GASTRONOMIE & TOERISME Rendez-vous avec le Nord Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon, Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434 Westende, met als doel de horeca, het toerisme, vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke vrijdagvoormiddag even na 10 u.
VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid naar een bestand van levensgenieters, gastronomen, reislustigen, managers, zonnekloppers en natuurliefhebbers + gratis verdeling via VVV-kantoren aan de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide, Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen en in een reeks geselecteerde winkels. Wie een persoonlijk abonnement op adres wenst kan dit mits overschrijving van 20 euro per jaar, over te maken op het PCR-nummer 000-0483943-10 met vermelding "Abonnement 2009".
Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd of openbaar gemaakt (op gelijk welke manier) zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten verantwoordelijkheid van de uitgever.
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
06-01-2008
GASTRONOMIE IN BRUGGE
Culinaire troeven in Vlaanderenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Kwaliteit en gastvrijheid sleutelwoorden in Parkrestaurant in Brugge
Op een steenworp van de historische Brugse Grote Markt zorgen de gebroeders Axel en Frédéric Bruggeman dat het de lekkerbek aan niets ontbreekt in hun Parkrestaurant aan het nummer één in de Minderbroedersstraat. Gastvrijheid, kwaliteit en authentieke bereidingen zijn de sleutelwoorden die de broers al jaar en dag in het vaandel dragen.
Het gerestaureerd herenhuis anno 1726 is een parel inzake architectuur met gezellige hoekjes met open haard. Ideaal voor zowel de romantische ziel, de zakenman als familiebijeenkomst. Chef Frédéric is een meester in de keuken en zet fijne Franse en Belgische keuken op tafel.
De kaart, de suggesties en het menu van de maand doet je meteen watertanden. Elk van de schotels is een uitnodiging. Het is dan ook genieten van het Parkmenu (4 gangen 40 euro, met selecte wijnen 60 euro): een fraaie moot Terrine van foie gras met garnituur, aansluitend een Bisque-soepje waar je de kreeftstukjes niet hoeft te zoeken. Kies voor de climax eens voor de Lamskroontjes met seizoensgroenten. Heerlijk en smaakvol. Hier bewijst Chef Fréderic dat hij een meester is in sausbereidingen. De selectie wijnen van zaalmeester Axel met zeven jaar internationale ervaring in het Zwitserse Genève maakt het culinair plaatje volledig. Elke bediening is af. Het is zonder meer ten volle genieten.
Van woensdag tot zaterdag is er een 3-gangen lunch aan 12,90 euro en het Menu Belgica staat voor 29 euro op tafel.
Al die kwaliteiten zijn ook de culinaire gidsen niet ontgaan. Parkrestaurant staat dan ook zowat overal mooi gequoteerd en is lid van de Chaîne des Rôtisseurs, Gastronomische Club Prosper Montagné en Toque Blanche Orde der 33 Meesterkoks van België.
Het is duidelijk, Parkrestaurant is de ideale gelegenheid voor zij die in ver weg van alle stress willen tafelen. Het historisch interieur en het kaarslicht maakt het eens zo gezellig. De wijnen zijn opperbest en de bediening vlekkeloos en discreet. Meer nog, zaalmeester Axel zorgt bij elke wijn voor een kleine summiere uitleg, in mensentaal, wat het tafelen een extra dimensie geeft. Het huis streeft dan ook in al zijn geledingen de perfectie na, getekend Axel en Fréderic Bruggeman.