ondertussen(het is nu 15.04.2009) kan ik de eerste positieve kweekresultaten meedelen. 1.glosters: eerste jongen zelfstandig, ongeveer de helft corona's en de heft gladkoppen(wat ook volgens de erfelijkheidsregels te verwachten was.) glosterkweek lijkt mij tamelijk eenvoudig als men geen rekening moet houden met kwaliteit.zijn zeer goede broeders en verder voordelige ouders zodat er practisch geen uitval is. 2.de belgische bulten: na een eerste legsel bleek dat ik 2 poppen bij mekaar had zitten wat resulteerde in een nest met 8 eitjes. nog snel bij een goede kennis en gerenomeerde kweker uit temse een man op de kop getikt en thans heeft één pop een nestje jongen en bij de andere pop verwacht ik jongen binnen enkele dagen. ook deze belgische bulten gedragen zich als voorbeeldige ouders. 3.de gibbers: dat is een ander paar mouwen. van de oorspronkelijke 4 paartjes is er eentje gestorven zonder duidelijke redenen.van de andere drie is er eentje waarvan ik momenteel een nestje jongen heb.derest is afwachten. 4.de japan hosos; één paartje bleken 2 poppen en na omruiling onbevruchte eitjes.dus ook maar afwachten.
de gibber italicus, meer gemeenzaam als gibber aangeduid is een vogeltje dat men op tt weinig of niet tegenkomt. vele bezoekers aan tt voelen een zekere afkeer voor dit , op het eerste zicht,mismaakte vogeltje. Omdat ze zo weinig op tt verschijnen, zijn ze ,ook door de keurmeesters, niet echt goed gekend, krijgen dus niet altijd de verdiende punten, daardoor komen ze nog minder op tt en zo verdwijnen ze op lange termijn uit beeld.
Wanneer men zich echter de mooite getroost deze diertjes wat nader te bestuderen,of beter nog, ze gaat houden en proberen er mee te kweken, zal al gauw tot de conclusie komen dat het hier om echte juweeltjes gaat.Zowel hun houding, die door hun wat hulpeloos lijkende manier van doen, door de meesten meewarig wordt bekeken, als hun schamele bevedering, door onwetenden als felle rui of zelfs ziekelijk beschreven, maken deze diertjes juist zo schattig.
Door een gelukkig toeval kwam ik in het bezit van een koppeltje gibbers, een wit en een geel exemplaar, afkomstig van een van de weinige kwekers die ons vlaamse landsgedeelte rijk is(in wallonié is de gibber iets beter gekend) Hun onzekere houding, voornamelijk door hun lange poten en min of meer stijve kniegewrichten, is maar schijn, ze zullen heus het drinkfonteintje en de eetbak wel opzoeken, en met behulp van hun staart, welke ze als steun gebruiken kunnen ze echt hun plan wel trekken.
Wanneer ze broedrijp worden, verlieren ze; op het eerste zicht, een deel van hun karakteristieken, nl hun frisuren welke zeker niet overdadig aanwezig zijn, (keuringstechnisch zijn het echter geen houding of vormvogels maar wel gefrisseerden,) en ook hun houding verandert, ze gaan namelijk ipv heel stijf rechtop gaan ze zich drukken ,een beetje de houding van een razza espagnola aannemen. Op het eerste zicht lijkt het of de diertjes helemaal uit conditie zijn, maar dat is maar schijn.
Binnen de korste keren maken ze een volledig afgewerkt nest, vanzelfsprekend in een ijzeren of plastik mandje, en na enkele dagen is het legsel(4 tot 5 stuks) compleet.Het broeden gebeurt uitsluitend door het popje, maar de man is steeds bij het nest te vinden.Meestel zit hij zelfs op de rand van het nest en laat regelmatig zijn helder kanariegezang horen. s
ik ben paul holemans, woon te wezemaal en ben sinds enige tijd (terug) begonnen met de kweek van vogeltjes, voonamelijk australische prachtvinken.daarnaast gaat mijn grote vogelliefde naar postuurkanaries, meer bepaald naar de gibber italicus, japan hoso en giboso. enkele weken geleden werd mijn vergunning als keurmeester kbof terug geregulariseerd en kan ik dus vanaf volgend tentoonstellingseizoen weer aan de slag als officieel keurder kbof.
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!