Link van de maand (klik op de foto)
Foto
Inhoud blog
 • Agenda
 • Schuune hé ...
 • Leute tout court
 • Gentse dinges
 • Gentse werken
 • Schief geschreven
 • Welkom ...
  Laatste commentaren
  Andere Links
 • Evenementenkalender Gent
 • Danny Sinclair
 • Alles over Gent
 • Stad Gent
 • Plietsplets
 • De Popkoning
 • De Gentsche Sosseteit
 • Loorel en Hardie
 • Antoine Bomon (Babydoll)
 • Les Folles de Gand
  Horeca Links
 • De Kuip van Gent
 • De Dulle Griet
 • Blog als favoriet !
  Een interessant adres?
  Foto

  Nog ientje, 't loatste !!

  Foto
  Over "Gentse Leute" gesproken ..
  Gentse Leute

  25-02-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom ...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen  Diene wep-citee is geboren tusse pot en pinte in de coté van de Kuurenmarkt. Ja, vaneigens op café, woar anders .. moar we doen aan gien reclame, daarmee ge goat het nuut nie wete uuk, of het zoe moete zijn da ge mee wa blinkers over de brugge komt, 't ons kunne we nog ne kier babbelen hé !!

  Wilde gij uuk meehelpe aan onze wep-citee of een stientje bijdroage, da kunde ...

  Loat moar wete wa da ge wilt doen hé !

  Alvast ne welgemiende dank aan:

  - ADT

  - Didi

  25-02-2007 om 00:00 geschreven door Gentse Leute  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
  26-02-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schief geschreven

   

  In verband met de “efficiënte planning” van de hedendaagse en vooral communicatief beslagen medemens volgt hier een (niet eens zo surrealistisch) verhaaltje dat ik u niet wil onthouden.

   

  “Riiiiinggg” “Hallo Bob, heb je die contractjes al gelezen die ik naar jou gestuurd heb? Prima, ok, dan kan je ze mij nu terugmailen als ze ondertekend zijn he. Mijn e-mailadres hier?

   

  Oesje, even checken …. Nicooooole, wat is mijn e-mailadres …. Neen, dat is dat van thuis, wacht even he Bob, ik zoek het op en bel je terug … ah ge gaat nu gaan lunchen, wel, dan fax ik dat en heb je het e-mailadres als je terug komt. Wat is uw faxnummer? Hoe ge kent het niet van buiten?

   

  Wel dan doen we het volgende: jij e-mailt mij je faxnummer en ik fax dan daarna mijn e-mailadres, wacht even, dat gaat niet lukken, sjonge, ik raak hier in de war, weet ge wat, geef mij eerst uw gsm-nummer …

   

  ah, uw batterij is plat, nou, dan doen we het zo: jij laadt je batterij weer op terwijl je gaat lunchen en ik spreek dan mijn e-mailadres in op je voicemail;

   

   als je terug bent kan je dan je faxnummer naar mij e-mailen.

   

  Dat is plan A, nu plan B: ik zend mezelf een e-mail om te zien wat mijn e-mailadres nu eigenlijk is, dat zet ik dan op uw voicemail en dan kan jij repliceren op mijn semafoon waarna ik dan weer een fax kan sturen met mijn e-mailadres op.

   

   

  Hoezo ingewikkeld? Helemaal niet, of anders moet ik het opsturen met de expressdienst van de Post, jaaa, strategisch gezien misschien het best plan.

   

   Maar nu even serieus, klein vraagje, WAT ging ik je eigenlijk mailen??

  Hoe je weet het zelf ook niet meer?

   

   Awel, ziede wel dat het een goed idee zou zijn om op geregelde tijdstippen bilaterale coördinatiemeetings te organiseren betreffende protocols voor interne communicatie!

   

   

  Zeg weet je wat, waar is uw bureau ook alweer? Oh, ach zo, hier op het einde van de gang, awel dan kom ik nu zelf die contractjes ophalen he, ok?”

