Proeven van Zilte Zeeuwse Zaligheden
Oosterscheldekreeft is culinaire topper
De Stichting Promotie Oosterscheldekreeft viert dit jaar haar tweede lustrum met alweer een brede waaier van culinaire hoogtepunten met de Oosterscheldekreeft himself als grote vedette.
Als er in de wereld een regio is waar meer dan ooit verse producten op tafel komen, dan mogen onze Noorderburen uit Zeeland hiervoor zeker de eerste prijs afhalen. Nergens worden zoveel producten uit de zee en ingrediënten uit de polders kakelvers op tafel gezet.
OOSTERSCHELDEKREEFT
De Oosterscheldekreeft is nog 15 juli 2010 op zijn best te genieten in de beste restaurants tegen een vaste prijs van 59,50 euro, exclusief drank.
Wie de geneugten van Schouwen-Duiveland in zijn geheel wil Genieten heeft een ruime keuze uit de leden van Kring van de Zeeuwse Kreeft, waar kwaliteit troef is. Om het gastronomisch plezier nog te verhogen werd door een prominente jury Las Perdices Viognier 2009 van wijnmaker Carlos Muños gekozen tot Kreeftenwijn 2010. Deze Argentijnse topper wordt verdeeld door importeur Red Gum Fine Wines uit Ridderkerk.
PROEVEN
De Oosterscheldekreeft is met klasse te proeven in deze restaurants:
Brasserie MARITIME, Nieuwe Haven 21 in Zierikzee, laat u toe te genieten van de Oosterscheldekreeft, met zicht op de haven met mosselkotters en plezierjachten. Meer info: www.brasseriemaritime.nl en info@brasseriemaritime.nl
Nieuweling binnen het circuit is Restaurant MONDRIAAN, Ooststraat 6 in Domburg. Gezellige huis met kwaliteit op het bord. Meer info: info@restaurantmondriaan.nl en www.restaurantmondriaan.nl
Hostellerie SCHUDDEBEURS, Donkereweg 35 in het lieflijke Schuddebeurs is een oase van rust en romantiek. Op een steenworp van Zierikzee is deze ruim 300 jaar oude herberg een droom voor elke rustzoeker en gastronoom. Meer info: www.schuddebeurs.nl en Hostellerie@schuddebeurs.nl
Brasserie DE VLUCHTHAVEN bevindt zich in het veerhuis van het voormalig pontje over het Zijpe. Dagverse vis en schaaldieren zijn de ingrediënten die deel uitmaken van deze heerlijke keuken. Meer info: www.devluchthaven.nl en Vluchthaven@cs.com
Auberge DE CAMPVEERSE TOREN aan de Kaai 2 in Veere, de parel van Zeeland met een adembenemend uitzicht op het Veerse meer. Meer info: www.campveersetoren.nl en info@campveersetoren.nl
Restaurant DE GOUDEN LEEUW op de Hoge Markt 8-10 in Scherpenisse, hartje Tholen, biedt de gastronoom een mix van vernieuwing en klassiek. Meer info: www.degouden-leeuw.nl en info@degouden-leeuw.nl
Restaurant DE KORENBEURS in Kortgene is de perfecte locatie voor de pure levensgenieter. Klein maar charmant hotel-restaurant waar lekkerbekken zich thuis voelen. Meer info: www.korenbeurs-kortgene.nl en info@korenbeurs-kortgene.nl
Restaurant OESTERBEURS in Yerseke, de bakermat van de Zeeuwse oester- en mosselcultuur, laat u in de Parelzaal genieten van al dat lekkers. Meer info: www.oesterbeurs.nl en info@oesterbeurs.nl
Restaurant DE STADSSCHUUR, Schuttershof 32-43, hartje Goes is een verademing. Liefhebbers van een exquise schotel en een mooi glas wijn zitten hier op hun best. Meer info: www.stadsschuur.nl en info@stadsschuur.nl
HOE ER NAARTOE
Zeeland en Schouwen-Duiveland is bijzonder makkelijk te bereiken via de Westerscheldetunnel. De rit onder de tunnel duurt ongeveer vijf minuten.
Met dank aan Stichting Promotie Oosterscheldekreeft, Sylvia de Geest (Directeur VVV Schouwen-Duiveland) en Balth P. Roesingh (Projectleiding Junction Communications info@jccom.nl - Meer info: www.oosterscheldekreeft.nl
Dirk Keters

|