Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
13-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

't Convent brengt de Périgord in de Westhoek

 xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Prestigieuze Truffelorde van België brengt ode aan Zwarte Diamant

 

Het jaarlijkse prestigieus Truffelbanket kende zijn culinair hoogstaand beloop in het magistrale hotel-restaurant ’t Convent in Lo-Reninge, met Rudi De Volder als gastheer en Sonja Deraedt als gastvrouw. Deze hoogmis voor de liefhebbers van de Zwarte Diamant groeide eens te meer uit tot een niet te evenaren gastronomische belevenis.

 

 

De Ode aan de Truffel kon geen betere start kennen dan met de intronisatie van enkele nieuwe leden.

Voorzitter-stichter en Ridder Rudi De Volder poseerde in de imposante en gezellige Crypte voor het eerst met zijn gloednieuwe en onder de spots glinsterende mantel van de Italiaanse Confraternita Tartufo Urbani, hem eind november 2007 toegekend voor zijn vele verdiensten op het vlak van de truffel, in dit geval de parels van het huis Carlo Urbani, momenteel de grootste producent van witte en zwarte truffels in Perugia, Italië.

 

Filip WILLEMS, chef aan het fornuis van restaurant Torenhuyze in Oost-Eeklo, werd tot Korporaal geslagen. Samen met zijn vriend en partner Dirk De Ruyck zet hij zich al jaar en dag in om, in samenwerking met het Rust- en Verzorgingstehuis Sint-Jozef in Assende, minder bedeelden te laten genieten van een viergangen Kerstmenu.

 

De korporaals Matthew DE VOLDER en Sébastien VERVERCKEN zagen zich geslagen tot Ridder. Beide jongelui – die stages liepen in de beste Belgische en Franse huizen – zorgden naderhand, onder supervisie van de meester zelf, voor een vlekkeloos en succulent Truffelbanket.

 

Raoul VANDENABEELE, ambassadeur en stichter van de Confrérie des Sacres de la Champagne in België mag zich voortaan ook Ambassadeur van de Prestigieuze Truffel Orde van België noemen.

De geïntroniseerden zijn allen uiteraard verlekkerd op de Tuber Melanosporum en legden dan ook de eed als dusdanig af. Het Truffelfeest 2008 kon toen al niet meer stuk.

 

PRESTIGE MENU

 

Het beste moest toen evenwel nog komen. Nadat de Champagne Montmarthe rijkelijk had gevloeid in de Crypte, schoven de Chefs met de “Parel van kingkrab, erwtjes en Tuber Melanosporum volgens Theo Fabergé” een eerste gerecht naar voor. Ambassadeur en maître sommelier Noël Pauwels zorgde hierbij voor een leuk glas Chardonnay Les Grillères 2005.

Nauwelijks bekomen zorgde een “Kopje gevuld met een zalf van Rabasse-truffel, een zacht gekookt hoeve-eitje en een aardappelroom Parmentier” voor nieuw hemels genot.

Bij de magnum Château Clarke 1998 zetten de Chefs “Hare Majesteit de Truffel met haar gevolg” op tafel. Een verrukking.

Met een “Epigram van nobele graankip, kalfszwezeriken en truffel van de groene eik uit Saint Projet” en een mooi glas Château Lamartine l’Expression Cahors 2000 als hoofdgerecht de kroon op het truffelwerk.

Liefhebbers van topkazen genoten van het regionale “Keiems Bloemje geparfumeerd met truffel”. Een delicatesse, aangevuld met een Vintage Port Borges 2003. Subliem.

De rijkdom van truffelnagerechten, Rabassekoffie, versnaperingen en de onvermijdelijke snuifmachine van gastheer Rudi De Volder zetten een punt achter dit succulent galadiner, getekend Prestigieuze Truffel Orde van België.

 

Wie buiten dit unieke banket van de échte en pure Périgordtruffel wil genieten zit uiteraard goed in hostellerie ’t Convent, waar sterkok Rudi De Volder en gastvrouw Sonja je met alle gastronomische egards ontvangen. “Een truffel geeft steeds een meerwaarde aan elk gerecht. Probeer het eens heel simpel met een truffel-omelet”, stelt Rudi De Volder, de ongekroonde Truffelkeizer uit de Westhoek.

Om duimen en vinger af te likken, zoveel is zeker.

 

Georges Keters

 

Deze reportage is ondersteund door RADIO BEACH, vzw RADIO HORIZON NIEUWPOORT, waar je elke vrijdagmorgen tussen 10 en 11 uur op de FM 106.1, tijdens het programma GASTRONOMIE & TOERISME, kunt genieten van de reportages van DE ZEEPAREL-globetrotter Georges Keters, overgoten met muziek.

 

 



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs