Ditjes en Datjes
Inhoud blog
 • Nieuw begin...
 • Zonder schaamte
 • Proficiat!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  20-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw begin...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Door de jaren heen, verloren gelopen in mezelf, loop ik de reeds vervreemde wereld in.. Degene waar ik me kon achter verschuilen, is er niet meer.

  Toch wetend dat er voor mij maar één richting is, vooruit... Ik twijfel... Vooruit.... Vooruit...

  Ik zet de eerste stap, vooruit... De leegte om me hen doet me huiveren en ik word overvallen door een chaos van angst, kou, eenzaamheid pijn en verdriet, maar ik weet dat ik nu moet doorzetten..

  Nu moet ik het doen, er is er maar één die het kan en dat is ikzelf.. Toch zet ik terug een stap naar achter, en zucht... Teleurgesteld zou ik nu een hulpkreet willen laten, maar naar wie? Die ene waar ze deze stap zonder nadenken mee zou doen, kan me nu echt niet helpen, en trouwens, dan zou ik toch maar weer in die neerwaartse spiraal terechtkomen en dat is juist wat ik NIET wil. Ik zeg luidop: "Ik moet dit alleen doen!!!"

  Een nog steeds daverende angst, net of mijn aderen willen uit m'n lichaam springen, een bonzend hoofd, kijkend in een nog steeds lege vervreemde wereld.. Ik zet terug een stap vooruit, voel m'n bloed stromen, mijn hart pompt sneller en begin duizelig te worden.. In mezelf denkend over wat een doodsangst ik nu toch weer doorga. Tot ik plots een ophelderend moment beleef doordat mijn aandacht word getrokken door een fleurig gekleurde vlinder, die dwarrelend rond me blijft fladderen.. Precies of dit mooi gekleurd en getekend diertje wil me iets duidelijk maken. Zonder nadenken volg ik het prachtig wezentje...

  Ik hoor een zachte stem zeggen: " Ga Goele, wees niet bang. Begin aan je nieuwe leven en vind jezelf terug. Leer jezelf kennen en geniet van al wat er rondom en met jou gebeurd. Alleen voor jezelf. Doe dit alleen voor jezelf, want zoals elk ander verdien je dit. Ga, onderneem, stap voor stap, en kijk niet meer achterom! Kijk naar het hier en nu, en de wegen die voor je liggen... Ga Goele, verken de wereld, leer nieuwe mensen en nieuwe dingen kennen. Gooi je angsten weg en wees jezelf, laat je ziel vrij zodat iedereen ziet wie je echt bent, en straal, zoals je bent!! "

  Ik stap vooruit... De wijde wereld in, denkend aan die prachtige vlinder..

  Diezelfde avond ben ik wat oude papieren aan 't klasseren, waartussen een wat van ouderdom vergeelde envelop steekt waarvan ik me niet kan herinneren wat deze inhoud. Dus toch een beetje nieuwsgierig haal ik de envelop ervan tussen, en zie dat mijn naam erop staat geschreven. Het handschrift van mijn wijlen moeder? Ik probeer me snel iets hierover te herinneren, maar het lukt me niet. Oke, dan maar kijken of er iets in zit... En ja hoor, een in vier opgevouwen blad... Ik haal het blad er voorzichtig uit en vouw het open... Wauwwww!!! Een mooi getekende vlinder in prachtige kleuren, getekend door eveneens mijn wijlen vader! Maar wat me het meest opvalt is de vlinder! Dezelfde vlinder die ik eerder deze dag gezien heb, en waarbij me de wijze woorden over mijn nieuw leven werden toegefluisterd... Ik vraag me af of dit toeval is. Terwijl ik de tekening bewonder, afvragend of dit allemaal toeval is, zie ik de vlinder zich losrukken van het blad papier en dwarrelt deze het openstaand raam uit en hoor ik dezelfde stem zeggen:" Ga... en weet dat we altijd bij je zullen zijn. Eender waar of wanneer, je zult nooit alleen zijn lieve schat!" 

  Ik pink een paar tranen weg en glimlach. Terwijl blaas ik twee zoenen het raam uit achter de vlinder.... Mijn tocht kan nu beginnen!   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  20-11-2015, 03:12 geschreven door Goeleke  
  Reacties (3)
  09-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonder schaamte

  Mijn eerste blog... Grappig, zoveel te vertellen en geen woord dat eruit wil komen. Hoe noemt men dat... euh.. zenuwen? Toch niet zenuwachtig om te bloggen zeker. Tja, blijkbaar toch wel.

  Tegenwoordig begeven mijn zenuwen het voor 't minste geringste. Men heeft gelijk. Ik moet meer onder de mensen komen, want mijn zelfzekerheid gaat echt de verkeerde richting uit. Awel, dan ben ik nu echt met een positieve daad begonnen, en.... volhouden is dan ook de boodschap! Er elke avond even een gewoonte van maken om neer te schrijven hoe mijn dag is geweest, eender hoe of wat, klinkt het niet , dan botst het maar.. Nog zoiets... Waarom jezelf aantrekken wat de mensen van je denken? Misschien denken de mensen gewoon niet aan je, op dat moment. Maar als het dan toch zo is, moet je jezelf daar toch niets van aantrekken zeker. Weer die onzekerheid. Misschien vinden ze je wel goed! Waarom jezelf zo onderschatten? Toch maar iets vervelend hoor, zo twijfelen aan jezelf. Tenslotte heeft elke mens een bepaalde unieke waarde, ieder op zijn eigen manier. Net zoals dat ieder zijn eigen schoonheid heeft, en ja .. het kan natuurlijk wel zijn dat je het bij de ene wat beter ziet dan bij de andere. Persoonlijk, vind ik het zeer plezant om die unieke en mooie eigenschappen te ontdekken bij de mensen. En zeg nu zelf, als we allemaal hetzelfde zouden zijn, zou het maar een saaie boel zijn , niet? En wat is saai...? Dat is ook voor elk van ons dan weer anders.. Het is maar hoe je het bekijkt hé. Er zijn mensen die die de neiging hebben om alles, of toch bijna alles, negatief bekijken, bv.: die zouden kunnen zeggen: Man, man, man toch... Wat een weer is dat nu? Regen, regen en nog eens regen.. Waarbij een andere kan zeggen: Goed zo, laat de regen maar komen, dan hoef ik de planten geen water meer te geven. Dat klinkt toch wel een stuk positiever en veel beter in de oren.. Ikzelf zou zeggen: Oh fijn, het regent.. Ga even mijn regenkledij aantrekken en maak een flinke wandeling.. Want ik word rustig als ik in de regen wandel... Echt waar! Zo gebeurd het namelijk regelmatig dat ik samen met mijn zoon lange wandelingen maak, in de regen, waarbij we dan meestal hele diepe gesprekken hebben, maar dat zijn voor mij althans de leukste gesprekken. Zo leer je mekaar heel goed kennen, plus dat het die momenten zijn die je zo dierbaar hebt.. Ik spreek natuurlijk weer voor mezelf uiteraard. Maar, als je dan voldaan thuis komt en je trekt je natte kleren uit, zet je even in de zetel met een tasje thee of koffie, of misschien wel warme chocomelk, wel daar kan ik echt pas van genieten. Terugdenkend aan wat je samen hebt lopen filosoferen.. Dat zijn toch leuke herinneringen..

  Het mooiste wat 2 mensen kunnen doen, zonder zich druk te maken over hoe de andere over hem denkt. Gewoon jezelf zijn, zeggen wat je denkt en openstaan voor andere opinies. Zo kan ik wel uren doorgaan... 


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
  09-11-2015, 22:21 geschreven door Goeleke  
  Reacties (6)
  07-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/goeleke

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  07-09-2015, 04:19 geschreven door  
  Reacties (0)
  Foto
  Archief per week
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 07/09-13/09 2015
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Blog als favoriet !
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  adel
  www.bloggen.be/adel
  Mijn favoriete blogs
 • bandotaar
 • gedichten_blog
 • miekemot
 • mijnemuur

 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!