relaas uit,
en soelaas aan,
de pampa
gaucho.pittem@gmail.com

Add to Technorati Favorites
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Spots
 • november 2003
 • april 2004
 • maart 2005
 • juli 2005
 • november 2005
 • januari 2007
 • december 2007
 • gaucho
  De pampa wenkt
  07-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.persnota (bis)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen sp.a vraagt een onafhankelijk onderzoek naar de overstroomde wijk en het waterbekken in Pittem

  De wijk die in Pittem zeer zwaar getroffen is door de wateroverlast heeft opnieuw zware schade opgelopen. Dat is verontrustend, want na de eerste overstroming zouden de nodige maatregelen genomen zijn om een herhaling te voorkomen. Toch is de schade deze keer zo mogelijk erger. Koen Berton (sp.a) vraagt een onafhankelijk onderzoek omdat het allerbelangrijkste nu is een nieuwe overstroming te vermijden.

  Koen Berton: “naast het ondersteunen van de getroffen mensen is er maar één iets van tel : absolute duidelijkheid krijgen hoe dit kan vermeden worden. Het is helder dat niet alles in orde was en de schade groter is dan nodig wat bijzonder wrang is voor de getroffen mensen.” Een onafhankelijk onderzoek is nodig omdat verschillende instanties en overheden samen moeten zorgen dat het afvloeien van het water zo efficiënt mogelijk gebeurt. Dit onderzoek kan en mag daarom nooit door één van de betrokken instanties of overheden zelf gebeuren. Iemand moet van buitenaf haarfijn kunnen uitleggen wat er nodig is om dat ook te doen. Als de conclusie is dat de huidige situatie nog niet voldoende bescherming biedt, ook als alles wel goed werkt, dan moet er verder worden gekeken. John Crombez (sp.a) bezocht de wijk en het bekken : “ik ben zelf ooit het slachtoffer geweest van een overstroming die had kunnen vermeden worden. De schade is iedere keer groot voor de getroffen gezinnen. Daarom kan je hier niet stoppen bij halve analyses en scheve beschouwingen, dit moet ten gronde geanalyseerd worden.” sp.a zal ook de bevoegde Minister in het Vlaams Parlement zo snel als mogelijk ondervragen. Tine Soens (Parlementslid sp.a) : “Wat in Pittem is gebeurd en moet vermeden worden kan ook op andere plaatsen in Vlaanderen gebeuren en moet daar evenzeer vermeden worden.”

  07-08-2014 om 00:00 geschreven door gaucho  


  04-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.persnota

  OPPOSITIE GROEP 2012 VRAAGT ERNSTIGE STUDIE ROND WATEROVERLAST PITTEM WANT LEVEN MET EEN VALS GEVOEL VAN VEILIGHEID IS VOOR DE INWONERS GEEN OPTIE

  Toen de spaarbekkens in de verschillende gemeenten in onze regio ingehuldigd werden was er een sfeer van optimisme, er zouden geen overstromingen meer komen. Mensen voelden zich veilig. Maar het was een vals gevoel van veiligheid want de spaarbekkens blijken geen afdoende oplossing te zijn voor de regen van vorige week. De regen was waarschijnlijk overmatig, doch door de wateroverlast her en der de laatste jaren is iedereen er ondertussen toch van bewust geworden dat  zware regenval zich kon voordoen en jammer genoeg wellicht ook nog vaak zal voorkomen.

  Tijdens het luisteren naar de betroffenen is ons vooral de angst om dat allemaal nog eens mee te maken opgevallen. Groep 2012 meent dat deze ramp te wijten is aan een samenloop van talloze individuele problemen zowel op technisch, organisatorisch als menselijk vlak. Daarom willen wij dat er een ernstige alomvattende studie gemaakt wordt over de mogelijke fouten die bij het ontwerp, de realisatie en het onderhoud van het bufferbekken en de andere waterbeheersingsmaatregelen in Pittem, Egem  en omliggende gemeenten. Wij vragen dat de gemeente Pittem een neutrale studie bestelt bijvoorbeeld bij een universitaire instelling naar de oorzaken van de talloze waterproblemen in Pittem-Egem en dat er doeltreffende remedies voorgesteld worden. De resultaten van deze studie moeten er snel komen en moeten openbaar gemaakt worden.

  Het moet voor iedereen duidelijk zijn van waar het water kan komen en waar het naartoe trekt. Wat is de maximale capaciteit van het spaarbekken?  Is er nood aan en is er ruimte voor uitbreiding van het spaarbekken? Zijn de dijken van het spaarbekken voldoende sterk? Volgens ons moet er hernieuwde aandacht voor het grachtenbeleid komen en moet er goed bestudeerd worden waar nog woonwijken kunnen komen.

  In eerste instantie vinden wij dat de gemeente moet zorgen voor gratis containers in de getroffen wijken, gratis vuilniszakken en doeltreffende hulp bij het opstellen van de schadeclaim. De brandweer moet ruimschoots zandzakken op voorraad hebben. Voor Groep 2012 kan het niet dat de getroffenen naar het containerpark moeten met de beschadigde spullen en daarvoor nog moeten betalen bovenop. Sommige betrokkenen hebben zelfs niet langer een rijdende wagen. Er moet snel duidelijkheid komen vanuit de gemeente of deze ramp als natuurramp erkend zal worden.

  Wij feliciteren de brandweer met hun optreden maar we denken ook dat een up-to-date rampenplan en een geactualiseerd draaiboek zou moeten aanwezig zijn.

  Tijdens onze contacten met de mensen valt de woede maar vooral de angst om nog meer water op. We moeten met alle verantwoordelijke instanties voor samen zitten en onderzoeken wat kan gebeuren. Het Pittemse spaarbekken en waterlopen valt onder de verantwoordelijkheid van de provincie West-Vlaanderen, maar het dient wel opgemerkt te worden dat deze verantwoordelijkheid maar intrad op 1 juli 2014 toen de grachten aan de provincie werden overgedragen. Het spaarbekken werd door de gemeente aangelegd en was gemeentelijke bevoegdheid tot vorige maand. Nu alle verantwoordelijkheid zomaar op de provincie afschuiven is niet fair.

  De gemeente moet initiatieven nemen om de bewoners weer dat gevoel van veiligheid te geven. De neerslag was wellicht uitzonderlijk maar kan of zal zich hoogstwaarschijnlijk opnieuw voordoen. Stel je voor dat je als bewoner bij elke neerslag ongerust moet zijn, dat is voor niemand leefbaar.

  Groep 2012 heeft het mailadres wateroverlast.pittem@gmail.com gecreëerd voor wie zijn verhaal over de wateroverlast kwijt wil. De betrokkenen krijgen hiertoe een gerichte brief. Aan de hand van de reacties zal Groep 2012 een dossier maken om de volledige situatie in kaart te brengen.

   

   

  Bijlagen:
  Groep 2012 - Brief Burgemeester en Schepenen - 20140804.pdf (70.9 KB)   
  MeldingFormulier-Wateroverlast.pdf (106.5 KB)   

  04-08-2014 om 00:00 geschreven door gaucho  


  23-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.melroc

  .


  Bijlagen:
  Melkrock_affiche_2014.jpg (176.7 KB)   

  23-07-2014 om 00:00 geschreven door gaucho  


  13-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tien
  zaterdag 14 juni gaat de voor de tiende keer de Curieus zomerwandeling door te Pittem-Egem.  We starten vanaf het Buurthuis in Egem. Er zijn parcours van 8, 12 en 16 kilometer. In bijlage de wandelfolder.

  Bijlagen:
  Wandeltocht CurieuzeNeuzenPittem 20140614.pdf (868.3 KB)   

  13-06-2014 om 00:00 geschreven door gaucho  


  09-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stormschade

  Ten gevolge van de hevige hagelbuien van zaterdag 7 juni 2014, heeft de gemeente een meldpunt geopend waar particulieren en landbouwers hun schade kunnen melden.

  PARTICULIEREN

  Particulieren kunnen in eerste instantie hun schade melden bij hun verzekeraar, maar kunnen dit in tweede instantie ook doen bij het gemeentebestuur. Daarvoor maakt u volgende gegevens over: naam, adres, telefoon, mail, geleden schade en vermoedelijke kostprijs van de schade. Deze gegevens zullen mee gestuurd worden met de aanvraag tot erkenning van dit onweer tot natuurramp. De erkenning als natuurramp is geen beslissing van de gemeente zelf. Belangrijk is alleszins om foto's van de geleden schade te nemen of andere bewijsstukken bij te houden. U mag de schade laten herstellen, maar hou dan ook goed de facturen bij. Eigen werk (arbeidsuren opkuis, ...) hou je best ook bij. Alle meldingen kunnen gebeuren bij de milieudienst – Carl Couckuyt – Markt 1 te Pittem (051 46 03 55 of milieudienst@pittem.be).

  Pas na erkenning als natuurramp kan u een aanvraag voor tussenkomst via het rampenfonds indienen.

  LANDBOUWERS

  Landbouwers contacteren ook best in eerste instantie hun eigen verzekeraar. Wat de schade aan gewassen betreft, kan de schadecommissie in werking treden. Men neemt dan best foto's van de getroffen partijen. Formulieren om de aanvraag in te vullen zijn op het gemeentehuis te verkrijgen of kan u hier (application/pdf, 207.0 kB, info) downloaden. Dit dossier kan dan afgegeven worden op het gemeentehuis. We dringen er op aan om het formulier in te vullen. Een telefoon of mail naar het gemeentehuis of bevoegde schepen volstaat niet

  Bijlagen:
  Aangifte landbouwschade pIttem.pdf (202.2 KB)   

  09-06-2014 om 00:00 geschreven door gaucho  


  03-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mazout
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De coöperatieve SamenSterker Pittem-Egem organiseert drie keer per jaar een groepsaankoop van mazout. Elke keer bundelen we de krachten opdat de Pittemse en Egemse gezinnen voordelig samen met anderen stookolie kunnen aankopen. De gemiddelde korting bij de actie die verleden zomer gehouden werd bedroeg 129 euro per gezin.

