GASTRONOMIE & TOERISME Rendez-vous avec le Nord Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon, Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434 Westende, met als doel de horeca, het toerisme, vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke vrijdagvoormiddag even na 10 u.
VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid naar een bestand van levensgenieters, gastronomen, reislustigen, managers, zonnekloppers en natuurliefhebbers + gratis verdeling via VVV-kantoren aan de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide, Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen en in een reeks geselecteerde winkels. Wie een persoonlijk abonnement op adres wenst kan dit mits overschrijving van 20 euro per jaar, over te maken op het PCR-nummer 000-0483943-10 met vermelding "Abonnement 2009".
Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd of openbaar gemaakt (op gelijk welke manier) zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten verantwoordelijkheid van de uitgever.
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
31-10-2007
Oenologie
Vereniging Vlaamse Sommeliers 1ste Open Wijnhappening met Gala Avond
De Vereniging Vlaamse Sommeliers (VVS) organiseert op zondag 18 november 2007 een eerste Open Wijnhappening gevolgd door een Gala Avond, in de hallen van het Brugse Belfort, met medewerking van Toerismeschepen Jean-Marie Bogaert. De VVS telt zowat 100 actieve leden, allen begaan met wijn, te vinden van in het kleinste eethuis tot in het meest exclusieve restaurant. Voorzitter Guy VAN NESTE: "Deze kennis willen we als sommeliers naar buiten brengen door onder andere uit te pakken met een unieke Wijnhappening, een primeur in Brugge. Van 11 tot 19 uur voorzien we een demonstratie in wijn proeven om de liefhebbers aan te tonen hoe belangrijk het is om kwaliteitswijnen te genieten en met welke gerechten deze gedronken kunnen worden. Ruim 60 wijnbouwers zullen hun beste wijnen op tafel zetten, verspreid over diverse "eeteilandjes" waar tegelijk tal van producten zullen kunnen geproefd worden. Dat alles vindt plaats in het prachtige kader van het Brugse Belfort, met de steun van Werelderfgoedstad Brugge, de Cultuurdatabank en de Reguliere Communicatie van Toerisme Brugge. De proeverij vindt plaats in de zalen Jan Garenmijn, Joris Dumery en Marcus Gerard. IEDEREEN is welkom. Deelnemen aan dit wijnfestijn kost slechts 10 euro, degustatieglas met VVS-inscriptie, notitieboekje en wijnproeven naar believen inbegrepen. Voor wie het wenst, volgt er nog een Galabanket tegen de prijs van 85 euro, gepaste topwijnen inbegrepen. Inschrijven kan nog tot zondagavond 11 november bij VVS-Secretariaat, Geraniumlaan 2 in 8420 Wenduine, gsm XML:NAMESPACE PREFIX = SKYPE />0478 61 93 96.
VVS-KRANTJE
Andere activiteit van de VVS is de lancering van een eigen VVS-Krantje. Hierin delen de leden hun kennis met de lezers. Wijn staat dan ook elke dag centraal bij de sommeliers en houden ze ervan hun klanten te verwennen. Het VVS-Krantje wordt gratis verspreid bij de leden en telt een oplage van 10.000 exemplaren en wordt om de zes maand uitgegeven. "Dit hebben we te danken aan het nieuwe bloed dat sinds enkele maanden binnen ons bestuur vloeit. Jong enthousiasme laat ons toe kracht te putten uit onze kennis om het werk van de sommelier beter in de kijker te stellen. Zij zijn elke dag bezig om hun klanten kwaliteit voor te schotelen. Dat vergt veel speurwerk en proevn. We zoeken vooral de ziel achter de wijnen. Meer nog, we willen de liefhebbers wegwijs maken in het gebruik van aperitief, gepaste wijnen en afzakkertjes. Zo leren we dat Champagne een ideale aanzet is voor een goed diner en dat porto de perfecte afsluiter kan zijn. Technische kennis is niet direct belangrijk voor de klant, een mooie wijn voorschotelen wel! Een wijn die goed gemaakt is herkent men aan de.... lege fles. We willen daarbij ook nog de prachtige wijnen in de kijker stellen en de makers ervan in de bloemen zetten. Vandaar dat onze Wijnhappening straks alvast een eerste goede zet in die richting wil zijn", aldus VVS-voorzitter Guy Van Neste.