Zeeuws-Vlaanderen zo dicht en zo mooi
Licht en lucht in Duinhotel Haamstede
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Zoek niet langer naar een stek om je stress over boord te gooien, te onthaasten, te genieten van alle mogelijke rust, ongerepte duinenwandelingen, heerlijke fietstochten, afgerond met gezonde ontspanning en een extra fijne keuken. Je vindt het allemaal op iets meer dan een uurtje wagen in Burgh-Haamstede, Schouwen-Duiveland, Zeeuws-Vlaanderen, in Duinhotel Haamstede.
Het in het weergaloos duinenlandschap en aan de boorden van de Noordzee neergepoot hotel laat vier Nederlandse sterren zien. Er is geen zwembad, wel sauna. Gastvrouw Cary en gastheer Kees Hoeder zorgen er persoonlijk voor dat het je aan niks ontbreekt.
De keuken is een juweeltje. De Frans-Italiaans gerichte keuken van Duinhotel Haamstede is zonder meer een klasse apart. Streekproducten spelen hier de hoofdrol wat zich resulteert in verrassende schotels, stevig, royaal en smaakvol. In de keuken zwaait chef Niek Soeters de pollepel en met Micha en Jolanda in de zaal als verlengstuk kan je culinair genot nauwelijks stuk. Voeg daarbij de wijnkennis van gastheer Kees en je dagje stappen of fietsen bereikt een super climax, met niets dan moois in het glas.
Meer nog, in Duinhotel Haamstede is niemand een nummer. Het is onze bedoeling en heilig streven dat onze gasten het naar de zin hebben en zich meteen thuis voelen, onderstreept Kees Hoeder extra;
De 41 luxe kamers zijn groter dan normaal en ingevuld met Britse countrystyle meubelen, wat de rust een extra onderlijnd. Kabeltv, telefoon met ISDN of analoge aansluiting voor modem maken het nog eens zo leuk. De badkamer is voorzien van bad en extra douchekabine, haardroger en toilet. De vijf suites aan de duinen beschikken over een zonneterras met uitzonderlijk uitzicht op de immense duinen.
De keuken is een voltreffer. Het restaurant pakt uit met een en al verwenning. We hebben een restaurant met een hotel, en geen hotel met restaurant. Het culinaire wil hier de kroon op het werk zijn voor rust en de ontspanning, stelt eigenaar Kees Hoeder. De kaart is relatief beperkt met seizoensgebonden schotels. De wijnkaart is een juweeltje met schatjes uit de hele wereld. Te danken aan de passie van de gastheer, steeds op zoek naar iets leuks en moois in het glas. En daar slaagt hij dan ook steevast in.
UITVALBASIS
Het Duinhotel Haamstede is naast zijn unieke ligging in het duinengebied en natuurgebied Westerenban ideaal als uitvalbasis voor meerdere uitstapjes in de regio. In de directie omgeving is buiten de schitterenden duinen en stranden niet veel te beleven. Zierikzee, Waterland Neeltje Jans, het Veerse Meer, Middelburg en de marktdag op dinsdag in Goes liggen evenwel op een boogscheut. Wie er de spanning wil inhouden kan (mits betaling) genieten van een rondje zweefvliegen (22 euro per persoon, tot 10 minuten) kajakvaren op de Oosterschelde (20 euro pp, ruim drie uur) of duiken in het Grevelingenmeer (45 euro pp, 2.30 uur), golfen in Molenberg (25 euro pp, minimaal twee uur), of een Ruige Binken of Meidentocht, goed voor een fysieke inspanning waarbij boomstamwerpen, touwtrekken en onder andere boomzagen in het domein Westerschouwen aan de orde zijn (20 euro pp, 3.30 tot 4 uur).
SPECIALE AANBIEDING
Voor de lezers van deze BLOG GASTRONOMIE & TOERISME heeft Duinhotel Haamstede een extra aanbieding: Twee overnachtingen met uitgebreid ontbijtbuffet, een culinair drie gangen diner, een gastronomisch vier gangen diner, gratis gebruik van sauna en fitness en wandel- en fietsroutes plus fles huischampagne op de kamer voor de prijs van 215 euro per persoon. Bij boeking melding maken van de BLOG GASTRONOMIE & TOERISME
Duinhotel Haamstede, Torenweg 1, 4328 JC Burgh-Haamstede, tel. XML:NAMESPACE PREFIX = SKYPE />+ 31 111 88 77 66, info@duinhotel.nl, www.duinhotel.nl. Gratis parkeerhaven voor het hotel.
Georges Keters
|