  U kan inschrijven tot en met maandag 30 juni op de huidige actie. Meer informatie bij Koen Berton, Meulebekestraat 47 in Pittem of op 0478 286 730.

  03-06-2014 om 00:00 geschreven door gaucho  


  15-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sociaal
  Enkele weken geleden overhandigde Radio 1 aan elke partijvoorzitter een wit doek. De opdracht was eenvoudig: schilder waar uw partij voor staat. Het is geen publiek geheim dat dit schilderij het onze is, uiteraard. Onze slogan voor sociale welvaart staat er immers op. Maar er staan nog zoveel andere boodschappen op waarmee we naar de kiezer trekken. Volgende week woensdag 21 mei geeft Bruno Tobback alle uitleg over ons schilderij in het Kiescafé van De Ochtend op Radio 1, vlakbij het Centraal Station in Brussel. Na 25 mei worden de schilderijen geveild. De opbrengst gaat naar Kom op tegen kanker.  Bijlagen:
  sociale_welvaart_in_1_beeld.jpg (731.1 KB)   

  15-05-2014 om 00:00 geschreven door gaucho  


  05-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.opgelicht
  Boekvoorstelling "Opgelicht" van Tom De Meester in Het Textielhuis te Kortrijk op dinsdag 15 oktober vanaf 19u30.  Bijlagen:
  Opgelicht15okt.png (834.4 KB)   

  05-10-2013 om 17:25 geschreven door gaucho  


  04-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CVBA
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Met coöperatieve onderneming 'Samen Sterker' zijn consumenten geen speelbal meer.

  Het volledige artikel van Selma Franssen vindt u hier.

  ‘Samen Sterker’ organiseert al succesvolle groepsaankopen in West- en Oost-Vlaanderen en krijgt nu ook een Antwerpse, Limburgse, Vlaams-Brabantse en Brusselse poot.

  Samen Sterker is een initiatief van  sp.a, Bond Moyson en ABVV, die met het samen aankopen de mogelijkheden van individuele gezinnen en personen willen vergroten. Door met een grote groep binnen het juridische framewerk van Samen Sterker in te kopen, kunnen consumenten kortingen krijgen die ze in hun eentje nooit hadden kunnen bedingen.

  Samen aankopen is goedkoper en gemakkelijker. Samen Sterker neemt daarnaast een deel administratie over en doet het uitzoekwerk dat normaal aan een grote aankoop voorafgaat. Bovendien voelen consumenten zich vaak een speelbal in de handen van grote bedrijven. Door met een grote groep aan te kopen nemen ze het heft weer deels in eigen handen.

  Vlamingen kunnen dankzij de coöperaties zaken aankopen die normaal buiten hun bereik liggen. Caroline Copers, algemeen secretaris van Vlaams ABVV: “Historisch gezien is de cirkel rond, Samen Sterker is precies de gedachte achter de oprichting van het ABVV. Solidariteit is nog steeds nodig. “

  “Mensen die niet bemiddeld zijn hebben vaak de slechtste woningen en hebben woningisolatie het hardst nodig. Ze hebben het koud in de winter, maar middelen om de woning te verbeteren en daarmee ook de hoge energierekening terug te dringen, hebben ze niet. Samen Sterker spring daar op in”, zegt Copers.

  Veel interesse voor collectief aankopen. In West-Vlaanderen zijn er via Samen Sterker binnen twee jaar tijd 500 daken geïsoleerd van gezinnen die dat anders niet hadden kunnen betalen. In West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant namen in 2012 meer dan 20.000 gezinnen deel aan het gezamenlijk aankopen van gas en elektriciteit.

  Copers: “Armoede blijft voor ons een belangrijk thema. We kunnen met Samen Sterker niet alleen als  belangenvereniging optreden, maar ook als dienstenleverancier. Naast een lage prijs letten we goed op duurzaamheid. Het aanbod van Samen Sterker wordt daarop gescreend. We willen dat Samen Sterker zich als een mooie rode olievlek gaat verspreiden.”

  Samen Sterker hoopt dat ngo’s en grassroots organisaties zich als partners aansluiten om het initiatief zo breed mogelijk te kunnen verspreiden.

  Collectieve inkoop: van verzekeringen tot kranten. Uit een enquête van Samen Sterker Oost-Vlaanderen blijkt dat consumenten vooral interesse hebben in het coöperatief aankopen van groene stroom en gas en autoverzekeringen, maar ook kranten, groente- en fruitpakketten en tickets voor tentoonstellingen en attractieparken.

  Maatschappelijke bijdrage leveren. Samen Sterker wil vooral zaken aankopen die mensen echt nodig hebben en een maatschappelijke bijdrage leveren door dat zo duurzaam mogelijk te doen. Daarnaast leveren de coöperatieve ondernemingen banen op voor werkzoekenden die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Ook zouden leden via de coöperaties spullen die ze in overschot hebben met anderen kunnen delen.

  De coöperaties dienen een sociaal doel en delen geen winst met bijvoorbeeld de organiserende vakbonden of leden van de coöperaties. Eventuele winst wordt weer in de coöperaties geïnvesteerd.

   

  04-10-2013 om 00:00 geschreven door gaucho  


  21-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.leve België, leve de republiek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Om de huidige vorst daarstraks op TV te parafraseren :  Es lebe Belgien, Leve België, Vive la Belgique; kortom leve de republiek.

  Bijlagen:
  DM-Julien Lahaut.jpg (356.4 KB)   
  julien.png (125.3 KB)   

  21-07-2013 om 13:10 geschreven door gaucho  


  30-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.betoog mee
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Voor een goed contract voor iedereen en tegen blind besparen

  Aan de regering en de werkgevers zeggen wij: "trop is teveel"! Het ABVV roept alle werknemers op om donderdag 6 juni in gemeenschappelijk vakbondsfront te betogen in Brussel.

  Fiscale rechtvaardigheid, ja! Loonbevriezing, neen!

  Na de loonstop voor de komende twee jaar wil de regering de lonen nu voor altijd bevriezen. De lonen dreigen dus niet tijdelijk, maar definitief de diepvries in te gaan! En 'stoute’ werkgevers zullen worden gesanctioneerd als ze loonsverhogingen toestaan. ‘Brave’ werkgevers die de wet volgen, zullen bovenop de 15 miljard die ze al op zak steken, nog eens bijdrageverminderingen cadeau krijgen. Weg dus loonsverhogingen! Weg dus collectieve onderhandelingen!

  Het zijn niet de lonen die verantwoordelijk zijn voor het gebrek aan concurrentiekracht. Het is niet door de koopkracht aan te tasten dat de economie zal draaien. Integendeel! De koopkracht, onze lonen zijn de motor van de economie!

  Allen samen voor degelijke opzegtermijnen

  De regering is, onder het mom van de harmonisering van het arbeiders- en het bediendestatuut, van plan de werkgevers hun zin te geven door onze ontslagbescherming af te bouwen in plaats van ambitieuze relancemaatregelen te nemen. Dit is onaanvaardbaar!

  Blinde bezuinigingen doen de armoede en de ongelijkheid toenemen, terwijl er niets gedaan wordt om de hoge inkomens en de inkomens uit kapitaal te belasten en de grote fiscale fraude aan te pakken.

  Praktisch

  Inschrijven bij ABBV secretariaat of via Gaucho Pittem.  Dit is een aktiedag. Aan zij die verkiezen te staken wordt een stakingsvergoeding uitgekeerd.  ABVV vertrekt met de trein van 8.44 vanuit het station te Tielt. Wie vervoer nodig heeft naar Tielt geeft gaucho een seintje.

  30-05-2013 om 20:24 geschreven door gaucho  


  17-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.opgelicht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het is jouw energie", zegt Electrabel. "En het is onze winst", denken aandeelhouders in Parijs en Frankfurt, en Albert Frère bij ons. Het is met energie als met de bankencrisis. De onzichtbare hand van de markt graait en grabbelt als nooit tevoren.

  Elektriciteit en gas, je kunt gewoon niet zonder. Wat van zo'n belang is, blijft het best in handen van de samenleving. Toch werd de energie tien jaar geleden verpatst. Overal in Europa gebeurde het. Omdat de politiek beweerde dat nutsvoorzieningen naar de markt moesten gaan. Vandaag, 247 fusies later, beheersen zeven multinationals ons dagelijks licht, onze verwarming en ons kookfornuis: de Zeven Zusters. En wij? Wij betalen 43 procent méér voor stroom en 70 procent meer voor gas.

  Opgelicht is een verhaal over wurgprijzen, energiearmoede, de zonnepanelenzwendel, speculanten op de stroombeurs, machtsmisbruik, groengewassen vuile stroom en nog veel meer. Het perfecte boek voor een uitgeregend Pinksterweekeinde. Warm aanbevolen.

