Ik ben Patteeuw Gina
Ik ben een vrouw en woon in deinze-astene (belgië) en mijn beroep is Unitmanager bij tupperware.
Ik ben geboren op 13/12/1964 en ben nu dus 60 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: gitaar spelen, tupperware, mijn hond.
Geniet iedere dag van de kleine dingen , morgen kan het te laat zijn !!
de vakantie is voor velen begonnen, en overal zie je in de rekken al de nieuwe boekentassen en schoolgerief maar ik wil jullie zeker nog heel wat zomerse receptjes mee geven waar jullie bij een BBQ kunnen van genieten.
in bijlage de nieuwe folder en het zou leuk zijn mocht je mijn blogpagina door geven aan jullie vrienden en kennissen.
Ook even mijn blog aan het bijwerken met heerlijke receptjes; zoals bv in de rubriek microcook het heerlijk fris youghourt room dessert met fruit... en nog zoveel meer.
1/2l melk
50 gr vanillebloempudding
150 gr suiker
2 eieren
1/2 l youghourt
250g platte kaas( mag bv ricotta zijn)
vers fruit naar keuze ( bv : appel; 2 kiwi's en 1/2 meloen of gemengd fruit uit blik
producten :
microcookschenkkannetje
extra chef
mes/snijplank
dubbel vergiet
blikopener
mengbeker
mengkom
keukenmesje
pollepel
bereidingswijze:
doe 750 ml melk in het kannetje en zet gedurende 2 minuten op 850watt in de microgolf met deksel
los dan de vanillepudding en de suiker op klop deze goed door en plaats de melk ( zonder deksel) etrug in de microgolf op 850 watt
klop terug goed dooreen
plaats deze terug twee minuten in de microgolf
meng er de platte kaas en de youghourt onder
laat even afkoelen, meng er dan de eidooiers onder
klop de eiwitten stijf
snij het fruit in stukken
meng het fruit onder de vanillepudding en daarna de opgeklopte eiwitten
serveer fris in een schaaltje
pizza-provenciaalse courgette-gerookte zalm in bladerdeeg-zachte chocoladebiscuit-fruitkoek
Tupperware Pizza
Kooktijd: 15‐20 min op 200 °C (Th 6/7)
Ingrediënten
500 g bloem
10 g zout
20 g verse gist
300 ml lauw water
1 Minibekertje olie
1 mozzarella bol
Tomatencoulis
Ham
Zout en peper
Tupperware producten
Deegkom 3
l
Ruimtekommen
500 ml
Silicone Spatel
Kaasmolen Plus
Verstelbare
Deeg‐N‐Rol
MultiFlex Deegblad
Verwarm de oven voor op maximale temperatuur zonder de rooster.
Doe de bloem in de Deegkom, maak een kuiltje en besprenkel met zout.
Los in de
Ruimtekom de gist op in lauw water.
Giet de gist en de olie in het kuiltje, sluit de Kom en
schud krachtig.
Maak met behulp van de Silicone Spatel een bol van het deeg, plaats het
deksel op de Kom en laat rijzen.
Maal de mozzarella met behulp van de Kaasmolen Plus.
Rol het deeg uit met behulp van de Verstelbare Deeg‐N‐Rol, leg het op het MultiFlex
Deegblad geplaatst op de koude ovenrooster,
giet er de tomatencoulis over en besprenkel
met de ham en de geraspte mozzarella.
Eindig met de kruiden.
Zet de temperatuur op 200 °C wanneer je de pizza in de oven zet.
Laat 15 à 20 min. bakken.
2) Provençiaalse courgettes‐tomatenschotel (tian)
Bereidingstijd: 20 min.
Kooktijd:
Courgettes: 15 min. in de microgolfoven op 750 watt
Schotel: 35 min. in de traditionele oven op 210 °C (Th 7) of 12 min. in de microgolfoven op
750 watt
Ingrediënten voor 6 personen
2 kg courgettes
2 teentjes look
2 geklopte eieren
50 g paneermeel
100 g geraspte gruyère
2 el olijfolie
1 takje tijm
Zout en peper
Saus:
3 tomaten
200 ml verse room
1 teentje look
Enkele takjes bieslook
Zout en peper
Tupperware producten
Snijwonderplank
Keukenmes
UltraPro 3,5 l
Lookpers
Dubbel Vergiet
MultiFlex Princess
Deegkom 3 l
TurboMax
Silicone Spatel
Pak‐N‐Schaar
Verwarm de oven voor op 210 °C zonder de rooster.
Was de courgettes, verwijder de uiteinden en snij ze in schijfjes.
Doe ze in de UltraPro 3,5 l,
voeg de olijfolie, de geplette teentjes look toe en bak 15 min. in de microgolfoven op 750
watt;
laat 5 min. rusten, laat uitlekken in het Dubbel Vergiet en laat afkoelen.
Zet de MultiFlex Princess op de koude ovenrooster.
Leg een laag courgetteplakjes die elkaar
overlappen.
Meng in de Deegkom
3 l de eieren en de rest van de courgettes en giet alles in de MultiFlex.
Bestrooi met paneermeel en geraspte gruyère en strooi er ook nog wat tijm over.
Laat 35
min. gaar worden in een voorverwarmde oven op 210 °C.
Bereid ondertussen de saus:
schil de tomaten, verwijder de zaadlijsten en mix ze in de
TurboMax om tomatenpuree te hebben.
Voeg er de verse room aan toe, samen met een
geraspt teentje look en het gesnipperde bieslook,
zout en peper,
meng met de Silicone
Spatel.
Ontvorm de Provençaalse schotel (tian) en dien op met tomatensaus.
3) Gerookte zalm in bladerdeeg
op een bedje van prei
Bereidingstijd: 20 min.
Kooktijd: 30 min. op 200 °C (Th 6/7)
Ingrediënten voor 6 tot 8 personen
1 bladerdeeg
4 tot 5 plakken gerookte zalm
Het wit van 3 grote preien (± 500 g)
50 g boter
4 eieren
200 ml verse room
100 g geraspte gruyère
Zout en peper
Tupperware producten
Snijwonderplank
Keukenmes
Schenkkan Vierkant 1 l
MultiFlex Queen
Verwarm de oven voor op 200 °C zonder de rooster.
Smoor de prei in een sauteerpan, in 50 g boter, breng op smaak met peper en zout.
Breek de eieren één voor één in de Schenkkan Vierkant 1 l, en doe er de room, de geraspte
gruyère, het zout en de peper bij.
Plaats er het deksel op en schud.
Plaats de MultiFlex
Queen op de koude rooster en bedek de bodem van de MultiFlex met het bladerdeeg,
leg er
de prei op,
en ook de in grote stukken gesneden sneetjes gerookte zalm en begiet met het
mengsel uit de Schenkkan Vierkant.
Laat 30 min. gaar worden in de oven, op stand 200 °C.
Serveer warm.
4) Zachte chocoladebiscuit
Bereidingstijd: 15 min.
Kooktijd: 25 min. op 180 °C (Th 6)
Ingrediënten voor 8 personen
70 g banketbakkerschocolade
70 g boter
70 g amandel‐ of hazelnootpoeder
2 hele eieren +
6 eierdooiers
40 g bittere cacao
170 g suiker
6 stijfgeklopte eiwitten
1 snufje zout
½ kl vanille‐extract
Tupperware producten
Snijwonderplank
Keukenmes
MicroCook Schenkkan 1 l
Deegkom 3 l
Silicone Spatel
Quick Shaker
Speedy Chef
MultiFlex Princess
Verwarm de oven voor op 180 °C zonder de rooster.
Doe de boter en de chocolade in de MicroCook Schenkkan 1 l en laat 1 min. smelten in de
microgolfoven op 500 watt.
Giet de gesmolten chocolade en de boter in de Deegkom 3 l, voeg het amandelpoeder en de
suiker toe en meng met de Silicone Spatel.
Giet in de Quick Shaker de 2 hele eieren, de 6 eierdooiers en de bittere cacao; sluit af en
schud.
Giet de inhoud van de Shaker bij de inhoud van de kom en meng met de Menger.
Klop in de Speedy Chef de 6 eiwitten goed stijf met een snufje zout en voeg dit bij het
mengsel in de Deegkom, samen met het vanille‐extract. Meng voorzichtig met de Silicone
Spatel.
Plaats de MultiFlex Princess op de koude rooster, giet er de bereiding in en laat 25 min.
bakken in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Wacht enkele minuten en haal het gebak dan uit de MultiFlex.
5) Fruitkoek
Bereidingstijd: 15 min.
Kooktijd: 50 min. op 200 °C (Th 6/7)
Ingrediënten voor 8 personen
Deeg:
250 g (250 ml) suiker
250 ml room
3 eieren
Geraspte schil van 1 citroen of 1 sinaasappel
250 g (500 ml) bloem
2 kl gistpoeder
Garnituur:
4 appels of 4 peren in blokjes of ½ blik abrikozenhelften of ananas
Garnering:
1 peer
Tupperware producten
Deegkom 3 l
Silicone Spatel
Mini Mengkom 650 ml
Citrusvruchtenpers
MultiFlex Princess
Verwarm de oven voor op 200 °C zonder de rooster.
Meng in de Deegkom 3 l de suiker, de room, de eieren en de citroenschil met de
Silicone Spatel.
Voeg de bloem en de gist toe en meng nogmaals.
Plaats de MultiFlex Princess op de koude rooster.
Giet er het deeg in en voeg de gekozen
vruchten toe, in blokjes gesneden.
Als u verse vruchten gebruikt, bestrooi ze dan met
rietsuiker alvorens u ze op het deeg schikt.
Laat 50 min. bakken in een voorverwarmde oven.
Wacht enkele minuten en haal dan uit de vorm.
Alvorens te serveren, versier de koude koek met een gekarameliseerde peer in waaiervorm
gesneden.
elke derde donderdag van de maand komen wij met een groepjes samen en experimenteren wij weer met nieuwe gerechtjes. De bedoeling is jullie meer vertrouwd te maken met de microgolf. de Microcooks en de UltraPro van Tupperware zijn dan ook een uitstekend artikel om er heerlijke recepten in klaar te maken.Inschrijven is noodzakelijk, want deze gaat door in zaal Ter Leie in Astene/Deinze Meer inlichtingen? Stuur mij dan een mailke : gina.patteeuw@telenet.be..graag tot dan