De familie Grootaert - Coenraets in Bayern.
Inhoud blog
 • Schilderwerken.
 • Stellendam.
 • Gebeurd.
 • Training.
 • Belgische nummerplaat.
  Zoeken in blog

  Foto

  Wie we zijn vindt u terug op dd 2 april. Sinds 02.2009 wonen we terug in Merelbeke.

  Mijn favorieten.
 • Onze FOTOALBUM. Our PICTURES. Unsere BILDER.
 • Vakantie in Bayern.
 • Belgen in Bayern.
 • Skieën in Oberbayern.
 • Skype: om gratis naar ons te bellen.
 • Alles over München.
 • Meer info over Dachau.
 • Top staanplaatsen voor mobilehomes in Duitsland.
 • Parties events showcases concerts in GENT.
 • Een Chambre d'hôtes in wording (Wallonië).
  Uw banner hier?
  29-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Skieën in Oberbayern: een staanplaats.
  Omdat we een seizoensskipas besteld hebben voor het skigebied in Oberbayern (http://www.alpenplus.com), zijn we gisteren op zoek gegaan naar een staanplaats voor de mobilehome dicht bij de piste.
  De skipas is voor 5 skigebieden: Brauneck, Wallberg, Spitzingsee, Sudelfeld en Walchsee (in Tirol). Het zijn allemaal kleine skigebiedjes in vergelijking met Oostenrijk, Italië en Frankrijk, maar ideaal voor kleine kinderen.
  Eerst zijn we naar het dichtste skigebied gereden, zo'n 100 km van ons deur: Brauneck (1556 m). Daar hebben we een mobilehomeparkeerplaats gevonden aan een restaurantje, op zo een 800 m van de Brauneck-Kabinebahn. Dat lijkt ons een leuk skigebied om de kinderen te leren skieën en te leren snowboarden. Er is zelf een Kidspark. Het zijn daar vooral blauwe pistes, en hogerop rode. Je kan ook parkeren naast de pistes, maar daar mag je niet overnachten.
  Het mooiste skigebied is aan de Spitzingsee (1085m), nabij de Schliersee (www.schliersee.de). Daar kunnen we de mobilehome stellen op de parking van de Taubenstein Kabinenbahn (1693 m), zo een km van de Stümpling Sesselbahn (1506 m). Er kan daar wel geen water en electriciteit genomen worden, maar je staat er naast de Spitzingsee. We kunnen ook parkeren op de parking van de Stümpfling Sesselbahn, maar daar mogen we ook niet overnachten. Er is daar ook een mooi hotel: www.fourpoints.de/brauneck naast de Spitzingsee.

  29-10-2006, 16:33 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  27-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons huis vanuit de lucht.
  Als je naar München vliegt, en de wind waait vanuit het Oosten, dan vlieg je voor de landing over ons huis.
  Dat ziet er zo uit:
  http://maps.google.de/maps?q=Bodensee&hl=de&ie=UTF8&z=18&ll=48.346324,11.494617&spn=0.002571,0.005504&t=h&om=1

  Het is een beetje zoeken, maar als je het beeld ietsje verkleind, is het duidelijker. Wij wonen in de Schulstrasse.
  (Als je een paar keer op min duwt links, zie je dat we tussen de velden wonen.)  27-10-2006, 20:52 geschreven door Wendy  
  Reacties (1)
  26-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse worsten en zoete mosterd.
  Wij hebben hier deze week een vraagje ontvangen ivm Duitse worsten en zoet mosterd:
      
  dag Wendy en Nico,
  Natuurlijk zijn er de duitse lessen etc... maar hoe zit het nu met die beroemde witte worsten en die zoete mosterd.
  Tien jaar geleden kwam ik regelmatig in Munchen en toen ging is steenvast naar de bloemenmarkt. En temidden van die welgeurende
  bloemen, stond er een oerdegelijk in mekaar geknulseld kot van waaruit de worsten geurend het publiek probeerden te veroveren. Ik kon niet anders dan er één keer van bijten... tot grote ramp voor de toekomst... want ik werd er aan verslaafd...
  Nuja, nu passeer ik helemaal niet in Munchen, maar ik vraag me af... hebben ze daar nog altijd die duitse delicatessen?

  Beste ,
  De bloemenmarkt is er nog steeds, de Viktualienmarkt, het kot is volgens mij nog steeds hetzelfde kot als in de tijd, de wereldberoemde weiß Wurst en den mosterd komen nog steeds van nen zoeten Abraham.  Tot zover is er niets verandert, en dat zal ook niet, want die Bayern zijn zeer conservatief op dit soort zaken.  De Lederhosen en Dirndls zijn daar het levendige bewijs van, en ja, wij hebben ook de lokale klederdracht niet aan ons laten voorbij gaan.
  Greetzz
  Nico


  26-10-2006, 11:04 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Münchner Rekorde: an den Alpen ist es föhnig.
  Vandaag verwachten ze hier een recordtemperatuur voor de maand oktober nl. tot 26° in de Föhntalern van Zuid-Bayern. Dit komt door de Föhn.
  Door luchtstromingen rond de Middellandse Zee-depressie wordt vochtige lucht naar de Alpen getransporteerd. Die vormen een hindernis, waartegen lucht gedwongen wordt te stijgen.
  De Föhn kenmerkt zich door een belangrijke temperatuursstijging, een enorm teruglopen van de relatieve vochtigheid en toenemende windsnelheid, die aan de voet van de berghelling kan oplopen tot boven de 100 km per uur. Als hij tot München is, stijgt de temperatuur van -8° C tot  +15° C. Dat kan van hartje winter gemakkelijk het geval zijn.
  De Föhn  veroorzaakt niet alleen warm weer, maar hij heeft vooral in zijn voorstadium een sterk negatieve invloed op het behaaglijkheidsgevoel van veel mensen. De föhnziekte uit zich door hoofdpijn, misselijkheid, slapeloosheid, onzekerheid, gevoelens van twijfel en concentratieverlies. In Europa komt de Föhn hoofdzakelijk voor in Zwitserland, Oostenrijk en Zuid-Duitsland.


  26-10-2006, 10:17 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  25-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Skiën wordt duurder door extra taksen (HLN van 24/10/06)

  Wintersporters moeten in het komende seizoen in de Beierse skigebieden dieper in de portemonnee tasten. Wegens de gestegen energieprijzen en een meerwaardebelasting van drie procent vanaf januari hebben de uitbaters van skiliften een prijsverhoging tot vijf procent aangekondigd. Dagkaarten worden tussen de 50 cent en drie euro duurder. In elk geval bieden vele skipistes combitickets aan, waarmee vooral gezinnen verder tegen gunstig tarief kunnen sporten.

  In Allgau klagen de liftuitbaters over concurrentievervalsing met Oostenrijk, Italië en Zwitserland. In deze landen gelden voor liften verminderde meerwaardebelastingtarieven van telkens tien procent in Oostenrijk en Italië en bijna vier procent in Zwitserland. "Dat is voor de regio een echte ramp", zei Augustin Kröll van de Fellhornbahn in Oberstdorf. Voor dringend noodzakelijke investeringen hebben de liftuitbaters geen speelruimte meer.
  )
  De Beierse wintersportoorden vrezen echter geen daling van het aantal wintersporttoeristen. De verhoogde liftprijzen zullen door een gunstiger aanbod op het vlak van gastronomie en hotels gecompenseerd worden. Op dat vlak liggen de prijzen in de buurlanden dan weer een stuk hoger. Kröll: "De kosten voor de skiliften maken bij een toeristenbudget ongeveer tien procent uit. Dat kunnen de gasten wel aan".

  Van de circa 160 kabelbanen en meer dan 1.000 skiliften in Duitsland bevindt zich ongeveer tweederde in het Zuid-Duitse Alpengebied. Ze ontvangen volgens de Duitse Federatie voor Kabelbanen en Sleepliften jaarlijks rond de zeven miljoen gasten. De omzet van de sector ligt rond de 80 miljoen euro.


  Het is mijn gewoonte niet om artikels uit de krant te halen, maar omdat dit ons aanbelangt, en ook de mensen die naar Bayern willen komen skieën, wou ik het zeker in mijn weblog plaatsen. (Ik heb het artikel ook in het Duits voor de mensen die geïnteresseerd zijn Liftkarten kosten bis zu drei Euro mehr.)  25-10-2006, 14:25 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  23-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse les.
  Vanaf vandaag heb ik 2x in de week Duitse les in Dachau, en dat gedurende 12 weken. Het is in de voormiddag, dus dat is makkelijk te combineren met de kinderen. Mijn lerares, een vrouw van eind 40 en geboren in Roemenië, woont in mijn straat.
  Er zitten 10 mensen, waarvan 9 vrouwen, in de les, zo tussen de 22 en de 45 jaar. Deze mensen komen van overal: 3 Poolse vrouwen, 2 Turkse, 1 Egyptische, 1 Irakees, 1 Koreaanse en 1 Amerikaanse. De reden waarom ze hier zijn, is bijna bij allemaal hetzelfde: voor de getrouwde vrouwen, omdat hun man hier werkt,  en voor de jonge meisjes, omdat er hier werk te vinden is, en in Polen bijvoorbeeld niet. Duitsland is voor deze mensen  "het beloofde land". Als is zeg dat ik uit België kom, dan zeggen ze direct: het is daar toch ook goed, niet? Dit is niet de eerste keer dat ik deze opmerking krijg. Ook mensen die uit oorlogsgebieden komen, en naar hier gevlucht zijn met hun familie, kijken natuurlijk gans anders tov hun verblijf hier als wij. Zij zijn gevlucht ... ja, ze kunnen niet makkelijk effe terug bij vrienden en familie. Dat zet toch soms tot nadenken.
  1 ding hebben we allemaal gemeen, en dat is Sehnsucht....inderdaad, je leert hier wel mensen kennen, maar je familie en je beste vrienden blijf je toch missen. Het is niet hetzelfde.

  23-10-2006, 21:21 geschreven door Wendy  
  Reacties (1)
  22-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Obst und Gemüse.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Waarschijnlijk vragen jullie zich af wat Tanguille allemaal leert op school.

  Wat rekenen betreft leert hij over Zehnerzahlen bis 100. Momenteel krijgt hij vooral oefeningen over Zehner und Einer, een voorbeeld: 6 Z + 3 E = 63, of 20 < 30 < 40, ...

  Daarnaast heeft hij de laatste week voor Sachkunde ook veel geleerd over Obst und Gemüse (Fruit en groenten). Ze moeten leren wat fruit is, en wat groenten, en ook de verschillende soorten, met pit, zonder pit, binnenlands en buitenlands fruit.

  In de winkel hebben ze hier veel groenten die in België niet zo makkelijk terug te vinden zijn zoals koolrabi, aardpeer en warmoes. Gelukkig heb ik nog een kookboekje gevonden waar er recepten in staan voor oa koolrabi klaar te maken. Dit is een koolachtige knol met een bloemkoolachtige smaak en bevat veel vitamine C.


  22-10-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  20-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterbanden en X3.
  Sinds gisteren zitten er winterbanden op mijn wagen. Dat zal een heel stuk veiliger zijn in de winter, en in Duitsland is dit verplicht voor de verzekering. 's Nachts en 's morgens vriest het hier al een week, en er is ook veel nevel. Het is dus uitkijken waar ik rij, want er is nergens verlichting zoals in België.
  En ja, Nico is sinds vandaag ook uitgerust ... met een nieuwe wagen, en nieuw materiaal voor op de sneeuw. 
  "Laat de sneeuw maar komen, laat de sneeuw maar komen, we kijken er naar uit .."

  20-10-2006, 09:32 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  19-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterkledij.
  'k Heb vandaag thermisch ondergoed gekocht (nee, Damart verkopen ze hier jammer genoeg niet), want ik denk dat het hier een koude winter gaat worden. We zullen dus lange onderbroeken, dikke sokken, mutsen, wanten, skibroeken en warme laarzen nodig hebben. We zijn dus bijna volledig uitgerust, nog enkel sneeuwbotten.
  Nico is ook al aan het kijken voor ski's en een snowboard te kopen, want nu wordt het moment want ze hebben nog alles is stock.

  19-10-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  18-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De populairste Belgische zanger in Bayern.
  De populairste Belgische zanger is Bayern is ....van Merelbeke! Helmut Lotti (www.helmutlotti.be) Ja, ik weet het, niet bepaald de populairste zanger bij de jeugd, maar je vindt zijn laatste cd "The world of Helmut Lotti" hier wel in alle winkels. Ja, en wij hier als Belgen in München zijn fier dat iemand van onze leeftijd en onze streek hier cd's verkoopt. Hij komt 28 december zelfs in München optreden.

  Maar een andere inwoner van België hoor je hier ook, en die zit zelf in de voting voor "Wer wird Newcomer des Monats" in de rubriek "Unsere Stars von morgen" van Bayern 3 nl. Gabriel Rios met 'Ghostboy' (www.gabrielrios.be) Deze cd hebben wij in België al grijs gedraaid, maar hier is het nieuw.

  Ja, dat is eens wat anders dan 'A way to Your Heart' van Soulsiter  (members.aol.com/geert1302/soulsister) dat ze hier nog elke dag draaien.
  Kate Ryan (www.kateryan.be) hoor je hier ook soms, maar tot zover de Belgische artiesten hier in Bayern.

  Ah ja, ik moet natuurlijk ook vermelden dat ze hier ook cd's van Jacques Brel, dé Chansonnier, verkopen Meer dantwinig jaar na zijn dood (1929-1978) is Jacques Brel nog steeds de bekendste Belgische muzikant in het buitenland. Zijn liedje Ne me quitte pas werd in Frankrijk uitgeroepen tot mooiste lied van de vorige eeuw en over heel de wereld zijn straten, stichtingen en gebouwen naar hem genoemd.

  Ok, het kan natuurlijk zijn dat ik naar de verkeerde radiozender luister maar in elk geval, ik heb dit weekend mijn best nog eens gedaan om te integreren en een live cd van een Duitse groep gekocht nl. Rozenstolz (www.rosenstolz.de). Ja, het liedje "Ich geh in Flammen auf" en "Ich bin ich" van hun laatste cd "Das grosses Leben" hoor je hier elk uur! Het is leuk dat de teksten verstaanbaar zijn
  Als je echt wil weten wat hier populair is, moet je eens surfen naar de website: (www.br-online.de/bayern3/musik/charts/schlager-der-woche/chart). Wie weet vind je de Duitse muziek wel mooi ...


   

     18-10-2006, 10:49 geschreven door Wendy  
  Reacties (3)
  16-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wit brood.
  Vandaag eten we ons eerste zelfgemaakte wit brood. Lekker, ik denk dat ik elke dag een brood van ongeveer 1 kg zal moeten maken. Wat makkelijk is, is dat ze hier bloem verkopen met al gist in. Je kan hier in gewone warenhuizen alles vinden om te bakken.

  16-10-2006, 11:11 geschreven door Wendy  
  Reacties (1)
  14-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shoppen.

  Normaal gingen we dit weekend naar de bergen om eens te gaan kijken naar de skigebieden, maar Nico heeft 2 dagen in Parijs gewerkt, en wil toch liever wat uitrusten. Als alternatief dacht ik aan ..... shoppen. Ja, we hebben een broodmachine nodig. Ik heb geprobeerd onze kinderen het brood van hier te laten eten, maar ze lusten het niet. Ze zijn gewoon om lekker zacht brood te eten, en hier is het hard en smaakt het bitterder. Ze eten enkel krakotten, Bretzen en pistolets (Semmeln). Als we in België waren, hebben we sandwiches meegebracht, maar jammer genoeg waren die snel op.
  We zijn ook eens naar een sportwinkel geweest om naar skimateriaal te gaan kijken. Amai, iedereen is hier al gerief aan het kopen. Je zou echt zin krijgen om te gaan skieën.

     14-10-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  11-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Straf, Bayerischer Fussball-Verband en onze laatste BBQ.
  Vandaag heeft Tanguille extra huiswerk meegekregen van de juf. Hij wou mij niet vertellen waarom, maar aan papa heeft het hij wel verteld. Hij heeft in de klas getoond hoe je op een moto zit en er de aangepaste geluiden bij gemaakt. Al de kinderen hebben gelachen. Ja, dat zal wel, maar hij moet wel extra schrijven ;-) Hij heeft al zoveel huiswerk, en omdat het schoonschrift is, zoals wij klein waren, tussen de lijntjes en met veel krulletjes, bijna kalligrafie, duurt dat heel lang. En dan moeten ook nog alle woorden met een hoofdletter.
  Het buurmeisje, Amélie, 9 jaar, is komen helpen omdat hij fruit moest tekenen van de Heimat en van de warme landen. Ja, hij heeft geen tijd meer voor extra oefeningen?