  17-05-2013 om 00:00 geschreven door gaucho  


  16-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.groepsaankoop mei
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De groepsaankoop gas en elektriciteit van 14 mei is gewonnen door Electrabel. Het is de eerste keer dat dit gebeurt. De Belgische energiereus bood tijdens de recente veiling het scherpste tarief. De korting voor dualcontracten (gas & elektriciteit) bedraagt 18,5% in vergelijking met de actuele marktprijzen. De korting voor elektriciteitscontracten bedraagt 25,9% in vergelijking met de actuele marktprijzen. De exacte tarieven uit de veiling worden later deze week bekend gemaakt. De resultaten van de veiling tonen aan dat concurrentie op de energiemarkt opnieuw ten volle heeft gespeeld. Het belang van groepsaankopen en de acties van Samen Sterker wordt hierdoor nogmaals onderstreept. Wie registreerde voor deze groepsaankoop, ontvangt omstreeks eind mei een persoonlijk voorstel op e-mail of brief. Bij acceptatie zullen de contracten ten vroegste op 1 augustus 2013 ingaan. Samen Sterker staat in voor de nazorg en begeleiding, met de steun van vertrouwde partner iChoosr. Voor informatie: contacteer Samen Sterker op 050 47 18 80 of bij het Pittemse steunpunt 0478 286 730

  16-05-2013 om 00:00 geschreven door gaucho  


  25-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.A/B
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Hiernaast de affiche van de BBTK actie die vandaag om 17u30 doorgaat te Kortrijk. Het Buda-eiland wordt voor de gelegenheid omgedoopt tot Kaaimanië.

  In bijlage een selectie van de pamfletten die vandaag her en der uitgedeeld worden; maar ook een kopie van het persbericht van de werkgeversorganisaties met betrekking tot de harmonisatie van arbeiders- en bediendenstatuten. Deze morgen beweerde de voorzitter van Agoria in een debat op Radio 1 met Erwin De Deyn (voorzitter BBTK) dat de vakbonden grove leugens verspreidden over de werkgeversvoorstellen aangaande het A/B statuut. Het ingesloten persbericht van de werkgevers notabene lijkt de Agoria voorzitter echter in het ongelijk te stellen.

  De werkgevers streven ernaar om de opzegtermijnen van zowel arbeiders en bedienden te minimaliseren en laten niets gelegen om ook de carensdag zowel voor arbeiders en bedienden te laten gelden. Deze voorstellen houden zonder twijfel een terugval in voor alle bedienden; maar ook voor het merendeel van de arbeiders omdat dankzij de onderhandelde sectorale akkoorden vele arbeiders ondertussen over veel langere opzegtermijnen beschikken dan de nu door het ‘patronaat’ voorgestelde en voor wie dankzij collectieve afspraken de carensdag al lang tot het verleden behoort. De voorstellen van de werkgevers is een weinig subtiele poging om een ontslaggolf bij de oudere bedienden én arbeiders in te leiden. Laat ons hopen dat de kameraden van de PS en de SP.a in de federale regering de logica van de 'bazen' niet volgen. Op de CD&V hoeft al helemaal niet gerekend te worden. Murm geslagen na het Arcofin schandaal geeft het LBC/ACV vandaag niet thuis.

  Bijlagen:
  25-04-nl-affiche-a3-hoe de werkgevers uw opzeg zien.pdf (689.5 KB)   
  KaaimanEiland Kortrijk.jpg (31.1 KB)   
  Persberichtwerkgevers.PDF (936 KB)   

  25-04-2013 om 16:25 geschreven door gaucho  


  10-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.in memoriam
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Bij het overlijden van Margaret Tatcher. Dit is een scan van de voorkant van mijn wiskundemap uit 1984-85. Ik meen me te herinneren dat de sticker 20 Belgische franken kostte. Een pintje ging toen over de toog voor 12 frank; Zo diep moet ik toen toch niet gedolven hebben.

  Bijlagen:
  map.jpg (5.5 MB)   

  10-04-2013 om 20:52 geschreven door gaucho  


  27-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.samen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De basiswaarden van sp.a worden samengevat in een nieuwe beginselverklaring voor de sociaaldemocratie van de 21ste eeuw. “Onze waarden zijn als vanouds vrijheid, gelijkheid en verbondenheid. We passen ze toe op de uitdagingen van morgen”, zegt Bruno Tobback de voorzitter van sp.a

  “Voor ons is iedereen gelijk. Daarom heeft iedereen een rol in wat we delen, en moet iedereen die rol opnemen. Zo versterken we de welvaartsstaat en heeft iedereen uiteindelijk de vrijheid om zijn leven richting te geven – hét einddoel van elke sociaaldemocraat. Bovendien kan iedereen dan kiezen hoe je die rol in de samenleving opneemt.”

  De ontwerpteksten vindt u in bijlage bij deze blog. Profiteer ervan.

  Bijlagen:
  Hoofdstuk_0_Beginselverklaring.pdf (200.1 KB)   
  Hoofdstuk_1_Een_economie_die_werkt_voor_iedereen.pdf (540.9 KB)   
  Hoofdstuk_2_-_samenleven_in_diversiteit.pdf (243.9 KB)   
  Hoofdstuk_3_-_Gelijkheid_werkt_1.pdf (168.2 KB)   

  27-03-2013 om 20:02 geschreven door gaucho  


  26-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuw
  Klik op de afbeelding om de link te volgen New B is een coöperatieve die het initiatief neemt om een echte coöperatieve bank op te richten in België. New B nodigt uit om de website http://www.ikbankmee.be te bezoeken en zo meer over dit initiatief te vernemen. New B wil een volwaardig alternatief bieden aan wie een eenvoudige, degelijke, correcte bank wil, een bank die uitgaat van het algemeen belang en waar men als partner wordt behandeld. Via de voorgemelde website kan men op één aandeel van 20€ intekenen. De grote kracht van New B is het netwerk van aandeelhouders en hun netwerk van vrienden, familie en collega’s. 

  Dit zijn de twaalf waarden die New B in de statuten van de coöperatie neerschreef:
  -Participatie: de bank zoekt creatieve oplossingen om een reële participatie van haar coöperanten vorm te geven.
  -Eenvoud: klanten en coöperanten begrijpen volkomen de structuur en de producten van de bank.
  -Veiligheid: de bank zal enkel investeren in financiële middelen van de reële economie; winst is geen doel op zich
  -Soberheid: de werkingsmiddelen van de bank worden zuinig  beheerd; geen sprake van buitensporige uitgaven
  -Transparantie: de bank zal eerlijk en volledig informeren en deze transparantie laten controleren
  -Inclusie: de bank zal een universele financiële dienstverlening aanbieden en  toegang tot aangepast krediet voor iedereen.
  -Diversiteit: producten en diensten aanbieden die beantwoorden aan de behoeften van al haar klanten
  -Innovatie: de bank ontwikkelt samen met haar coöperanten nieuwe producten en creatieve oplossingen
  -Nabijheid: een bank dicht bij haar klanten, zowel letterlijk als figuurlijk; makkelijk te contacteren
  -Duurzaamheid: de bank zal enkel investeren in sociaal verantwoorde projecten
  -Eerlijkheid: winst is geen doel op zich, maar het gevolg van goed management
  -Maatschappelijke inbedding: de bank zal steunen op de actieve inbreng van tientallen verenigingen en van tienduizenden burgers

  New B is het logische gevolg van de groepsaankopen die Gaucho Pittem de voorbije jaren coördineerde.  New B wordt ondersteund door Samen Sterker, ABVV en natuurlijk Gaucho Pittem.

  26-03-2013 om 00:00 geschreven door gaucho  


  21-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.drapeaux
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik werd lid van het ABVV in de winter van ‘86 toen ik nog aan de VUB studeerde. kd. DM gaf mij in café Floréal te Ingelmunster mijn ledenboekje met het eerste zegeltje er al in geplakt.  Artikel één uit dat boekske zegt dat het ABVV strijdt voor een klassenloze maatschappij. Ik geloof in niets, tenzij misschien wel dit. Ik beklaagde mij dat ABVV lidmaatschap nog nooit en ik ben er preus op. Ik werd lid van de SP in 2000. kd. HvW overtuigde mij toen daartoe. Ik beklaagde mij dit lidmaatschap ook nog nooit. Ik ben fier op wat wij met SP.a Pittem-Egem uitrichtten de voorbije jaren. Laat ons aub. werken rondom wat ons bindt en wat ons verenigt. Laat ons - sossen en syndicalisten - preus zijn op wie we zijn en wat ons versterkt.  Op de foto een drapeau uit ‘32 van de scheepsherstellers en ook enkele wat nieuwerwetsere West-Vlaamse vlaggen. De foto werd genomen deze morgen in Brussel op de Rogierplaats. Wees fier (en rekkerlijk)!

  21-02-2013 om 21:24 geschreven door gaucho  


  10-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 februari
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Op donderdag 21 februari vindt te Brussel de betoging van het gemeenschappelijke vakbondsfront plaats tegen de crisismaatregelen van de huidige regering.  De pamfletten in bijdrage bevatten het volledige eisenpakket van ABVV, ACV en ACLVB.

  De eisen omvatten onderandere het garanderen van de koopkracht, het verzekeren dat er voldoende ruimte is en blijft bij de CAO onderhandelingen, het streven naar een faire gelijkschakeling van het arbeiders en bediendenstatuut, een voorzien in een rechtvaardiger fiscaliteit en het bewaken van de idee dat flexibiliteitsmaatregelen (overuren) het resultaat zijn van sociaal overleg in de ondernemingen. U vindt vast wel een goede reden in deze bundel om aan te sluiten bij deze betoging.

  Op 21 februari vindt er geen algemene staking plaats maar een betoging.  Wie deelneemt aan de betoging en daardoor loonverlies heeft ontvangt wel een stakersvergoeding .  Vanuit West-Vlaanderen zal het ABVV treinen inleggen naar Brussel. Wie vervoer nodig heeft naar station Tielt geeft een seintje aan zijn of haar délégué of contacteert gaucho@gmail.com.

  Bijlagen:
  ABVV-AVC-ACLVB-21-Feb-13.pdf (431 KB)   
  BBTK-LBC-21-Feb-13.PDF (536.7 KB)   

  10-02-2013 om 21:07 geschreven door gaucho  


  08-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GR-28-01-13
  Klik op de afbeelding om de link te volgen In bijlage het cijfermateriaal dat Groep 2012 aanwendde om hun interventie tijdens de gemeenteraad van 28 januari te ondersteunen. Uitschieters zijn de sterke toename in energiekosten en het langzaam afkalven van de financiële reserves die de gemeente aanlegde in het verleden. Uit het antwoord van de beleidsploeg van de gemeente Pittem-Egem, viel te onthouden dat er geen verhoging van de opcentiemen en aanvullende personenbelasting komt. De gemeente Pittem-Egem rekent op meerinkomsten door het toenemen van het aantal kavels en de waarde van het kadastraal inkomen.

  Bijlagen:
  Statistek Pittem Gemeenteraad Budget 2013.pdf (230.7 KB)   

  08-02-2013 om 00:00 geschreven door gaucho  


  16-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mazoutaktie
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De winnende leverancier van de groepsaankoop van stookolie is  Heite Petroleum bvba uit Ieper.

  De bedongen prijs voor deze groepsaankoop voor de standaard stookolie bedraagt € 0,8193/liter (BTW inbegrepen), ongeacht het aantal bestelde liters. De officiële dagprijs voor standaard stookolie op 16/1/2013 bedraagt € 0,9013/liter (< 2000 liter) en € 0,8747/liter (> 2000 liter). Men geniet via Samen Sterker dus een korting van 9,10%.

  In totaal namen 755 Westvlaamse gezinnen deel aan de actie, goed voor een totaal van 964.225 liter. Dat betekent een gemiddelde besparing van € 105,69 per gezin.

  16-01-2013 om 19:14 geschreven door gaucho  


  15-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wandelingen
  In bijlage de folders van de wandelingen die ingericht worden door Curieus.  De wandeling te Pittem gaat door op zaterdag 8 juni. Net zoals de voorbije jaren is een regelmatigheidscriterium.  Wandelaars die aan meer dan 4 wandelingen deelnemen ontvangen een attentie.

  Bijlagen:
  recto_flyer_2013.pdf (859.6 KB)   
  verso_flyer_2013.pdf (970.3 KB)   

  15-01-2013 om 00:00 geschreven door gaucho  


  22-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.joe strummer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vandaag is het tien jaar geleden dat Joe Strummer overleed aan een hartaanval.  Joe was de slaggitarist van The Clash.  Hij schreef onder andere White Riot, Career Opportunities (“do u wanna make tea at the BeeBeeCee?”), Shed this skin (eerste nummer op de tweede elpee van de driedubbelaar Sandinista) en nog veel meer van dat fraais Strummer en The Clash maakten mijn passage in een welbepaald Kortrijks college dragelijker (stukken zelfs). Joe Strummer was ook de onmiddellijke oorzaak waarom ik eind jaren zeventig mijn haren kort knipte (de blikken van de leraren).  Hij is daarnaast ook de voornaamste reden waarom velen indertijd foute boeken en ideeën oppikten. “Marx had sense,  Engels lent him the necessary pence”. Dit laatste bleek nog te kloppen ook. Joe Strummer werd vijftig, hij had minstens honderd moeten worden.  Stencils gelijkaardig aan de hiernaast afgebeelde circuleerden bij het uitkomen van “Combat Rock”, waarop onder andere Know your Rights staat. Een rockabilly riedeltje over de privileges van de staat dat start met “This is a public service announcement : you got the right not to be killed, unless the murder is commited by a policeman”. Klik op de foto voor zijn versie van Bob Marley’s Redemption Song. Mocht je het vergeten zijn : “Emancipate yourself from mental slavery”.  Merci, Joe.

  22-12-2012 om 08:36 geschreven door gaucho  


  19-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.persnota
  Volgende persnota van Open-VLD Pittem-Egem bereikte ons :

  Na rijp beraad heeft Open VLD besloten om Kaat De Waele en Thomas Cloet af te vaardigen naar de nieuwe gemeenteraad. Open VLD vindt dat zij gedurende de verkiezingscampagne goede banden had met de andere groepen van de lijst en dat het logisch is dat dat de drie lijsttrekkers ( Kaat De Waele, Koen Berton en Godfried Bovijn)  in de gemeenteraad zetelen. De vierde zetel gaat naar Thomas Cloet die dan de meeste voorkeurstemmen behaalde. Kaat De Waele , die ook in de provincie verkozen werd, wilde het mandaat aan Valerie Spriet laten maar deze kiest er voor om de komende zes jaar wat meer veldwerk voor de lokale afdeling te doen, ze blijft de financiële toestand van de gemeente volgen en zal de nieuwe leden van de gemeenteraad helpen. Frank Reynaert  is de huidige voorzitter en heeft dat de laatste zes jaar goed gedaan maar hij verkiest het om zijn voorzitterschap in jonge handen te geven. 

  De andere Open VLD-er op de lijst was Carine Patteeuw, voor haar zou het OCMW mandaat van Open VLD zijn.

  Open VLD is ervan overtuigd dat de komende gemeenteraad een goede afspiegeling van de bevolking zal zijn. Ze zijn van plan om net als tijdens de vorige legislatuur postieve oppositie te voeren.

  19-12-2012 om 00:00 geschreven door gaucho  


  12-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.groepsaankoop mazout
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Tot en met 14 januari 2013 kan je inschrijven voor de groepsaankoop mazout van Samen Sterker.

  Op 16 januari veilen we het totale volume mazout. Je kan deelnemen vanaf 500 liter. De groepskorting bedraagt minimum 7% op de officiële dagprijs. Bij de vorige groepsaankoop behaalden we een korting van 10% op de dagprijs.

  Hoe kan je inschrijven?
  Tot en met 14 januari kan je inschrijven voor deze groepsaankoop via:
  - de website: http://www.samensterker.be/groepsacties/mazout
  - Koen Berton, Meulebekestraat 47 te Pittem (0478 286 730)

  12-12-2012 om 21:12 geschreven door gaucho  


  27-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.groepsaankoop
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Op 21 november organiseerde Samen Sterker voor de zesde keer een groepsaankoop groene stroom en gas. De formule is inmiddels bekend: deelnemers schrijven vrijblijvend in op de actie en ontvangen nadien een voorstel, dat ze kunnen accepteren.

  Een kleine 8.000 gezinnen tekenden in op de recente aankoop van Samen Sterker van 21 november. Deze werd gewonnen door energieleverancier Eneco. De geboden korting ten opzichte van de actuele marktprijs  bij grootleveranciers bedroeg 22,3% voor dualcontracten (elektriciteit en aardgas). Voor elektriciteitscontracten bedroeg de korting ten opzichte van de actuele marktprijs 20,4%.

  Alle deelnemers aan de groepsaankoop ontvangen volgende week een bericht met hun persoonlijk aanbod. Ze hebben een maand de tijd om dit te accepteren en te kiezen voor een goedkoper energiecontract, dat start op 1 februari 2013.

  Bijlagen:
  Tarievenbijlage Groepsaankoop november 2012.1076265.pdf (199.7 KB)   

  27-11-2012 om 20:12 geschreven door gaucho  


  19-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stemadvies (bis)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen In het kader van "Wij Varkenland" richt de Tieltse academie voor woord en beeld een aantal activiteiten in, waaronder een ludieke poll naar de favoriete prinses. Ga naar www.academietielt.be en neem eraan deel. Ik stemde daarstraks zonder verpinken op Miss Piggy; en raad de trouwe lezers van deze blog (vrienden & vijanden altegaar) aan onmiddellijk hetzelfde te doen. De kandidate Miss Piggy en ik delen een aantal gemeenschappelijke standpunten, in het bijzonder een familienaam, het vegetarisme en een voorkeur voor Oreo's.

  19-10-2012 om 19:20 geschreven door gaucho  


  07-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.proficiat
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik feliciteer de Katholieke Arbeiders Vrouwen (KAV) met hun naamsverandering naar het blitze Femma. Femma bekt goed en zet 'iedereen (ik inbegrepen)' op het verkeerde been doordat de letter “k” nergens nog te bespeuren valt. De nagelnieuwe website van Femma steekt boordevol verbazingwekkend nuttige informatie. Onderstaande Femma tekst is bijzonder educatief.

  Ook foto’s zijn onderworpen aan de wet op de privacy. Op grond van de privacywet kan alleen de betrokken persoon zelf beslissen over het nemen en het gebruik van zijn foto. Een foto van iemand trekken of verspreiden kan alleen als de betrokkene daarvoor zijn/haar toestemming heeft gegeven. De privacycommissie beveelt dan ook een schriftelijke toestemming aan bij het nemen of gebruiken van gerichte beelden, bijvoorbeeld in het kader van verkiezingspropaganda, in het kader van een besloten kring (vb. Femma als vereniging).
  Bron: de website van de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer. Op deze website vind je nog meer informatie over deze thematiek. [Bron :  http://www.femma.be/nl/getpage.asp?i=469]

  Ik vraag me af of de echtgenoten van de Pittemse Femma vrouwen deze pagina raadpleegden vooraleer ze vrijdag laatst overgingen tot het verspreiden van de folder “Iedereen Inbegrepen Pittem-Egem 2012”. 

  07-10-2012 om 00:00 geschreven door gaucho  


  05-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.onbeschaamd stemadvies
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben niet beroerd om te schooien naar stemmen, want ik bevind me in goed gezelschap.

  "Een beleidspartij zoals de sp.a die op cruciale momenten niet aan de kant gaat staan en die het straks goed doet in de gemeenteraadsverkiezingen zal met des te meer vertrouwen, zelfverzekerdheid, maatschappelijk en politiek gezag kunnen meepraten in de dossiers die onze leden aanbelangen. In het verleden hebben wij heel vaak op de sp.a kunnen rekenen; het verheugd ons dat er op de sp.a lijsten ook BTB’ers staan. Zij zullen mee waken over de sociale accenten in een progressief plaatselijk bestuur. Onze steun hebben ze alvast. Voor een sociaal, solidair en eerlijk beleid voor iedereen stem je op 14 oktober sp.a!"

  Ivan Victor, voorzitter BTB (ABVV) in De Nieuwe Werker 5 oktober 2012


  "Wij zijn blij dat er heel wat ABVV-Metaalmilitanten, délégués,  secretarissen en medewerkers op sp.a lijsten staan overal te lande. Zij zullen er mee zorg voor dragen dat onze wijken, gemeenten en steden ook morgen nog sociaal zullen zijn. Mijn steun en stem hebben ze. Daarom voor een progressief beleid in onze gemeenten en steden en voor een sociale toekomst: stem sp.a op 14 oktober."

  Hedwig Jorissen, voorzitter ABVV-Metaal in De Nieuwe Werker 5 oktober 2012

  De sp.a kandidaten op Groep 2012 zijn :  Linda Verhulst, Mia Vanassche, Naomi  Debunne en Koen Berton. Zij verdienen allen uw stem. Voor wie het vergeten mocht zijn : socialisme is troef!  Wees preus op jouw kleur.

  05-10-2012 om 00:00 geschreven door gaucho  


  04-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gés
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Deze morgen nam ik de stemmenwervingsfolder van het Pittemse ACW door.  Het mag gezegd. Dit is een knap werkstukje: professioneel gelay-out, hoog kleurendruk, luxe glanspapier, groot formaat en op de koop toe via De pokkedure Post verspreid. Het mag al eens iets kosten dees dagen. Ik raad 'iedereen' aan om deze folder na te vlooien op fouten. Enkele weggevers.

  - Op het plaatje op de laatste bladzijde ontbreekt de holding Arco en het in vereffening zijnde Arcofin

  - Volgende pluimen kan het ACW niet op hun hoed steken: de busverbinding Roeselare-Tielt (den 80) en de aanplant van een bos van 2 hectare. Den tachtig kwam tot stand in 2007 dank zij de toenmalige minister van verkeer (goegel hem op) en het bos in de Muizebeelstraat werd door vrijwilligers aangeplant. Dat bos is vandaag verpieterd. Ga maar zien. De gemeente vergeet immers al maanden om er de wildgroei aan gras (gés) te lijf te gaan.

  - Men kan dus gerust een vraagteken zetten bij de visionaire krachten waar sommige ACW'ers menen aanspraak op te mogen maken in deze folder. Wat kan er zo nu moeilijk zijn aan gés? Het is groen. Het groeit (bovendien rapper dan bomen). 

  Schamen jullie zich dan nergens voor beste plichtsgedreven, sociale en dynamische 'happy few' (pag.2) van het Pittemse ACW?

  04-10-2012 om 00:00 geschreven door gaucho  


  29-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.iedereen begrepen?
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  “Ik ben het eens met de kritiek dat CD&V een duidelijk verhaal mist”, zegt voorzitter Wouter Beke maandag in Metro op 13 september

  In een interview met de nieuwssite Apache (www.apache.be) verklaarde Etienne Schouppe op 24 september : “Voor u op 14 oktober het stemhokje binnenstapt, ligt de coalitie en de postenverdeling in uw gemeente wellicht al vast.  Je kan er gif op nemen dat in ten minste 250, en mijn persoonlijke inschatting is zeker 275, van de 308 Vlaamse gemeenten voorakkoorden zijn gemaakt.“

  In een interview met De Morgen(29/09)  vertelt Yves Leterme (CD&V) dat hij in West-Vlaanderen al volop meewerkt aan het maken van voorakkoorden voor zijn partij. “Wie mij gevraagd heeft om te helpen, heb ik de voorbije jaren ook geholpen”, vertelt hij. ” Eén van de eerste voorakkoorden die ik ooit sloot was trouwens met Groen over een OCMW-raadslid.”

  Voor alle duidelijkheid. Groep 2012 heeft geen voorakkoord met de Pittemse  CD&V, noch over de verdeling van schepenmandaten (dit zou pas van hoogmoed getuigen van Groep 2012), noch over de zetels in de OCMW raad.  Hetzelfde kan niet gezegd worden over de Pittemse CD&V, uit talloze echo’s die ik opvang, hebben die hun postjesverdeling én hun verhaal ondertussen wel helemaal op punt.

   

   

  29-09-2012 om 20:49 geschreven door gaucho  


  22-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.iedereen inbegrepen, behalve Machteld Vanhee

   
   

  Beschrijving: C:UserskoenDesktopVerkiezingeniedereen inbegrpenIedereenInbegrepenBehalveMachteldVanhee.png


  Te Pittem voert de CD&V campagne met de slogan “iedereen inbegrepen”. Dat de CD&V deze slagzin schaamteloos pikte van SP.A Pittem die in 2006 met de slagzin “iedereen” naar de kiezer trok, tot daar aan toe. Ik heb de Pittemse CD&V immers zelden van enige vorm van originaliteit noch creativiteit blijk weten geven. Tenware misschien wanneer het op het schuiven met schepenpostjes aankwam. Ik ga de Pittemse CD&V desondanks geen proces wegens plagiaat aan de broek smeren. Integendeel ik voel me vereerd: de almachtige, alomtegenwoordige en alwetende Pittemse CD&V verwaardigt zich om eindelijk één van onze ideeën te schoepen.

  De gedachte “iedereen” is jammer genoeg niet voor elkendeen weggelegd (sorry voor de melige woordspeling). “Iedereen” is om te beginnen een basis gedachte van het socialisme. Tel dus maar na te Pittem. Het grappige is dat de christendemocratische ideologie vertrekt vanuit het “personalisme”, een ratjetoe van ideeën waarbij alles – zoals de naam al laat vermoeden - omheen de persoon draait. Per definitie is er dus weinig christendemocratisch aan de gedachte “iedereen”.  Het begrip “ik” daarentegen, is dan weer wat prominenter aanwezig. Nu ja, ik ga het de Pittemse CD&V niet kwalijk nemen, dat zij hun eigen boekskes niet meer lezen. Ons boekske van 6 jaar geleden hebben ze wel gelezen en op de koop toe nog onthouden ook wat erin stond. Waar zou ik dus in ’s vredesnaam over klagen?

  De mooie idee van de christelijke naastenliefde verstaan en praktiseren de Pittemse CD&V’ers echter dan weer als geen ander. De Pittemse variant ervan bestaat erin om verkiezingsplakkaten met “iedereen inbegrepen” in koeien van letters erop zo dicht mogelijk en vlak voor andermans borden te plaatsen opdat het volledige zicht ontnomen wordt op dat laatste. Kijk maar naar de foto’s die ik vanavond nam. Op de eerste foto een frontaal zicht van het bord “Iedereen inbegrepen” dat op de hoek van Puttensdreef en de Tieltstraat staat. Op de tweede foto een zijzicht van dit bord. Tiens, duikt me daar plots geen bord op van Machteld Vanhee; lijsttrekker N-VA voor de provincie?

  De boodschap die de CD&V brengt is duidelijk: “iedereen inbegrepen” te Pittem, behalve Machteld Vanhee.

  Indien de Pittemse CD&V het niet kan opbrengen om elementaire beleefdheidsvormen toe te passen (bijvoorbeeld andermans goed ontzien) zal niemand ooit van de Pittemse CD&V aannemen dat voor hen “iedereen inbegrepen” zou zijn in Pittem-Egem.

  Bijlagen:
  IedereenInbegrepenBehalveMachteldVanhee.png (306.8 KB)   
  PittemTieltStraat20120922-01.JPG (1.1 MB)   
  PittemTieltStraat20120922-02.JPG (1.1 MB)   

  22-09-2012 om 00:00 geschreven door gaucho  


  16-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ixelles

  Met al dat geloop voor de gemeenteraadsverkiezingen de laatste dagen, dreigt een mens de belangrijke zaken uit het oog verliezen.  Deze vond ik de mooiste verleden vrijdag op de ABVV betoging te Elsene: het nieuwe muntstuk van 3 euro. 

  abvv demo

  Nog meer foto’s hier

  Bijlagen:
  Betoging20120914.png (600.5 KB)   

  16-09-2012 om 21:51 geschreven door gaucho  


  07-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brief

  Pittem, 7 september 2012

   

  Gemeente Pittem

  College van burgemeester en schepenen

  Markt 1

  8740 Pittem

   

  AANGETEKEND en OPEN

   

  Dit verzoek kadert in de wet van de openbaarheid van bestuur.

  Bij het nalezen van de statistieken die de FOD Binnenlandse zaken publiceerde over het aantal niet-Belgen dat zich registreerde voor de gemeenteraadsverkiezingen aanstaande oktober, kom ik tot de vaststelling dat wat de provincie West-Vlaanderen betreft zich verhoudingsgewijs binnen de niet-Belgische gemeenschap het minste aantal niet-Belgen inschreven in de gemeente Pittem .  Het volledige cijfermateriaal voor West-Vlaanderen is in de hierna vermelde bron terug te vinden.  Het merkwaardig resultaat van deze analyse is in verkorte vorm in de onderstaande tabel opgenomen.  

  [Bron : http://www.vlaanderenkiest.be/sites/default/files/aantalkiezers20120801_officieel.pdf]

  Kan u mij per kerende

  ·         een overzicht opsturen van de activiteiten die de gemeente Pittem ondernomen heeft om de niet-Belgen in de gemeente te motiveren om zich als kiezer te laten registeren; en een kopie insluiten van de folders en/of brieven die u deze niet-Belgische dorpsgenoten opstuurde betreffende dit onderwerp, en

  ·         een verklaring leveren waarom de gemeente Pittem kennelijk slecht presteert in het motiveren van de niet-Belgen tot het deelnemen aan de democratie en haar verrichtingen

   

  Koen Berton

  Meulebekestraat 47

  8740 Pittem


  28 September :  De Pittemse burgemeester en secretaris melden mij via aangetekend schrijven dat de gemeente Pittem foldertjes aan de balie van het gemeentehuis legde en een artikel in het infoblad plaatste om niet-Belgen op te roepen zich te laten registreren. Het infoblad verscheen in april. Besluit : dit antwoord samen met de statistische informatie bevestigt het voor de hand liggende vermoeden dat er waarschijnlijk weinig moeite gedaan werd door de gemeente Pittem om de niet-Belgen aan te moedigen om zich als kiezer te laten registreren. Een kopie van het antwoord van de gemeente Pittemsteekt in bijlage.


  Bijlagen:
  AntwoordNietBelgenStemRegistratie 20120912.pdf (754.2 KB)   

  07-09-2012 om 00:00 geschreven door gaucho  


  28-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hedgefund
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  BNP Paribas richtte op het hoogtepunt van de voedselcrisis van 2010 een hedgefonds op om te speculeren op de voedselprijzen. Twee jaar later kunnen de rijke aandeelhouders van Opti Hedge dromen van grote winsten tijdens de nieuwe voedselcrisis die er zit aan te komen. Uit interne documenten blijkt ook dat BNP Paribas het fonds tegen alle regels in commercialiseerde in ons land.

  In 40 landen is ondervoeding en alle ziektes die daar uit voortvloeien nog altijd de belangrijkste doodsoorzaak. Een miljard mensen lijden honger. Het grootste deel van hun inkomen gaat naar voedsel en een stijging van de voedselprijzen (zoals we die in 2008, 2010 en nu opnieuw kennen) kan voor hen dodelijk zijn.

  In het voorjaar van 2008 trok de Belg Olivier De Schutter, de speciale VN-rapporteur voor het recht op voedsel een eerste keer aan de alarmbel. In verschillende landen braken toen opstanden uit nadat de voedselprijzen gestegen waren tot recordhoogtes. De Schutter schatte dat die stijgingen voor 30 procent het gevolg waren van speculatie. Twee jaar later had de Belg een rapport klaar over het fenomeen van de voedselspeculatie. Schop de speculanten er uit, luidde zijn noodkreet. “Zij vertroebelen de hele handel. Ze zorgen voor zeepbellen en veroorzaken hoge prijsschommelingen. Hen uitsluiten is wenselijk", zo liet De Schutter optekenen in de Belgische media.

  Net op dat moment besliste BNP Paribas, waarvan de Belgische overheid de grootste aandeelhouder is, om een nieuw hedgefund op te richten – Opti Hedge – dat zich bezighoudt met het speculeren op de prijs van basisproducten als graan en maïs.

  Volledige artikel kan je hier lezen.  Bron “De Wereld Morgen”

  28-08-2012 om 20:19 geschreven door gaucho  


  21-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spitaels
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  C’est avec la plus grande émotion que le Président du PS, Thierry GIET, a appris aujourd’hui le décès de Guy Spitaels, à la veille de ses 81 ans.

  Au nom des milliers de militants et mandataires socialistes, le Président du PS adresse ses condoléances et son amitié sincère à la famille et aux proches de Guy Spitaels, et notamment à Anne Marie, son épouse et à Thomas, son fils.

  Un registre de condoléances sera ouvert au siège du PS (13, Boulevard de l’Empereur à 1000 Bruxelles) dès demain.

  Président du PS durant 11 ans, président du PSE , vice-président de l’Internationale socialiste, Bourgmestre de Ath pendant 20 ans, député, Vice Premier Ministre fédéral et Ministre Président de la Région wallonne, Ministre d’Etat,  Guy Spitaels a profondément marqué l’histoire du socialisme belge, de la politique belge et plus largement, la vie de milliers de citoyens de Bruxelles et de Wallonie.

  Celui qui est considéré comme l’un des plus grands Wallons du siècle laissera derrière lui le souvenir d’un homme de cœur, un homme de conviction, un homme d’action qui œuvra durant toute sa carrière au développement de la Wallonie et à l’affirmation d’un fédéralisme fondé sur trois Régions. Un homme qui avait compris ce que signifie maitriser son destin tant pour lui-même que pour les autres. Un homme qui a conduit le PS a des scores historiques. Un homme qui a obtenu la reconnaissance de l’éligibilité du Hainaut à l’objectif 1. Un grand intellectuel aussi, auteur récemment encore de plusieurs ouvrages de référence en politique internationale.

  Avec lui, le PS perd un homme d’exception.

  21-08-2012 om 20:37 geschreven door gaucho  


  20-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.green
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Green on red feest in het Tieltse paterspark vanaf 14 uur met “Drop dead neigbour”, “The heavenly kings”, “Tystn”, “Protection patrol pinkerton”, “The Tijuana prison band”, “Ine De Cloet” en “Frank en John”.  Kortom Tielt's finest op een gratis festival.

   

  Bijlagen:
  greenonredpng.png (236.6 KB)   

  20-08-2012 om 00:00 geschreven door gaucho  


  07-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mazout
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De winnende leverancier van de groepsaankoop mazout is Comfort Energy .

  De bedongen prijs voor deze groepsaankoop bedraagt € 0,7853 /liter (inclusief BTW), ongeacht het aantal bestelde liters.  Op 6 juli bedroeg de officiële dagprijs voor standaard stookolie € 0,8733/liter voor minder dan 2000 liter en € 0,8471/liter voor meer dan 2000 liter. De personen die via Samen Sterker inschreven krijgen dus een korting van 10%.

  Er namen 1056 gezinnen deel aan de actie. Dit is goed voor een totaal van 1.719.476 liter.  Per gezin komt dit neer op een besparing van € 143,29.

  07-07-2012 om 20:58 geschreven door gaucho  


  02-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.persnota
  Betreft:  N-VA versterkt Groep 2012 Pittem


  De Pittemse afdelingen van Open VLD en SP.a  maakten eerder al bekend dat zij samen met een aantal onafhankelijke kandidaten naar de  gemeenteraadsverkiezingen zullen trekken onder de noemer Groep 2012.

  De Pittemse N-VA  besliste dit weekeinde om ook tot dit samenwerkingsverband toe te treden.

  Groep 2012 is zeer enthousiast over deze recente ontwikkeling.  Dit team van liberalen, vlaams-nationalisten, socialisten en onafhankelijken biedt de Pittemse en Egemse kiezer  immers een volwaardig en krachtig alternatief aan, dat garant staat voor durf, verandering en rechtvaardigheid.

  Voor meer informatie kan u terecht bij onderstaande personen of op www.groep2012.be


  Namens Open VLD,  N-VA en SP.a Pittem

  Kaat De Waele, Godfried Bovijn en Koen Berton

  02-07-2012 om 21:25 geschreven door gaucho  


  25-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.persnota

  PERSNOTA

  Voor het van start gaan van de Pittemse gemeenteraad deelde SP.a Pittem een zakje met Legosteentjes en een pamflet uit aan de gemeenteraadsleden en toeschouwer (enkelvoud).   Met deze actie wil SP.a Pittem aan de kaak stellen dat het Pittemse gemeente gedurende jaren geen beleid voerde naar het repareren en herstellen van voetpaden toe;  doch vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen uitpakt met het plan om de voetpaden van de Pittemse centrumstraten te vernieuwen.  De flyer bevat een alternatief, goedkoper en duurzamer plan met betrekking het onderhoud van de Pittemse en Egemse stoepen.

  De “visie” inzake trottoirs en andere aangelegenheden die SP.a Pittem heeft kan u downloaden via http://blogimages.bloggen.be/groep2012/attach/150481.pdf  iedereen draagt zijn steentje bij

  tot de reparatie van de Pittemse en Egemse voetpaden

  weliswaar iedereen op zijn eigen manier.

  Sommigen, zoals SP.a Pittem, willen een charter opstellen tussen de Pittem-Egemnaren en de gemeente.  Deze afspraak houdt in dat wie de gemeente verzoekt om zijn voetpad te repareren regelmatig en correct op de hoogte gehouden wordt over de voortgang van dit verzoek. De gemeente verbindt er zich in dit charter ook toe om het trottoir in kwestie te herstellen binnen een redelijke en vooraf vastgelegde termijn. De gemeenteraad monitort de gemeentediensten op het afhandelen van dergelijke herstellingsaanvragen en stuurt waar nodig bij.

