70 jaar topgastronomie in Aywaillexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Jachtfestival in Villa des Roses
Doorgewinterde gastronomen en levensgenieters kennen het adres al lang. Gelegen op de flanken van het parcours van de onovertroffen Waalse topklassieker Luik-Bastenaken-Luik is Villa des Roses in het Ardeense dorp Aywaille een baken van rust, warmte en gezelligheid. Al drie generaties lang, goed voor 70 jaar culinair genot.
Dat allemaal is het resultaat van zeven maal tien jaar hard werken door de familie Hausman. In 1936 verbouwde Irma Hausman de in 1895 gebouwde Villa des Roses om tot een hotel-café-restaurant, zaak die onmiddellijk een begrip werd in de regio. In 1950 laat Irma de zaak over aan zoon Edgard die met klasse Villa des Roses verder uitbouwt. Edgard Hausman wordt naderhand in 1966 omwille zijn culinaire vakbekwaamheid opgenomen in de Orde der 33 Meesterkoks van België. Intussen volgde zoon Jean-Louis de stappen van vader Edgard en nam met eega Lucia Mare in 1980 de zaak over. Het talent van Jean-Louis ging ook de raad van beheer van de Orde der 33 Meesterkoks van België niet ongemerkt voorbij en ook hij werd opgenomen als Meesterkok. Jean-Louis is intussen uitgegroeid tot een fervent aanhanger van streekgerechten, overgoten met een eigen toets, zonder daarbij de traditionele waarden te vergeten. Een keuken om U tegen te zeggen. En betaalbaar. Er is al een Menu Tradition & Terroir aan de prijs van 30 euro. Het Menu Privilege Touring komt uit de over aan de prijs van 50 euro, halve fles wijn inbegrepen. Het exquise Menu Orde 33 Meesterkoks staat op tafel tegen de prijs van 55 euro, 80 euro met gepaste wijnen.
ONTSPANNING
Naast de culinaire geneugten is Villa des Roses uitgegroeid tot een tempel waar rust en gezelligheid de grote troeven zijn. De negen comfortabele kamers vullen al uw wensen in.
Wie voor wat extra beweging kiest zit evenzo goed in Villa des Roses. Op wandelafstand bevindt zich een omnisporthal met zwembad terwijl uitstapjes naar de groeven van Quarreux, de waterval van Coo en de grotten van Remouchamps binnen handbereik liggen. Tientallen wandel- en fietsroutes zorgen voor sportieve ontspanning.
JACHTFESTIVAL
Restaurant Villa des Roses heeft tijdens het Jachtfestival voor de lekkerbekken enkele fraaie arrangementen in petto. Er is al een Gastronomisch Weekend aan 125 euro per persoon: 1 overnachting, 1 buffetontbijt, 1 gastronomisch menu en 1 lunch met drie gangen.
Het Gastronomisch Weekend met 2 overnachtingen met buffetontbijt, 1 Menu Route du Saveurs en 1 gastronomisch menu kost slechts 165 euro per persoon.
Er zijn tegelijk SPECIALE MIDWEEK Arrangementen: van woensdagavond tot vrijdagmorgen, 2 overnachtingen met buffetontbijt, menu Route du Saveurs en menu Tradition & Terroir en dit aan 120 euro per persoon.
Hotel-restaurant Villa des Roses is lid van Logis de Belgique met drie schouwtjes.
Hotel-Restaurant
VILLA DES ROSES
Avenue de la Libération 4
4920 Aywaille
Tel.: 04-384 42 36
Fax: 04-384 74 40
info@lavilladesroses.be
www.lavilladesroses.be
Georges Keters
|