Van tolhuisje tot knus bistro-restaurant
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Gezelligheid op het bord in Pro Deo
Sinds oktober 2007 is restaurant Pro Deo aan de Langestraat 161 in het middeleeuwse Brugge in nieuwe handen. Het jonge echtpaar Kristof Vermeulen en Nathalie Couckuyt, bijgestaan door Dirk Vermeulen, doorgewinterd in de horecawereld, zette meteen zijn stempel op de zaak. Met groot succes.
In amper enkele maanden tijd wist dit trio het eeuwenoude voormalig tolhuis uit 1562 uit te bouwen tot een gezellig oord waar tafelen niet alleen leuk is, maar de gezelligheid meteen ook in het bord te vinden is. Men kan er niet alleen intiem genieten van de smakelijke schotels die Chef Kristof uit zijn oven tovert, maar bistro-restaurant Pro Deo staat ook open voor kleine feestjes, familiebijeenkomsten en verjaardagspartys, tot 30 man. Dat alles in een gemoedelijk en romantische sfeer. De kleinschaligheid van het huis laat dit graag toe en met de Nathalie in de zaal is charme nooit ver weg. Maitre Dirk zorgt hierbij dat alles in de puntjes verzorgd blijft.
FAMILIAAL
Bistro-restaurant Pro Deo bezit niet alleen de warmte die men vandaag te weinig in de eethuizen vindt, maar zorgt tegelijk voor een familiale sfeer. De bediening is los, doch volgens de regels van de kunst. Amper binnen, voelt men zich onmiddellijk thuis. Andere grote troef van het huis is de dagverse producten waarmee Chef Kristof het fornuis aanvalt. Diepvries is nergens te vinden en elk van zijn gerechten en menus zijn betaalbaar. Lekker eten hoeft helemaal niet duur te zijn. De keuken is elke dag van dinsdag tot zaterdag open met op de middag een lunch met soep of voorgerecht, hoofdschotel en koffie tegen de prijs van 11 euro, stelt Dirk Vermeulen.
s Avonds kan men genieten aan de kaart, van de suggesties van de dag of van een uitgelezen menu met halve fles wijn aan democratische prijzen.
HEERLIJK
De kaart mag dan wel beperkt zijn, wat Chef Kristof op tafel zet is heerlijk. Uitschieters zijn alvast het Bordje met diverse soorten ganzenlever en de Gebakken ganzenlever met mango. Subliem. Wie gek is op vis krijgt meteen een flinke moot kabeljauw of verse tong op het bord. Carnivoren moeten van goeden huize zijn om de royale smakelijke porties te genieten. De grote verdienste van het huis is de versheid van producten. Onze keuken is hierop ingesteld. Diepvries komt er niet in. Eén geen plaats en twee, we werken onze lunch elke dag uit volgens marktaanbod. Elke dag dus nieuwe ingrediënten op het fornuis. En daar werken we graag mee, besluit Kristof Vermeulen, geflankeerd door eega Nathalie en vader Dirk, vakman in hart en nieren en decennia ervaring in de beste huizen.
Bistro-restaurant Pro Deo? Een adres om zeker op zak te hebben, eens je op stap bent in het mooie Brugge. Het ligt op wandelafstand van de Grote Markt. Genieten dus.
BISTRO-RESTAURANT PRO DEO
Langestraat 161
8000 Brugge
050 33 73 55 & 0477 90 68 72.
Open van dinsdag tot zaterdag.
Gesloten op zondag en maandag
Georges
|