Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
31-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italie
Nazomer in Italië

 

                      Artisanaal Culinair Zomerfeest in  Valle d’Aosta

 

La Désarpa is de naam van een boeiend, traditioneel evenement in de Italiaanse regio Valle d’Aosta. Het vindt plaats op het einde van het zomerseizoen, als de koeien terug naar het dal komen.

Tijdens de zomermaanden grazen de dieren op grote hoogte, in de Alpenweiden tussen de hoge bergtoppen. In september kondigt de eerste koude nacht de komst van de herfst aan. Het is de tijd dat de begeleiders hun dieren naar het dal drijven. Op de laatste zondag van september wordt om de twee jaar in de hoofdplaats Aosta het Désarpa Festival georganiseerd met muziekoptreden, een grote markt met artisanale- en streekproducten en met als klap op de vuurpeil de doortocht van de koeien in de straten van de stad. Dit feest valt samen met het Festival San Michele en vindt dit jaar plaats op zondag 26 september.

LOKALE GASTRO

Vooraleer de koeien op stal gaan mogen ze strijden om het leiderschap over de groep. Deze kampen heten de Batailles de Reines en ze worden overal in Valle d’Aosta georganiseerd. Het gevechtsinstinct en de drang naar leiderschap zijn eigen aan het koeienras dat in Valle d’Aosta wordt gekweekt. De Batailles des Reines bestaan al zeer lang maar ze zijn met de jaren uitgegroeid tot fantastische feestelijkheden. Eigenlijk is het bijwonen van deze koeiengevechten een unieke gelegenheid om de tradities van Valle d’Aosta beter te leren kennen. De regio heeft tot op vandaag zijn eigenheid weten te bewaren en als bezoeker zal je dat beslist merken aan de muziek, de dans, de ambachtskunst en niet te vergeten de lokale gastronomie.

AOC WIJNEN

Een bezoek aan Valle d’Aosta in het najaar is dus bijzonder boeiend. De nachten op hooggelegen plaatsen kunnen al behoorlijk koud zijn maar voor de rest is het in september en oktober mooi nazomerweer.  Het is dan ideaal om te wandelen en je kan in die periode alles proeven wat de natuur produceert en wat de mensen op de oude traditionele wijze bereiden. Valle d’Aosta heeft verschillende AOC-wijnen en de druiven rijpen op de hoogst gelegen wijngaarden van Europa. Probeer zeker de Donnas en de Blanc de Morgex et La Salle. De keuken van Valle d’Aosta is voedzaam en rijk. Na een stevige wandeling kan je starten met een Seupa à la Vapelenentse met als belangrijkste ingrediënten Fontina kaas, savooikool en kaneel. Kastanjes hebben altijd een zeer belangrijk aandeel gehad in de voeding van de mensen in de bergen. Tot op vandaag is die traditie bewaard en kastanjes vind je in soepen, brood en deegwaren. Ze worden opgediend bij vleesgerechten en gebruikt voor de productie van siropen en grappa.

Via de gastronomie ontdek je de ganse regio Valle d’Aosta want elke vallei heeft zijn specialiteiten. Een rondreis in het teken van de gastronomie is dan ook super interessant. Genieten van al het lekkers in een van de mooiste streken van de Alpen;

PRAKTISCH

Valle d’Aosta is makkelijk bereikbaar (865km van Brussel). Via snelwegen kom je bij de Tunnel du Mont Blanc of bij de Tunnel du Grand Saint-Bernard. Aan het eind van de tunnel ben je reeds in Valle d’Aosta waar alles dichtbij is want het is een kleine regio.

Meer info: www.visitaosta.be, www.lovevda.it

°°°°°°

 

 




Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs