gevoyageer.in.bullshit

08-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de duif
Ons moeder adopteerde met volle goesting een vondeling pup . Een kruising van een zwarte labrador met ? Ja met wat?. Die werd vetgemest tot hij om en rond (en rond was zij) de 40 kilogram opklom. Eens, een zondagnamiddag, strandde een aan de vleugel gewonde duif in onze achtertuin. Geholpen door zijn instinct schoot onze de hond op die duif af. De ongelijke strijd eindigde toen onze hond vond dat hij wat beters te doen had.De gehalveerde duif bleef halfdood achter. Vader kreeg de opdracht om dat duifje uit zijn lijden te verlossen. Eerstens stak –of probeerde dit toch – de kop ervan af te steken met een spade. De ondergrond gaf echter mee en na tig wat steekpogingen mocht onze pa dat gesteek staken. Dan had de vader er niets beter op gevonden om een strop aan een touw te bouwen, dit over de nek van de duif te halen en die dan – alsof hij een vlieger wou oplaten – om en om te zwierezwaaien. Vader jammerde aldoor alsof hij een mantra reciteerde “ik doe dat niet graag”,”ik doe dit niet graag”,ik doe dit… .Doet me denken aan dat kaboutertje uit de reeks ‘Kabouter Schommelbuik & Langteen’, die enkel “ik zie dit graag”,”ik zie dit niet graag” wist te zeggen. Ik denk dat die duif dat ook niet zo “graag zag”. Om duizelig van te worden dat rondom rond rondgetol. Uiteindelijk – de spade stond toch binnen handbereik – groef de pa een putje om die duif (ze leefde nog een beetje dacht ik) in te dumpen. Hopla nog wat aarde er achteraan kappen en einde verhaal.

08-11-2014 om 00:00 geschreven door gogolski  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
28-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zeer gewaardeerde heer en mevrouw
En ik liep school in een apenkot. En was me dat daar gééstig zeg. En elke dinsdag hadden we verplicht sportnamiddag .En heb ik me daar in het “kwadraat” geamuseerd zeg.En kon ik de voetbalploeg van mijn klas vervolledigen dan. En samen met die halfwassenen dat veld op hossen in sportshorts. En kon ik ervan op aan dat ik de volle 90 minuten niks bal toegespeeld kreeg. En struinde ik -niks beters te verzinnen- die gekalkte lijnen wat af. En kreeg ik commentaar van de leerkracht -scheidsrechter over mijn geringe deelname aan het spel . En diende ik hem van antwoord dat er toch één ziel zich moet bezig houden met die lijnen effen te leggen. En kreeg ik als straf voor mijn ongepaste opmerking een opstelletje te schrijven over mijn totaal gebrek aan inzet tijdens het voetbalspel.En schreef ik die vellen straf vol met de fijnste zever die ik maar kon bedenken. En al die zever krijg ik hier niet in 100 woorden verteld. En dat, dat is zonde -echt wel.

28-08-2014 om 22:26 geschreven door gogolski  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
15-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tzalwel

De liefde voor huisdieren kregen we mee van ons ma. Zeker niet van de pa. Die zag dieren hoogstens als vlees op poten die wat konden opbrengen. Daarom ook kweekte hij konijnen. Hij nam dat allesbehalve als hobby op want hij zag er zéér tegenop om die viezeriken hun verblijf te fatsoeneren (konijnen zijn kampioenen in het zich reproduceren én vice-kampioenen in het produceren van een drekkige omgeving). Soit.Van ons ma kregen we de kans om er elk (wij waren met zijn 3’en) een huisdier op na te houden. De oudste zus kreeg de 1ste keuze en adopteerde een tijgerpoes. De op één na oudste zus koos een kanariepietje te liefkozen. Om de vertegenwoordiging van dierengeslachten te completeren ging ik dan maar voor een goudvis. Die kon je bokaal en visvoer incluis inkopen bij de kapper. Die had zijn zaakje handig in twee helften opgedeeld – waaronder dus zijn onderneming in visgerei en aquariums en vissen een onderkomen vond. .De goudvis(sen) dan. Waren eerder van het  ééndagse type. De zoon van kappermans liep lagere school in het apenkot waar ook ik op school was. En bij hem nam ik inlichtingen over de correcte habitat van de x-zoveelste goudvis. Kwestie van die te upgraden naar een meerdaagse soort. Afhankelijk van zijn luim en de weersomstandigheden gaf hij me dan advies. Als het buiig was stond hij voor dat regenwater de beste optie was. Als het puttekes uit de grond vroor bracht hij dat warm putwater de ideale woonomgeving voor een goudvis betekende. Bij een hittegolf konden enkele ijsblokjes in het aquarium  overigens ook meer goed dan kwaad vond hij. Uiteindelijk belandde er na eens zo veel mislukte pogingen om succesvol te zijn een boeket plastieken tulpen in die bokaal. Die hadden gelukkig geen water van doen. 

15-08-2012 om 00:00 geschreven door gogolski  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
31-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar waren we gebleven
Iets over gevallen op wielen bvb. 
De twee zussen van me, die me chronologisch vooraf gingen, kregen voor hun 1ste communie elk een fiets. Zelf kreeg ik een go-cart toen ik mijn zieltje aan Jezus gaf. Ik had daar niet om gevraagd om dat zieltjes weggeven, wel om de go-cart... met wieltjes. Het was een cross-model met open frame. Met van die beugels waar je  heen en weer mee moest schoppen om vaart te maken. De rem zat opzij. Een soort stang die via een mechanisme greep op de achterwielen. De go-cart was behalve van het merk "1" – (dat stond toch voorop omcirkelt wel te wezen?) voorzien van volle banden. Dat die banden in geen tijd sleets raakten was een onmiddellijk gevolg van mijn toegewijd racen -inclusief handrem-manoevrementen om een bocht perfect aan te snijden. Zodoende reed ik na een rallyseizoen zonder prijzen, te hotsebotsen op zeskantige banden. Dat oncomfortabel gevoel van voortbewegen ervaar ik voortaan iedere dag als ik het traject tussen huis en werk en terug door de Brugse straten moet afleggen. 
Brugge positioneert zich zeer graag als fietsstad. Dat zal dan wel zeker?  De positionering van de kasseipartijen anders ook! Ze lijken er wel in gespogen te zijn. De parkoersbouwers van Parijs-Roubaix zouden zichzelf beter eens uitnodigen voor een studiebezoek in de Venetiaanse hel van het Noorden.  
Maar in Brugge denkt men proactief.  In het jaar 2112 zal men de bestrating opnieuw aanleggen en speciale fietsstroken in gewassen beton (gewassen?) voorzien. Nu we met zijn allen langer moeten gaan werken, zal alvast ik en mezelf de woon-werkverplaatsing op de fiets nog voor mijn pensioengerechtigde leeftijd op proper gewassen betonstroken mee mogen maken. Genegen en gegroet, 

31-07-2012 om 00:00 geschreven door gogolski  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
17-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
Proficiat!

Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/gogolski

We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

Met vriendelijke groeten,
Bloggen.be-team

17-06-2012 om 20:18 geschreven door  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
>> Reageer (0)


Inhoud blog
  • de duif
  • zeer gewaardeerde heer en mevrouw
  • tzalwel
  • Waar waren we gebleven
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per week
  • 03/11-09/11 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 13/08-19/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 11/06-17/06 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs