Topvakantie in eigen landxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Fief de Liboichant
paradijs voor wandelaars en lekkerbekken
Wie er even een paar dagjes uit wil, moet het niet te ver zoeken. Na een paar uurtjes met de wagen kan je al uitgebreid relaxen temidden uitgestrekt groen en tegelijk genieten van een uitstekende keuken. In Alle-sur-Semois, deelgemeente van Vresse-sur-Semois en op een boogscheut van het historische Bouillon, troont Hostellerie Fief de Liboichant aan de oevers van de Semois. Hier wacht pure verwennerij waarbij wandelaars, fietsers, sporters én Vlamingen aan het feest zijn.
Het hotel werd veertig jaar geleden uitgebouwd door de West-Vlamingen Robert Lannoo en Blanche Bulcke, respectievelijk afkomstig uit Pittem en Klerken. Het werd al spoedig duidelijk, Hostellerie Fief de Liboichant werd een culinair paradijs. Als vice-voorzitter van het Syndicaat Toerisme Alle-Mouzaive-Chairière lag Robert Lannoo mee aan de basis van de toeristische uitbouw van de regio. Met het overlijden van Robert in 2006 verloor Hostellerie Fief de Liboichant zijn stichter, maar zijn niet zijn ziel. Vandaag zet dochter Véronique met eega Yannick Dauby en weduwe Blanche Lannoo-Bulcke de zaak met verve verder. Yannick stond reeds enkele jaren aan de zijde van Chef Robert en zet zijn levenswerk in de keuken met grote klasse verder.
RUST IN KWADRAAT
Hostellerie Fief de Liboichant (Fief staat voor leengoed, Liboichant is een gehucht van Alle-sur-Semois) telt ruim dertig kamers. Zowat de helft kreeg zopas een nieuw modern kleedje aangemeten. Voldoende groot, fris en gezellig met alle comfort, eigen toilet, douche of bad en tv. De kamers hebben uitzicht op de grote zonne- en speeltuin of de Semois.
Op de benedenverdieping wacht naast de receptie een orangerie en een gezellig salon, opgefleurd met antiek en een verzameling porseleinen kippen in alle modellen en maten. Het restaurant straalt niet alleen rust uit, maar tegelijk charmante warmte waarbij ontbijten, lunchen of dineren eens zo gezellig is. Dat alles in een antiek kader, met eerbied voor de gasten.
Buiten wacht een grote bloemrijke tuin waar ligstoelen uitnodigend rust aanbevelen. Tijdens je verblijf kan de wagen ook uitrusten op een private parking, achteraan de tuin. Op en top vakantie voor iedereen, zo is duidelijk.
TOPKEUKEN
Zit het hotel vol charme, dan wil ook de keuken van Chef Yannick Dauby niet onderdoen. De talentrijke kok leerde de knepen van het vak van zijn grote meester wijlen Robert Lannoo. Zijn creaties zijn gestoeld op de klassieke Franse keuken, aangevuld met een eigen toets. Ik volg graag deze trend en leg in de borden tegelijk ook wat uit eigen ideeëntrommel. Iedereen moet hier aan zijn trekken komen. Het is immers vakantie en dan wil men niet alleen genieten van de natuur, de prachtige wandelingen, maar tegelijk van een lekkere en voedzame tafel. Trouwens, alle gerechten worden in huis gemaakt. Dat is ons motto, stelt Yannick Dauby die de lekkerbekken heel royaal weet te bedienen. De copieuze schotels zijn dan ook bijzonder smaakvol. De wijnkelder bevat een brede waaier aan mooie flessen.
Een absolute aanrader voor wie er eens enkele dagen uit wil zijn !
Hostellerie Fief de Liboichant
Véronique Lannoo en Yannick Dauby
Rue de Liboichant 44
5550 Alle-sur-Semois
info@lefiefdeliboichant.be
www.lefiefdeliboichant.be
Georges Keters

|