  Anderen laten de zaken liever jarenlang op hun beloop en pakken dan met een grandioos plan uit om de “voetpaden en opritten van de Markt, Muylestraat, Kerkstraat, Verbieststraat, Kauwstraat, Verbiestplein, Wybostraat en de Meulebekestraat” met nieuwe grijze straatstenen te vervangen. Deze andersoortige visie bevestigt jammer genoeg het cliché dat er vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen met karrevrachten aan “beton en asfalt” om de gunst van de kiezers gehengeld wordt.

  Wars van het gestunt met kleurrijke Lego’s en grijze betonstraatstenen stelt u zich echter gewoon de volgende vraag:  “Met wiens aanpak is iemand uit de Egemse Paardestraat of de Pittemse Schuiferskapellestraat uiteindelijk beter af

  Uit de toelichtende nota bij de Pittemse gemeenteraad van 25 mei 2012 :  “Er dienen verbeteringswerken uitgevoerd te worden aan volgende centrumstraten: Markt, Muylestraat, Kerkstraat, Verbieststraat, Kauwstraat, Verbiestplein (Kauwstraat), Joris Wybostraat, Meulebekestraat: deel Tieltstraat – spoorweg. Het ontwerp voorziet in de opbraak en heraanleg van voetpaden en opritten in grijze betonstraatstenen. Voor de verbetering van de wegen van bitumineuze verharding wordt geopteerd om de rijweg af te frezen en te overlagen met een toplaag type AB-4C

  Bijlagen:
  Legosteen aktie 20120625.pdf (48 KB)   

  25-06-2012 om 20:42 geschreven door gaucho  


  19-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rost
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De kiezingen zijn in aantocht en de Pittemse CD&V zet meteen de grove middelen in. Op de agenda van de komende gemeenteraad staat immers : "Er dienen verbeteringswerken uitgevoerd te worden aan volgende centrumstraten: Markt,Muylestraat, Kerkstraat, Verbieststraat, Kauwstraat, Verbiestplein (Kauwstraat), Joris Wybostraat, Meulebekestraat: deel Tieltstraat – spoorweg. Het ontwerp voorziet in de opbraak en heraanleg van voetpaden en opritten in grijze betonstraatstenen".
  Wat vreemd toch dat de voorbije jaren de trottoirs én de opritten (jawadde het mag wat kosten, die herverkiezing van de heren en dames van de CD&V) niet "dienden" verbeterd te worden.
  SP.a Pittem kan meteen al - en nog voor de kiezingen - één van de te realiseren programma punten als uitgevoerd op het palmares plaatsen. In de SP.a visie nota 2012-218, die je op www.groep2012.be kan downloaden, staat letterlijk: "Heeft u ooit al geprobeerd om uw trottoir te laten repareren door de gemeente? Heeft u er zelfs maar aan gedacht de gemeente te vragen om uw trottoir te repareren?"
  Benieuwd of de dames en heren van de Pittemse CD&V het SP.a programma punt om een open vragenkwartiertje in te stellen tijdens de gemeenteraadszittingen ook zo fluks zullen invoeren. In tegenstelling tot "grijze betonstraatstenen" kost dergelijke beleidsmaatregel immers .. genen rosten cent. Wat belet de Pittemse CD&V in deze?
  Hoedanook, zo heeft u weer wat om over te palaveren wanneer de dames en heren van de CD&V om uw stem komen ronselen komende september: "Waarom krijgt die grote muile van n'en Bertons uit de Mullebeekstrate n'en skonen nieuwen oprit en ik niet? 't Zijn altijd de zelfden"

  19-06-2012 om 23:39 geschreven door gaucho  


  07-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fons
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Samen Sterker is onlangs gestart met een nieuw pakket groepsaankopen: Energiezuinig Wonen.  Dit pakket omvat dakisolatie, spouwmuurisolatie, hoogrendementsglas, condensatieketel . Voor meer info kan je op www.samensterker.be terecht.

  Gezien dergelijke aankoop voor velen een niet geringe investering is, heeft Samen Sterker in samenwerking met de lokale FRGE (Fonds ter Reductie van de Globale Energiekost) ervoor gezorgd om een goedkope lening aan te kunnen bieden. Slechts 4 gemeenten in West-Vlaanderen hebben geen lokale FRGE-entiteit:  Torhout, Dentergem, Spiere-Helkijn en .. Pittem. Dit betekent dat inwoners van deze  gemeenten geen beroep kunnen doen op een FRGE-lening.

  Zo weet u meteen ook weer waarover gepraat wanneer de plaatselijke CD&V mandatarissen om uw stem komen ronselen in het najaar : Waarom kan in Pittem niet wat in Ardooie, Meulebeke, Wingene en Tielt blijkbaar wel kan?

  07-06-2012 om 23:39 geschreven door gaucho  


  04-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.veldegels
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dit weekend gaat te Pittem-Egem de Zomerwandeling van de CurieusStappers door. Deze wandeling beschikt over een zeer rustig en landelijk gelegen parcours vol sfeervolle en avontuurlijke veldwegels. Men kan kiezen uit 6, 12, 18 of 24 km. Voor iedereen is een gratis versnapering voorzien.  Starten kan vanaf 7 uur 's morgens vanuit het Buurthuis te Egem.

  04-06-2012 om 00:00 geschreven door gaucho  


  30-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vierkante meter
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Uit de kranten verneem ik dat de CD&V met Wouter Beke op kop warempel naar de gemeenteraadsverkiezingen trekken met het thema “betaalbare bouwgrond”. Wouter Beke solfert de Pittemse CD&V hierdoor met een huizengroot probleem op. De volledig door CD&V bestierde gemeente Pittem slaagde er immers niet in om te vermijden dat de bouwgrond te Pittem (à 307 Euro/m2) driemaal duurder is dan in het omliggende, tweemaal duurder dan Tielt en honderd Euro duurder dan de bouwgrond in Hasselt, Gent en Antwerpen (226 Euro/m2). In bijlage een vergelijkende statistiek van de prijs van de bouwgrond. De bron van deze gegevens is De Morgen 29 maart 2012.

  Meer van dergelijk cijfermateriaal en gespreksonderwerpen zijn te vinden in het visie document van SP.a Pittem op www.groep2012.be. SP.a Pittem belooft om alles in het werk te stellen opdat uw kinderen betaalbare bouwgrond of een sociale woningen zouden kunnen verkrijgen zonder dat deze naar Antwerpen of Limburg hoeven te verkassen. U weet alvast waarover te praten wanneer de dames en heren van de Pittemse CD&V in het najaar om uw stem komen ronselen: de prijs van de vierkante meter.

  Bijlagen:
  VergelijkendeStatBouwgrondPrijs.png (31.1 KB)   

  30-05-2012 om 23:53 geschreven door gaucho  


  22-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.veiling

  Op maandag 21 mei vond een nieuwe groepsaankoop groene stroom en gas van Samen Sterker plaats. Meer dan 10.000 West-vlaamse gezinnen schreven zich in.

  Alle energieleveranciers werden uitgenodigd om op de veiling van maandag een bod uit te brengen. Als gevolg van de recente ontwikkelingen op de energiemarkt en de inspanningen van de Belgische regering, veranderen consumenten vandaag massaal van leverancier, op eigen initiatief. Veel energieleveranciers hebben het daardoor erg druk met het verwerken van nieuwe aanvragen.

  Door deze trend hebben we op de veiling van 21 mei slechts één – maar wel zeer scherp – bod ontvangen van energieleverancier Essent. Hun geboden tarieven voor gas en elektriciteit liggen gemiddeld 21,1% lager dan het gemiddelde actuele marktaanbod. Voor wie uitsluitend elektriciteit afneemt, deed Essent een aanbod dat gemiddeld 13,5% lager ligt dan het gemiddelde actuele marktaanbod.

  Wie voor een jaarcontract onder deze voorwaarden kiest, betaalt gegarandeerd een bodemtarief voor zijn energie. Bovendien garandeert de groepsaankoop van Samen Sterker een aanbod van 100% groene energie. Wellicht is dit, naast het prijsvoordeel, ook een reden om over te stappen naar een nieuwe leverancier.

  Er waren 38 inschrijvingen te Pittem-Egem dit keer.

  Voor de groepsaankoop van mazout kan nog ingeschreven worden tot einde juni.

  Voor eventuele vragen mag je rechtstreeks contact met Koen Berton (0478 286 730)

   

  22-05-2012 om 00:00 geschreven door gaucho  


  18-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.groep 2012
  SP.a Pittem en Open VLD trekken onder de noemer Groep 2012 naar de kiezer in oktober 2012. Op deze lijst is ook plaats vrijgehouden voor onafhankelijken. De website van Groep 2012 is www.groep2012.be. Je vind er voorlopige programma punten en een visue document voor Pittem-Egem. Ga nu meteen langs www.groep2012.be of volg het verloop van de campagne op facebook van "groep twintigtwaalf".

  18-05-2012 om 00:00 geschreven door gaucho  


  05-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.achterklap
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  'Ik heb echt veel respect voor de burgemeester van Pittem, die de belangen van zijn gemeente uitvoerig heeft verdedigd ', vertelt de Tieltse CD&V voorzitter in De Standaard dit weekeinde. Hij voegt eraan toe ‘Maar uiteindelijk heeft hij ook ingezien dat de ring noodzakelijk is voor Tielt’. 

  Een zinnig mens schiet spontaan in een klaterende lach bij dit nieuws. Welke belangen de gemeente Pittem zou hebben bij het tegenhouden van de Tieltse Zuiderring is immers voor niemand duidelijk. Of het moest al het volgende zijn. De gemeente Pittem kleurde in het gemeentelijke ruimtelijke structuurplan (GRS) het gebied rond Ronceval als landschappelijk waardevol gebied in. Jammer genoeg hebben enkel de bewoners van Ronceval toegang tot deze Pittemse oaze aan privé groen. Waarom burgemeester Delaere uitvoerig onbestaande gemeenschappelijke Pittemse belangen zou verdedigen is dus voor velen een raadsel.

  Het verheugd me wel dat de Pittemse burgemeester ‘eindelijk’ en ‘ook’ (zie de woorden van Tieltse CD&V voorzitter) ingezien heeft dat de hinder die talloze Tieltenaren ondervinden van doorgaand vrachtverkeer in de omgeving van de Stationsstraat en Polenplein niet opwegen tegen het nadeel dat de bewoners van Ronceval zullen ondervinden. Dit inzicht komt wel overigens wel erg laat. Verleden zomer kwam een fietser onder de wielen van een vrachtwagen terecht op de Darraslaan te Tielt.

  Het verontrust me wel nog een beetje dat de Pittemse eerste burger nog steeds durft te beweren : ‘'Het enige wat ik nog kwijt wil, is dat we een goed gesprek hebben gehad met Tielt en met minister Crevits en dat we daar onze bedenkingen hebben kunnen formuleren. Ze hebben ons beloofd daarmee rekening te houden en we zullen nu wel zien hoe de procedure verder verloopt 

  Voorheen berichtte de Pittemse burgemeester in De Weekbode over roddel en achterklap in dit dossier (zie deze blog en De Weekbode 17 maart 2008 : “Dat wij (Pittem) met Ronceval onder éen hoedje spelen zijn roddels”). De bewuste bewoner van het kasteeldomein Ronceval was tot einde 2007 afgevaardigd bestuurder van NV Belconsulting. NV Belconsulting is in 2008 overgenomen door de NV SORESMA. De NV Belconsulting adviseerde de gemeente Pittem vaak in het verleden, bijvoorbeeld de studie “Groene bestemming RZWI” (2004), de opmaak van het “BPA Meulebekestraat” (2005), het “Erosieplan” (2004), een studie over de “Verbeteringswerken aan landbouwwegen” (2000) en was betrokken bij de voorstudie van het GRS Pittem in 2001. Het GRS Pittem werd in 2007 opgemaakt door het studiebureau NV SUMResearch. Met dit alles is niets mis. Klik op de bijlage om een overzicht te krijgen van de ontstaansgeschiedenis en levenscyclus van SUMresearch, SORESMA, HAECON en Belconsulting; alsook over de tijdelijke vennootschappen die deze studiebureaus in de loop der jaren oprichten. [Bron: de publieke opvragingsfunctie bij de Kruispunt Bank der Onderneming, Ministerie van Economische Zaken].

  De gemeente Pittem mag mij wel ten allen tijde de merkwaardigheid verklaren dat het Pittemse GRS het Tieltse tegenspreekt in zake de problematiek van de Zuiderring.  Een andere gerechtvaardigde vraag die is ook : “Hoe valt het te rijmen dat het GRS Tielt en GRS Pittem contradictorisch ingevuld zijn aangaande de bestemming van het gebied rond Ronceval, wetende dat het studiebureau “Groep Planning” dat het GRS Tielt opstelde en het studiebureau “SUMResearch” dat het GRS Pittem opstelde, éen en hetzelfde bedrijf zijn”. [Bron: www.sum.be  “SumProject and Suresearch formerly known as Groep Planning en Mens en Ruimte”; de URL www.groepplanning.be verwijst daarenboven onmiddellijk door naar www.sum.be, voor GRS Tielt ga je naar http://www.west-vlaanderen.be/jahia_upload/leefomgeving/rup/grs_tielt/A00_TEKSTinformatief.pdf, voor GRS Pittem ga je naar http://www.pittem.be/website/488-www.html].

  Het vermoeden is dan ook wellicht terecht om dit nieuws als goedkope verkiezingspropaganda af te doen. De Tieltse CD&V kan scoren en uitpakken met hun minister in dit dossier en de Pittemse burgemeester kan zich op de borst kloppen over hoe pal hij wel achter de Pittemse – weliswaar onduidelijk welke - belangen stond. De Tieltse SP.A, Open VLD en NV-A hebben al aangegeven dat dit dossier al te vaak met de grote trom opduikt vlak voor de kiezingen om dan weer stilletjes van de agenda te verdwijnen. Zoals eerder aangegeven, een zinnig mens lacht smakelijk bij dit gekonkel. Voor wanneer echter het volgende ongeval in de Darraslaan?

  Volledig artikel staat hier

   

   

   

  Bijlagen:
  Org-Tek-080317.pdf (43.4 KB)   

  05-05-2012 om 00:00 geschreven door gaucho  


  03-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.groepsaankoop mei 2012
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Betaalbare energie is een noodzaak. Daarom ondersteunen curieus en Linx+ (ABVV) Pittem dit voorjaar de nieuwe groepsaankoop mazout van Samen Sterker. Deze aankoop geldt in de hele provincie. Zo kunt u samen met tientallen andere West-Vlaamse gezinnen voordelig stookolie bestellen. Door de bestellingen te bundelen, krijgen we een fikse korting. De vorige groepsaankoop mazout van Samen Sterker in januari leverde 11% op de dagprijs op.

  Als u wenst deel te nemen aan de aankoop, bezorg dan het ingevulde bestelformulier terug voor 1 juli 2012. U kunt al bestellen vanaf 500 liter. Door uw inschrijving verbindt u zich tot uw bestelling, die afgehandeld wordt met de leverancier.

  Kom gerust ook langs op onze zitdagen in de Meulebekestraat 47 te  Pittem, telkens van 9u tot 13u op volgende zaterdagen:  5 mei, 12 mei en 19 mei.

  In bijlage vindt u het inschrijvingsformulier voor de mazoutaktie en de aankoop van gas en electriciteit.

   

   

  Bijlagen:
  MazoutGroepsAankoopmei2012.pdf (387.6 KB)   

  03-05-2012 om 21:43 geschreven door gaucho  


  25-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 mei
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Te Tielt viert de gemeenschappelijke actie 1 mei op vrijdag 27 april in het Textielhuis. Toespraken door plaatselijke SP.A mandatarissen. Linx+ Pittem en de SP.a kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen zijn vertegenwoordigd. De avond wordt afgesloten met een optreden van Rik Schrauwen.

  Te Brugge start de optocht op 0 mei om 10 uur aan het Bauhaus. ’s Middags barbecue gevolgd door optredens in het Astridpark met onder andere Buurman en Steak Number Eight.

  Te Roeselare treden op 30 april naast het station te Roeselare vanaf half zes 's avonds Millow en The Compact Disc Dummies, de winnaars van de rock ralley uit Desselgem op. 's Anderdaags vanaf 11 uur toespraken door SP.A en ABVV verantwoordelijken gevolgd door een barbeque.

  Te Kortrijk starten de toespraken op 1 mei om 11 uur 's morgens en volgen in de namiddag optredens, waaronder een comeback van Kortrijks oude punk gloriën Lucien van den Shake en zijn Definitivos, gevolgd door Customs en Hickey Underworld. Ik beman als vanouds de tapkranen. Alles komt weer.

  Maak er een prachtig 1 mei van.  25-04-2012 om 20:55 geschreven door gaucho  


  11-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.blueberry
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Gisteren overleed Jean Giraud.  Giraud was een Franse striptekenaar en werd 73. Hij tekende onder andere Luitenant Blueberry, Jim Cutlass, de Incal, Arzach, Major Fatal, Le garage hermétique en nog vele andere.

  In 1956 publiceerde hij voor het eerst en van 1963 tot 1964 was hij medewerker van Hari Kiri, een maandelijks satirisch tijdschrift. Hij was in 1974 één van de oprichters van uitgeverij Les Humanoïdes Associés en het tijdschrft Métal hurlant.

  Hij publiceerde onder de naam Giraud, Gir en Moebius. Veel van zijn strips zijn psychedelisch, sciencefiction of maatschappijkritisch. De Moebius' strips zijn bekend vanwege de vreemde afbeeldingen en decors.  De Giraud strips vanwege hun realisme.

  11-03-2012 om 10:08 geschreven door gaucho  
  gaucho leunt aan bij
 • links
 • (+) links

 • gaucho bekijkt
 • (nieuw) leven en welzijn van een Pittemnaar
 • leven en welzijn van een Pittemnaar
 • jouw vingerzetting
 • het stapsgewijs
 • ten slotte

 • gaucho beluistert
 • depth charge ethel (nieuw)
 • now what will ya' do? (with all yer power)
 • lou
 • lou
 • loup
 • billie, en
 • de tijd

 • gaucho bestrijkt
 • de evolutie
 • de devolutie
 • de revolutie
 • de absolutie


 • de barrio
 • 480 minuten
 • avelgem (+)
 • geluwe (+)
 • harelbeke (+)
 • ieper (+)
 • marianne
 • roeselare (+)
 • zwevegem (+)

 • Inhoud blog
 • persnota (bis)
 • persnota
 • melroc
 • tien

  Archief per maand
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 10-2013
 • 07-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 09-2006

  gaucho recycleert


 • verfilmd:Curtis,Hook,Sumner&Morris  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!