   

   

  Moraal van het verhaal: dankzij onze communicatieve spitstechnologie kunnen we nu tijd besteden aan een tot voor kort ondenkbare efficiëntie, en dat alles in het kader van tijdsbesparing.   

  Après Gentse Feesten Pret

   

  We hebben niet de gewoonte om maanden na de feiten nog commentaren te leveren als mosterd na de maaltijd maar in dit geval maken we graag een uitzondering. We gingen immers, het laatste weekend van de Feesten,  onze oortjes even  te luisteren leggen bij de meiden van de centrale infostanden in de kiosktent aan het Belfort en vroegen naar de meest merkwaardige vragen die ze daar tijdens de voorbije editie te verwerken kregen.

   

  Wat informatieverstrekking betreft zijn daar nogal wat gewoon maar bijna dagelijks werden de meisjes ook geconfronteerd met absurditeiten of ronduit onbeantwoordbare vraagstukken.

  Naast onschuldige versprekingen zoals “Waar is café De Omgekeerde Tijd” – ipv de Onzekere Tijd – of “Hoe keer ik van hier terug naar parking de Palen?” – ipv Ter Platen – werden de baliemeiden toch vooral bestookt met eerder “persoonlijke problemen”. Een bloemlezing.

   

  Een groepje jongeren stapte naar de infostand met de toch wel pertinente vraag “Waar is Caroline?” want ze hadden toch duidelijk hier met haar afgesproken en nu was het wicht in geen mijlen te bespeuren.

  Een blijkbaar nog niet echt geroutineerde feestenloopster had zo mogelijk nog een groter oriëntatieprobleem want ze had vorig jaar op de Feesten een bijzonder lekkere hamburger gegeten, stapte naar de balie en vroeg doodernstig “Wààr staat dat kraampje met die lekkere hamburgers NU??”

   

  Een ouder koppel had “ergens” de wagen geparkeerd maar kon zich niet meer precies herinneren wààr. “Naast een wegwijzer” wist de bestuurster er nog rapjes en hoopvol bij te vertellen.

  Nu had dit mogelijks een goede tip kunnen wezen ware het niet dat op die bepaalde wegwijzer stond aangegeven “Alle richtingen”….

   

  Zeg nooit meer dat affiches plakken geen zin heeft want ze worden wel degelijk gelezen. Zo stapte een persoon naar de infostand van het Straattheater Festival -  en dit verzin je niet – met de welgemeende vraag “Waar gaat die voorstelling of het optreden van “Wildplassen” eigenlijk door…” want dàt stond nou net nièt op de affiche…

  Tegelijk had diezelfde persoon ook nog vragen bij het toch prijzige entreekaartje dat 60 euro bedroeg … en moest dat geen 6 euro zijn?

   

  Hoofdvogel werd evenwel afgeschoten door een paar gezellige dames die er maar meteen ronduit voor uitkwamen dat dit hun allereerste bezoek was aan die fameuze Gentse Feesten.

  Daarom stapten ze, net als in om het even welk ander zomers attractiepark met een uitgekiend parcours, naar de infobalie met de coulante vraag: “Wat is hier nu eigenlijk de bedoeling…?”

  Tja, wat IS de bedoeling van de Gentse Feesten… na 35 jaar zou waarschijnlijk zelfs Guido De Leeuw het antwoord op deze vraag moeten schuldig blijven …

  Wordt vervolgd. (Anton VandeZomer)


  Koffie Cursief:

   

  Koffie met een broodje & Foffie met een taartje …

   

  Jawel,  “Foffie met een taartje” stond er op de uitnodiging.

  Die uitnodiging was deel van het toen nog gestencilde inschrijfformulier dat iedereen inviteerde voor “een gezellig feestmaal in het college”.

   

   Bedoeling van de avond was uiteraard ouders, leerlingen en leraars eens letterlijk rond de tafel te krijgen en zo het communicatieproces tussen school en thuis te bevorderen.

  Wat er, naast het dessert of “Foffie met een taartje” dus, nog meer op het viergangenmenu stond weet ik niet meer maar die fantastische tikfout die “Koffie” veranderde in “Foffie” is mij altijd bijgebleven.

   

  Te meer daar dit stencil hoogstwaarschijnlijk was opgesteld door onze leraar Nederlands, een rechtvaardig maar desalniettemin bijzonder streng man die er niet om maalde om voor een misplaatste komma in het dictee meteen één volledig punt af te trekken.

   Met andere woorden, hadden wij ooit in een huiswerk of dictee “foffie” geschreven waren we gelijk gebuisd.

  En dan kon dat onnozel taartje ons ook wel gestolen worden natuurlijk.

   

   

   

  Niet zo was het op het moment van het toen

   overheerlijk klinkende aanbod dat we “koffie met een broodje”  zouden geserveerd krijgen tijdens een studiebezoek aan een bank in Brussel.

   

  Dit speelde zich dan weer af ergens in het voorlaatste jaar van de humaniora toen we in het kader van de les economie het bankwezen en de beurs als studiemateriaal geserveerd kregen.

  Onze prof economie, de immer vrolijke en vaak  gekscherende “meneer Slagmulders”, kortweg “de Slag”, had het zo geregeld dat we die bewuste dag geen les hoefden te volgen. In plaats daarvan zouden we om 8.30 uur met de bus vertrekken richting Brussel. Ter plekke zouden we het “bankwezen” gaan bekijken, en hopelijk van deze “studiereis” nog iets opsteken ook.

   

  Voor de meerderheid van de klas was het natuurlijk gewoon “een dagje geen les” of de sleur doorbroken, lol trappen op de achterbank en alles wat je bij zo een vooropgestelde bustrip ook maar kon bedenken.

   

  Het schema van die dag zag er ongeveer zo uit: 9.30 uur aankomst in Brussel, rondleiding in het bankgebouw, overhandiging van formulierenmap waarin voorbeelden van aandelen en coupons, beursnoteringen, diverse cheques enzovoort, waarna de klassieke vragenronde.

  Daarvoor werden we dan rond 11.30 uur verwacht in de aula van de bank alwaar we zouden geserveerd krijgen: “Koffie met een broodje”!

  Sjonge, sjonge, nooit eerder heb ik likkebaardend uitgekeken naar zo een slappe sandwich met “n’importe quoi” aan beleg er op! 

   

  Toen meneer Slagmulders ter voorbereiding van dit studietripje zijn uiteenzetting gaf over wat precies de bedoeling was, luisterden we waarschijnlijk maar met een half oor, maar toen  “koffie met een broodje” ter sprake kwam, kwam het water ons al in de mond.

  Het was immers op dat moment al overduidelijk dat “koffie met een broodje” ontegensprekelijk het hoogtepunt van de dag zou worden.

   

  Hoe ik het fameuze broodje verteerd heb weet ik niet meer maar ik herinner mij wel dat het saaie bankwezen die dag een soort aantrekkelijkheid had die mij tot vandaag is bijgebleven.

   

  Niet zelden heb ik mijn latere beroepsleven een soort knipoog naar mezelf gericht en een “aha”-kreetje geslaakt als onderaan  de uitnodiging voor de persconferentie ook nog de mededeling stond “na afloop zijn er broodjes”.

   

  Andermaal deed het beleg er weer niet toe maar de associatie tussen “koffie met een broodje” en dat studiereisje is altijd gebleven. Raar maar waar.


