een terugroepactie aan de vensters.
  Nico heeft Maurane vandaag naar de Kindergarten gebracht, en een mama van een vriendinnetje heeft haar teruggebracht.
  Maurane heeft deze middag nog in de zandbak kunnen spelen omdat het zo mooi weer was.

  En dan voetbal: de Duitse pers heeft teleurgesteld gereageerd op het 1-1 gelijkspel van de Mannschaft tegen Cyprus. De kranten Die Welt en Bild vinden het resultaat een blamage. Voetbaltijdschrift Kicker spreekt op zijn website over de zwakste voorstelling in het tijdperk Löw.
  Wat moeten wij als Belgen dan zeggen?

  De prijs van bier in Duitsland zal voorlopig niet stijgen. Dit is het resultaat van een mislukte onderhandeling onder de Europese ministers van Financiën dinsdagmorgen.

  16-11-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  15-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tennis.
  Vandaag begint Tanguille aan een reeks van 16 lessen tennis. Het is een initiatief van de school samen met de sportclub van Röhrmoos, en hij wou direct dat ik hem inschreef.

  15-11-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  14-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Skipassen.
  Ons skipassen zijn toegekomen. Nu nog sneeuw.... het mag snel kouder worden

  14-11-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Seit dem 1. Mai 2006 schreibt die Straßenverkehrsordnung vor, dass die Ausrüstung bei einem Kraftfahrzeug an die Wetterverhältnisse anzupassen ist. „Hierzu gehören insbesondere eine geeignete Bereifung und Frostschutzmittel in der Scheibenwaschanlage [..]". Kurz und knapp gesagt verbirgt sich dahinter eine situative Winterreifenpflicht. Wer sein Auto nicht an Schnee oder Eis anpasst, kann mit 20 Euro, bei Behinderung des Verkehrs sogar mit 40 Euro sowie 1 Punkt in Flensburg, zur Kasse gebeten werden.
  Dus, als je door Duitsland rijdt tijdens de winter, rijdt je het best met winterbanden, propere ruiten en ruitensproeisel, anders kan je een boete krijgen, vooral als je terechtkomt in een ongeval.

  14-11-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koekskes bakken.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Weer slecht weer....ja, dat zijn we hier niet gewoon. Ik breng Maurane vlug naar de balletles in de namiddag, en terwijl maakt Tanguille zijn huiswerk. Als we terug thuis zijn, willen de kids zandkoekjes maken. Ze doen dat heel graag, maar maken van de keuken een vuile boel Tanguille zei "Bedankt mama dat we zo leuke dingen mogen doen...".  14-11-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  13-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilderen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanmiddag is het echt geen weer. Het regent wel niet, maar het waait heel hard. Ik schat toch 4 beaufort. De kinderen willen schilderen, want op school mogen ze dat niet zoveel doen. Mijn keuken wordt al snel een echt atelier. Het theam is: de herfst.

  13-11-2006, 20:44 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Tanguille leest al goed thuis. Op school hebben ze een middeltje gevonden om de kinderen aan te zetten om meer te lezen. Via internet (www.antolin.de) moeten ze inloggen op een website waar je per gelezen boek een 10-tal vragen gesteld krijgt waarop je zo snel mogelijk moet antwoorden. Als je al deze vragen goed oplost, krijg je punten. Hoe meer punten, hoe leuker natuurlijk.

  13-11-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  12-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drachen.
  Vandaag is het een zondag om thuis te blijven. We doen wat klusjes in huis, en gaan in de namiddag een wandeling maken. Nico heeft de vlieger (Drachen) meegenomen. Er staat wel heel veel wind, maar hij wil het toch proberen. De hond heeft er schrik van, van de vlieger maakt veel lawaai. De kinderen vinden het zeer leuk, maar na een kwartier bergen we de vlieger toch weer op omdat het te gevaarlijk wordt.

  12-11-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  11-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuiniger rijden.

  Nico is gisteren thuisgekomen van Zuid-Frankrijk. Hij was daar samen met zijn collega's en klanten van woensdagavond oa om te praten over hoe men zuiniger kan rijden. Het onderzoekscentrum van BMW heeft daarnaar onderzoek gedaan, want als het personeel zuiniger rijdt, betekent dit automatisch dat er minder getankt wordt, dus ook meer bespaard wordt. En voor het milieu is het natuurlijk ook beter. Enkele tips: het is beter je in neutraal te leggen, je te laten bollen en te remmen, dan te remmen op de motor ; het is beter effe snel op te trekken en tot je snelheid te komen, dan traag en lang op te trekken ; enz.

  Vandaag hebben we natuurlijk ook aan de wapenstilstand en de oorlog gedacht.  11-11-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  10-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St. Martinsfest.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vanavond om 17u vieren de kinderen in de Kindergarten het St. Martinsfest. Maurane heeft deze week een lataarn gemaakt met daarond de figuur van een uil.
  Sint Maarten wordt gevierd op 11 november. Het is een feest van goedheid en deemoed. Kinderen gaan op deze dag met lantaarns langs de deuren en vragen om een snoep of fruit. Maarten was een echte weldoener. Hij dacht alleen aan de mensen die het slechter hadden dan hij. Hij deelde alles wat hij had.
  Ze zingen liedjes, en maken een tochtje met hun lataarn.

  Ich gehe mit meiner Laterne und meine Laterne mit mir.

  Dort oben leuchten die Sterne und unten da leuchten wir.

  Mein Licht ist aus, ich geh' nach Haus',
  rabimmel rabammel rabumm.

  Der Hahn, der kräht, die Katz' miaut,
  rabimmel, rabammel, rabumm.  10-11-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (2)
  09-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuw Joods centrum in München.

  Het grote nieuws hier vandaag: Münchens Juden wieder "im Herzen der Stadt"
  Deze middag wordt de nieuwe Joodse hoofdsynagoge ingehuldigd. Het nieuwe Joodse centrum is één van de grootste Joodse nieuwbouwprojecten in Europa en bestaat uit 3 gebouwen: de synagoge, een gemeentecentrum en een Joods museum. De bouwkosten liepen op tot 57 miljoen Euro. Deze synagoge is het symbool van het nieuwe zelfbeeld van de Joodse gemeenschap : "Wij Joden zijn weer een deel van dit land" zo klinkt het. De veiligheidsmaatregelen zijn enorm: er zijn maar lieftst 1500 politiemensen op straat.  09-11-2006, 17:34 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  08-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kindergeld.
  Vandaag hebben we een negatief bericht ivm het kindergeld. We hebben 1,5 maand geleden een aanvraag gedaan, maar nu blijkt dat er nog een papier naar België gestuurd moet worden om dat daar te laten invullen. Het zal jammer genoeg niet voor het einde van het jaar niet in orde geraken.
  In Duitsland moet je alles 2x nakijken. Voor een betaling, bijvoorbeeld van de telefoon, vragen ze hier je rekeningnummer en halen dat dan zelf van je rekening.

  08-11-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  07-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een opstel in 't Deutsch.
  Het huiswerk van Tanguille (en mama) is: maak een opstel over wat je gedaan hebt in de vakantie. Tanguille had reeds een 2tal zinnen geschreven die de juf verbeterd heeft, maar nu moeten we nog opschrijven wat we gezien hebben en wat we gedaan hebben ...

  07-11-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  06-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij de juf van de 2e Klasse.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag is Nico bij de juf van Tanguille geweest: om 7u30! Ja, ze stelde altijd van die uren voor na 10u, maar vergeet dat sommige mensen werken of een cursus volgen. Haar vraag is ook altijd gericht naar Frau Grootaert. Ja, de kinderen is hier echt een vrouwenzaak. Op de ouderavond zaten er ook alleen maar vrouwen. Ze schrok dus een beetje dat het Nico was. Tanguille zijn juf gaat volgend jaar met pensioen, en is in het begin van het schooljaar wekenlang ziek geweest. Zij is gekend als een strenge juf.
  Het blijkt dat den Tanguille nen introverte, eigenwijze, loshandige kapoen is, maar dat hij verdomd goed weet wat van hem verwacht wordt, alles heel goed en snel begrijpt, maar als hem geen goesting heeft dus ook niets doet.  Allez hij doet wel iets, de klas op stelten zetten en de lollig doen zodat heel de klas moet lachen.... Hij heeft volgens de juf last van disipline (amai, vorig jaar bij de braafste van de klas). In de klas zelf durft hij niets te zeggen als hij antwoorden moet geven. Dus de juf zegt dat ze nog niet weet of hij goed Duits kan. Ha, ha, ha, wij weten ondertussen wel dat hij goed Duits kan. Hij heeft ook een vriendje gevonden in de buurt van het 1e leerjaar, en hij heet... THOMAS.... ;-) Hij zit ook bij hem in de voetbal.
  Hij heeft ondertussen 2 toesten moeten maken, 1 van rekenen en 1 over fruit en groeten. Een rapport krijgen ze hier precies niet zo veel als bij ons. Het is de juf die rond maart beslist of hij naar het 3e leerjaar gaat of niet. Voor Tanguille zijn ze natuurlijk iets milder op het vlak van Duits, maar hij moet natuurlijk inzet tonen. Nico heeft het hem proberen uitleggen.  06-11-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen stroom.
  16u45, het begint donker te worden, en de kinderen spelen buiten. Er staan wat mama's rond de speelplaats te praten, en er komen er enkele naar buiten met de vraag: is er bij jullie ook geen stroom? Tanguille moet naar de Hallenfussball, dus we beginnen met een zaklamp naar zijn kleren te zoeken. De batterij begeeft het snel, en met de kaarsjes kunnen we wat licht maken in de keuken. Ik vertrek toch met Tanguille naar de voetbal, en we zien dat er licht is vanaf Röhrmoos, gelukkig. Wanneer ik thuiskom hebben we nog altijd geen licht, dus ook geen warm eten. Tegen 19 u springen de lichten gelukkig weer aan.

  06-11-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  05-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thuis.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag zijn we thuis. Tijd om de mobilehome op te kuisen en hem klaar te zetten om te overwinteren. 's Avonds was de mobilehome klaar om hem naar zijn winterstalling te stellen, bij een boer in onze straat.

  05-11-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  04-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Torbole, Nago
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag gaan we de cirkel rond maken en rijden we tot Riva. We stoppen eerst in Torbole. Torbole ligt ten oosten van de prachtig begroeide steile rots Rocchetta, en is door zijn ligging zelfs nog beter dan Riva beschermd voor de noordenwind. Hier vinden we de watersporters.  Overal zijn surfwinkels, surfscholen en verhuurcentra voor surfplanken en ook alles wat een zeiler maar nodig kan hebben. Er waaien hier heel regelmatig twee winden, de Sover en de Ora. De Sover waait 's morgens uit het noorden en zorgt voor veel surf- en zeil-plezier richting het zuiden. En tegen de middag komt de Ora uit het zuiden opzetten en blaast juist in tegengestelde richting. Wij parkeren ons op de parking van de zeilclub, waar enkele surfers wachten op wind. Op het meer zijn vele kinderen met optimisten aan het zeilen.
  Als we de zeilclub gezien hebben, rijden we enkele km verder naar Nago. Nago ligt op de noordelijke helling van de Monte Baldo. Het ligt op de uitlopers van de rotsige heuvel Castel-Penede in een mooi landschap met een mild klimaat en een weelderige plantengroei, zoals palmen, oleanders, olijf en laurierbomen. We klimmen enkele km naar boven en genieten van een mooi zicht.


  04-11-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Riva del Garde (2).
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Daarna rijden we naar onze laatste bestemming: Riva. Riva ligt aan de noordpunt van het Gardameer en van af de autobaan over de Brenner is deze plaats heel gemakkelijk te bereiken. Dankzij zijn beschutte ligging ten opzichte van de koude winden is hier een zeer drukbezochte haven ontstaan. Riva is ongetwijfeld de meest elegante van de plaatsjes rond het Gardameer. In het wijds opgezette moderne deel van de stad lokken de meest mooie moderne design-artikelen tot kopen. In het oude door poorten toegankelijke deel zijn het vooral de kleinere winkeltjes waar men zijn ogen de kost kan geven. Hier is nog steeds de sfeer van vervlogen tijden te vinden. Na de wandeling maken we ons klaar om naar huis te rijden zodat we nog deze avond thuis kunnen slapen.
  Als we de Alpen bereiken zien we overal sneeuw. Het heeft in de bergen 20 cm gesneeuwd!


  04-11-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  03-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brenzone, Malcesine.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Tussen Garda en Malcésine ligt Brenzone, of eigenlijk ligt daar een heel aantal, deels piepkleine, dorpjes die met elkaar de gemeente Brenzone vormen. De andere dorpjes van Brenzone liggen geplakt tegen de helling van de Monte Baldo.In de kronkelige,steile straatjes lijkt de tijd stilgestaan te hebben. En voor liefhebbers is een uitstapje naar boven zeker een aanrader.
  Na Brenzone rijden we verder door naar Malcesine.
  Misschien is Malcécine wel het meest schilderachtige van alle stadjes rond het Gardameer. Het is in elk geval voor ons het mooiste dorpje. In de nauwe kronkelige straatjes is zo veel te zien dat men ogen te kort komt. Bijna huis aan huis zijn kleine winkeltjes waar alles wat men maar bedenken kan te koop is. Hier zijn ook een paar winkels die bijvoorbeeld een heel goede sortering van het typisch Italiaans gedecoreerde aardewerk hebben, dat vooral gemaakt wordt in Bassano del Grappa en omgeving. Kortom hier is echt voor elk wat wils iets te vinden. Heel bijzonder is het om met de kabelbaan omhoog te gaan en dan van boven af over de oude daken van Malcécine zijn blik te laten dwalen over het Gardameer en de tegenoverliggende oever met de schitterende bergen. Jammer genoeg was ze dicht.
  Onze mobilehome staat geparkeerd op een parking juist naast het dorpje. Tegen 21u komt de politie ons verwittigen dat we daar niet kunnen overnachten, maar wel 1km verder, de berg op. Daar staan een 8-tal mobilehomes onder de olijfbomen. 's Morgens maken we nog een wandeling bergop, en zien we de inwoners de olijven plukken. De Duitsers daarentegen zijn hun vakantiehuis aan het voorbereiden voor de winter.  03-11-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bardoline, Garda, Torri.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Na deze mooie wandeling rijden we verder tot Bardonline (http://www.comune.bardolino.vr.it). In het zuidoosten van het Gardameer, aan de voet van zonovergoten, glooiende heuvels vinden we Bardolino, een heel populaire vakantiebestemming. Bardolino zelf is niet erg groot, maar flaneren langs de kust over de gezellige boulevard,de Passeggiata Lungolago, is een zeer aangename bezigheid.
  Daarna rijden we naar Garda. Het centrum is grotendeels autovrij. Wat meer landinwaarts kan men rust vinden tussen olijfbomen en wijngaarden.
  De volgende halte is Torri. Aan de waterkant zien we direct de indrukwekkende Scaligeri burcht. De oude haven is het middelpunt van het historisch centrum. Het is heerlijk om hier door straatjes en steegjes rond te dwalen en de mooie oude huizen en paleisjes te bewonderen.


  03-11-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Malcesine, Lazise.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen We rijden vandaag zeker tot Malcesine. Het is prachtig weer, en er staat niet zo veel wind als gisteren. 
  We stoppen bij het mooie stadje Lazise (http://www.lazisecomune.it). In Lazise vinden we een gezellige boulevard, de Lungo-Lago, terwijl er in het stadje nog een knus haventje ligt (waar een Belgische vlag hangt). We eten allemaal een superlekker ijsje in het zonnetje. Hier is het middeleeuwse karakter bijzonder goed bewaard gebleven. Er bevindt hier zich nog een groot deel van een oude ringmuur, compleet met torens en kantelen. Het kasteel uit de 11e-eeuw van de Scaligeri is na een tijd van verval in de 14e-eeuw weer opgebouwd.


  03-11-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  02-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sirmione.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De volgende dag rijden we van Villa naar Bogliaco, Toscolano, Gardone, Salo, Manerba, Moniga, Padenghe en naar Desenzano. Hier en daar stoppen we om een wandeling te maken. Ook hier zijn vele hotels en restaurants dicht. We rijden iets verder, en vinden een mobilehomeparking gans in het zuiden van het Gardameer. De 2e nacht blijven we slapen in het de buurt van Sirmione (http://www.sirmione.com) vlak aan het meer. Sirmione ligt aan het zuiden van het meer, en het historische centrum bevindt zich op een klein schiereiland. De kinderen beginnen direct te fietsen, en er staan zo'n 14 mobilehomes uit Italië en Duitsland. We maken nog een kleine wandeling, maar het waait hard, en we gaan snel terug. We genieten van de laatste zon en een glaasje Italiaans wijn beschut achter onze mobilehome.


  02-11-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  01-11-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Riva del Garda.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We komen tegen 17u aan in Riva del Garda. Het begint donker te worden en we nemen de Westelijke richting van het Gardameer. We rijden vlak naast het meer langs en onder de rotsen. We zien al direct dat er niet veel parkeerplaats is langs het meer. Je kunt je ook niet makkelijk draaien, en als je naar een dorpje afslaat, is het direct een aantal km steil naar omhoog of omlaag. We proberen zo snel mogelijk parking te vinden omdat de kinderen moe zijn en honger hebben, maar het is niet makkelijk. Uiteindelijk nemen we de beslissing om ergens op een rustige parking te staan, vlak naast een hotel. We hebben allemaal goed geslapen, en 's morgens wandelen we naar de kleine jachthaven die een paar meter verder ligt aan een klein dorpje. Er is veel wind, maar de zon schijnt.  01-11-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lago di Garda.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen We zijn op weg voor een lang weekend naar de Gardasee in Italië. We gaan met de mobilehome het meer rondrijden.
  Na het ontbijt vertrekken we richting Oostenrijk, en dan Italië. Na de Brennerpas rijden we van de autostrade zodat we ook nog wat van het binnenland zien. Telkens we een kerkje passeren, zien we mensen die een laatste groet brengen aan hun overledenen. Ja, het katholiek geloof is hier groot. Verder zien we ook veel wijngaarden en olijfbomen. Af en toe stoppen we eens om een wandeling te maken. Hier en daar zijn mooie fietspaden aangelegd.

  01-11-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  Startpagina !
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Archief per maand
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
  Gastenboek/Gästebuch

  Laat een berichtje achter.Haben Sie eine Nachricht? Please leave a message.


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!