Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
06-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FRANKRIJK OP ZIJN MOOIST

Van Picodon over Sabaton tot Brioude

Smullen van de Ardeche

Dat de tijd er al lang stil staat, kan men elders in dit nummer lezen. Voeg daarbij de duizend-en-één mogelijkheden om te proeven van de streekproducten en je verblijf in de Ardeche kan nooit stuk. Kaas, wijn, charcuterie, pralines, kastanjes, je kan het zo gek niet bedenken of je vindt het in de Ardeche.  Even proeven?

De Ardèche telt één superieure kaas met AOC-label: de Picodon, geitenkaas van topkwaliteit, geproduceerd door Christian Moyersoen, in Antwerpen geboren en met roots in Alle-sur-Semois waar hij verhuisde naar Joyeuse om er, nu 20 jaar geleden, zijn Fromagerie Peytot, Chemin des Soupirs in 07260 Joyeuse, op te starten. Intussen wist Christian Moyersoen en zijn familie zich op te werken tot de top. Zijn 120 geiten grazen op 750 meter hoogte en zorgen voor een melk van uitstekende kwaliteit. De Picodon is dan ook op zowat alle gastronomische tafels in de Ardèche te vinden.

SABATON

 

Liefhebbers van kastanjes en aanverwante producten kunnen hier hun hartje ophalen. Op het ambachtelijk terrein in Aubenas pakt de Koning van de Marron Glacé, de Ets Sabaton, al drie generaties lang uit met het beste wat op het vlak van de kastanjes te genieten is. Directeur-generaal Christophe Sabaton is de draaischijf van de meer dan 100 jaar jonge kastanjegigant. Dit AOC-product geniet wereldwijde faam. Aan de hand van een proeverij en een fraaie video kan Sabaton bezocht worden. Meer info: www.sabaton.fr

 

SALON D’ANN-SOPHIE

 

Op wandel in hartje Aubenas  mag je niet nalaten even een thee of koffie met kastanje-gebak te genieten in het Salon d’Ann-Sophie aan de Place des Cocons. Hier pakt Christiane Brioude uit met het beste wat op de markt te vinden is inzake koffie, thee, chocolade, infusies, fruittaart, kastanjes en andere heerlijke ijscoupes. Een paradijsje voor fijnproevers. Of zoals Christiane  het stelt: het is geen bar, het is geen restaurant, het is een theesalon.

RIOU

 

Is de Ardèche het epicentrum voor de kastanjes dan zijn de fijnproevers aan Place Saleon Terras in 07160 Le Cheylard aan het perfecte adres voor de gastronomie in de chocolade. De pralines van Dominique Riou zijn gemaakt met de precisie van een kunstjuwelier. Elk stuk is een juweel. Chocolade gevuld met kastanje, karamel, diverse vruchten of onder andere likeur,  strelen de zintuigen op elk vlak. Alle tophuizen uit de regio hebben deze pure sensatie in huis.

STREEKGASTRONOMIE

 

De Ardèche is een uitgelezen regio om te genieten van streekgastronomie. Tafelen is hier dan ook een plezier. Neem nu even LA TABLE DU MOULIN in Brès, gehucht van 07230 Payzac. Hier opende in maart 2010 Céline haar restaurant op de eerste verdieping van de molen van vader, L’Olivier de Vincent. De keuken is verrukkelijk en laat de lokale producten smaken, uiteraard met olijfolie van het huis. Meer info: www.olivierdevincent.fr

In Aubenas maken we in de rue du Tartary kennis met LA VILLA TARTARY, restaurant met een hypermodern kader, dat speelt met kleur en licht. Diezelfde trend zet zich door in de keuken waar Chef Franck Mallet uitpakt met verfrissende gerechten. In de zaal is gastvrouw Sylvie het ideale verlengstuk. Een adres voor zij die houden van moderne trend én een smaakvolle schotel.  Meer info: www.restaurant-ardeche.com

Op minder dan een half uurtje uit Aubenas vindt men in Hôtel du Levant het RESTAURANT BRIOUDE in 07380 Neyrac-les-Bains. Een oase van rust aan de oevers van de Ardèche. Hier zorgen al vijf generaties voor een bijzondere keuken. Vandaag zwaait Claude Brioude er met grote klasse de pollepel.  Chef Claude heeft tegelijk slechts oog voor de seizoensproducten en is een meester in sausen. In de zaal zorgt neef Alain dat het de lekkerbekken aan niets ontbreekt. Hôtel du Levant telt 17 leuke kamers. Meer info: www.hotel-levant.com

PHILIPPE BOUISSOU

Na een glorieuze periode in Grenoble waarbij Chef Philippe Bouissou zich met zijn restaurant “Terrasses d’Uriage” naar een Michelin-ster kookte koos hij voor een rustiger stek in 07320 Saint-Agrève waar hij in de Avenue de Cévennes 36 begin dit jaar het HOTEL FAURIE uitbouwde,  goed voor een viertal exclusieve kamers. Zijn kookkunsten demonstreert hij nu naar hartenlust, evenwel alleen op aanvraag. Chef Philippe is de eenvoud in persoon en zet met grote klasse niets dan succulente schotels met Michelin-allures op tafel. Een menu is er niet. Het blijft een aangename verrassing . Idem dito bij het ontbijt  met niets dan culinaire ochtendstandjes. Subliem! Meer info: www.hotelfaurie.fr

 

Meer info: www.ardeche-guide.com

&

Jessy VAN DEN RYM

positif.jessy@skynet.be

Liersesteenweg 43

B-2640 Mortsel

Tel:  00 32 3 272 32 86

Fax: 00 32 3 272 21 12

GSM: 00 32 475 51 95 35

 

Georges Keters







Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs