De waarde van een munt wordt mee bepaald door de gebruikte metalen en legeringen. De meeste munten zijn een legering, met andere woorden een homogene massa verkregen door een mengsel van twee metalen (door smelting). Een ander woord voor legering is het uit het Frans afkomstig 'alliage', wat vermenging of mengsel betekent.
Een juweel of sieraad kan om het even welk object op kleding na zijn dat op het lichaam wordt gedragen met de bedoeling dat te verfraaien. Sieraden zijn in feite even oud als de mens, want van zodra onze verste voorouders dierenhuiden begonnen te dragen om zich te wapenen tegen koude en regen zochten ze ook naar elementen om zichzelf mooier te maken. Vrouwen gingen op zoek naar decoratieve stukken om de meest begeerlijke (vaak de sterkste) van de mannen van de stam voor zich te winnen, mannen wilden vooral een goede moeder om het voortbestaan van de soort te verzekeren. Door de eeuwen heen werden de juwelen en sieraden steeds verfijnder door gebruik te maken van edele metalen en nieuwe technieken. Het beroep van 'juwelier' heeft altijd in hoog aanzien gestaan, ook in de eerste primitieve beschavingen.
'Diamonds are a girl's best friend' zong Marilyn Monroe op onnavolgbare wijze, en zij kon het weten. De filmdiva hield aan haar vele amoureuze veroveringen een reeks diamanten over die een fortuin waard waren.
Carbonkristal
Diamant (Oudgrieks, of adamas, "onverslaanbaar") is een van de vier natuurlijke verschijningsvormen van koolstof (de meest voorkomende is grafiet). Diamant is de hardste natuurlijke substantie, en ook een van de oudste. De diamant waar we nu van spreken werd meer dan drie miljoen jaar geleden gevormd 150 km of dieper in de aardmantel. Strikt genomen gaat het om carbonkristallen, gecreëerd onder extreme hitte (meer dan 10.000°C) en extreme druk.
Op één na de beste Wie op de Olympische Spelen een zilveren medaille wint, mag zich de op één na beste atleet ter wereld noemen. En daar kunnen we best vrede mee nemen, want als tweede ben je na de winnaar toch 'the best of the rest' Een zilveren bruiloft staat bovendien voor 25 jaar huwelijk, en dat is meer dan de meeste koppels halen. Zo is de gemiddelde huwelijksduur bij ons momenteel 12 jaar. Zilver is een scheikundig element met symbool Ag en atoomnummer 47 dat bekend staat als een overgangsmetaal. De wetenschappelijke naam voor zilver komt van het Latijnse argentum en is afgeleid van het Griekse woord arguros, wat wit blinkend of helder wit betekent. Het woord zilver is afgeleid van oud-Saksische silubar, dat in het oud-HoogDuits tot Silbar verbasterd werd en in het nieuw-Hoogduits Silber werd. De middeleeuwse alchemisten hebben zilver vanwege de prachtige glans toegewijd aan de godin van de maan (Luna). Het allereerste symbool voor dit metaal was dan ook een halve maan. nog informatie over zilver:www.zilver-info.be verkopen en kopen zilver: www.silver-50.com
Goud Spreek het woord uit, en je denkt vanzelf aan luxe en rijkdom Goud is een zacht, helder, geel, natuurlijk materiaal dat miljoenen jaren geleden onder enorme druk is ontstaan in de dieper gelegen lagen van de aardkorst. Goud behoort tot de kopergroep. Omdat het heel moeilijk is om het te vinden en het een grote waarde heeft, noemen we het een edelmetaal. Bijna alle metalen hebben een glans die licht weerkaatst, maar het bijzonder bij goud is dat het die magische glans nooit kwijtraakt. Het symbool van goud (Au) is de afkorting van het Latijnse woord voor goud aurum. Goud heeft ook veel invloed gehad op de mythologie. Denken we maar aan het verhaal van koning Midas die wou dat alles wat hij aanraakte in goud veranderde. Helaas ook het eten en drinken zodat het goud letterlijk zijn dood werd. Goud is ook altijd al het symbool geweest van liefde en vriendschap. In 1554 zorgde de Engelse Koningin Mary Tudor ervoor dat gladde gouden trouwringen in de mode kwamen door er voor haar huwelijk een paar te laten maken. De trouwring werd aan de vierde vinger van de linkerhand gedragen, omdat men dacht dat er van daaruit een ader naar het hart liep. Geef goud als je van elkaar houdt... meer info op www.goud-info.be verkopen en kopen van goud: info op www.gold-50.be