Op deze blog zult u mijn mening terug vinden over restaurantjes, maar ook frituren of zelfs pitabars of terrasjes. Ik ben mij bewust geen professionele recensent te zijn, zelfs enige culinaire achtergrond is mij niet gegeven. Maar deze blog gaat dan ook niet over zaken als ''Het Hof van Cleve" of ''De Karmeliet" want zulke zaken zijn niet besteed aan het gewone werkvolk zoals mezelf. Ik eet en drink echter graag iets en kan me dus een mening vormen over of het al dan niet goed is, mijn buik bewijst de ervaring. Deze blog dient dan ook om de vreugde van me af te schrijven na een geslaagd bezoek of de frustratie van geld waar ik net onwaardig afscheid van nam. Dus veel plezier en hopelijk moedigt het u aan om net als mij op de goede plek een hapje te gaan eten of mijn ongelijk te bewijzen als u het er wel super vond.
Zoal reeds vermeld al vele restaurants bezocht doch om actuele info te geven post ik enkel recente recenties. In het begin is dit nog zonder foto's, nieuwe zaken die ik bezoek zullen gedetailleerder en met foto's zijn.
Op een zonnige vrijdagavond begin mei ging het dus Oudenaarde voor een bezoek aan Moriaanshoofd, een zaak die zich toch vooral toelegt en perfectioneert in grill.
Eerste indruk en sfeer.
Wat direct opvalt wanneer je binnenkomt is de westernsfeer die men wil creëren en waar men goed in slaagt.Centraal in de zaak staat de grote grill waar al het vlees bereid wordt en aan de muur zien we een gigantische bizonkop hangen.De zaak zet z'n klanten ook niet aan gewone tafels maar aan grote houten tafels of in afgescheiden 'boots', tafels dus met bankjes afgescheiden door een grote houten wand. Er hangt ook een ontspannen, losse sfeer. Obers zijn er lacherig en los, zo wordt niet het ''ik moet me gedragen op restaurant''-gevoel opgewekt maar ''de-avond-begint-nog-maar''-gevoel, wat me persoonlijk wel bevalt.
Aperitief:
Wat me meteen opviel bij het openen van de kaart was de uitgebreide keuzes aan gins en whisky's. We waren in gezelschap van 4 mannen en zagen toch wel zeer goede gins verschijnen op de kaart zals Monkey 47, Spring gin Gentlemens cut en Buss 509. De keuze van aperitief was dan ook snel gemaakt. Doordat de gins aangeboden worden met een hele resem aangepaste tonics vielen deze uiteraard in de smaak in een aanvaardbare prijsklasse tussen 9 en 16 euro per stuk. Enig minpuntje wanneer men in de tweede ronde een gin bestelde die er ook de eerste keer bij was zien we andere garnituren en botanical in sommige gins zwemmen wat toch wat de indruk wekt dat deze er random ingekwakt worden.
Voorgerecht:
Het voorgerecht dat vaak zal terugkomen bij mij zijn garnaalkroketten. Deze in het Moriaanshoofd denk ik niet dat ze huisbereid waren doch waren uitstekend van smaak. Krokant van korst met voldoende garnalen in de vulling verwerkt, voorzien van voldoende broeders rond de garnaalkroketten. Vergezeld van een fris slaatje met voldoende dressing.
Hoofdgerecht:
Keuze van hoofdgerecht viel me bijzonder zwaar, dit door de exotische kaart die gerechten als krokodil, bizon etc... maar ook scampi-spiesjes en zo verder aanbood. De avonturier in mij besloot geen genade te tonen voor skippy en co en dus mocht het exotische trio zich opmaken voor de keuring (à +/- 30 eurotses). Zo belandden kangoeroe, zebra en struisvogel op mijn bord. Ik had vooraf a point gevraagd en dit werd perfect zo geleverd. Ik ben geen voorstander van bien cuit omdat ik dan 1 het risico loop dat ik een lap leer krijg en 2 elke chef met een beetje liefde voor z'n vlees dan nijdig maak. Ook bleu is niet aan mij besteed omdat ik graag mijn vlees opeet zonder het gevoel dat ik het aan het reanimeren ben of kannibalistisch uithaal. Mijn tafelgenoot is iets bloederiger aangelegd en vroeg en kreeg wel saignant en kreeg dat ook. De chef beheerste dus uitstekend z'n baktijden. De bijgevraagde pepersaus was mooi lopende met sterke smaak en voldoende peperbolletjes en ook op de friet en bijhorende salade viel niks op te merken. Het trio bood aparte smaken en onze voorkeuren liepen dan ook uiteen, waar bij de tafelgenoot de struisvogel met de voorkeur wegliep, had bij mij de zebra een streepje voor. Kangoeroe vonden we beide, het minste. Laten we zeggen dat hij er niet bovenuit sprong. Laten we toch een opmerking geven bij de hoofdschotel. De gerechten worden geserveerd op een houten plank, wat bij sommige van mijn tafelgenoten de vraag opwekte dat het bloed in de groeven van de plank trekt en of dit perfect gereinigd kan worden. Ik ga er vanuit dat de plankjes wel behandeld worden en dit hygiënisch perfect in orde is. Het past alleszins in de sfeer van de zaak. Afsluiter:
Zoals reeds vermeld ben ik een goede eter er kon dus nog een Banana Splitje bij. Deze werd geserveerd met een volledige banaan in de lengte doorgesneden maar daarin het ijs (niet versgedraaid, wel verdraaid lekker) en slagroom. De chocoladesaus moet je er zelf over kappen. Lekker zonder meer. 1 Van de tafelgenoten zag meer heil in 1 van de talrijke Whisky's en genoot er dan ook zichtbaar van, de naam ontglipt me helaas.
Conclusie: 9/10
Een aanrader, van begin tot het einde gegeten in een ongedwongen keuze met een ruime keuze aan drank om te blijven hangen. We betaalden uiteindelijk een 60 à 65 euro per persoon wat het zeker waard was. Het was dus betaalbaar en lekker eten. Dus laten we het beoordelen met een 9 op 10.