   

  26-02-2007 om 16:07 geschreven door Gentse Leute  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse werken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Gentse werken, maar hoe komt het dat die altijd zolang duren ? (Klik op de foto)

  26-02-2007 om 16:16 geschreven door Gentse Leute  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse dinges
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Halfvastenfoor opnieuw op Sint-Pietersplein

  De officiële opening van de Halfvastenfoor zal plaats hebben op zaterdag 10 maart. Na drie jaren noodgedwongen verblijf aan de Watersportbaan door werken aan het Sint-Pietersplein, mogen het Sint-Pietersplein, het Kramersplein en het St.-Amandsplein de Halfvastenfoor opnieuw verwelkomen
  .
  ------------------------------------------------------------------------------------
  Een gedroomd parcours voor een koninginnesprint

  Op maandag 9 juli 2007 komt de 2de rit van de Tour de France aan in Gent. Het wordt een korte rit van 167 km. De renners vertrekken om 13.30 uur in Duinkerke en de winnaar zal de eindstreep op de Charles De Kerchovelaan overschrijden omstreeks 17.15 uur. Volgens de Tourdirectie een heel bijzondere aankomst. Niet alleen omwille van de nijdige helling in volle finale, maar vooral ook omwille van de uitzonderlijk lange rechte lijn van meer dan 670 meter. Volgens kenners het gedroomde parcours voor een koninginnesprint.

  26-02-2007 om 16:28 geschreven door Gentse Leute  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leute tout court
   

  Tweelingen (alles kan beter)

  't Nieuws (alles kan beter)

  Blind date (alles kan beter)

  Staande reporters (alles kan beter)

  Oproep 2020 (alles kan beter)

  Afkortingen (alles kan beter)

  Autocue (alles kan beter)

  26-02-2007 om 17:07 geschreven door Gentse Leute  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schuune hé ...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Schepen van Feestelijkheden Lieven Decaluwe en voormalig schepen Catharina Segers  stalen de show tijdens de opening van de Podiumbeurs in het ICC.

  26-02-2007 om 18:36 geschreven door Gentse Leute  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agenda
  Klik op de afbeelding om de link te volgen - 1ste Pebrifeesten te Oostakker (klik op de foto voor de website)

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  - 9de Internationale Kelnerwedloop van Gent - Zondag 15 april 2007
   Organisatie: Gentse Horeca Leeft - Info: 0477/272.853 of 0476/414.996

  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------

  2 maart: Toni Fakkelaward (laureaat: Johan Stollz) - (ICC - Gent)

  3 maart: Omloop Het Volk
  3 maart: Van Daele Award (laureaat: Stefaan Callewaert)
   
  18 maart: 80 jaar WILL FERDY (Centrum Seleskest)
  19 maart: Manmanman (21.00 uur - Trefunt St. Jacobs)
  23 maart: Uitreiking Sportawards 2006 (Keiskant)
  14 april: Viering langste tafelkleed ter wereld (Maïsstraat)
  18 april t.e.m. 1 mei: Cabaretten (Capitole)

  20 - 21 en 22 april: Zomerliefkermis Mariakerke
  4 - 5 en 6 mei: Meikermis Wondelgem

  9 juli: Aankomst 2de etappe Ronde van Frankrijk
  14 tot en met 23 juli: Gentse feesten

  26-02-2007 om 22:24 geschreven door Gentse Leute  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)

  Welgekome op de wepcitee van Gentse Leute, een verzoamelploatse veur schuune Gentse dinges, en andere mirkwoardigheden !
  Foto

  Archief
 • Agenda
 • Schuune hé ...
 • Leute tout court
 • Gentse dinges
 • Gentse werken
 • Schief geschreven
 • Welkom ...


  E-mail ons

  Druk op onderstaande knop om ons te mailen.


  Druk op onderstaande knop om ons te mailen.


  Rondvraag / Poll
  Wat vind u van dit Blog ?
  Leuk ...
  Kan beter ...
  Goed ...
  Zeer goed
  Bekijk resultaat


  Gastenboek
 • NIEUWJAARSWENSEN
 • Gevonden !
 • veel blogplezier

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in ons gastenboek


  Webcam Gent

  Podiumbeurs ICC - Gent

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!