GASTRONOMIE & TOERISME Rendez-vous avec le Nord Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon, Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434 Westende, met als doel de horeca, het toerisme, vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke vrijdagvoormiddag even na 10 u.
VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid naar een bestand van levensgenieters, gastronomen, reislustigen, managers, zonnekloppers en natuurliefhebbers + gratis verdeling via VVV-kantoren aan de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide, Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen en in een reeks geselecteerde winkels. Wie een persoonlijk abonnement op adres wenst kan dit mits overschrijving van 20 euro per jaar, over te maken op het PCR-nummer 000-0483943-10 met vermelding "Abonnement 2009".
Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd of openbaar gemaakt (op gelijk welke manier) zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten verantwoordelijkheid van de uitgever.
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
07-04-2010
GASTRONOMIE in de WESTHOEK
Topgastronomie in KOKSIJDE
Lente in restaurant DE KELLE
Als zoon van Neptunus, God van de Zee, is chef Thierry Cornelis een meester in visbereidingen. Klassiek, licht en met eigen toets. Gastvrouw Tjörven zorgt voor de rest. Dat alles in een totaal vernieuwd interieur en moderne open keuken, te genieten in een bijzonder gezellig interieur. Bij mooi weer wacht een zitje in de fraaie tuin.
Maart is de maand die het einde van de winter aankondigt en het jachtseizoen sluit. Maar maart is tevens de maand die een mooi, interessant en culinaire hooggeprezen seizoen aankondigt: DE LENTE. Maart is tevens de maand van hoppescheuten, eerste asperges, primeurs uit de serre, morieljes, Sint-Jakobsoester, langoustines, kingkrab, gillardeau-oester, jonge duiven, lam, wijnsinaasappel, pompelmoes en nog zoveel lekkers. Chef Thierry laat zich graag verleiden in deze periode om nieuwe creaties op uw bord te serveren met het
LENTEMENU
Pralines van gelakt Polderspek, St.-Jakobsmossel & ganzenlever, langoustine & lardo di colonatta, Gillardeau-oester & engelenhaar.
Kabeljauwbrandade, hoppescheuten, handgeplukte garnaaltjes, spiegeleitje, kraag van hommelbier
Jonge duif op lage temperatuur gegaard, asperges en morieltjes, kroket van kalfswang fondant-aardappel met erwten
Kaasplankje met krokante sla (suppl 4 euro)
Of
Moelleux van chocolade, open lasagne van ananas, compote van vijgen, sorbet van yoghurt met gember en limoen 70 euro Met passende wijnen Het menu wordt per tafel opgediend