GASTRONOMIE & TOERISME Rendez-vous avec le Nord Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon, Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434 Westende, met als doel de horeca, het toerisme, vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke vrijdagvoormiddag even na 10 u.
VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid naar een bestand van levensgenieters, gastronomen, reislustigen, managers, zonnekloppers en natuurliefhebbers + gratis verdeling via VVV-kantoren aan de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide, Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen en in een reeks geselecteerde winkels. Wie een persoonlijk abonnement op adres wenst kan dit mits overschrijving van 20 euro per jaar, over te maken op het PCR-nummer 000-0483943-10 met vermelding "Abonnement 2009".
Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd of openbaar gemaakt (op gelijk welke manier) zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten verantwoordelijkheid van de uitgever.
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
21-05-2019
TOPGASTRO AAN DE OOSTKUST
KNOKKE-HEIST
NIEUW BLOED IN DE WATERLIJN
Na
liefst 43 heerlijke horecajaren gaven Gerrit Degroote en Magda Pape van restaurant
De Waterlijn, aan de Zeedijk 173 in Knokke-Heist, hun restaurant door aan
Patrick en Alesia Smythe. Het concept van vis- en kreeftenrestaurant blijft
alvast behouden. Chef Josee blijft evenzo aan boord. Het kader kreeg een nieuwe
kleedje en de jonge bemanning is vol vuur.
Restaurant
De Waterlijn is al jaren een vaste waarde aan onze Ooskust en kenmerkt zich nog
altijd als een exclusieve toplocatie. Naast een majestueus uitzicht over onze
veelbezongen Noordzee, is het genieten van het levendig gebeuren op de zeedijk,
aansluitend de skyline van Zeebrugge. Blijft chef Josee op post, ook de bubbels
Le Merveillieux Le Grand Pape een creatie van Magda en Gerrit blijven in
huis.
FRUITS
DE MER ZEEVRUCHTENSCHOTELS
De
nieuwe uitbaters trekken graag de lijn van hun voorgangers verder door, evenwel
overgoten met een eigen toets. De Frans-Belgische keuken blijft de lekkerbekken
charmeren. De absolute specialiteit is de ongeëvenaarde
Zeevruchtenschotel, zeg maar Fruits de Mer, met het beste uit de Noordzee. Elk
laatste weekeinde van de maand is er overigens een onovertroffen
Zeevruchtenweekend. De lat in De Waterlijn blijft hoog liggen. Patrick
en Alesia wapperen dan ook graag met het motto van hun culinair vaandel: Topkwaliteit,
back to basics, een klantvriendelijke bediening steeds met de glimlach, gezelligheid
en flexibiliteit.
Meer
nog, met het terras op het strand, kan men er bij zonnig weer, met de voetjes
in het zand, lunchen of dineren tussen de palmbomen.