GASTRONOMIE & TOERISME Rendez-vous avec le Nord Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon, Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434 Westende, met als doel de horeca, het toerisme, vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke vrijdagvoormiddag even na 10 u.
VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid naar een bestand van levensgenieters, gastronomen, reislustigen, managers, zonnekloppers en natuurliefhebbers + gratis verdeling via VVV-kantoren aan de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide, Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen en in een reeks geselecteerde winkels. Wie een persoonlijk abonnement op adres wenst kan dit mits overschrijving van 20 euro per jaar, over te maken op het PCR-nummer 000-0483943-10 met vermelding "Abonnement 2009".
Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd of openbaar gemaakt (op gelijk welke manier) zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten verantwoordelijkheid van de uitgever.
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
06-09-2010
CHAMPAGNE - REGIO EPERNAY
Waar Vlamingen thuis zijn hartje Champagne
Auberge Des Moissons in Matougues
Op zoek naar een leuke stek
voor een heerlijk verblijf in de Champagnestreek om en rond Epernay, al meer
dan 40 jaar zustergemeente van badplaats Middelkerke, dan is hotel-restaurant
Auberge des Moissons uw adres. Weg van alle drukte duikt men in een oase van
stilte, doorspekt met een uitgelezen streekgebonden keuken.
Een weekje vertoeven op de
Route Touristique du Champagne, wie droomt er niet van. Deze regio telt niets
dan heerlijke plekjes en men leeft er nog letterlijk leeft als God in
Frankrijk, een zegen voor de levensgenieter. Champillon, Damery, Chouilly,
Cramant, Ay, Moussy, Pierry of onder andere Hautvillers, Oger of Avive, het
zijn stuk voor stuk pareltjes. Logeren in het centrum Epernay geeft
perspectieven voor hen die van een avondleven houden. Wie evenwel kiest voor
rust en topgezelligheid kijkt uit naar een accommodatie net buiten het gewoel.
Genieten heet dat. Gelegen op een kwartiertje van Epernay vullen Milène en
Benoît Jacquinet in hun Auberge Des Moissons al je wensen in. Bovendien zijn de
Vlamingen er bijzonder welkom. De ontvangst is er gemeend warm en hartig. Men
voelt zich onmiddellijk thuis. Landelijke elegantie is hier dan ook de grootste
troef.
GEZELLIGHEID
Is het landelijk karakter
van het hotel-restaurant behouden gebleven, de gezelligheid zweeft doorheen het
ganse complex. De inkom doet u meteen thuis voelen. In de open balie ontvangen
Benoît, zus Valérie of eega Milène je in
een gezellige sfeer, samen goed voor de 7de generatie op dit
landelijk domein.Men voelt zich meteen
thuis. De grote open haard zorgt voor extra sfeer in het salon meet bar dat
plaats biedt voor wat tv-kijken op extra grootscherm of gezellig kletsen bij een glas Champagne. De exotische
binnentuin zorgt voor verfrissing en is omringd door de kamers en
seminariezalen. Rustig genieten in de tuin is dan ook de boodschap. Ideaal na
een vermoeiende dag stappen in de Champagnevelden. Ook aan de wagen is gedacht.
Een afgesloten gratis parkeerhaven zorgt dat uw voertuig evenzo van een leuke
en veilige nachtrust kan genieten.
TOFFE KAMERS
Elk van de 27 kamers is wars van elk geluid. Er zijn twee kamers speciaal uitgewerkt voor
minder validen terwijl enkele kamers voorbehouden zijn voor grotere families.
Alle kamers zijn uitgerust met het modernste comfort, afzonderlijke toiletten, ruime
douche, flatscreen tv met een tiental internationale posten, ADSL-aansluiting
en gratis wi-fi. De kamers zijn allen ruim zodat men zich vlug thuis voelt. Twee
zalen voor seminaries vullen het geheel aan. Een zwembad en speelzaal staan
evenzo ter beschikking. Voor de prijs hoeft men het niet te laten. Er is al een
dubbele kamer vanaf 80 euro. Een de-luxe Queen size kost 100 euro. Een
uitgebreid ontbijt wacht aan 9,50 euro per persoon.Half pension in dubbelkamer: 71 euro en half
pension Gastronomie 91 euro. Speciale prijzen voor groepen en seminaries.
CULINAIR
En dan is er nog de keuken.
Een openbaring en een voorbeeld voor hen die houden van landelijke en
streekgebonden schotels. Daar alles zo goed als van het eigen hof komt, is
versheid hier dan ook de grote troef. Op tafel is het dan ook smullen van een
eenvoudige maaltijd met het gezin of vrienden tot de meest succulente
gastronomische schotel, steeds seizoengebonden. Proef alvast de Gerookte
eendenfilet en de uiteraard in huis gemaakte foie gras. Uitmuntend is de
brochette met kwarteltjes. Liefhebbers van de pure Confit de canard zitten hier
op hun plaats. En ja, lekkerbekken mogen niet nalaten even te genieten van de
Sorbet pamplemousse met Rosé Champagne. Een succulente verfrissing. Zoetkauwen
krijgen met de Tartelette au chocolat et glace noix de coco arrosée au Malibu
beslist nu al het water in de mond. Er is al een menu aan 23 euro
CHAMPAGNETRUFFEL
Liefhebbers van de Tuber
Melanosporum, zeg maar de truffel, zitten van oktober tot december goed in
Auberge Des Moissons. Drie maand lang is het genieten van zowel het opzoeken
van de truffel met truffelhond Angy als het nuttigen van de diverse met truffel
bereide gerechten. Een authentieke truffeltafel wacht bij een wijnboer die de
Champagne zowel als de truffel als eregasten op tafel plaatst.Meer gedetailleerde info op adres.