|
Gastronomie in Middelkerke
Champagne Prévoteau-Perrier
vaste waarde aan zee
Van vrijdag 12 tot zondag 14 november loopt in
Middelkerke het intussen vermaarde Champagneweekend. Tien ambachtelijke
Champagnehuizen laten er hun beste flessen proeven, in het Casino en aan de
tafels van zowat alles restaurants. Een van de pioniers is alvast Champagne
Prévoteau-Perrier uit het schilderachtige Damery op een steenworp van Epernay,
al ruim veertig jaar verbroederd met de Europese badplaats Middelkerke.
Gesticht in 1946 door het echtpaar Henri
Prévoteau-Perrier zetten Delphine Prévoteau en Christophe Boudard het
pionierswerk vandaag met grote klasse verder. Intussen wist dit jonge echtpaar
de harten van heel wat Vlamingen en Middelkerkenaars te winnen. Niet alleen bij
de Middelkerkse horeca met onder andere De Zandbank, Zeebries, Taverne on the
Beach in het Casino en Hostellerie Renty, maar ook bij de particulier die al
ruim een decennia geniet van het parelende gelukzalig vocht dat Champagne
Prévoteau-Perrier is. Het familiaal karakter van deze wijnbouwers is hier dan
ook niet vreemd aan. Een importateur in België hebben we niet en willen we ook
niet. Het product dient voor zichzelf te spreken. Kwaliteit in de fles doet
verkopen. We zijn de expliciete tegenpool van de supermarkt. Persoonlijk
contact is voor ons heilig. Al onze klanten zijn intussen vrienden geworden,
vertelt Delphine Prévoteau, op stap in de wijngaarden van het gezellige domein,
21 ha groot en jaarlijks goed voor zowat 200.000 flessen.
FEESTELIJKE BUBBELS
Toppers zijn alvast de standaard cuvée Brut Tradition
(85% pinot noir en 15% chardonnay) met de Brut Rosé als leuke tegenhanger met
dezelfde samenstelling. Tweemaal subliem als aperitief. Bij de maaltijd is de
Grande Réserve Brut (33% pinot noir, 33% pinot meunier en 33% chardonnay) dan
weer niet te versmaden. Als eerbetoon aan de beroemde actrice Adrienne
Lecouvreur, geboren op 5 april 1692 in Damery is er nog La Cuvée Adrienne
Lecouvreur. Een delicatesse.
HOSTELLERIE RENTY
Wie de Champagne Prévoteau-Perrier alvast op zijn best
wil proeven vindt ruim zijn gading in Hostellerie Renty, aan de Louis
Logierlaan 51, aan de voet van de watertoren in Middelkerke. De familie Renty
pakt er van vrijdagavond 12 november tot maandagmiddag 15 november tegelijk uit
met een uitgelezen
Champagnemenu
Galantine
van kip-konijn-kalf, curryvinaigrette, veldsla en linzen
Verse
zalm Label Rouge, tomaat, basilicum en raviolini
Gebraden
fazant, jus van eekhoorntjesbrood en girollen, puree van tartufada
Brochette
van ananas, amandelroomijs met amaretto
Fles Champagne Prévoteau-Perrier per persoon
Prijs:
70 euro
Reservatie:
059 31 20 77 mogelijkheid tot overnachten.
Meer info:
Champagne
Prévoteau-Perrier
Champagneprevoteau-perrier@wanadoo.fr
www.champagneprevoteau-perrier.fr
Hostellerie
Renty
www.renty.be en info@renty.be
Champagneweekend Middelkerke van vrijdag 12 tot en met zondag 14
november in Casino Middelkerke. www.middelkerke.be
Georges
Keters

|