Organisatie WESTTOER
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Jong keukengeweld mikt op jeugd
In het kader van West-Vlaanderen Lekker Land organiseert Westtoer in samenwerking met GaultMillau en Horeca Vlaanderen de actie Jong Keukengeweld. Twintig jonge chefs mikken op de jeugd om tussen 1 oktober en 15 november hen aan de prijs van 45 euro (gepaste wijnen en water inbegrepen) te laten genieten van driegangen topgastronomie.
Coördinator Frank Vansteeland kijkt met vertrouwen de actie tegemoet: De selectie van de jonge chefs kan omschreven als jong en aanstormend talent. Het is tegelijk de aanzet om jongeren van 18 tot 29 jaar kennis te laten maken met de eigentijds en streekgebonden recepten.
Deelnemers: Olivier Christiaens (25 jaar) van Le Manoir 4 Saisons in Brugge; Henk Van Oudenhove (29) van Sans Cravate in Brugge; Bert Boussemaere (30) van t Notarishuys in Diksmuide; Maarten Maselis (33) van De Gullegember in Gullegem; Jeroen Vankeirsbilck (28) van Découverte in Ieper; Wouter Creytens (34) van De Smaak in Izegem; Dave Debal (32) van Villared in Izegem; Marc Verduyn (31) van Mer lEau in Knokke-Heist; Martijn Defauw (22) van Kwizien Céline in Kortrijk; Olivier Dewulf (27) van St. Christophe in Kortrijk; Steven Dehaeze (32) van Culinair in Lauwe; Wannes Vandenberghe (24) van De Hooipiete in Lo-Reninge; Thijs Wortmann (29) van t Wa Anders in Oostduinkerke; Laurent Gouwy (27) van Bistro Mathilda in Oostende; Christophe Snauwaert (35) van Toi Moi et la Mer in Oostende; Bert Recour (33) van Pegasus in Poperinge; Dirk Battheu (34) van t Blauwers Huys in Poperinge; Kris Verscheure (33) van Ma Passion in Roeselare; Ruben Vancalbergh (31) van Rubens in Roeselare en Stefanie Verhaege (31) van El Parador in Tielt.
Jongelui tussen 18 en maximum 29 jaar kunnen alvast hun tafel reserveren en genieten van een succulente gastronomische maaltijd. Op www.westvlaanderenlekkerland.be vindt men alle menus van de jonge chefs.
Foto's: - Frank Vansteenland, Henk Van Oudenhove, Véronique Bogaert en Filip Defraeye (directeur Hotelschool Spermalie Brugge)
- Christophe Snauwaert, Toi Moi et la Mer, Oostende.
Georges Keters

|