  Maurane is de buurvrouw gaan helpen met taart te bakken. Ze kopen hier bloem, waar als gist inzit en verwerken die met veel kaneel en suiker. Niet slecht, en de kinderen hebben er ook van gegeten.

  Onze buurman, haar man, was een trekhaak aan het monteren, en dat vond Tanguille uiterst interessant. Hij was daar al toen ik met Maurane thuiskwam van school. Hij heeft ook zoeens meegeholpen met nieuwe remmen te steken. Ja, misschien wordt hij wel automecanieker. Dat doet mij altijd aan mijn neef denken van toen hij klein was ;-)

  Vandaag hebben we ook papieren gekregen van de BAYERISCHER FUSSBALL-VERBAND e.V. om Tanguille officieel in te schrijven: Passantrag für Junioren.

  's Avonds hebben we nog eens voor de laatste keer waarschijnlijk voor de echte winter, geBBQd. Onze buren vroegen ons of we daar zin in hadden. Maar natuurlijk....


  11-10-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  10-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koud, ijskoud...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze nacht was het voor de 2e keer op rij ijskoud. Vanmorgen stond er om 8u 1°C op mijn thermometer.
  Overdag is het zo'n 18° tot 20°, maar 's nachts koelt het zoals in de zomer serieus af.

  Gisternamiddag hebben de kinderen de ganse tijd in de speeltuin aan het einde van de straat gespeeld. Ik ben eens gaan kijken, en ja ze spreken al goed Duits tegen de kinderen. Gisteren heeft Tanguille zelfs in het Duits uitgelegd aan de buurvrouw dat zijn zus een nieuwe fiets heeft met versnellingen. Ik voel ook aan Tanguille dat hij zich zekerder begint te voelen. We hebben gisteren een cd opgelegd met Duitse liedjes en hij kende er ééntje van zodat we er wel 10 keer naar moeten luisteren hebben. Het ging over 3 Chinezen....

  10-10-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (1)
  09-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Burgemeester.
  Wat lees ik hier: de burgemeester van Merelbeke wordt iemand van de CD&V en NVA.
  Dat is nieuws.


  09-10-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  08-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemeenteverkiezingen.

  Vandaag zijn het gemeenteverkiezingen, maar omdat wij niet meer ingeschreven zijn, maar "afgevoerd" naar Duitsland, zoals het op onze identiteitskaart staat, mogen wij niet gaan stemmen in Merelbeke. Wij volgen wel alles via de website www.merelbeke.be

  Wij zijn in de namiddag gaan fietsen naar het romantische Mariabrunn (www.mariabrunn.de), een gehucht van de gemeente Röhrmoos, in vogelvlucht zo'n 6 km van ons huis. Mariabrunn is in Bayern gekend omdat het zo mooi en rustig is, en omgeven langs 3 zijden door een bos: dé 'place to be'. Zelfs keizerin Sissi is er geweest ...
  Wij rijden eerst richting Vierkirchen, naar Schönbrunn, langs Tanguille zijn school, en zo door het bos omhoog naar Mariabrunn. Er is veel volk in de Biergarten omdat het zo mooi weer is. Na de pauze rijden we pijlsnel naar beneden.
  Maurane moet af en toe geduwd worden bergop, maar ze heeft heel flink gefietst. Tanguille ook natuurlijk, maar hij heeft al meer geoefend om bergop te rijden met versnellingen.  08-10-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  07-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen in Bayern.
  Voor de mensen die graag surfen op internet. Dit is een website van Belgen in Bayern:
  www.belgeninbayern.be
  Mijn blog staat bij de links, en zoals je kan zien, staat er ook een website van een "frietkot" en een "pralinezaak".
  Als jullie tijd hebben, moeten jullie echt eens een kijkje nemen.

  07-10-2006, 22:51 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  06-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prachtig weer...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag was het hier prachtig weer (in tegenstelling tot het weer in België): ik ben Maurane gaan halen met de fiets (die ik 's morgens afzet in de school), en de kinderen hebben de ganse nammiddag buitengespeeld. Gisteren heb ik zelf nog buiten gestreken.
  De boeren zijn volop aan het oogsten (ernten). Vooral maïs, ajuinen (Zwiebeln) en aardappelen (Kartoffeln). In de straat rijden de tractors af en aan. Voor de kinderen is het een waar schouwspel, het is de eerste keer dat ze dit zien. De meesten hebben hier een tractor in de straat, en de kinderen hebben dat allemaal in het klein.
  De herfst in hier natuurlijk ook al begonnen: 's nachts en 's morgens is het koud (8°C) en 's avonds is het zo vanaf 18u een koud en vochtig. Maar we genieten volop van de laatste? mooie herfstdagen hier. De boeren zijn nog volop op hun land aan het werken. Ik zou niet weten wat er nu op groeit. Wintergewas, maar welk.

  06-10-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  04-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een muis.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Maurane heeft veel gevraagd achter Michiel, de beer van de Sint-Michielsschool. Hij mag volgend jaar langskomen, na zijn reis van Italië. Maurane is nu al aan het aftellen.
  In haar klas in Duitsland is het een muis die mascotte is. Ze wou daarom dat ik een foto op de blog stelde.

  04-10-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug in Röhrmoos.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisterenavond zijn we goed teruggekomen van België. Het heeft wel 500 km heel hard geregend, en de papa was boos dat de kinderen niet stil waren in de mobilehome. Er was ook veel verkeer op de baan, want iedereen kwam terug van een lang w-e vakantie. Gelukkig hebben we geen file gehad.
  Vandaag haal ik alles wat we meegebracht hebben van België uit de mobilehome: CD's van Vlaamse zangers, Nederlandstalige tijdschriften en boeken, kinderkoeken, sandwiches en suikerbrood, préparé en nog zo van die dingen die we graag in België kopen. Chocolade koopt Nico voor zijn collega's meestal op de luchthaven .

  04-10-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (1)
  03-10-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-Michielsschool.

  Deze voormiddag gaan we eens naar de Belgische klasgenootjes van Tanguille en Maurane.
  We komen zo rond 8u20 toe aan de school. Vele mama's en papa's zijn blij om ons eens te zien. Het is een echte verrassing. Er zijn al veel die de weblog lezen, maar anderen die er nog niet van op de hoogte zijn. Ik heb jammer genoeg niet alle emailadressen, maar de mama's die het weblogadres hebben, kunnen het misschien doorsturen naar de mama's die het niet hebben, waarvoor dank.
  Na wat bijgepraat te hebben met de mama's, waren de kinderen, vooral Maurane, niet meer te houden, en wouden ze de kinderen zien.
  Maurane wou direct naar haar juf Myriam gaan. Zij was samen met juf Diane zeer blij van ons te zien, en wouden direct van Maurane horen of ze al wat Duits kon praten en hoe ze het stelde. Maurane heeft zo een beetje verteld hoe het hier in de Kindergarten er allemaal aan toe gaat, en dan zijn we gaan kijken naar haar klasgenootjes die nu in de 3e kleuterklas zitten bij juf An en juf Françoise. Maurane kwam de klas binnen en iedereen direct roepen "Maurane!". Maurane was blij dat ze haar vriendjes en vriendinnetjes terug zag. Ze hebben een liedje gezongen en bij het afscheid hebben ze een kus en een knuffel gegeven.
  Dan zijn we met Tanguille naar juf Mieke gegaan. Ook daar waren ze natuurlijk blij hem te zien, maar ze waren juist een toets aan het maken, dus we hebben ze niet lang kunnen storen. Het zagen er nog altijd even grote kapoen uit. Tanguille wist ook niet zo goed wat zeggen. Hij was wat verlegen. Tot slot zijn we bij Tanguille zijn juf van het eerste leerjaar langsgeweest en hebben we een beetje gepraat over wat Tanguille hier allemaal moet kennen, en over de struikelblokken. Het 2de leerjaar is natuurlijk niet makkelijk in het Duits, maar we moeten dat wat tijd geven.
  Maurane heeft ook beer Michiel een dikke knuffel gegeven, en al hij terugkomt van Italië, mag hij eens bij ons naar Duitsland komen. Misschien ligt er dan al veel sneeuw. De juf gaat hem in elk geval zijn dikke jas meegeven ;-)
  Ik ga eens praten met de juf van de Kindergarten of ze de Maus eens willen opsturen.  03-10-2006, 00:00 geschreven door Wendy  
  Reacties (0)
  Startpagina !
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Archief per maand
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
  Gastenboek/Gästebuch

  Laat een berichtje achter.Haben Sie eine Nachricht? Please leave a message.


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!