Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
31-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oenologie
Vereniging Vlaamse Sommeliers
1ste Open Wijnhappening met
Gala Avond

De Vereniging Vlaamse Sommeliers (VVS) organiseert op zondag 18 november 2007 een eerste Open Wijnhappening gevolgd door een Gala Avond, in de hallen van het Brugse Belfort, met medewerking van Toerismeschepen Jean-Marie Bogaert.
De VVS telt zowat 100 actieve leden, allen begaan met wijn, te vinden van in het kleinste eethuis tot in het meest exclusieve restaurant. Voorzitter Guy VAN NESTE: "Deze kennis willen we als sommeliers naar buiten brengen door onder andere uit te pakken met een unieke Wijnhappening, een primeur in Brugge. Van 11 tot 19 uur voorzien we een demonstratie in wijn proeven om de liefhebbers aan te tonen hoe belangrijk het is om kwaliteitswijnen te genieten en met welke gerechten deze gedronken kunnen worden. Ruim 60 wijnbouwers zullen hun beste wijnen op tafel zetten, verspreid over diverse "eeteilandjes" waar tegelijk tal van producten zullen kunnen geproefd worden. Dat alles vindt plaats in het prachtige kader van het Brugse Belfort, met de steun van Werelderfgoedstad Brugge, de Cultuurdatabank en de Reguliere Communicatie van Toerisme Brugge. De proeverij vindt plaats in de zalen Jan Garenmijn, Joris Dumery en Marcus Gerard. IEDEREEN is welkom. Deelnemen aan dit wijnfestijn kost slechts 10 euro, degustatieglas met VVS-inscriptie, notitieboekje en wijnproeven naar believen inbegrepen.
Voor wie het wenst, volgt er nog een Galabanket tegen de prijs van 85 euro, gepaste topwijnen inbegrepen. Inschrijven kan nog tot zondagavond 11 november bij VVS-Secretariaat, Geraniumlaan 2 in 8420 Wenduine, gsm XML:NAMESPACE PREFIX = SKYPE />0478 61 93 96.

VVS-KRANTJE

Andere activiteit van de VVS is de lancering van een eigen VVS-Krantje. Hierin delen de leden hun kennis met de lezers. Wijn staat dan ook elke dag centraal bij de sommeliers en houden ze ervan hun klanten te verwennen. Het VVS-Krantje wordt gratis verspreid bij de leden en telt een oplage van 10.000 exemplaren en wordt om de zes maand uitgegeven. "Dit hebben we te danken aan het nieuwe bloed dat sinds enkele maanden binnen ons bestuur vloeit. Jong enthousiasme laat ons toe kracht te putten uit onze kennis om het werk van de sommelier beter in de kijker te stellen. Zij zijn elke dag bezig om hun klanten kwaliteit voor te schotelen. Dat vergt veel speurwerk en proevn. We zoeken vooral de ziel achter de wijnen. Meer nog, we willen de liefhebbers wegwijs maken in het gebruik van aperitief, gepaste wijnen en afzakkertjes. Zo leren we dat Champagne een ideale aanzet is voor een goed diner en dat porto de perfecte afsluiter kan zijn. Technische kennis is niet direct belangrijk voor de klant, een mooie wijn voorschotelen wel! Een wijn die goed gemaakt is herkent men aan de....  lege fles. We willen daarbij ook nog de prachtige wijnen in de kijker stellen en de makers ervan in de bloemen zetten. Vandaar dat onze Wijnhappening straks alvast een eerste goede zet in die richting wil zijn", aldus VVS-voorzitter Guy Van Neste.

Meer info: www.vlaamse-sommeliers.eu

Georges Keters



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs