Jiu-Jitsu is geen vechtsport, maar dè zelfverdedigingskunst bij uitstek. Door middel van talloze afweren, verrassingstechnieken, tegenaanvallen en kennis van het menselijk lichaam is er steeds de mogelijkheid om aan een aanval te ontsnappen (of op zijn minst drastisch in te tomen), en om, indien nodig, een tegenzet te plaatsen.
Jiu-Jitsu beoogt het gebruik van het volledige lichaam. Een juiste houding en aanwending van elk lichaamsdeel apart zorgt voor de grootste efficientie bij het uitvoeren van de technieken. De grepen omvatten bewegingen van armen, benen, voeten, handen, de romp, ... kortom, elke spier treedt in werking. Jiu-Jitsu wordt getraind in een dojo (oefenzaal), op een tatami (oefenmat). Er wordt gewerkt met een oefenpartner. Om de grepen optimaal en realistisch te kunnen uitvoeren leren we eerst goed vallen. Vallen moet men kunnen met een lach, om zonder pijn terug op te staan. Deze valtechnieken zijn tevens zeer bevorderend voor de beweeglijkheid en controle over je lichaam.
Onze sport kent géén eigenlijke competitie. De vordering in de grepen leidt immers naar het volledig uitschakelen van de aanvaller (werken op vitale plaatsen) en dit is competitief onmogelijk. Maar ... het volhouden, de vooruitgang die je maakt en de grenzen die je verlegt (fysisch èn psychisch) zijn wel een mooie competitievorm met enkel en alleen jezelf !
Iedereen heeft zijn sport. Een sport die hij graag doet of een sport waar hij graag naar kijkt Mijn sport is karate. Deze wil ik graag aan jullie voorstellen. Dit doormiddel van een zelf gemaakt filmpje.
De moderne eetgewoonten zijn slecht als je naar fastfood kijkt maar voedingssupplementen zijn ook niet altijd even goed. Hier wordt veel reclame voor gemaakt maar je moet altijd extra informatie hebben om zeker te zijn dat het wel zo gezond is.
Het ene voedingssupplement is goed voor iets maar heeft dan wel een neveneffect op iets anders. Let er mee op!
Op deze site vindt je de meest gestelde vragen omtrent sportdranken.
Hoeveel moet men drinken? Hoe kan je weten of je genoeg drinkt? Moet men drinken vóór een training of wedstrijd? Moet men ook extra drinken in de dagen voor een training of wedstrijd? Moet men drinken tijdens de inspanning? Wat moet men drinken? Moet een sportdrank koolhydraten bevatten? Maakt het enig verschil uit welke suikers gebruikt worden in een sportdrank? Moet een sportdrank elektrolyten bevatten? Moet men warme of koude dranken drinken?
Als je sport heb je altijd wel eens een blessure. Deze zijn niet te vermijden. De meeste blessures gebeuren per ongeluk. Dit wil zeggen door een verkeerde beweging, een misstap, een botsing,...
De meeste blessures zijn makkelijk zelf te behandelen. Als er te veel pijn mee gepaard gaat of het geneest niet snel genoeg dan is het uiteraard wel nodig om een dokter te raadplegen.
De 10 Miles is echt een ongeloofelijk evenement. 1000 mensen staan langs de kant je aan te moedigen, heel Antwerpen is speciaal voor de lopers afgezet. Een unieke ervaring Intresse in de 10 Miles of in de 5 kilometer, maar je hebt geen ervaring met lopen? Hier vindt je alles.
Onder training vindt je een heel uitgeschreven trainingsplan waarmee iedereen kan beginnen lopen. Ook vind je informatie om je te motiveren, leuke plaatsen om te gaan lopen, welk materiaal je nodig hebt. Zelfs voedingsadvies kun je hier vinden.
Ik zou zeggen neem eens een kijkje en wie weet, tot op de 10 Miles.